- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
csimav
őstag
-
Zotya984
senior tag
válasz janos80 #19546 üzenetére
összeraktam és SEMMI!
a proci nem mehetett tönkre?
Na ja most nagyot változott az MSI-vel kapcsolatos véleményem. Kövi alaplapom VAGY GIGA VAGY ASUS alább nem adom. De az intel platformal is csak szívok mióta megjelent a 478 tokozás. Lehet váltok vissza AMD-re"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
janos80
senior tag
válasz Zotya984 #19555 üzenetére
egy gagyi alaplap miatt ne partolj el az inteltol. a procik csak ugy nem mennek tonkre. hacsak nem tortent vele valami fizikai hatas,mikozben szerelted ki és be. a cpu tapkabele bevan dugva az alaplapba? minden kabel a helyen? a 20 vagy 24 tus tapcsati is jol bevan dugva? nezd át azért a vezetekeket is.huzd ki,dugd be,hatha valami kontact hiba...
udv
Janos -
Tom57
csendes tag
sziasztok!B
Nem tom nem biztos h. jó helyre írok, de van egy kis gondom. Elindítom a gépemet és a op rendszer betöltés előtt le áll... vmi nem müködik az alaplapon? az lehet probléma ha nem látom pörögni a alaplap ventinlátorát? az alábbi hiba üzit írja ki? mit kell kiszednem v beállítanom? ... ezzen a hiba üzin nem tud túljutni... vkinek vmi ötlete h. mi lehet a gond..
Előre is köszönöm a válaszokat , minden jótAbit Nf7 alaplap, Amd 1,8 Ghz, 1280mb Ram ,Nv 6600Gt VGa 128mb ,80giga vinyó, codegen 400W táp
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Olcsóbb kategóriából kellene nekem egy alaplap (max 16 körül.
Az egyik Phenom II X4 920 alá a másik pedig Intel Quad Q8200 alá. Lényeg a megbízhatóság, Tuning nem lesz. Melyiket ajánlanátok az egyik és a másik proci alá?
-
Lenry
félisten
az Intel alá 16 körül a Gigabyte P35-DS3 vagy EP35-DS3at ajánlom, megbízható, betonstabil lap, és ha mégis tuningolni szeretnél, akkor is barátod
AMD-hez nem értek
Tom57: ez az aláírásdban szereplő NF7-es? raktál be újabb alkatrészt mostanában? tuning? próbáltál CMOS resetet?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Tom57
csendes tag
igen az nf7es alaplap, kicsit állt a gép ( 2hetente volt bekapcsolva ebben az évben ) . Tuning nem volt, kivettem a kis elemet is ( cmos reset az ez lenne? ), pci foglalatokba sincs semmi . Az lehetséges gond forrás, h. az alaplap ventije nem kapcsol be? midnen más müködik (procinak, vganak is bekapcsolt )
ja és hagytam h. a gép a optimálisan beállitsa a bootban a dolgokat ,de úgy se müködött..Abit Nf7 alaplap, Amd 1,8 Ghz, 1280mb Ram ,Nv 6600Gt VGa 128mb ,80giga vinyó, codegen 400W táp
-
bozont
veterán
válasz bozont #19529 üzenetére
Ez a fejlemény eddig, 1 modullal tökéletesen megy.
-
Lenry
félisten
igen, ez elég komoly probléma, ugyanis az a ventilátor nem véletlenül van az alaplapra építve, lehet, hogy megfőtt a chipset
van egy régi rossz Pentium 2-es alaplapom Abit BH6, az is ugyanitt, ugyanígy áll meg... lehet, hogy neked is elhalálozott a lapod
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Tom57
csendes tag
köszi a gyors válaszodat ettől féltem én is. ... hétfő irány a pc bolt mennyibe van egy új alaplap (hasonló minőség)?... és persze még agp csati legyen rajta v esetleg tudna vki ajánlani egyet
Abit Nf7 alaplap, Amd 1,8 Ghz, 1280mb Ram ,Nv 6600Gt VGa 128mb ,80giga vinyó, codegen 400W táp
-
Metalfan
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy csak AMI BIOS-os alaplapokkal lehet aktiválni a 3 magos Phenom 2-ben a 4. magot (ha működik, persze), vagy Award BIOS-os lappal is lehet próbálkozni? Konkrétan erre a szépségre gondoltam, csak bizonytalan vagyok a BIOS-ával kapcsolatban.
-
m1sk4r
aktív tag
Nem feltétlenül. Nekem is volt ilyen lapom és miután idegesítően hangos lett a chipset venti ki is húztam és úgy használtam (30-35 fok volt, tehát nem vészes). Két ilyen lapom is volt a régebbi még mindig működik öcsém gépében( 4 éves, a használat után egy évvel húztam ki a chipset hűtő ventilátort). A másik elhalálozott, de nem emiatt, az AGP port alatti kondi kipúposodott, majd ki akarom cserélni. Bár ettől függetlenül lehet chipset gond.
Tom57
Én a helyedben szétszedném és összeraknám újra, hátha...
Milyen típus pontosan ( NF7 S rev. 1.0, 2.1, S2, stb...)?[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Navaze
tag
Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni abban hogy a Asus Striker Estreme-be melyik istenverte ram kit megy dual-ba? Mert én Kingstonnal és Hynixekkel is próbálkoztam de csak single hajlandóak menni. Ha valakinek volt ilyen lapja vagy tutira tud nekem tippet adni, (vagy találkozott ilyen problémával) hogy nála melyik ram ment a gépben annak örülnék és meg köszönném.
Bios frissítés stb meg volt.(............(o)...............(o)..............)
-
Lobonc
tag
Hello!
Olyan problémám van, hogy van egy ABIt BD7 II alaplapom és tegnap netezés közben hallottam egy csattanást gép újraindul szívem megáll ... gyorsan kikapcsoltam és miután leszedtem az oldallapot azzal szembesültem, hogy a chipset hűtő passzív borda fekszik a videokártyán. Kipróbáltam utána a gépet Windows simán feláll elvileg nem lett baja a videokártyának. De a borda 2 alaplapról kiálló u alakú pöcökbe kapaszkodik és ami a videokártyához közelebb van az kijött az alaplapból, elengedte a forrasztás. Hogy tudok így chipset hűtőt tenni oda? Valami szervizben visszaforrasztani vagy lehet olyan hűtőt kapni valami passzív bordácskát amit valami hővezető ragasztóval odafogatni?
Köszi a segítséget
Lobonc
-
-
Lobonc
tag
-
Lenry
félisten
válasz Lobonc #19575 üzenetére
mi is gondolkoztunk a sünis ragasztós módszeren, de sajna nem találtunk sehol ilyet
azután egyszerűen a hővezető pasztával ragasztottuk vissza, de úgy meg el kezdett lecsúszni
az a baj, hogy ez tényleg egy annyira infantilis hülye felfogatás, amit nem nagyon lehet mivel kiváltani... mert ugye ha sima lyukak lennének a lapon, akkor máris könnyebb dolga lenne a usernek
így marad a "direktben" ráragasztás, vagy kérj meg valakit, aki tud profiul forrasztani, hogy applikáljon valami felfogatást
[ Szerkesztve ]
-
Lobonc
tag
Igen, ha lenne lyuk az alaplapon már tegnap bejártam volna a várost egy új hűtésért de sajnos nincs rajta.. Azon gondolkodom hogy van itt egy kisebb számtech bolt szervizzel a közelben oda beviszem de ha kitalálják nekem hogy a 6000 HUF os óradíjat ki kell a nem értek hozzá de kb 2 perces melóért fizetni akkor jobban járok ha veszek egy p4 alaplapot használtan.. Elvileg egyben jött ki ez a pöcök nem tört bele szerintem csak 2 kis pont forrasztás kéne oda.
Köszönöm a segítséget ha megoldódik majd jelzem.Üdv:
Lobonc -
--=Zolee=--
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap+proci vásárlás előtt állok és teljesen tanácstalan vagyok. Mit ajánlanátok?
Feltétel:
-PCI expressz
-legyen lehetőség szerint minél olcsóbb, de ne valami noname.
-nem kell egy erőgép, dual proci belemenjen, de sima magos is, mert egyelőre csak az lesz benne, dual csak később, ha lesz rá keret.Mit lenne érdemes megnéznem?
Ha esetleg valakinek konkrét ajánlata van azt is szivesen fogadom!
Előre is köszönöm!Elmenteménavásárba ;)
-
Lenry
félisten
válasz --=Zolee=-- #19578 üzenetére
intel vagy amd?
-
Lenry
félisten
válasz --=Zolee=-- #19581 üzenetére
E2000-as proci, használtan olyan 10000 körül van, meg egy gigabyte p31, vagy p35-ös alaplap, úgy 15 körül, tökéletes kombináció
-
kriszbon
őstag
válasz --=Zolee=-- #19581 üzenetére
Ha nem zavar az integrált Vga, akkor alaplapból még (Ez) is jó és olcsó, ha nem tervezel magas Fsb-s procit bele. Prociból meg (Ezt) raknám bele, mert azzal a lappal ez a proci jól húzható. Úgy 4-4.2-ig is tud benne menni, ha tudja azt a proci Ja ha a mostani tápot akarod használni, akkor az helyett inkább egy 350-400W-os FSP tápot javasolnák
Mod: Mennek benne az egymagos procik is.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
--=Zolee=--
csendes tag
válasz kriszbon #19584 üzenetére
Köszi. Ez a lap árban elég jól hangzik. Van egy P4 es 1700mhz-s intel procim, gondolom az belemegy amíg nem veszek nagyobbat. Illetve van egy pci expresszes videokártyám hozzá, ezért is szeretnék új lapot. gigabyte lapok megbízhatók? nem nagyon értek hozzá...
[ Szerkesztve ]
Elmenteménavásárba ;)
-
kriszbon
őstag
válasz --=Zolee=-- #19585 üzenetére
Az a proci nem fog benne menni, mert az szerintem nem 775-ös foglalatú! A Giga lapok Intel vonalon olcsó kategóriában is megbízhatóak, az Amd vonalról nem tudok nyilatkozni, a Pci-e kártya az menni fog benne.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
lumpy82
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni a következő problémában:A mai napon a gépem folyamatosan sípol...(elindul, fut rendesen) de folyamatos
ti-ti---ti-ti hangjelzést ad másodpercenként hibakód 102
Több fórumon is utána néztem, van ahol rootkit vírus miatt, máshol pedig vga kártya a hiba oka!!
Vírusellenőrzés lefuttatva, persze hogy talált (Win conficker vírust) mivel nem frissítettem az Avast-ot, de probléma továbbra is fennáll
A gép :
Alaplap: Abit KN9 Ultra
Bios: Award (07/31/07)
CPU típusa: (Húzva)DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (12.5 x 224) 5400+ (Gyári hűtő)
Memória: 2*1 GB Corsair XMS2 6400-C4
Vga: ATI Radeon HD 3870 (512 MB) (Zalman hűtő)
Egyéb:Gigabyte GN-WP01GS PCI Turbo Wireless Network Adapter
Várom a segítségeteket[ Szerkesztve ]
-
Urak!
Nagyon FONTOS!
Tudna nekem valaki linkelni MSI K8N SLI Platinum-hoz működö sound-drivert?? (Ne a hivatalos oldalon lévőt, mert az valami *##>[& Creative Update Utility, aminek SEMMI ÉRTELME . )
Előre is köszönöm.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Nem, ez csak valami @&đĐ[]đ Update Utility. Feltelepítem (és csak a VME van bepipálva), a hangerő-szabályozó ikonja ugyan megjelenik a tálcán, de hang továbbra sincs.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
SallerMaster
csendes tag
Sziasztok, segítség kellene.
Van egy Asus M2N4 SLI-s alaplapom egy 9600GT-vel. Vettem egy 7600GS-t.
Annyi a problémám, hogy a 7600as kari csak az egyik foglalatban ad képet, ami 8-szoros sebessséget tud. A másikban semmi kép. A 9600GT-m mind2ben működik. Beraktam a 2-t együtt, úgy, hogy a 9600 volt a 16x-osban, a 7600 a 8x-ban. Így is is működött. Fordítva megint nem.
Mi lehet a gond?
Mennyi teljesítménybeli romlás van a 16x-os és a 8x-os között?(Gondolom az alaplappal kéne babrálni, azért írtam ide.)
Üdv -
-
Alex85
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap/BIOS témában keresek tapasztalt segítőt:
Egy MSI K9VGM-V lapon akartam BIOS-t frissíteni, életemben először(és utoljára) Win alatt, de behalt flashelés közben. Most indításkor csak rövideket sípol, de semmi más(CMOS reset nem segít).
Olvastam, h ilyen vészesetben floppyról v CDről "vakon flashelhető", csináltam bootolható formátumú lemezeket(flash exe+flash kép+matatott autoexec.bat), de egyikről sem olvas semmit.
Van egy másik gépem(Abit NF7S), amin a BIOS chip szintén PLCC32 tokozású. Régebben olvastam, megoldható h a jó gép elindít, BIOS ki, beteg/idegen BIOS be, flashelés a saját verzióra(DOS alatt), minden lekapcs és visszacsere...
Tisztában vagyok vele, h ez nagyon duuurva megoldás, és kiba**tt rizikós. De valaki szerint ez működne? Esetleg egyéb megoldás?Előre is köszönöm a segítséget!!!
(Ui.: Még a bootolható "vakon flashelést" kipróbálom vinyóról, hátha onnan olvas...)
-
lumpy82
csendes tag
A procinak még ideje sincs felmelegedni , miután bekapcsolom rögtön sípol
Proci 35° Biosban 80°nál riaszt!
Még egy info: a memória feszültségét megemeltem 2.00 V re (már kb 2 éve) mert nem volt elég neki az alap fesz
Én már mindenre gondoltam még az alaplapi elemre is.. lehet merül???
Ja és csak pikk-pakk egyik napról a másikra csinálta de azóta folyamatos... -
kriszbon
őstag
válasz Alex85 #19596 üzenetére
Csak akkor tudod jól megoldani a menetközbeni Bioszcserét, hogy jó is legyen, ha úgyan olyan alaplap Bios chippel végzed Egyébként kivitelezhető, csak ügyesnek kell lenni, ezt azért merem állítani, mert én csináltam már!
Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest