- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
syC
addikt
Sziasztok. Ebben tudnátok segíteni? Valamelzest ide is tartozik. Köszi
•
-
csimav
őstag
Csáó!
Ezek közül melyik a legjobb lap?Gigabyte GA-EP45-DS3R
ASUS P5Q alaplap
Gigabyte GA-EP45-DS3P
MSI P45C Neo-FIRvagy hasonló árban vmi jobb lap?(kicsit drágábban )
És vmi olyasmit hallottam, hogy EP45-DS3R hez adnak távirányítót.Azzal mit lehet irányítani?
A lapba DDR2-es memó, C2D E8400 és 9800GTX fog menni.Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
m1sk4r
aktív tag
Üdv.
Van valakinek ezzel a lappal kapcsolatban tapasztalata, érdemes beruházni rá? Elég olcsó ezért kérdem.
Aurea mediocritas
-
Oszkár26
tag
Hali mindenkinek alaplap választás előtt állok és nemtudom hogy melyiket válasszam Nforce 980a sli/amd 790FX/amd 790GX tuningra melyik jobb?
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Mivel eddig még nem foglalkoztam az újabb rendszerekkel, de most lassan váltani fogok Lenne egy egyszerű kérdésem.
A tápomon van a 20as csati és 4es csati.
Néztem az újabb alaplapokat, nem 4es csati van hanem 8as. Itt megint 2 típust láttam:1, Ahol le van takarva az egyik fele. Ide gondolom belemegy a sima 4es táp is, meg a 8as. Kérdés, mi az előnye ilyenkor a 8asnak?
2, Ahol nincs le takarva. Ide csak a 8as jó? Azaz le kell cserélnem a tápot, vagy jó a 4es, vagy van átalakító? -
Oszkár26
tag
Tud e valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
ЯΞD
senior tag
üdv
kizárólag a 2 lap közül melyik a jobb melyiket ajánljátok?
ASUS M3N78-CM vs Gigabite GA-M56S-S3
köszi előre is.
-
Oszkár26
tag
Hali van itt valaki?
-
Lenry
félisten
-
b3er
aktív tag
Hali!
Lesz egy hülye kérdésem .
Először is nemtudtam hova írjak szóval ide sikeredett.
Az lenne a kérdés, hogy holnap lanpartyiznék a haverokkal, de kinti terasz van csak hely rá, és hogy mennyi az a hőmérséklet a levegőn, amibe még működhetnek a gépek attól félve h páracsapódás lesz a forró cuccok miatt, és lesz egy jóképű zárlat...
Mertugyebár nemlesz gatyarohasztó meleg holnap este...
Előre is köszi
Üdv.b3erdieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
bozont
veterán
Sziasztok
Van egy olyan problémám, hogy két memória modullal nem indul a gép csak eggyel. A ventik felpörögnek, de se kép se hang. Az tök mindegy melyik modult rakom bele és az is hogy hova, csak kettővel nem megy. Eddig semmi probléma nem volt a géppel, éppen játszani készültem és mikor indult volna lefagyott, restet után meg az előbbi probléma áll fent. Próbáltam a CMOS reset-et is, de nem segített. Van rá valami megoldás vagy ez lapcsere lesz? Esetleg egy ellem csere segítene? -
bozont
veterán
válasz sgergi #19520 üzenetére
Eddig nem kellet, miért pont most kéne? De így elsőre egy modullal se valami biztató a dolog, a bios-ba is alig tudtam belépni. Ha először a del-lel próbálkoztam megjelent alul egy kék csík meg felül villogott a kurzor és onnan semmi sem történt, ha először tab-bal a post screen-re lőtem és onnan del akkor sikerült belépni. De megesett hogy lefagyott a miközben a bios beállításokkal babráltam.
-
csimav
őstag
válasz sgergi #19527 üzenetére
Nem arra. Csak örülnék, ha lenne kúl hűtése a deszkának...
Tehát 34 alatt legjobb a ds3p? Jobb nincs? És ez mennyivel jobb, mint egy sima ds3?Amúgy lehet, hogy nem is az alaplapom a rossz. De szerintem az...
A gép folyton kifagyott kék halállal, gém közben cserélte a textúrákat.
VGA-t kicseréltettem. Elvileg: táp, memókárik jók.
ITT a kép, amit a gép csinált.
Tehát, maradt alaplap.[ Szerkesztve ]
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
m1sk4r
aktív tag
válasz Sickboy25 #19485 üzenetére
Kedden tettem föl barátnőm laptopjára a Win7-et nála szintén ez volt, a kártyaolvasó lesz az. Én azt csináltam, hogy megkerestem az alaplap Vistás drivereit és a windowsal kerestettem meg a megfelelő drivert a mappa kiválasztásával, amiben a Vistaé voltak.
Aurea mediocritas
-
Zotya984
senior tag
hali
tuning után nem indulnak el csak a venti, mintha nem lenne benne proci.
szétszedtem összeraktam , kivettem az ellemet, összeérintettem a két pólust.
Semmi.
Valakinek ötlet?[ Szerkesztve ]
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
gfefe
őstag
üdv mindenkinek... egy kérdésem lenne...
az alaplapomhoz (adatlapom) keresnék újabb csipszet drivert, de a hivatalos asus oldalon csak 1 régi van... Érdekelne, hogy ezeket a gyártók csinálják (kétlem) vagy pedig az eredetileg a csipszettet gyártó cég? (jelen esetben 790FX vagy is ATI/AMD)
Ha vki meg tudná a választ adni erre megköszönném és a legújabb driver linkjét is
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
zedok
őstag
Hali! nOs nem csak alaplapról kérnék tanácsot mivel, ma délután meghalt a gép (se kép se hang) be se lehet kapcsolni, táp vagy alaplapra tippelek mind1..igyis úgyis be kell újjítani! =) Olyan 50ezer Ft-t szánnék rá maximum, esetleg valami ötletet tudnátok adni? =) Amiből kéne új az alaplap, processzor, memória és videókártya.
[ Szerkesztve ]
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
janos80
senior tag
válasz csimav #19528 üzenetére
szia
hagyd a fenebe az msi p45-ot,ha csak nincs kedved szivni egy kicsit. én 2szer vettem msi p45 platinumot. az egyik 1nap utan meghalt tuningolas kozben, a masik meg olyannyira szar volt,hogy kb még talán 10% tuningot sem engedett. hamar meg is valtam tole. ha 34k kornyeken akarsz venni jo hutesu lapot,akkor ajanlom ezt: [link] nekem is ilyen van. nagyon birja a tuningot. egyik procibol 600-as fsb-t is kitudtam hozni. es ha lejjebb mész a giga oldalan lathatod ,hogy adnak hozza egy extra chipset hutot is,es alapbol van a lapon viz blokk is. szerintem 35-ert kapsz hasznaltan ilyet.
udv
Janos -
janos80
senior tag
válasz csimav #19539 üzenetére
persze. igazabol nekem volt benne par procim. egy E8500 600fsb-ig jutott vele. akkor nem volt rajta a vizhutes a lapon. es abszolut nem melegedett.most egy quad van benne. ezzel mar egy kicsit melegedik,de nem veszes. azt hiszem quaddal 50fokos volt a chipset viz nelkul.
most vizzel 33.
a vizhutes csak egy extra rajta,hogy elo van keszitve a lap,ha raszeretned kotni. de az az extra nagy huto levegovel is nagyon hatekony. szoval jo az.udv
Janos[ Szerkesztve ]
-
Zotya984
senior tag
válasz janos80 #19538 üzenetére
Volt már tuningolva de nem ilyen mértékben. (M0-ás E5200) 9x350-es FSB vel alapfeszen vitte. Gondoltam megnézem 9x375-ös FSB. Újra indítás után nem indultak csak a ventik.
Ekkor volt egy BIOS reset. Újra indítás után működött minden alapórajelre vissza állt.
Beléptem a BIOS -ba és a procinak és csak is annak adtam 0.05V plussz feszültséget.
A proci alap feszültsége 1.176V volt, viszont az alaplapi DROP az 0.024V.
Mikor elmentettem ezt a beállítást (tehát 9x375 FSB, +0.05V a CPU magnak) utánna bebootolt és láttam hogy kiszámolta a 4Gb ramot, magy kifagyott. nyomtam neki REST gombot a házon, de csak fekete képernyő fogadott. Csináltam a lap hátulján lévő mikrokapcsolóval BIOS resetet (tápkábelt kihúztam a 230V hálózatrból), de ugyan az volt a hejzet (csak a ventik pörögnek, se egy hang, se a képernyőt nem kapcsolja).
Ezután kivettem az elemet (természetesen a 230V-os tápkábelt eltávolítottam a hálózati dugajzatból), majd összeérintettem az elemhez tartozó két pólust az alplapon, hogy a BIOS törlődjön.
Visszaraktam az elemet de semmi, ezután leszedtem róla gyakorlatilag mindent majd újra összeraktam. Ami maradt: alaplap, cpu, 1db memória modul, táp, vga, billentyű. De igy is csak a fekete képernyő. Egy hang nélkül, csak a ventik pörögnek."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
Hardtech
tag
Sziasztok!
Tudnátok adni valami linket vagy infot ,hogy ebben az alaplapban (Asus P5W DH Deluxe) működik-e és ha igen hogyan SLI-ben 2 asus 8800 GTS 320 mb os videokártya? Már kérdeztem az alaplap topicjában is de az elég halott azert probalom itt elöre is köszi -
Zotya984
senior tag
-
janos80
senior tag
válasz Zotya984 #19545 üzenetére
egyebkent nekem is igy halt meg az egyik p45 msi
tuningolgattam. aztan egyszer csak nem akarta a tuningot.majd probalkoztam. egyszer csak nem kapcsolt be,csak mindig felporgette a cuccokat. majd én is kivettem az elemet egy delelottre,de nem kapcsolt vissza. kiderult valami vezerlo ment benne tonkre. aztan kesobb (kb fel év) vettem egy masikat,hatha azota kiforrotta magat a p45,mert az elso a megjelenés hetében vettem. de hát nem sokat valtozott a dolog.
remelem nalad nem lesz ilyen gond,es elindul.
egyebkent vagy gigabyte vagy asus lapot vegyel. én szemelyszerint a giga-t ajanlom,mert az mindig hozza azt a teljesitmeny,amit az adott laptol el lehet varni. egy P31-tol sem kell sokat varni... de legalabb azt hozzaudv
Janos -
3d
tag
Sziasztok!
Egy olyan probémám lenne, hogy van egy MSI PM8PM--V alaplapom Celeron 2.66GHz CPU-val videókártya nélkül(alaplapit hazsnálok).Eddig 512 MB(DDR2) ram ment benne és én most ezt kicseréltem egy 1GB-ra(800MHz). Na most akárhogy is pakolgatom a ramokat, a BIOS-ig sem jutok el.Pedig az alaplap tudtommal támogatyja [link]
Remélem tud valaki sgíteni mert nekem már nincs ötletem.
Talán BIOS frissítés de azt meg csak online lehet az msi-nél amit én nem nagyon szeretnék.
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest