- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aginor
veterán
A ''minőségibb'' jelzőt lehet hogy mellőzhetjük az x1800 és x1900 szériáknál, elég sok halálról hallani mostanában.
Úgy nézki, hogy nálam sem stimmel minden, mert tv-re nem ad képet, és másfél hét alatt, amióta megvan a kártya, már csak egy monitorkimenet működik, a másikon tök fekete a rákapcsolt monitor, pedig jó volt az biztos.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
uzsz
senior tag
Amíg 7600GT-m volt sokat nézelődtem a 7600témában és iszonyat menniyiségben panaszkodtak a kártyákra még gyári órajeleken is. X1800GTO-nál azért nagyságrendileg nem látni ennyi panaszt.
Nekem ugyan minden tök jól működik ellenben a pipákkal nincs szerencsém. No de ilyen az élet.Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
Shodan
addikt
Ha megnézed itt [link] játékoknál szinte alig van különbség és 3dmarkban is csupán 4-500pont.Engem már abszolút nem érdekelnek a pipák, ha felteszed mondjuk 550/550re már is hasonló eredmányt kapsz mint 16p-vel.
Meg ehez viszonylag nagy szerencse kell szerintem.Elve inkább a korábbi szériás gtoknál működik a dolog, áprilisi inkább, ahogy néztem.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
aginor
veterán
Hát először is, húzva is 75°C volt eddig a max
M ásodszor: eddig csak teszt erejéig volt neki adva 1.3V és vannak itt a fórumon akik 1.4-1.45-öt is megadnak neki.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Kétségtelen, hogy Nv téren nem vagyok annyira tájékozott, csak én mint régi Ati tulaj, nem vagyok hozzászokva a minőségi problémákhoz, ezért lehet hogy egy kicsit felfújom, de ez van.
Shodan: Szerintem sem annyira fontos a +4 pipa ,mert akkor meg nem bírja ennyire a tunningot, nálan alapfezses tunningal lazán lekörözött egy XL-t,vagy 7800gt-t.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Korábban adott, méghozzá nem is akármilyet..eztán egyszer csak nem adott monitorképat a dvi-on, ekkor átdugtam a monitort a másikra, ott már adott monitorképet, de azóta nem ad tv-re sem képet, pedig a ccc szerint ki van dobva, és ha két monitort rákötök akkor is csak az egyik Dvi-on ad képet(ugyanazon amelyiken normálisan is), és fel sem ismeri hogy egy másik monitort is csazlakoztattam.
Szóval szerintem ez hardveres hiba lehet, mert azóta raktam fel új winfost is hátha az a baja, de nem..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Az XL annyira alúl van órajelezve, hogy a +4 pipa csak 15%-ot jelent pluszba, tehát szerintem 500/500-on nem futtatja ki teljesen a 16 pipát a kártya.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
uzsz
senior tag
Alapfeszen van olyan aki mondjuk legalább 20%-ot tudott húzni a karin?
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
rauschie
senior tag
ez 650/650en (12 pipával) letol egy alapórajeles 7800gt-t?
-
aginor
veterán
-
sharKBITE
aktív tag
Hali! Nem tudjátok hol lehet jelenleg olcsón (minél inkább, annál jobb ) x1800GTO-t venni? Olvasgattam itt a fórumot és eléggé megtetszett a kártya. Hamarosan szeretnék cserélni erre, és jól jönne egy kis info
-
X Factor
addikt
Valaki azt sac per kb-re nem tudná megmondani h. mennyivel ehet többet mint egy x800gto?
Make things work
-
muxi-muxi
senior tag
Szerintem meg pont a hűtése keksz. Úgy fűt , mint egy cekasz, és vinnyog, mint egy F1-es autó. A megbízhatóságáról sem zengenék ódákat (X1800XL) Három kártyából kettő nem ment a gépemben. Nagy külömbség nem lehet XL és GTO közt ebben a tekintetben sem. De a teljesítménye az nagyon ott van. Csak azok a gagyi ramok (2,0ns) lennének gyorsabbak. Ha az órajelet ráncigálná az ember, a minimum, amit adni kell a vas alá 3D-ben, az 1,2 Volt, az alatt azonnal befagy a Most Wanted. A bátrabbak meg kínálhatják 1,25-tel vagy akár 1,3-mal is, de sok értelme nincs, maximum még több hőt disszipál. Abban nem vagyok biztos, hogy az Al-Cu összetételű hűtők ekkora feszültségnél 75 fok alatt tartják, pláne nem zárt házban (ha mndent kitirhítok mellőle - felesleges hangkártya pölö - vagy beiktatok 1-2 fant, akkor 67 Celsius a jutalmam, rézvirággal.) Kiváncsi vagyok, mikor raknak egyslotos hűtésbe heatpipe-ot.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
aginor
veterán
A procinak valahol 2500 környékén van a vége, de a lap miatt ez a max ami kijön belőle.
A lap ugyanis 10mhz-nél nagyobb Fsb emelés után nem post-ol fel(szar a Bios, és több mint fél éve nem jött ki új), úgyhogy vinfos alól kell nTune-val tunningolni, az meg max 25%-ot enged húzni.
Ez van, énsem örülök neki, de ennyit a Gigabyte-ról, mint igényes gyártóról.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz muxi-muxi #481 üzenetére
Jah, fűt is rendesen, meg hangos is.
Bár szerintem a gyári hűtő esetében a ventillátor a gyenge pont, mert a Gpu-n, egy kb. 10x10cm alapterületü, 1cm magas hőcsőves teljesen réz borda van, és az agyonistenített vf900-nak sem nagyobb sokkal a hőleadó felülete.
Amúgy nálam alapfeszen 570/620-on max 65°C, ami azért nem annyira rossz, plána a 6600GT-k 70fok fölötti alapórajeles értékeihez képest.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
uzsz
senior tag
Akkor lehet hogy csak nekem van szerencsém a ventivel mert enyém maxon sem visít. Mondjuk a 7600GT refhűtéshez képest minden halk.
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
muxi-muxi
senior tag
Ruby jobban néz ki, mint ez az UFÓ-fej
-
muxi-muxi
senior tag
Mögénéztem Ruby melleinek, leszedtem a borítólemezt és a következőt láttam. A hűtő tényleg heatpipeos kialakítású, de nagyon szerencsétlen megoldás. Két U alakú hőcső vezeti el a meleget, ezek oda vannak sajtolva a magot hűtő platform, és a valódi borda közé. A borda igen sűrű rézlemezes, hajtogatott megoldás, de alternatív ventilátor elhelyezésre (értsd: nem borda mellé, hanem RÁ) nehezen kivitelezhető, pedig a mérete egy 92-es fannak felel meg. Majd ha lesz normális szilikonpasztám akkor feléapplikálok egyet, és megmonitorozom. Addig azonban inkább a rézvirágban bízom. Szinte hihetetlen, hogy a hőcsöves megoldást ennyire hatástalanra is lehet tervezni...
-
-
rauschie
senior tag
up
-
Overlocker
veterán
Sziasztok!
Mostani kártyák mennyi eséllyel moddolhatóak? -
Shodan
addikt
-
uzsz
senior tag
válasz Overlocker #494 üzenetére
Erre nem lehet mit mondani de nem túl sok. Nagy szewrencse kell hozzá bár a HIS X1800GTO ICEq3-ról még mindíg azt lehet olvasni hogy azoknál megy a dolog.
-
H.Roland
aktív tag
Egy kérdésem van:
Az X1800GTO-ra felmegy a Zalman VF700 AlCu mindenféle külön barkács nélkül?
Azt tennék rá, ha vennék GTO kártyát, mivel itt többen mondják, hogy a gyári hűtés picit hangos.Minden relatív.
-
H.Roland
aktív tag
Most elbizonytalanítottál.
Ezek szerint a gyári hűtés elégtelen még üzemi frekvencián is? Kicsit furcsa lenne, ha gyárilag ilyen silány termékek jönnének ki.
Ezt csak azért kérdezem, mert engem a tuning hidegen hagy, és csak olyan szempontból érdekel a dolog, hogy halk legyen.Minden relatív.
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest