Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eGPU tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
aktív tag
The new console is said to include an LCD screen instead of OLED and continue to support cartridge slots for playing physical releases of games.
Ez alapján kézi konzol lesz, de a visszalépés LCD-re sok jót nem jelent. Majd nagy dérrel-durral talán lesz OLED is valami manapság hangzatos pro utólaggal.
A legjobb dolgok "P" betűvel kezdődnek
-
-
cSuwwi
aktív tag
Aki csak tvre köti annak tényleg felesleges, de ha van lehetőség rá (akár felárért) lehetne oled verzió is, ha már ebben a generációban is kihozták.
Hogy az SD-nél miért nincs oled azt nem tudom, az üzemidőt feltételezem nagyban nem befolyásolná, annyival talán már nem drágább. A switch 720p-t tud, az SD 1280x800, ez is majdnem azonos.
Van lcd-s én oled switchem is, tudom értékelni az oled nyújotta megjelenést handheld módban (tv-re is csak 1x dugtam, hogy működik-e)[ Szerkesztve ]
A legjobb dolgok "P" betűvel kezdődnek
-
Micsurin
nagyúr
Fixen nem volt a kezedben a V2 és az OLED.
Egy jobb minőségű IPS sem lenne annyira szép élettel teli ilyen méretben mint egy közepes OLED.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Cassi
senior tag
Most már elég biztos, hogy az Nvidia T239 lesz a SoC, 8x A78 maggal, Ampere grafikával, Samsung 8nm-en. Emiatt lehet benne DLSS 2.0. A szokásos módon le lesz egy kicsit butítva, hogy ne zabáljon annyira. 12 GB RAM valószínű.
-
Zirowe
nagyúr
Teljesen jó.
Nintendo mindig le van maradva egy generációval, viszont most mindez handheldben jön, ami azért elég jó.
Két hete vettem az első switchem, nagyon elégedett vagyok vele.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
PuMbA
titán
Jobb, de annyival? Na meg OLED esetén a legtöbb telefonban PWM-mel villogtatják a háttérfényt, Notebookcheck.net-en tesztelik ezt....ez épp egy hátrány, mert az LCD-k meg villogásmentesek
Micsurin: Nekem egy LCD képernyős iPhone-om van, de nem vágyok OLED-re. Ha bemegyek egy áruházba és megnézek egy OLED-es telefont, akkor igen, jobb. De hogy szükségem lenne rá...arra, hogy a GPS-t nézzem vagy a böngésszek vagy hogy megnézzek rajta egy-két YouTube videót? Nem érzem a késztetést
A legtöbb ember pedig ennél többre nem használja a telefonját.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
őstag
Jobb, de annyival?
Igen.
TV-ből is plazmáról váltottam OLED-re. A szürke feketét gyűlölöm, jobb a mozgásmegjelenítés, a színek, a betekintési szög. A PWM-es dolog rétegprobléma, én nem látom. Ezek a mini ledes megoldások, ahol 13-14 colos kijelzőkön 10000 mini LED dolgozik már egész jók, de ez elég drága megoldás és még így sem hozza mindenben az OLED szintet. Okés, hogy egy telefonnál nem ütközik ki annyira, de ott is simán látható szabad szemmel a különbség, felesleges erőltetni az LCD-t már. A klasszikus fajtát meg pláne.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
TV-nél megértem, de az ilyen egérmoziknál (6-7"'-os kijelzők) szerintem a legtöbb felhasználónak mindegy
Nem véletlenül döntött a Nintendo is így.
Szerk: Attól, hogy jobb valami, még nem kell nekem automatikusan, mert értelmet is kell társítanom hozzá. Jobb egy Ferrari, mint az Opelem? Igen. Kellene? Nem.
[ Szerkesztve ]
-
Doratov
csendes tag
Nem értem, minek kell még ezeket a köröket ma is lefutni. DF tesztelte anno, meg lehet nézni a különbséget. Az OLED sokkal jobb. Mondat vége.
https://www.youtube.com/watch?v=FVrr-ojAKWI
-
PuMbA
titán
Nem hibás, továbbra is tartom és örökké tartani fogom
A logika nálam tiszta: a jobb nálam nem jelenti azt, hogy egyből rohanni kell érte és meggondolom, hogy amivel jobb, az az én felhasználási élményemet is jobbá teszi-e.
Megtehetném, hogy OLED kijelzős telefont vegyek, de mivel lesz jobb nekem tőle? Jobban esik majd görgetni a böngészőt a telefonomon vagy a GPS-t jobban látom? Egyik se, tehát nincs indokom rá, hogy OLED kijelzős telefont vegyek például. Ezt én így játszom le magamba.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A logika hiányát inkább abban keresd, hogy: jobb, ezért feltétlenül kell. Tök mindegy, hogy játék közben egyáltalán nem fogsz rá koncentrálni, hogy a fekete valamivel feketébb, csak az első 10 percben, mert a játékélmény fog lekötni és nem az OLED panel lesz a "dealbreaker"
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
remélem a régi játékok (cartridge) jó lesz bele....
-
Sidorovich
senior tag
A logika hiányát én inkább ebben a vergődésben látom.
Az OLED nem csak általánosan jobb, de multimédiás tartalomra, játékokra kifejezetten, lényegesen jobb minden szempont szerint. Ez pedig egy játékkonzol.
A játékélményen, az összképen óriásit javít a nem kimosott, szebb színek, a brutális kontraszt, a mély feketék, az azonnali válaszidő. Ha HDR képes lesz a konzol, akkor meg a pixelenként állítható fényerő miatt már végképp. Ehhez nem kell megállni a játékban és a részleteket keresni, az egész összképről ordít a különbség. Bármilyen vakteszten megmondja ezt bárki, aki nem vak.
Nem véletlen, hogy a nagy konzolokhoz is a leginkább ajánlott, legjobb gaming tévék túlnyomó többségében OLED-ek.
Több mint 100 óra Forza Horizon 5 után (OLED tévén, Dolby Vision-ben) miután megláttam ugyanezt a játékot egy belépő IPS paneles tévén, csak egy szó jutott eszembe a képminőségről: hitvány.Kifejezetten visszalépés lesz ez sajnos.
"Nem véletlenül döntött a Nintendo is így." - valóban nem. Azért döntött így, mert így olcsóbb, később meg drágábban bevezetheti itt is az OLED kijelzős modellt, ahogy az előző generációnál tette. Semmi másért.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Sidorovich #22 üzenetére
Értelek, meg ahogy írtam, TV-n nekem sincs bajom az OLED-del, mert az más világ, de a kézikonzol is teljesen az. Azt olvastam neten, akinek van Switch OLED-je, hogy a kijelzője például nem tud olyan nagy fényerőt kint napsütésben, mint a Deck LCD kijelzője, hiszen az OLED másik hátránya, hogy nagyon hamar túlmelegszik. Ez egyébként a TV-knél is előjön valamilyen szinten, hiszen teljes képernyős fehér esetén ott az Automatic Brightness Limiter. Ezen okokat mérlegelni kell a gyártóknak és igen, emiatt döntenek többször az LCD mellett
b.: Így van. Az OLED-nek is vannak hátrányai, mint ahogy az LCD-nek és a felhasználási módtól függően kell választani közöttük. Nem mondhatjuk, hogy akkor mostantól mindenbe OLED-et teszünk és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Vannak remek nem OLED kijelzők.
Ismerve Nintendot- nem a legjobb OLED lenne abban, akár beégésre is hajlamos lenne, plusz csalódnék a Nintendoban , ha nem hozna valami különleges, egyedi dolgot a Switch 2 ben, amihez szerintem akár a kijelző vagy dupla kijelző vagy bárminek köze lehet.
Elég megnézni a Samsung S8 és S8+ tablettjeit [link]
[link] én dolgozni vettem, ebből az S8 at vettem a 11" méret miatt és azért mert nem nyújtott annyival jobb képet az AMOLED. HDR10+ támogatást pedig kicsit nagyobb fényerővel tud az S8 is...Amúgy a cik témájához . RT ben állítólag a mostani generációs konzolokhoz lesz közel.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Ez jól hangzik, remélem a kompatibilitással nem lesz gong.
duree54
-
BusinessGuy
senior tag
Még asztalon se tudják azt nyújtani amit egy oled nemhogy kézben pláne nem egy IPS főleg nem a nintendo féle fukarkodással.
Amúgy a Switch oled sem hajlamos beégésre, persze beégethető direkt vagy fullextrém használattal. Ha neked az s8 után az amoled nem adott akkora extrát akkor egy szemész javallott...
Persze tartalomfüggő is, de amint sötétebb téma van a képen ezer sebböl vérzik el az ips es társai.Az oled hátránya a fényerő ami max szabadtéri játéknál okozhat gondot. De kíváncsi lennék ha 2 féle modellel jönnének vajon melyik fogyna jobban pláne azonos áron vagy minimal árdifivel...
Az tuti hogy én többé semmilyen sima ledes fost nem óhajtok nézni.[ Szerkesztve ]
-
válasz
BusinessGuy #26 üzenetére
Sehol nem írtam hogy azt tudják nyújtani mint egy OLED.
Véleményt olvastál a témában ami az enyém. Nekem OLED TV-m van évek óta, itthon nem is tudnék visszaváltani másra : látom a különbséget. amunkámhoz évek óta ( 10+) tablettet és laptopot kell használnom egyszerre.
Az OLED S8 remek LCD kijelzővel van szerelve és azonos hardverrel 200 dollárral olcsóbb itthon volt mindegyik sőt most is van nálam Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro és az S8 és egy S6 ami szintén TFT és AMOLED párosítás.
Tehát igen az OLED jobb ha egy gyártó jó megoldása kerül bele, VRR támogatással, megfelelő reszponzív védelemmel de ha ez mellé beteszed ugyan azuon gyártó prémium minőségű TFT kijelzőjét és cserébe 20 % kal alacsonyabb árat kérnek akkor elgondolkodsz hogy vajon játék közben nappali fénynél ezer ablakkal megvilágítva ez neked mennyire fog számítani.
A Nintendo nem fog neked adni prémium minőségű OLED kijelzőt ismerve őket azonos áron főleg nem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BusinessGuy
senior tag
Te egy átlag felhasználást akarsz rávetíteni a multimédiás felhasználókra. Persze sokan telefonálnak gps web böngészés esetleg 1-1 youtube arra minek oled. Aláírom. Csak multimédiában meg pont atomjaira veri az oled a többi tech képvilágát. Bizony nem kevesen játszanak filmet néznek a mobilokon. Okkal tolják ennyire, az ok az hogy multimédiában agyonveri az ips és egyéb technológiákat. Vagyis egy kézikonzol esetében ahol pont játszol és esetleg filmet nézel pont jobb választás ha a képminőség vagy akár a sebesség számít neked.
Steam decknél is nekem az volt a visszatartó erő. Hulladék az a kijelző a Switch oledhez képest hiába a magasabb fényerő és képfrissítés. -
BusinessGuy
senior tag
Akkor félreértettelek bocs. Tudom a Nintendo sajnos nem. Az oled sem véletlenül marad el, így is drágán fogják adni a hardvert de túl se lőhetik az árat. Azt kizártnak tartom hogy a Steam Deck erejét kitolják. Az náluk 400.000 forint lenne.....Úgyhogy kezdődik a szokásos nintendo-s spórolás, első körben ez is kapni fog valami filléres szar kijelzőt mint az alap Switch...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
BusinessGuy #28 üzenetére
"Bizony nem kevesen játszanak filmet néznek a mobilokon. "
Lehetséges, bár én metrón, villamoson és héven inkább azt látom, hogy facebookoznak, neteznek illetve kisebb részben ilyen tök egyszerű Candy Crush szerű játékot tolnak a legtöbben a telefonjaikon. Ezekhez nem kell OLED. Én csak az én tapasztalatomból tudok kiindulni, de lehet, hogy ti láttok sok embert, aki például tényleg filmezik a mobilján
[ Szerkesztve ]
-
válasz
BusinessGuy #29 üzenetére
igen én is ezt látom bele. Én is örülnék egy OLED-nek de abban bízok hogy legalább TFT ben akkor jó minőségűt dobnak bele mert lehet az is elfogadhatóan jó.
Lásd kép amit betettem. Nekem például több esetben jobban tetszik az LCD képe, bármilyen hihetetlen is ez, például nappali , sok ablakos fényviszonyban, míg néha nagyon zavar, például este sötétben. Ott csak OLED.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ez tuti így van
Azért lobbizok, mert ha emiatt drágább a termék, akkor én például nem akarnám kifizetni az OLED felárát. A következő telefonom biztosan OLED-es lesz, mert nincs más, de szívesen vennék LCD-set olcsóbban, ha a gyártók csinálnának még ilyen modelleket. Én a választás lehetőségét tartom jónak.
[ Szerkesztve ]
-
Kérdés az, hogy ez valóban fillér nemi kapcsolat vagy pedig 10-15-20 % kal emelné a konzol árát Gsync/ VRR támogatással mondjuk 120 Hz frissítéssel az OLED miatt,mint a Samsung tabletteknél.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Nekem kis kijelzőnél is jobban tetszik az OLED. Láttam az LCD-s iPhone 11-em közvetlenül haver OLED-es iPhone 12-ese mellett, jelentős volt a különbség nemcsak a mély feketében, de a színekben, kontrasztban is.
Ugyanígy Switch-ből viszont nekem van OLED, ismerősnek sima. Ott se volt kérdés.
A szikrázó napsütés alatt lehet jobban jön az LCD fényerő (bár az OLED telefonok ma már valahogy meg tudják oldani az 1000 nit feletti fényerőt is), de oda szerintem abból is a combosabb Mini-LED háttérvilágítás kell. Én mondjuk zárt térben használom csak a gépet, engem ez kevésbé érint.
Kár érte, hogy nem jön alapból OLED változat is, nekem 20-30k felárat is megérne egy ilyen, évekig gamingre használt eszköznél.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A belső levelezés alapján az Activision már tud a fejlesztés alatt álló konzol létezéséről.
- Az EU szerint tombol a nőgyűlölet az interneten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eGPU tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Musk szerint várni kell a SpaceX Starship eddigi legfontosabb tesztjére
- További aktív témák...
- GAMER PC: ASUS B360M-K / i5 9400F / 16GB RAM / 512GB SSD+500GB HDD / RX6600 8GB / Win 10 / !!
- SEASONIC PRIME PX-1000 1000 W - BONTATLAN! - 10 év GARI!
- SEASONIC Prime TX 1000W (PRIME-TX-1000) - 60hó gari! - BONTATLAN!
- AMD Ryzen Processzorok! AM4 / AM5 - 5600X/5700X/5800X/7600X/7700X/7900X - BONTATLAN! - 36hó gari!
- Dell Optiplex 3020 SFF - i3-4160, 8GB, HDD/SSD nélkül
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest