- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varshi
aktív tag
válasz RP1980 #43145 üzenetére
Srácok, nektek hogy van egyáltalán módotok ennyi cuccot kipróbálni és összevetni egymással?
Szerintem én összesen nem simogattam annyit a kocsijaimat ~20 év alatt, hogy egy teljes tégely Fusso elfogyjon.Persze oké, hallgatok rátok, kipróbálok pár újat is (a régi cuccokat max elajándékozom vagy beszáradtak), biztos haladt a világ és sok "medzsik" termék van, végül megnézek egy-két YT-videót, megy a bookmart, hogy tavasszal majd bevásárolok és akkor hajrá....
De aztán nem olvasom egy hétig a fórumot, jövök ide, nyomok két pagedown-t, és olyan termékeket látok hirtelen, amikről még nem is hallottam , újabb YT-videók, a régi bookmark törölve, az új lesz az igazi... de szerintem tavaszig még változni fog az is.Értetik, mi a "problémám", ugye?
-
MrSealRD
veterán
válasz Varshi #43153 üzenetére
Én miután bevásároltam a különböző szerekből és használtam 1-2 alkalommal, utána tudatosult bennem, hogy melyik mire lesz elég... Az ápolók úgy látom sokáig kitartanak majd. A GS rohamosan fogy. De a literes TRIX is már csak egy alkalomra elég...kb. A Dragon's Breath is el fog fogyni, de ebből másikat fogok kipróbálni, mert nem éreztem elég erősnek. A sampon közepesen fogy... Wax szintén.
Ha valaki gyakrabban mossa, vagy a családban és a barátoknak is megcsinál 1-2 autót akkor egy csettintésre elfogynak az anyagok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
senior tag
No felkerült a hirdetés, rohadt sokáig tartott a kocsi takarítása és így se lett tökéletes. Remélem elviszik, végül műanyag ápolót nem vettem rá. Köszi mindenesetre a tippeket!
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Deconst
csendes tag
Sziasztok,
Nézegettem a Parkside PDr 12 mobil magasnyomású mosót, de a videók alapján elég gyenge a teljesítménye. Találkozott valaki olyan megoldással ami hasonló elven működik saját tartállyal, a legjobb az lenne -ha létezik egyáltalán ilyen-, hogy egy ballonból használná a vizet. Sajnos a garázshoz vezető út egy kavicsos földút, és csak áram van, de jó lenne beállás előtt lecsapatni a kerekeket, kerékjáratokat.
Köszi, -
Formaster
addikt
válasz Deconst #43156 üzenetére
Én parkside-ot használok, mert amúgy sem vagyok híve a nagy nyomásnak. A vízszállítás az igazi probléma, de a magas vízszállítású mosók bőven 200e felett vannak. A megfelelő szerek mellett nincs szükség akkora nyomásra, a vízszállítás meg pótolható idővel, slaggal. Több vizet úgysem tudsz generálni, mint amennyi a falból kijön.
A parkside mellé erősen ajánlott a szórófej és a habosító updrage
-
i-sti
senior tag
Novum Forum Siculorum
-
Pgabor79
aktív tag
Magasabb oldalfalú vödröt lehet kapni valamelyik nagyáruház láncnál? 20L-est... Normál háztartási vödör szerintem túl kicsi. Kifejezetten autómosó vödrökért meg nem akarok 10ezreket kiadni!
[ Szerkesztve ]
-
Mappa
addikt
Sziasztok!
Ajtózsanér nyikorgására van valami WD40? Tehát nem a klasszik WD40. Vagy bármilyen más megoldás? Gépzsírt nem tudom annyira mélyen felvinninem kötelező megadni
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Először is ne kövezzetek meg
Másodszor házimacskánk elrugaszkodási pontnak gondolta autóm csomagtartóját és a lakkréteget sikerült megsértenie.
Két hajszál csíkért nem szeretnék nekiállni polírozni az lenne a kérdésem hogy ezek a javító stiftek érnek-e valamit?
[link] -
RP1980
tag
válasz n@p@lm #43167 üzenetére
Szia!
Pedig a legkíméletesebb és tökéletesebb megoldás lenne a polír. Gondolom a karmaival sikerült megkarcolnia a lakkot. Szerintem ez esetben nem keletkezett olyan mély karc ami ne lenne kipolírozható. Bármi mással sokkal többet ártanál és sokkal kevésbé lenne közel a kiindulási alaphoz.
-
nebulo5
senior tag
Haverom próbálkozott néhány karc eltávolító tollal. Ha jól vagyok informálva, két gyártó termékét vette, egy másik gyártóét pedig próbára kapta... Nem tudom, milyen megvilágítással vagy egyéb optikai csellel készülnek a terméket reklámozó videók, de igazából kakit sem érnek ezek a karcjavító tollak.
Üdv: nebulo
-
8
senior tag
A stiftekkel nincs tapasztalatom, de ha erre adod a fejed nehogy innen vedd meg, aliexpress-ről töredékáron tudsz ilyet rendelni, ők is onnan veszik. Vagy ha sürgős akkor menj be egy nagyobb kínaiba, ott is találsz.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
n@p@lm
őstag
Köszönöm!
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok.Hátha valamelyikőtöknek érdekes lehet!
3 hónapos, alig használt. Akit érdekel 35-ért viheti
[kép]::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat az itt nemrég többek által is vásárolt mágneses szélvédőtakaróról.
Esőben ne hagyjátok fent!
Tegnap miután a havazás átment esőbe, lusta voltam kimenni leszedni. Szépen meg is védte a szélvédőt a jegesedés ellen.
De az ajtónál, ahol a rögzítőfülek vannak, befolyt a víz. Pont annyit nyomott el a kéderen, hogy magán a takaró fülén folyott végig az eső.
Szerencsére úgy néz ki csak a hótálca kapott belőle, és nem túl nagy mennyiséget, de nem voltam boldog.
Szóval óvatosan![ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz Pgabor79 #43159 üzenetére
Nemrég adtam le a rendelést (innen is köszönet a Carcarebrosos srácoknak, ők segítenek a beszerzésben) 8600 Ft a két 19 literes grit guard (valójában a grit guard nem gyárt vödröket csak kiegészítőket) vödör. Az USA-ban semmi pénzért meg lehet ezeket venni, de így sem olyan vészes, pláne hogy itthon nem lehet beszerezni (a chemical guys-é kisebb, a Meguiarsnál meg csak grit guarddal együtt adják 10ért 1db-ot és csak egyféle, sárga színben).
Viszont jó eseteben ez csak egyszeri kiadás lesz, elég masszív vödrökről van szó az olvasott vélemények alapján. Láttam olyat aki a gamma seal fedél menetes részét úgy rakta fel rá, hogy egyszerűen ráállt a vödörre és szó szerint rátaposta.A grit guard betétet szándékosan hagytam ki, régebben beakartam szerezni azt is, de néhány videót megnézve és józanul belegondolva, nem sokat ér, ha egyáltalán ér valamit, mármint ami a szennyeződés vödör alján tartását illeti. Az erősebb szennyeződések a súlyuk miatt így is úgy is a vödör alján maradnak, a könnyebbek meg grit guard ide vagy oda, lebegni fognak. De egy alapos előmosás után már nem maradhat akkora retek az autón ami nagy gondot okozna. Másik dolog, hogy ha valaki annyira óvatos akar lenni akkor érdemesebb 6-8db "szivacsot" mosókesztyűt akármit venni, bedobni mindet a samponos vödörbe és így részletekben végigmenni az autón, minden szivacsot csak egyszer használva, így tutira nem viszel vissza semmit a felületre. Emiatt a második vödörnek nincs is értelme, max annyi, hogy abba dobált a használt kesztyűket, szivacsokat. A végén meg elmosod őket. Ezzel a módszerrel piszok gyorsan lehet dolgozni, márpedig nyáron melegben az idő tényező is fontos lehet.
A Chemical Guysnak van egy ilyen vödörbe való betéte amibe egy csomó tölcsér alakú lyuk van fúrva, azzal inkább érdemesebb próbálkozni vagy kombinálni a grit guarddal.A gamma seal fedél hasznos lett volna számomra, de egyelőre anélkül is kibírom. A vízszállítás máshogy is megoldható, ha nagyon kell.
[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
Kicsit túl van hájpolva nálunk ez a vödör téma.... Csak azért kérnek tízezreket egy ilyen műanyag "edényért" mert valami neves autó kozmetikai cég logója van rajta. Ha savanyúságos vödör lenne akkor 1200 Ft lenne. Hiába ugyan az az anyag, ugyanaz a minőségi szint....
De ez az ár már szimpatikusabb! ;-) Nem nagyon találok sehol ilyen magas oldalfalú vödröt. Pedig ezeknek ez a legnagyobb pozitívuma az autómosás szemszögéből, mert a vödör aljára lesüllyedt mocsok felkeveredését így sokkal jobban el lehet kerülni.
Majd számolj be róla, ha megérkezett a csomag! Az alsó részén mekkora a vödör átmérője? Tudsz méreteket? -
MrSealRD
veterán
válasz Pgabor79 #43181 üzenetére
Én ilyen nagyon olcsó Metróban kapható 10-15L vödröket vettem. Abból van 3. Ha nagyon kell, akkor inkább Cserélem a vizet aztán nincs mit felzavarni... Akartam én rendes vödröt, de olyan árak vannak, hogy elengedtem a témát.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz Drughi #43184 üzenetére
Nálam az volt a döntő pont, hogy éppen a Metróban álltunk...aztán megláttam, hogy vödör... A felsoroltak is szintén nagyon jó alternatívák...
És ahogy írod is, az a lényeg, hogy ki legyen takarítva...
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz Pgabor79 #43181 üzenetére
Az ezüst és ez a fehér félig átlátszó valamivel vékonyabb anyagból van, mint a többi szín, de szerintem így is jó lesz, sokan használják ezt a félig átlátszót. Azok a vödrök amik attól megrepednek, ha szigorúbban ránézek illetve azok amik a víz súlya alatt oválba hajlanak nem opció. Tartós normális eszköz kell. Auchanben lehetett kapni 500ftért sötétbarna színű saját márkás egész jó kis merev vödröt, abban mosom a kendőket, de az ha igazán neki akarsz állni autót mosni, már kicsi (10L) és a sötét szín sem ideális. A microfiber madness-es mosókesztyűt sem tudnám normálisan belemeríteni.
Árakról. Nekem ez még belefér, ha azt nézed, hogy egy vödör árát két nap alatt elkajálod akkor nem is sok egy olyan valamiért ami remélhetőleg évekig kiszolgál. Büdös bagóra, ivászatra, bulizásra is elköltenek az emberek tízezreket havonta, nekem ilyen kiadásaim nincsenek. USA-ban, ahol gyártják, kb 2500ft az ára, ehhez képest németektől a 4e ft környéke nem a világ vége. -
Varshi
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel előmosó vastaghab, ilyen:
https://tisztitoszer.hu/termek/brilliance-elomoso-vastaghab-20l/Én alig használok a 20 literből, szívesen adok át Dél-Pesten annak, aki eljön érte.
Viszel próbának egy kicsit (csak hozz valami edényt/üveget), és ha tetszik, kitalálunk valamit rá...
-
MrSealRD
veterán
válasz Varshi #43187 üzenetére
Engem lehet érdekelne 1 liter próbának. Többször is használtad már? Jónak érzed?
-
MrSealRD
veterán
válasz Safranek #43189 üzenetére
Igen. De sajnos a múltkor pont az Avalanche szivatott meg... ott maradt egy csomó retek... pedig sok hab volt...sokáig ázott. Aztán mégis egy jó nagy adag poros valami maradt rajta. Ami vizesen nem volt látható, viszont amint száradt egyből szembetűnt.
-
MrSealRD
veterán
válasz RP1980 #43192 üzenetére
Világos. Ezt megtárgyaltuk a múltkor... De azért nem adom fel.
-
d4d
tag
válasz RP1980 #43192 üzenetére
Kamionmosókban kéne nézelődni miket használnak, ott egész biztosan létezik érintésmentes mosás. Esetleg valami durvább TFR-t kellene kipróbálni, bár az nem egy waxbarát megoldás, de cserébe hatékonyabb lehet. Itt a helyi mosóban is valami ilyesmi van és teljesen eltünteti azt a kosz réteget ami egyébként egy sima vizes mosás után újra megjelenne az autón a száradást követően.
-
fesii
aktív tag
Lehet hogy van olyan szer ami tényleg jó, de csak azoknak a videónak szabad hinni ahol mondjuk miután végzett elhúzza az ujját a ponyván vagy akárhol. Akkor látni igazán hogy van még simán egy árnyalat ami érintésmentesen nem jön le.
Fogalmam sincs de szerintem más a festés az autoszállítomon mint egy sima személyautón.
Nem vagyok benne biztos hogyha lemosod az autód egy erős kamionos érintésmentes vegyszerrel akkor marad az autón fényezés.
Mióta lusták lettek azóta autókkal megpakolva nem mossák le. Régebben sem lehetett elméletben de azóta gyakorlatban sem.
Persze lehet én tudom rosszul de nekem ez a tapasztalatom[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k