- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mappa
addikt
Savoya park Aldinál most épül ki egy kézi autómosó. Először azt hittem az Adli benzinkútja lesz, de nem.
nem kötelező megadni
-
senior tag
-
veterán
válasz RP1980 #36497 üzenetére
Nekem a K7-hez 10m tömlő van, annyi nekem szokott kelleni hogy kényelmesen le tudjam mosni a kocsit anélkül hogy a gépet kellene mozgatnom. Szóval 10 méter elég neked is. A tömlőnek bírnia kell a 150 +-30 bar környékét, attól függően hogy milyen géped van, és elég szépen megkérik az árát. Ebay-ről mondjuk nem biztos hogy én mernék ilyet venni, ha csak nem valamilyen official dealer és eredetit ad annyiért.
iPhone 13 Pro Max
-
roti86
őstag
Sziasztok!
Az autón egy elem sarkában megbúvó felületi rozsdát mivel érdemes kezelni? Itt egy nem túl jól sikerült kép róla.
-
-
veterán
válasz Speeedfire #36488 üzenetére
Igaz ez nyári, de érdemes azért venni 1db-ot jövőre. Nem sűrűn szokott lenni ilyen koncentrátum, idén nyáron én is ezt használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve!
Amúgy ha a LIDL-be akarsz venni, akkor szerintem ne a webshopba nézegesd hanem menj el egy LIDL-be és vedd meg, szerintem a szélvédőmosóknál már télit fogsz találni.
Reggel MOL kúton tankoltam, aztán már a nyáriakat lecserélték Alycol-ra meg EVOX-ra. Gondolkoztam hogy EVOX-et ki kellene próbálni, legalább pontjaim felhasználom valami értelmes dologra, még ha drágán is mérik, 1 próbát megér hogy milyen.
Amúgy elmúlt télen én is a LIDL-be vettem a télit, olcsó és jól töröl, szóval nem volt vele gond. Csak amikor nagy hideg volt, akkor besűrűsödött.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Pardise #36514 üzenetére
d4d fórumtárs vett ilyet, neki bevált. Amiről még tudom hogy jó az a Tegee, abból sokat eladnak és a vélemények is jók róla. Tegee téli szélvédőmosó koncentrátum 4 liter. Szóval ha a 4 literhez öntesz 2 liter ioncserélt vizet, akkor -30 fokos lesz. Szóval durván 2000 ft-ba van 6 liter.
Én ha veszek akkor -30 vagy -40 fokosat, nem akarok úgy szívni mint az elmúlt télen. -15 -18 fokban alig jött ki a lötty nekem, aztán csak kente a koszt a lapát. Sajnos a tartályom nem fűtött, így cumi volt nekem. Ezért akarom majd kipróbálni inkább a -30 -40 fokosat, hátha az jobb lesz.iPhone 13 Pro Max
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Adott egy Yamaha Neos robogó. Néhány idom az elején kissé karcos lett. Mivel érdemes javítani/polírozni?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Play Dead
csendes tag
Sziasztok!
Mivel kell impregnálni a korongot és mi a lényege?
-
RP1980
tag
válasz Play Dead #36519 üzenetére
Pasztával célszerű prime-olni. Tehát sokkal több pasztát kensz rá mint amennyivel políroznál és azt bele kened a szivacsba, mint a vajat a kenyérre Szerintem ez a profik játéka, ha hobby szinten nyomja valaki akkor ez 1. anyag pazarlás, 2. nem jelent számot tevő különbséget az elért eredményben. Tehát maradnék a 4-5 borsószemnél a cutting szekcióban és 2-4 a finisnél
-
d4d
tag
válasz Pardise #36514 üzenetére
"A motul jó márka?"
Az egyik legjobb kenőanyag gyártóról van szó, kb 150 éves múlt, brutál mennyiségű tapasztalattal a különböző versenysportokban, köztük talán a legfontosabb a hosszútávú versenyzés a WEC sorozat a Le Mans-i 24 órással az élen ahol már több mint 60 éve jelen vannak. Kis túlzással a fél mezőnyt ők látják el. Pl a komplett LMP2-es mezőny Gibson motorokat használ akik a Motullal dolgoznak együtt. Ők hoztak ki a világon elsőként többfokozatú, fél és teljesen szintetikus motorolajat. A Brabus is a partnereik közt van. Remélem, hogy össze tudtak dobni egy rendes szélvédőmosót
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A lakkfekete B oszlopok lévő kővédő fólia vízköves lett. Mivel lehetne leszedni? Spotlessel próbáltam, nem jött le. Csak áttöröltem, nem pamacsolgattam.
Your car, your life ;)
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #36531 üzenetére
Elvileg a kerámia lényege az lenne, hogy a vízkő ne tudjon ennyire beleégni. Nem tudom, hogy megmaradt-e rajta, ezt majd nézd meg. Viszont a spotlett elvileg kerámiához lett fejlesztve, gyakorlatilag az egyetlen anyag amivel eddig találkoztam és le tudja kapni a fussot De az ugye teflon, csak elméleti síkon a teflonnak sincs oldószere.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
APC-t csapvízzel is lehet higítani vagy kell az ioncserélt víz?
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #36539 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Nem jön le? Ha ott kerámia van, szinte minden le kéne jöjjön róla, hacsak nem rászáradt kerámia Szerintem ha arra visz az utad ugorj be, biztosan megnézik mi lehet az és leszedik neked. Korrekt srácok, nem hiszem, hogy ilyeneken fennakadás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz RP1980 #36541 üzenetére
Szerintem ez nem okoskodás, a fórum arra való, hogy nézeteket megvitassunk emberi hozzáállás mellett, a legjobb szakamai megközelítésben Megnéztem a videót és javíts ki, ha tévedek, de azt mondja, hogy: -"az emberek azt hiszik, hogy a kerámiával később semmi dolgod nincs, pedig a vízfoltok megmaradnak a polimer tetején, de ezeket egyszerűen le tudod utána mosni."- Ezt magam is meg tudom erősíteni, amíg a kerámia jól működik, illetve nem keletkeznek újabb karcok, amikben a vízkő meg tud kapaszkodni, addig teljesen egyszerűen el tudod távolítani a vízkövet. Persze kell is, mert ha nem távolítod el, akkor elkezd rétegződni és akkor már nem biztos, hogy egy mosás segít.
Szerény véleményem szerint viszont azt sem mindegy, hogy mire kerül fel a kerámia. Itt nagyon lényeges az ékszeres polírozás, míg egy átlag autónál sokszor elég a 2 fázis. Itt minden esetben érdemes akkor is elmenni a teljesen finom anyaghasználatig, amikor látszólag már semmi értelme, mert a kerámia annál homogénabb kötést tud a felületen rétegezni. Vagyis később a szennyeződések annál nehezebben tudnak bármibe belekapni, magyarul "a légy is elcsúszik rajta"
[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
válasz Formaster #36542 üzenetére
Örülök, h te is így látod a fórumozás lényegét. 3:20 nál azt mondja, hogy a kerámiák nagyon érzékenyek a vizfoltokkal kapcsolatban. Nekem az jött le a végéből, hogy az ő reload szerű cucukkal (már nem emlékszem a nevére) kell pár havonta kezelni, h ne legyen könnyen vízköves. Azonban hozzá tartozik, hogy személyesen semmiféle tapasztalatom nincs kerámiával, csak nagyon felcsigázott a tartóssága és az, hogy kis mértékben védelmet is ad. Ezen őrlődök, hogy tegyek-e fel vagy sem. Mert a nehezen sok órával elért polírozott lakkot óvni szeretném. Viszont van már fussom,netshieldem stb. és nem biztos, hogy megérne még pár tízezer ft-ot egy kerámia.
-
Formaster
addikt
válasz RP1980 #36544 üzenetére
3:20? Na várjál Ugyanazt a videót nézzük? Mert ott nálam már nem mond semmit.
2:42-nél valóban érzékenyt mond, de ezt nem úgy kell érteni, hogy azonnal károsítja, hanem ha nem kezeled, akkor kárt tud okozni, főleg az eltávolítás miatt. Másrészt ugye azt mondja, hogy erre való a Nanolex SIFinish, mert azon még annyira sem tapad meg a vízkő (olyasmi, mint a Reload) Itt van benne némi sarkítás, mert ezt arra alapozza, hogy az egy polimer, na most kérdezem én, mi nem polimer
Visszatérve Pari esetéhez, nemrég lett neki kerámiázva, javarészt lágy vízzel most és még azt is desztvízzel öblögeti, illetve már vége a nyárnak, hogy ráégjenek a makacs vízkövek. Nekem a frissen kerámiázott autót elkapta a homokos-vízköves locsoló kútvíz és sima mosással lejött.
Egyébként, ha magadnak próbálkozol kerámiát feltenni, akkor nyugodtan, de a csilliókat ne fizesd ki az applikálásra. Jó terméket kell keresni és az hosszan tart, illetve könnyű applikálni, pl Nanolex vagy Servfaces.
-
tibbike01
őstag
Műszerfal ápolásra ki mit használ? Fogyóban van az ArmorAll matt ápolóm és szeretnék valami új terméket kipróbálni. Matt vagy maximum selyemfényű felületre vágyok.
Wolf Silk Milk milyen?
[ Szerkesztve ]
-
Joao
tag
Glacoval kezelt szélvédőt mivel érdemes utána tisztítani? Bogarak maradványait kellene elsősorban folyamatosan eltüntetnem. Szélvédőmosót, ablaktisztitószert bírja a glaco?
-
RP1980
tag
válasz Formaster #36545 üzenetére
Szerintem ugyan azt a videot nézzük, csak én rossz időpontot néztem
Köszi a tippeket a kerámiához! Mindenkép magam szeretném aplikálni. A facebookos csoportban is feltettem a kérdést és szinte lerohantak a szakik, hogy úúú meg ááá, nehogy magam csináljam mert baj lesz, de hogy mi persze nem részletezték. Számtalan (több órányi) videot néztem már a témáról, de ha nem certifikációhoz kötött anyagról volt szó egyáltalán nem tűnt nehéznek, és a vlogerek is csak tanácsolták a próbálkozást. Amúgy mi lehetne benne annyira misztikus és nehéz?! Elemenként, vagy ha nagy az elem, akkor élekig aplikálom, és rendesen minimum 2 mikroszálassal visszatörlöm. Csak mint már fentebb írtam, az áruk ami kissé visszatart. 20-40 ezer ft ért valamelyik még nem is bír ki egy évet sem. Pedig nekem csillaggarázs 4 sávos út mellett. -
Hellas
senior tag
Sziasztok! Erős kétoldalú ragasztot, amivel gyárilag felragasztják a díszcsíkokat mivel tudnám leszedni? Kissé talán szivacsos, habos jellegű anyag. Pengével jön nagyjából, de 70-80 centit elég szar lenne pengevel kilométerenként leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest