- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
Ma beszereltem az Alpine 9855r-t, hát nem esett le az állam a hangjától. A magasai tetszenek, kicsit csengősebb mint a Pio 945r, de a közép, meg az énekhangok nem jönnek be.
Mondjuk ehhez hozzá tartozik, hogy az időkorrja tök másképp működik mint a Pio. Beírtam ugyanazokat az értékeket, ami ott bevállt, hát olyan volt mintha passzív lenne...Szóval ezzel még van tennivaló, meg a beállítás menetét is ki kell tapasztalni, ugyanis itt nem lehet csatornákat mute-olni (legalábbis nem jöttem rá még... ) így elég becsapós tud lenni az időkorr állítgatás. RCA lehúzkodás meg nálam nem olyan egyszerű...
A kinézete, menüje, animálások viszont nagyon bejönnek továbbra is, nagyon minőséginek tűnik a cucc.
Ipod adapter már úton van külhonból, itthon nem találtam normális áron...
Kíváncsi vagyok milyen hangot produkál Ipodról. Most csak AUX-ot tudok rádugni, hát még a rádió minőségét se éri el... -
PiciPeti
őstag
válasz Borisz76 #46457 üzenetére
Ajajj, ez így nehéz lesz akkor. Az autó, és a változó stílusok miatt mindenképp zártat ajánlanék, de a relatív kis erősítőteljesítmény miatt nem merem nyugodt szívvel mondani...
A linkeltek közül talán a Spectron megérhet egy próbát, a többi felejtős szerintem. A Gladen zártban jó lenne, de kevés lenne hozzá az erő szerintem...
-
-
PiciPeti
őstag
válasz kinghaxor #46486 üzenetére
Ha igényled a komoly mélyeket, és olyan, dinamikus zenéket hallgatsz, amiben sok a sub, és közben a mélyközép hangok is, akkor én inkább 2 erősítős rendszerben gondolkoznék.
4 csatisoknál jellemzően összeesik a hang ha komolyabban kell kergetniük egy subot. Nálam még a hifo nemesis-en is érzékelhető volt, pedig az nem egy girnyó darab...
200-ból már bőven komoly motyó állhat össze.
-
PiciPeti
őstag
válasz kinghaxor #46491 üzenetére
Rainbow általában jó mindenes, tehát jó hangú, erőteljes, de részletező.
De ha már szivárvány, ez sem rossz: CS 165 + PG erő
Ennyiért kb ajándék. az erő se gagyi. A roki RCA-t is érdemes lehet elhozni, ha eladó, és jó lenne hozzád.
Amúgy én lehet meghallgatnék "combosabb" szetteket is. Nagy az az ajtó, elfér benne a mély...
Pl Carpower Predator 6/4, Kicx 6020, Emphaser ECP 65, vagy 66, stb...
Fejet Alpine háza tájáról nézelődnék, elektronikus zene fekszik nekik szerintem.
6kg-tól nem szabad baja legyen. Max évek alatt ereszkedik kicsit, nehezebben csukódik, de leszakadni nem fog...
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz G@bi90MR #46536 üzenetére
Hujujjj....
Vegyük sorra. Ahogy ez már elhangzott, hátra tök fölösleges a hangszóró, inkább az elsőket hajtsd meg az erősítővel, és a ládát. Ezért a pénzért használt motyókból lényegesen jobbat lehetne válogatni, de ahogy érzed... Érthető, ha fázol a használt motyóktól, bár több ellenvélemény van, mint egyetértés szerintem.
Mi ez a nagy Soudaband imádat? Ha komolyan gondolod a szigetelést, el kell felejteni. Minimum Hanno Protecto PF830 szerintem... A tetőre, tűzfalra valami alukasírozottat tennék, a fokozott igénybevétel miatt inkább STP-t, vagy hasonló, nagy márkát.
A bitu lap csak minimálisan fogja csökkenteni a külső zajokat, ez csak a rezonancia csökkenthető vele. (Lényegében elhangolod a lemez saját frekijét...) Zajcsökkentésre szivacsos, vagy egyéb zárt cellás anyagok, esetleg ipari -gyapotok használatosak (mint az egy új autónál megfigyelhető).
Gondold át ezt a telibe bituzást, könnyen csalódás érhet. -
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #46647 üzenetére
Alpine-ba ha jól nézem nem Parrot a kihangosító, míg a Pio-ban az. Én a Pio-t venném inkább ha fontos a kihangosítás.
-
PiciPeti
őstag
-
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #46697 üzenetére
Jó az irány!
A kábelezés költségesebb, meg macerásabb, de jobb eredményt lehet elérni.
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #46699 üzenetére
Ennyiért adja egyik ismerősöm az Earthquake ládáját... Nem egy kategória...
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #46703 üzenetére
Na, erre mondjuk az se jó...
Viszont volt itt apróban nemrég egy roki P2 nyomó 10-ért. Ahhoz keresel zárt ládát ~20l körülit, és a DLD árából lényegesen jobb minőséget kaphatsz.
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #46706 üzenetére
Igen, de ha jól megcsinálták, akkor nem lehet gond...
Persze lutri az ilyen, de így megy ez...
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #46708 üzenetére
Ez szerintem P2D2, ami komolyabb, mint az S4. Komolyabb erő is illik hozzá. Zártban legalább 400W RMS.
-
PiciPeti
őstag
válasz simi811118 #46792 üzenetére
Megyek, de nem indulok szerintem. Megint semmi időm nem volt állítgatni, ráadásul az Alpine még hangra se jön be...
-
PiciPeti
őstag
válasz LógaGéza #46794 üzenetére
Én aluból vágtam, kalapáltam ki oda illő formát, majd kívülről önmetsző lencsefejű csavarral fogattam fel.
Itt lehet látni kb: Ajtószigetelés
-
PiciPeti
őstag
válasz dreizwanzig #46807 üzenetére
Rainbow 13-as közepei elég jók, és érzékenyek. De gyári fejjel, erősítővel az is fos lesz sztem...
-
PiciPeti
őstag
Szerintem a 80PRS jobb hangú, és több beállítási lehetőséget rejt magában, de ez mit sem von el a P88 érdemeiből, tényleg jó fej.
Az oldalankénti időkorrekció (ehhez elég 1 pár RCA, és 2 csatorna az erősítőn, a szett hangváltójával), és a sub időkorrja is sokat tud dobni egy rendszeren szerintem.
-
PiciPeti
őstag
válasz simi811118 #46907 üzenetére
A 7 dobütés szerintem csak a színpad elhelyezkedésének, és teljes szélességének ellenőrzésére jó.
-
PiciPeti
őstag
Valaki nem készül aktív rendszer építeni? Ezzel meg is lenne oldva az eleje: Macromok
Zseniális hangú erősítők szerintem...
-
PiciPeti
őstag
Flac-nak fejről hajtott első szett esetében vajmi kevés értelme van...
Ha valódi minőséget akarsz, akkor erősítőről kellene hajtanod a rendszert. Az a szett valószínűleg meghálálná a dolgot.Ha nem akarsz erősítőt, meg ajtót szigetelni, akkor valamelyik belépő Kenwood lesz a megfelelő neked. KMM-121 talán.
-
PiciPeti
őstag
Hát az nem pici autó. Ha kombi, az a jobbik eset. Ha sedan, az tényleg szívás.
Ahhoz, hogy egy ekkora autót megtölt mély hangokkal, legalább 25-ös, de inkább 30-as sub fog kelleni. Mivel vegyes zenéket hallgatsz, ezért zárt ládában gondolkoznék (rock, pop miatt). Én egy jól terhelhető subot vennék, zárt ládában, és egy hozzá passzoló (jellemzően 300-500W RMS közötti teljesítményű) erősítőt.
Az aktív láda azonnal kevésnek, és gagyinak fog tűnni, ha az első szettet is elkezded erősítővel hajtani.
Nagyon kevés aktív sub képes valódi, jó hangminőségre.Első ajtókkal mit csináltak? Ki is van szigetelve, szerelőnyílások lezárva?
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #47130 üzenetére
Hátul az erősítőd hol van testelve? Hogy van rögzítve?
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #47135 üzenetére
Hm.. Gondolom akkor nincs a kasznihoz csavarozva...
Próbálj meg a fejnek közvetlenül húzni tápot, és testet az akksitól. Az amúgy se árt..
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #47145 üzenetére
A test van oda csavarozva nem? Maga az erősítő háza fémes kapcsolatban van a kasznival?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest