Aktív témák
-
pisti
őstag
Nemértem mire célzol. Én Xbitlabs-on kívül más oldalról nem tudok ami külön kimérné a tesztjeiben a VGAk fogyasztását, de ha te tudsz ilyenről akkor nyugodtan bedohatod a linket/linkeket ide a közösbe.
Egyébként szerintem az Xbitlabsos cikkek szakmai szempontból elég magas szintet hoznak, nagyjából el is lehet hinni amit írnak. -
TomBoy1986
veterán
Bár ezt nem szoktam olvasni, de egyébként, amikor itt a PHn tesztelték ezt CFben és anélkül, akkor ott mértek egész rendszerre vonatkoztatott fogyasztást idleben és terhelve, ebből meg mivel csak egy kártya a különbség könnyen kiszámítható mind a terheletlen, mind a terhelt fogyasztás.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
pisti
őstag
válasz TomBoy1986 #4455 üzenetére
Tényleg, ez jó ötlet volt, meg is néztem a cikket.
A ph!s mérés szerint 64W a különbség terhelve, a CF és az 1 kártyás konfig között. Az eléggé egybevág az Xbitlabs-os eredménnyel. -
d_Gabesz007
csendes tag
Valaki tudna nekem valmiféle infót adni eme kártya ( VGA HIS Excalibur X1950Pro IceQ3 Turbo AGp-s) kilétéről??? (mit adnak hozzá és hogy ddr3-as memók vannak-e rajta)
-
DewiL
senior tag
válasz d_Gabesz007 #4458 üzenetére
[link]
google is your friend"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
spyduck
nagyúr
válasz d_Gabesz007 #4458 üzenetére
Én is ezen a kártyán gondolkozom, bár inkább a 256mb-os on mert azért van különbség az árban, teljesítményben meg csak ez (+256mb, 590/1590Mhz órajelek) (a másik kártya órjelei: 575/1340Mhz)
ez az áruk:
VGA HIS Excalibur X1950Pro IceQ3 Turbo AGP,256MB 56 732 Ft
VGA HIS Excalibur X1950Pro Fan AGP,256M GDDR3,HDCP 42 556 Ft
Azért 13ft árkülönbség nem mind1! Mert, hogy a mai játékok mind futtathatóak vele max grafikán és ez így lesz legalább 2 évig
szerinte
Jó volna azért vkivel beszélni akinek ilyen kártyája van!
itt vannak az infók:
[link]
[link] -
C4mp3r
addikt
Véleményeteket kérném, hogy jó lesz-e így az első hsz?:
ATi Radeon X1950Pro
A kártya az RV570-es magot kapta. Ez azért jobb az elődnél, mert már 80nm-es gyártási technologiával készítik, így sokkal kisebb lett a GPU, s ezért olcsóbb az előállíthatósága. Szintén pozitívum még, hogy a kisebb GPU, és csíkszélességnek köszönhetően kevesebb a fogyasztása, és a hőtermelése.
Sokak örömére az ATi ezzel a kártyával követte az Nvidia példáját, és már nem kell külön egy ún. Master kártyát vásárolni, hanem a kártyákat már 2 nyákkal tudjuk összekapcsolni. Ez azért előnyös, mert nem kell megvásárolni egy Master kártyát, ami jelentősen drágább volt a sima Slave kártyáknál, és nem kell egy nagy kábellel összekapcsolni a két kártyát. AGP-s változatot is készítettek belőle, ami jó választás lehet a régebbi platform-mal rendelkező tulajoknak, hiszen a legerősebb AGP-s kártya ami itthon beszerezhető. Ellenfele a 7900GS, de alapórajelen rendre erősebb nála. Sajnos igen kevés tuningpotenciállal rendelkezik.
A kártya:
Tehát a kártya az RV570-es mag köré épül ami 36 pixel shader-t, és 8 vertex shadert tartalmaz. A 256 vagy 512MB memória 256 bites sávszélességen kapcsolódik a GPU-hoz. Az 512Mb-os változat néhány tévhittel ellentében, már nem csak fölösleges pénz, mert az egyre újabb játékoknak már hatalmas mennyiségű memóriára van szükségük, a nagy felbontás, és szűrő együtt való használatához. Referencia órajelei: GPU: 575Mhz Memória: 690MHz (effektíve 1380MHz)
Tesztek közül érdemes elolvasnia mindenkinek a PROHARDVER!-es tesztet, ahol szépen kivesézik a kártyát.:[link] Még egy teszt amit érdemes megtekinteni.:[link] Elég jól látszik, hogy a mérnökök jó munkát végeztek, a kártya teljesítményben alig marad el egy 256MB-os X1900XT-től, míg árban jóval alatta helyeszkedik el.
Gyártók:
Sapphire: A fórumozók tapasztalatai alapján a hűtése hangos, és többnyire nem megfelelő. Készült belőle Ultimate változat amin egy Zalman VF900Cu található. Sima: [link] Ultimate: [link]
MSI: A kártyán egy két slotot elfoglaló hűtés található. Referencia órajelekkel rendelkezik. [link]
Powercolor: Szintén létezik belőle sima, és Extreme változat. Az Extreme-nek a különlegessége, hogy gyárilag AC Accelero X2-vel szerelik, és magasabb órajelekkel rendelkezik. Órajelei 600/700 (effektíve 1400MHz) Sima: [link] Extreme: [link]
Asus: A hűtése eltér a referenciától, mert egy hőcső is található benne ami a meleg elvezetését szolgálja. Cserébe elfoglalja az alatta lévő slotot. [link]
Hűtés:
A kártyára ajánlott a Zalman családból származó VF700 és VF900, továbbá még a Powercolor káryáin megtalálható Arctic-Cooling Accelero X2. Ennél arra kell figyelni, hogy kell hozzá egy ún. Voltage Regulator Heat Spreader Module ami a kártya hátulján található feszültségszabályzó áramkörök hűtésére szolgál. Többen tapasztalták, hogy ez modul önmagában nem elég, mert nem hűti le eléggé az áramköröket. Ezért ajánlott rátenni pár memóriahűtő bordát, hogy ne melegedjen túl.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz spyduck #4461 üzenetére
Itt ugye a +13K-ban benne foglaltatik:
- halk és hatékony hűtés (mivel az olcsón egy kis süvítő ref.-hez hasonló van)
- a memória gyorsabb
- azt most nem merem írni, hogy nagyobb (+256MB), mert elég ellentmondásos, amit írtál
Viszont sajnos 2 évig nem fog menni ezzel maxon semmi (mármint a maiak igen, de már most is akad, amivel gond van Oblivion 1280*1024 felett HDR-rel, meg ilyesmik) Úgyhogy nem számítanék 2 évre sajnos ezzel kapcsolatban. Viszont ennél jobbat nem nagyon tudsz venni JÁTÉKRA!!!!! AGP-ben, az bizonyos.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
TomBoy1986
veterán
Egész korrekt, de kihagytad pl. a HIS-t és a Palitot a gyakoribb kártyák közül.
A HISnek mindkét verzióját linkeld #4461-es hsz.-ben benne van. Ha jól tudom Palitnál is van több verzió.
Amúgy korrekt. Esetleg a sok kezdő érdekében egy-két 3DMark eredményt lehetne még hozzá írni, hogy ne az legyen az első kérdés. De ez már csak javaslat.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
suletlen
csendes tag
Ha procilimites a gépem,az azt jelenti,hogy csak a maximum FPS csökken?Ha erősebb a VGA-m,mint a CPU-m,akkor általában annyi az FPS,amennyit a proci bír?Azért kérdezem ezt,mert egy sima négyezres AMD-hez vennék 1950 xt-t.Amely processzor szerintem elég kell,hogy legyen,ha csak a max.fps csökken.
-
TomBoy1986
veterán
válasz suletlen #4465 üzenetére
Processzorlimitet két féleképpen lehet észrevenni:
- Csökkented a felbontást vagy részletességet és nem nő az FPS
- Összeveted egy erősebb processzorral és nő az FPS.
Tehát magad nem hiszem, hogy nagyon fogsz ezzel szembesülni 1280*1024 ill. afölött biztos nem, 1024*768-ban pedig esetleg. (Alatta most szinte biztos...)
Gyorsulni fog a rendszered, ha XT-t veszel, mert általában vegyes limitről beszélhetünk ezen kártya (X1950Pro) esetében. Legalábbis én erre a következtetésre jutottam a 4200+-szal, mert ha a processzor órajelét növeltem, akkor nőtt az FPS, de nem mindenhol. Szerintem ez a leggyakoribb.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
spyduck
nagyúr
válasz TomBoy1986 #4463 üzenetére
Van egy jó hírem, mármint az AGP-s válaszodra--> van x1950xt is agp-ben! Meg hallottam olyasmit, hogy lesz x1950xtx is!
-
pisti
őstag
válasz suletlen #4465 üzenetére
..Ha erősebb a VGA-m,mint a CPU-m,akkor általában annyi az FPS,amennyit a proci bír?...
Igen.
Én pl. HL2-ben is találtam olyan pontot (van több is nyilván, de én 1-et használok teszteléshez) ahol, csak a CPU tuningtól függ, hogy mennyi az fps-em. Ráadásul a 3,5Ghz-re tuningolt D805 is ~40fps-re korlátoz azon a ponton, egyébként meg alapórajelen(CPU alapórajelén) ~25fps van ott, felbontástól + egyéb grafikai beállításoktól függetlenül.
Egyébként pedig játékonként változik ez és azokon belül beállításoktól is függ, hogy mennyire jön elő a proci vagy vga limit.
Supreme Commander pl. a mai legjobb rendszereken is CPU limites és még szerintem kell is pár generáció míg ez megszűnik, Total Annihilationnel is ezvolt...
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz spyduck #4469 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a HIS iceq hűtései a legjobbak között vannak, ami nem csoda his az Arctic Cooling egyik hűtését teszik rá gyárilag azokra a kártyákra. Kétlem, hogy azt érdemes lenne cserélni.
mod: Jajó most látom, hogy az iceq szót csak odagondoltam. Akkor ezzel az infóval nem sokat érsz. Ráguglizok hátha találok vmi érdemi infót.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Két verzió van, és az egyik a ref hűtéssel azonos hangú és szintű. Nézd meg a linket, amit írt.
Az 1 slotosról beszélek.
A limit terén meg nálad nem kell csodálkozni, mert hát ismerjük a Pentium 4/D szériát.
Nekem is van egy 915-ösöm immáron 3300MHz-n üzemel és amennyivel húzom a procit, annyival ér el többet az X1950Pro. Viszont egy Core2-re már ez nem teljesen igaz, sőt még egy X2-re sem.
Néhány száz hsz-szel ezelőtt éppen erről kommunikáltunk. X2 és C2-nél inkább videókártya és/vagy vegyes limit van (persze ha 640*480-ban játszik valaki, akkor CPU limit). Erről gondolom te is olvastad az itteni cikket, ahol 4 kártyán vizsgálták ezt, de ugyanezt megtették már a tomshardware-en is (a magyaron is AGP platform teszt idén), ahol az derült ki, hogy egy 3400+-os Venice magos CPU is helyenként elég ennek a kártyának. A másik alanyuk egy 2500+-os XP volt. Na az már tényleg kevés.
[link]AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
TomBoy1986
veterán
válasz spyduck #4474 üzenetére
Figyelj, én elhiszem, hogy az olcsóbbat akarod venni. Nincs is ezzel baj. Ha nem tetszik a hűtés hangja, akkor fogod és kicseréled és pont. Nem kell ezen sokat filozofálni, mert még úgy is olcsóbban jössz ki a bizniszből.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
spyduck
nagyúr
válasz TomBoy1986 #4477 üzenetére
én is ezzel nyugtatgatom magam!
-
C4mp3r
addikt
Kicsit még finomítgattam. A GT meg aki akarja megcsinálja. Én ennyit tudtam. Ha szerintetek megfelelő akkor megyek a modkerbe.
ATi Radeon X1950Pro
A kártya az RV570-es magot kapta. Ez azért jobb az elődnél, mert már 80nm-es gyártási technologiával készítik, így sokkal kisebb lett a GPU, s ezért olcsóbb az előállíthatósága. Szintén pozitívum még, hogy a kisebb GPU, és csíkszélességnek köszönhetően kevesebb a fogyasztása, és a hőtermelése.
Sokak örömére az ATi ezzel a kártyával követte az Nvidia példáját, és már nem kell külön egy ún. Master kártyát vásárolni, hanem a kártyákat már 2 nyákkal tudjuk összekapcsolni. Ez azért előnyös, mert nem kell megvásárolni egy Master kártyát, ami jelentősen drágább volt a sima Slave kártyáknál, és nem kell egy nagy kábellel összekapcsolni a két kártyát. AGP-s változatot is készítettek belőle, ami jó választás lehet a régebbi platform-mal rendelkező tulajoknak, hiszen a legerősebb AGP-s kártya ami itthon beszerezhető. Ellenfele a 7900GS, de alapórajelen rendre erősebb nála. Sajnos igen kevés tuningpotenciállal rendelkezik.
A kártya:
Tehát a kártya az RV570-es mag köré épül ami 36 pixel shader-t, és 8 vertex shadert tartalmaz. A 256 vagy 512MB memória 256 bites sávszélességen kapcsolódik a GPU-hoz. Általában 1.4 ns-os RAM-okkal szerelik, de néhány gyártó 1.2 ns-os RAM-okkal szereli Pl. HIS Az 512Mb-os változat, már nem csak fölösleges pénz, mert az egyre újabb játékoknak már hatalmas mennyiségű memóriára van szükségük, a nagy felbontás, és szűrő együtt való használatához. Viszont az 512MB-os kártyák drágábbak társaiknál. Referencia órajelei: GPU: 575Mhz Memória: 690MHz (effektíve 1380MHz)
Tesztek közül érdemes elolvasnia mindenkinek a PROHARDVER!-es tesztet, ahol szépen kivesézik a kártyát.:[link] Még egy teszt amit érdemes megtekinteni.:[link] Elég jól látszik, hogy a mérnökök jó munkát végeztek, a kártya teljesítményben alig marad el egy 256MB-os X1900XT-től, míg árban jóval alatta helyeszkedik el.
Gyártók:
Sapphire: A fórumozók tapasztalatai alapján a hűtése hangos, és többnyire nem megfelelő. Készült belőle Ultimate változat amin egy Zalman VF900Cu található. Sima: [link] Ultimate: [link]
MSI: A kártyán egy két slotot elfoglaló hűtés található. Referencia órajelekkel rendelkezik. [link]
Powercolor: Szintén létezik belőle sima, és Extreme változat. Az Extreme-nek a különlegessége, hogy gyárilag AC Accelero X2-vel szerelik, és magasabb órajelekkel rendelkezik. Órajelei 600/700 (effektíve 1400MHz) Sima: [link] Extreme: [link]
Asus: A hűtése eltér a referenciától, mert egy hőcső is található benne ami a meleg elvezetését szolgálja. Cserébe elfoglalja az alatta lévő slotot. [link]
HIS: Két verzió készült belőle. Egy IceQ3-mas amin egy nagyon jó hűtő található, és egy sima. Az IceQ3-masnak magasabbak az órajelei. GPU: 590MHz/620MHz Mem: 702MHz/740MHz 1.2ns-os RAM-ok.
Gigabyte: Gyárilag Zalman VF700AlCu hűtő. [link]
Gecube: Turbo kártyája 680/810-re húzva van. [link] A sima változat hűtése az X800-as kártyákéra hasonlít. [link]
EQMontoya összefoglalója: [link]
Hűtés:
A kártyára ajánlott a Zalman családból származó VF700 és VF900, továbbá még a Powercolor káryáin megtalálható Arctic-Cooling Accelero X2. Ennél arra kell figyelni, hogy kell hozzá egy ún. Voltage Regulator Heat Spreader Module ami a kártya hátulján található feszültségszabályzó áramkörök hűtésére szolgál. Többen tapasztalták, hogy ez modul önmagában nem elég, mert nem hűti le eléggé az áramköröket. Ezért ajánlott rátenni pár memóriahűtő bordát, hogy ne melegedjen túl.
[Szerkesztve] -
STC Speed
őstag
apróhirdetésen lehet xt-t venni AGP be 60ezer ejha
-
C4mp3r
addikt
válasz TomBoy1986 #4482 üzenetére
Az első linket nézd.
''Core Frequency 575MHz core / 1.38GHz memory O/C to 681+MHz core / 1.62GHz mem.'' -
pisti
őstag
A szerintem elírt dolgokat vastagon kiemeltem, az általam pluszként beírt dolgokat pedig aláhúztam:
ATi Radeon X1950 PRO:
A kártya az RV570-es magot kapta. Ez azért jobb az elődnél, mert már 80nm-es gyártási technologiával készítik, így sokkal kisebb lett a GPU, s ezért olcsóbb az előállíthatósága. Szintén pozitívum még, hogy a kisebb GPU-nak, és csíkszélességnek köszönhetően kevesebb a fogyasztása, és a hőtermelése.
Sokak örömére az ATi ezzel a kártyával követte az Nvidia példáját, és már nem kell külön egy ún. Master kártyát vásárolni, hanem a kártyákat már 2 nyákkal tudjuk összekapcsolni. Ez azért előnyös, mert nem kell megvásárolni egy Master kártyát, ami jelentősen drágább volt a sima Slave kártyáknál, és nem kell egy nagy kábellel összekapcsolni a két kártyát. AGP-s változatot is készítettek belőle, ami jó választás lehet a régebbi platformmal rendelkező tulajoknak, hiszen a legerősebb AGP-s kártya ami itthon beszerezhető. Ellenfele a 7900GS, de alapórajelen rendre erősebb nála. Sajnos igen kevés tuningpotenciállal rendelkezik Ide talán oda lehetne írni a rend kedvéért, hogy: ''ellentétben a 7900GS-sel.''
ATi Radeon X1950 GT:
Ugyanaz mint a PRO, csak 580/700Mhz órajelek helyett 500/600Mhz a referencia órajel.
Tesztekben a magórajelek közötti 80Mhz-es eltérés, ami a teljesítménykülönbséget okozza ez ~15%-os pluszt jelent a PRO javára.
A kártya:
Tehát a kártya az RV570-es mag köré épül ami 36 pixel shader-t, és 8 vertex shadert tartalmaz. A 256 vagy 512MB memória 256 bites sávszélességen kapcsolódik a GPU-hoz. Általában 1.4 ns-os RAM-okkal szerelik, de néhány gyártó 1.2 ns-os RAM-okkal szereli pl. a HIS.
Az 512Mb-os változat, már nem csak fölösleges pénz, mert az egyre újabb játékoknak már hatalmas mennyiségű memóriára van szükségük, a nagy felbontás, és szűrők együtt való használatához. Viszont az 512MB-os kártyák drágábbak társaiknál. Referencia órajelei: GPU: 575Mhz Memória: 690MHz (effektíve 1380MHz).
Gyártók:
MSI: A kártyán egy két slotot elfoglaló hűtés található Viszont a hűtési teljesítményére panaszkodni szoktak, én legalábbis így tudom. Referencia órajelekkel rendelkezik. [link]
HIS: Két verzió készült belőle. Egy IceQ3-mas amin egy nagyon jó hűtő található, és egy sima. Az IceQ3-masnak magasabbak az órajelei. GPU: 590MHz/620MHz Mem: 702MHz/740MHz 1.2ns-os RAM-ok.
Gecube: Turbo kártyája 680/810-re van húzva. [link] A sima változat hűtése az X800-as kártyákéra hasonlít. [link]
Palit: Gyártja ugyanazt a fajta 512MB VRAM-mal szerelt kártyát mind AGP-s, mind PCI-E-s csatlakozóval szerelve, azokon belül pedig GT és PRO változatban is. A memóriák az eddigi tapasztalatok szerint Quimonda típusú 1,4ns-es RAM-ok, ez főleg a GT tulajoknak jó hír. A hűtése egyedi tervezésű 2 slotos hűtés, ami mind hűtési teljesítményben mind csendesség tekintetében a legjobbak között van.
Hűtés:
Gyártóknál még aki tud GT-ket azokat be kéne még rakni.
[Szerkesztve] -
C4mp3r
addikt
Rendben, köszi. Akkor a végleges.:
ATi Radeon X1950Pro
A kártya az RV570-es magot kapta. Ez azért jobb az elődnél, mert már 80nm-es gyártási technologiával készítik, így sokkal kisebb lett a GPU, s ezért olcsóbb az előállíthatósága. Szintén pozitívum még, hogy a kisebb GPU-nak, és csíkszélességnek köszönhetően kevesebb a fogyasztása, és a hőtermelése.
Sokak örömére az ATi ezzel a kártyával követte az Nvidia példáját, és már nem kell külön egy ún. Master kártyát vásárolni, hanem a kártyákat már 2 nyákkal tudjuk összekapcsolni. Ez azért előnyös, mert nem kell megvásárolni egy Master kártyát, ami jelentősen drágább volt a sima Slave kártyáknál, és nem kell egy nagy kábellel összekapcsolni a két kártyát. AGP-s változatot is készítettek belőle, ami jó választás lehet a régebbi platformmal rendelkező tulajoknak, hiszen a legerősebb AGP-s kártya ami itthon beszerezhető. Ellenfele a 7900GS, de alapórajelen rendre erősebb nála. Sajnos igen kevés tuningpotenciállal rendelkezik, ellentétben a 7900GS-el.
ATi Radeon X1950 GT:
Ugyanaz mint a PRO, csak 580/700Mhz órajelek helyett 500/600Mhz a referencia órajel.
Tesztekben a magórajelek közötti 80Mhz-es eltérés, ami a teljesítménykülönbséget okozza ez ~15%-os pluszt jelent a PRO javára.
A kártya:
Tehát a kártya az RV570-es mag köré épül ami 36 pixel shader-t, és 8 vertex shadert tartalmaz. A 256 vagy 512MB memória 256 bites sávszélességen kapcsolódik a GPU-hoz. Általában 1.4 ns-os RAM-okkal szerelik, de néhány gyártó 1.2 ns-os RAM-okkal szereli Pl. a HIS Az 512Mb-os változat, már nem csak fölösleges pénz, mert az egyre újabb játékoknak már hatalmas mennyiségű memóriára van szükségük, a nagy felbontás, és szűrők együtt való használatához. Viszont az 512MB-os kártyák drágábbak társaiknál. Referencia órajelei: GPU: 575Mhz Memória: 690MHz (effektíve 1380MHz)
Gyártók:
MSI: A kártyán egy két slotot elfoglaló hűtés található, viszont a hűtési teljesítményére panaszkodni szoktak. Referencia órajelekkel rendelkezik. [link]
Asus: A hűtése eltér a referenciától, mert egy hőcső is található benne ami a meleg elvezetését szolgálja. Cserébe elfoglalja az alatta lévő slotot. [L[http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=338&l4=0&model=1411&modelmenu=1[/L]
Gecube: Turbo kártyája 680/810-re van húzva. [link] A sima változat hűtése az X800-as kártyákéra hasonlít. [link]
Palit: Gyártja ugyanazt a fajta 512MB VRAM-mal szerelt kártyát mind AGP-s, mind PCI-E-s csatlakozóval szerelve, azokon belül pedig GT és PRO változatban is. A memóriák az eddigi tapasztalatok szerint Quimonda típusú 1,4ns-es RAM-ok, ez főleg a GT tulajoknak jó hír. A hűtése egyedi tervezésű 2 slotos hűtés, ami mind hűtési teljesítményben mind csendesség tekintetében a legjobbak között van.
Hűtés:
/C4mp3r,rauschie,pisti/
[Szerkesztve] -
d_Gabesz007
csendes tag
válasz spyduck #4461 üzenetére
Igazad van, kösz hogy felhívtad rá a figyelmem
Tényleg nem sokkal jobb a HIS X1950 PRO IceQ 3 Turbo 512MB/256MB AGP ,mint a HIS X1950Pro Fan Dual DL-DVI 256/256MB AGP ; MEg aztán az én Athlon 64 3200+ -os cpum úgyse hajtaná ki az elsőt, a házam meg elég szellős úgyhogy a 256-os lesz -
d_Gabesz007
csendes tag
Ez attól függ kinek mi a hangos, mert az én mostani karimra is azt mondták hogy ez ó de hangos meg stb, azt közbemn alig hallom, meghát füles alatt játék közben nem igen zavar.
Viszont az MSi-nek is van 256-os karija ebből csak azt nem értem mért ddr2-es meóriával szerelték
http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1146&maincat_no=130&cat2_no=137#
(ha jól látom a legutóbbi AGP-s tesztben is a DDr2-es példány van) -
TomBoy1986
veterán
válasz d_Gabesz007 #4490 üzenetére
Hidd el, hogy hangos. Nekem egy Sapphire-öm van, végezte is a feladatát, de hiába mellette a Logitech Z-2300, ha maga a játék halk, akkor bizony az is halk.
Sajnos a referenci hűtés hangos és hatékonytalan. Mondjuk én a két végletet ismerem:
- ATI referencia kék kivitelben
- AC X2
E kettő között nem csak hangbeli különbség van, hanem 20-25˙C különbség is a halkabbra nézve előnyösen (magyarul az a hidegebb ennyivel).AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
STC Speed
őstag
Ez passzol X1950Pro AGP-re?
[link] -
Ebit
addikt
A tipus jellemzőknél sorolod fel./ergo általánositás /
Konkrétan hány ilyen tartalmú hsz-t olvastál itt az Msi-re vonatkozóan?
Érdemes lenne a kereső használatával szemezgetni, külőnősen, a topicnyitástól kezdve.
A Sapphire esetében elég néhán hsz-t végig olvasni,azzal egyetértek.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
Nem véletlen javasoltam a kereső használatát, személy szerint mindegy kitől származik a gondolat /remélem szerzői jogokat nem sértünk/, a lényeg,hogy a megjegyzések atopicban leirt véleményeket ,tapasztalatokat tükrözze, és egyértelmú legyen az új eszközvásárlók számára.
Aktív témák
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest