- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen processzort vegyek?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Rég jártam erre. Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg 5 L kiszerelésben hol lehet kapni jóféle sampont és habot? Egyelőre csak ADBL-t találtam (de elég hiányos a készlet), valamint RRC-t viszont az a márkát nem ismerem.
Más nagyobb itthoni boltokban nagy kiszerelést nem találtam :/ -
szabi325
tag
válasz kelly7 #47750 üzenetére
Nekem is hagyták már így parkolóban a kocsimat... átérzem... váljon le a cipőjének a talpa...
Szerintem a spray sok lesz, én 0-ás ecsettel csináltam a gyári színből befested ahol fehér, után mehet rá a lakk, aztán szintbe csiszolod és polír. Így csak akkor fogod látni ha nagyon közel hajolsz hogy volt ott bármi
(Az első képen a felső részt ahogy csak pöttyökben látszik a fehér alap azt csak políroznám de nem festeném mert szerintem nagyon látszani fog a különbség)[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Fém (saválló) pedállokat (némi gumi-műanyag betétekkel) hogyan lehet karcmentessé tenni, felújítani?
Mit javasoltok, ajánlatok?
Konkrétan ilyenről van szó:[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
ginola
addikt
Tudnátok ajánlani Fejér megyében olyan autókozmetikát, ami szakszerűen tudja lemosni és frissíteni a kerámia bevonatos járművet?
-
csiga8
senior tag
Mit ajánlotok gumiabroncs ápolónak, ami kifejezetten feketít?
Szárazoláshoz nagyobb mikroszálas van mostanában valahol jó árban?
-
zoger
tag
Sziasztok!
Elfogyott a lotus cleaninges kerámia samponom. Ajándékba kaptam, soha nem használtam előtte ilyesmit. Lényegében elégedett voltam vele, de nincs összehasonlítási alapom. Mit ajánlatok jó ez, vagy érdemes lenne valami mást kipróbálni? -
Varshi
aktív tag
válasz HUTCHDB #47754 üzenetére
Javítani lehetne, ha a gumi miatt lehetne polírozni. De így elég macerás, kézzel??
Védeni viszont ezt lehetetlen: saras, kavicsos lábbal lábbal adsz neki mindig, mint egy durva reszelő!
Bár nekem volt ilyenem, de mivel "ott lent" mindig sötét van, csak akkor láttam a karcokat, ha kerestem. Szerintem ne görcsölj rajta. Ez nem az a rész az autón, amit nagyon védeni kell. -
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Van valami érv az mellett, hogy mégegyszer BSD-t vegyek, vagy ajánlott átállni a sonax kerámia sprayre?
van bármi ami a bsd mellett szól vele szemben?
-
Peti78
őstag
válasz DeathAdder #47763 üzenetére
Szerintem a bsd lejárt már. Én protector wax-ot használok. De nagyon dícsérik a K2 specrtum-ot is. azt is ki fogom próbálni.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
DeathAdder
veterán
válasz Peti78 #47764 üzenetére
Minden olyan gyorsan lejár, hogy nincs időm kiűríteni sem nekem bevált a bsd (ráadásul hígítva), tartóssága is oké, de visszaolvasva látom hogy ez a kerámiás sonax gyorswax sokkal mélyebb fényt ad, és sikamlós is lesz tőle a felület, sőt még karcokat is feltölti, ha van olyan tartós is, akkor mindenképp jobb minden téren.
-
Peti78
őstag
válasz DeathAdder #47765 üzenetére
A BSD jó, ezt én sem vitatom. Én is higítottam, könnyebb volt vele dolgozni. Sajnos a kókusz illattal nem vagyok kibékülve, ezért nem vált a kedvencemmé. Mivel nem egy új termékről van szó, szinte természetes, hogy vannak újabbak és jobbak, újabbak és rosszabbak
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Petyyyyy
addikt
Az árakat összevetheted esetleg.
Hígítás nélkül használom a BSD-t, meg vagyok vele elégedve, de "alig várom" hogy elfogyjon. Kíváncsi vagyok a kerámiás spray-re, főleg a mélyebb fény miatt.
A kókusz illattal nincs bajom, plusz segít megismerni melyik applikátort használtam a felrakáshoz.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
HUTCHDB
nagyúr
Ez melyik kerámiás wax pontosan?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
DeathAdder
veterán
válasz HUTCHDB #47768 üzenetére
Igen, ez az amit Safranek linkelt de van olyan is, ami Sonax Ceramic Quick Detailer, és elvileg azt írja rajta, hogy a spray után javallott detailerezni.
Tegnap megnéztem egy rakás német videót, amiből egy szót se értek, de fordítóval azt bogoztam ki, hogy a BSD egyben tud hasonló eredményt mint emez a kettő, csak nem tölt fel karcokat, nem lesz olyan sikamlós a fényezés, és nem ad olyan mély fényt, viszont kevésbé pergeti a vizet, és kevésbé tartós mint a bsd.
Szerintem kipróbálom azért, kíváncsi vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
> visszaolvasva látom hogy ez a kerámiás sonax gyorswax sokkal mélyebb fényt ad,
> és sikamlós is lesz tőle a felület, sőt még karcokat is feltöltiMondjuk ettől a mai Sonax-palettától meghalok: képtelen vagyok a sok hasonló nevű terméket megjegyezni/elkülöníteni. (Néha csak az áruk segít. )
Aztán mikor megvan, elolvasom a német címkét, és most vagy én vagyok már szar németből (éltem kint egy ideig ), vagy félrefordították néhol a termék nevét, vagy összekeveri némelyik oldal a képeket....Kapásból a zsu-s linken is, mintha ugyanaz lenne ("talád meg a különbséget a két kép között" játék, 1 perc után már elfelejtem, mi volt az..), az egyiken más a kisbetűs szöveg, máshol meg mintha fordítva lenne neten, néhol német, néhol magyar a szöveg, JQA!
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Varshi #47771 üzenetére
Pont ezért nem tudtam még Sonax BSD-t venni. detto ugyanez... Hasonló nevek..zavaros termék pozicionálás...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
zoger
tag
[link] Ilyet használsz? Olyat keresek ami egy mosással megvan. Sokszor nincs időm ill. nem olyan az idő, hogy tudjak vele bíbelődni. Mondjuk ennyiből majdnem 2l lotus kerámiás sampon kijőn. Ami azért jóval többszöri mosásra elég. A wu2 hasonlat azért erős túlzás (egyébként azzal mosok kocsit ha nincs más)
-
HUTCHDB
nagyúr
Gépháztetőn lévő kavicsfelverődések eltüntetésére mit ajánlatok?
(Nem metál, hanem lakk fehér színről van szó.)" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
WiZARD
addikt
-
Jaded
őstag
Igen, most ez van. Viszont nekem foltos lesz tőle az autó, úgyhogy “visszalépek” a simára. A Wet Coat-tal együtt szerintem nagyon jó.
Épp tegnap néztem, 2020-ban vettem és még van a samponból kb 1/3 flakon, nem fogy gyorsan. Persze nem is mosom az autót minden hétvégén itthon (idő hiányában sajnos).Renault Megane IV Limited
-
-
WiZARD
addikt
válasz HUTCHDB #47782 üzenetére
Én 4-5 kis hibát javítottam, 1200as meg 2000res papír volt kéznél, azokkal csiszoltam.
Végül megvették az autót tőlem mielőtt a polírozás meglett volna.(de várd meg nálam hozzáértőbb tanácsát is )
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Három dologban szeretném kérni a tanácsotokat:
1, Autó belső műanyag felületeihez mikroszálas törlőkendő:
Melyik ami ajánlott, jó minőségű?
2. Autó belső műanyag felületeinek tisztításához, ápolásához "szer":
Melyik ami ajánlott, jó minőségű?
3. OLED TV portörléshez mikroszálas törlőkendő:
Tudom, hogy nem a topicba tartozik, de talán ti vagytok a legjobban képben mikroszálas törlőkendő témában. Szóval, szükségem lenne egy olyan mikroszálas törlőkendőre amivel karcmentesen le tudom törölni a TV-ről a port. Az se baj ha nagyon drága, de nem szeretnék még mikrokarcokat sem rajta. Mit ajánlotok erre?Nagyon köszönöm a segítséget!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Peti78 #47784 üzenetére
Én nem mókolni szeretnék!
Én gépháztetőről beszélek, nem lökhárítóról!
Ha azt átfújatom, akkor "törött volt az autó", jön majd eladásnál a beszólás.
A kettő nem ugyanaz...szerintem.
Ráadásul kb 15-20 db kavicsfelverődés van, ami csak akkor látszik, ha közelről vizslatod az autót, de engem zavar, szeretném ha szép lenne!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
vedini
őstag
válasz HUTCHDB #47786 üzenetére
Anno engem is erdekelt, a motorhazteteto, es meglepo modon eleg keves video van fent, a profik, hogy csinaljak, a vegeredmeny kerdeses, nem lattam meg javitottat, tenyleg szep-e. Google, talan 1 muhelyt talaltam aki foglalkozik vele, de aztan nem mentem utana
Hetvegen lattam egy becsuletes nepper videot, lelkes tulaj megprobalkozott vele, a komment kb annyi volt, jobb lett volna ha ugy hagyja, en nem mernem magamnak megcsinalni, de kivancsi lennek az eredmenyre ha megis belevagsz, fura ez a berogzodesunk, ha telibefujt akkor tuti torott, keruljuk nagy ivbol az ilyen autot ( sajnos en is ilyen vagyok )
[ Szerkesztve ]
workworkwork...
-
szabi325
tag
válasz HUTCHDB #47786 üzenetére
Ha vettél gyári touch up festéket akkor ne annak a vastag ecsetét használd hanem vegyél 0-ás ecsetet ezzel a gombostű fejnyi méretű kavicsfelverődéseket is nagyon szépen meglehet csinálni.
Csak arra tegyél lakkot ahol nagyobbat kell javítani mint 5mm különben nagyon fogsz szenvedni a visszacsiszolással. A lakk miatt lesz ott egy kicsi púp amit 2000-3000 -es vizes papírral kell szintbe csiszolni, aztán kézzel mondjuk menzerna 2400 majd 3800-as megpolírozni.
Festést én nyárra-tavaszra szoktam időzíteni akkor jó meleg van , gyorsan szárad, ha csak festesz azt utána már nem kell polírozni.Amúgy szerintem nem fogsz találni olyan fényezőt aki ezt megcsinálná mert nagyon pepecs munka mindenki csak mindent telibefújna meg elemcsere azt kész...
Azért lényeges a 0-ás ecset mert nagyon kevés festék kell csak egy ilyen javításhoz és ezzel nem viszel fel feleslegesen sokat hogy domború legyen illetve nem fested össze mellette a lakkot így nem fog látszani a javítás, szóval szerintem csak azzal érdemes ennek nekifogni [link]
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Én is azért javítottam, hogy ne telibefújt elem legyen.
Szerintem szép lett, persze az utolsó lépcső hiányzott, de az csak bizonyos szögekből látszott (de akkor nagyon). Aki elvitte az autót annak fel se tűnt. De rohadt alaposan végigmért/nézett mindent, biztos problémázott volna, ha nem gyári rétegvastagság van ott. Még a használt téligumi számláját is elkérte, hogy elhiggye tényleg csak 1 éves.Napokban nézegettem, hogy asszony autóján is van 5-6 apró kavics nyom a motorháztetőn. Az ráadásul gyöngyház fehér... Majd tavasszal alkotok valamit.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
atee_13
őstag
Sziasztok!
Átfutottam az összefoglalót. De nekem valami egyszerűsített ajánlat kellene
Gépi mosóban, ha lecsapatom a vasat utána kellene valami törlő eszköz ami nem foltosra szárítva tudja megoldani a problémát. Erre van valami ajánlás? -
grizlisandor
veterán
válasz HUTCHDB #47791 üzenetére
Nem festő, hanem fényező, mielőtt lebasznak téged a szóhasználatért!
Rá vannak állva a fényezésre, azzal tud "könnyen" pénzt keresni.
Ilyen szépészeti beavatkozások meg pepecs munka. Valószínűleg egy ilyen melóra olyan összeget mond, amire te azt mondod, hát jól van ez így. Meg kell kérdezni veszteni valód nincs. -
lacos001
senior tag
Csupán csak az utóbbi kavicsfelverődős, mókol/nem mókol hszekhez.
Lehet én vagyok rosszul összerakva, de miért mondaná bárki egy pöpecül újrafényezett elem miatt az autóra, hogy törött volt? Vagy ennyire elszoktam a magyar "szituációktól"?...Nem is olyan régen történt, fele saját hiba (amikor a garázsod elé parkol a senkiházi és a fennmaradó 2cm nem adja ki... [kép] [kép] [kép] és a motorháztetőn tompuló majd szélvédőre tovább pattanó féltégla (2 fehér folt) [kép] [kép] [kép] érzékelteti, hogy márpedig olykor autóra költeni kell. Pláne ha azt akarja emberfia, hogy fasza legyen.
Evvan....Kikerülni nem mindíg lehet, pláne az utóbbit.
Felületi sérülések, semmi horpadás, csak felső réteg károsodott.
Örömmel viszem a szakikhoz, akik 3 napot mondtak rá (nyílván nem a tiszta melóidő ennyi), csereautó erre az időszakra. 670€. Aztán fasza lesz...A következőig, ami remélem nem másnap lesz.
2018 nyarán érkezett meg a rendelésem a szalonba, azóta ez az első bibi vele.Igen, még mindíg Gyeon amit használok. Mocsok időbe is csillivilli.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz WiZARD #47789 üzenetére
Jó hát az ilyen vevő azért valljuk be nem normális. Ha a DOT számot megnézi akkor abból azért kiderül, hogy hogy virágágyás vagy sem...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Hol tudnék vásárolni 75mm-es tépőzáras gyapjú finom polírkorongot??
Keresem, de sehol sem találok.Joe
-
WiZARD
addikt
válasz MrSealRD #47795 üzenetére
Annyira nem volt szakértő, hogy tudja mi az a DOT szám
Olyan igazi hozzá nem értő, de mindenbe gyanakvó, mindenre rákérdező fajta volt.
Hozott magával valakit, az mért körbe...[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz WiZARD #47798 üzenetére
Jézus ereje... Hát végülis megvette, szóval volt benne melód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs