- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Megérkezett az ATI Radeon 5400 széria első fecskéje, legyen hát saját topik ennek a sorozatnak is.
ATI Radeon HD 5450
Alapadatok:
Stream Processors: 80
Texture Units: 8
ROPs: 4
Core Clock: 650MHz
Memory Clock: 800MHz (1600MHz) DDR3 (Samsung)
Memory Bus Width: 64-bit
Memory bandwidth: 12.8 GB/sec
Frame Buffer: 1GB / 512MB
Memory data rate: 1.8 Gbps
Transistor Count: 292M
TDP(idle / load): 6.4 W / 19.1 W
Manufacturing Process: TSMC 40nm
Codename: Cedar
Processing power (single precision): 104 GigaFLOPS
Texel fill rate (bilinear filtered): 5.2 Gigatexels/sec
Pixel fill rate: 2.6 Gigapixels/sec
Anti-aliased pixel fill rate: 10.4 Gigasamples/secElsődleges felhasználási terület:
Multimédia, HTPCKülönlegesség:
- Low profile
- Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio bitstreaming
- Nagyon alacsony fogyasztás
- Passzív hűtésEgyenértékű kártyák:
nVidia:
GeForce 210 (DDR2), GeForce GT 220 (DDR2)
ATI:
Radeon 4550, Radeon 4650Kép:
Gyártók és példányok:
Sapphire HD 5450 series
MSI R5450-MD512H
MSI R5450-MD1GH
Asus EAH5450/DI/1GD3(LP)
PowerColor HD 5400 Series
XFX ATI Radeon™ HD 5450 kártyák[ Módosította: #65675776 ]
-
veterán
Most, hogy felhördült a fél világ a nagyobb tesók gondján (szürkehalálos cikk), kíváncsi vagyok, vajon minden sorozat kapott-e a "jóból." Még jó, hogy ezek egyelőre nincsenek a piacon.
-
Alister71
nagyúr
Ezek az "aktív" hűtős, pici pörgettyűs megoldások rendesen büntetnek.
Én a Sapphire megoldása mellé tenném a voksom.
Közben azon gondolkozom, hogy az újabb lapjaira az AMD-ATI milyen integrált vga-kat fog szerelni az 5000-es szériából. Mert ha közel egyenértékűt, az rendesen rontani fogja az piacát ennek a kártyának.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Már csak azért is leszek kíváncsi ennek a terméknek az eladási mutatóira, mert az Intel P55-ös lapjai és integrált megoldásai elég életképesnek tűnnek, egy I3-al. Az AMD megint kénytelen lesz alul árazni a termékeit, hogy megfelelő piacra találjanak.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
Hát nagyon jó áron kell, hogy adja ha az Intel H55-ös cuccát le akarja verni. Mert ez még engem is elgondolkoztat.
Az Intel visszatért a HT-s megoldásához, mai napig sem értem miért hagyta ki a C2D-ből, biztos nem kis üzleti fogás, de az az érzésem, hogy ez az új platformja nagyot fog megint durrantani.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
veterán
Természetesen grafikus teljesítmény kevés van az Intel megoldásában, de legalább normális hardveres HD gyorsítást kapott. Az AMD, ha kidobná saját megoldását, simán túl tudná szárnyalni, de azért egy Core i3 notikban egész barátságos tud lenni, ha nem játékra akarja venni az ember.
-
D.Orion
veterán
A Sapphire kártyája a legszimpatikusabb. Ha jól látom ők vállalták be a legkisebb bordákat is. A Powercolor kártyáin lévő is egy "oszloppal" több. A Sapphire kártyákon úgy fest mintha kétféle hűtés lenne, igaz a "kisebb" is csak pár mm rövidebb, mint a "normál" méretű. Kíváncsi lennék, hogy passzív környezetben hogyan alakulnak a hőmérsékletek.
Látom MSI-n dupla slot-os a hűtés, de engem valahogy nem győz meg, olyan mintha fogtak volna egy régi cpu hűtőt és abból faragták volna ki. A kis 4cm-es(Asus) légkavarók pedig kegyetlenül fognak szólni.
-
adalbert1
veterán
Szerintetek az alábbi játékokkal mennyire tudna megbírkózni?
Civ4, Heroes V, HL2?
Valamelyik tesztben volt Left4dead, gondolom a HL2 hasonlóan futhat, nem?
256 MB-os 3850-ről váltanék, elsősorban hang miatt (a 3850 nem akar passzívan menni S1-el, a plusz venti meg már plusz hang ), másodsorban fogyasztás miatt.
A magasabb kategóriákból nem láttam passzívat az új radeonok közül, habár manapság a gép használati idejének jó ha 5-10%-át teszi ki valami játék. -
adalbert1
veterán
válasz #19617792 #22 üzenetére
Na akkor mindjárt keresgélek adatokat arról a kártyáról... Igazából kb. ezzel a pár játékkal játszanék csak néha napján (esetleg még Warcraft 3, Diablo 2, régi C&C-k), meg amúgy is keveset ülök mostanában a gép előtt, és az az idő is nagyrészt böngészéssel megy el, így meg azt a +8-10-12k-t is kicsit felesleges pénzkidobásnak érzem... Meg ebből a gépből apránként egy halk netezős, filmnézős konfigot szeretnék kialakítani, amit később kb. csak a barátnőm használna, magamnak meg beszereznék valami újabb, gyorsabb konfigot majd ha úgy érzem van rá szükségem (persze ez kb. 1 éves project, várom a minél energiatakarékosabb procikat, olcsó ssd-ket, stb).
Amúgy rámegy az S1 rev 2. az általad említett kártyára? Mert az Accelero oldalán erről semmi infó.MMIX : hát így se ma fogom végigjátszani...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adalbert1 #23 üzenetére
Utóbbi, amit nem tudok, a 4670-re rámegy (bár lelóg róla), ha jól tudom, hogy az 5670 NYÁK-ja és a furatok azonosak a 4670-ével, de ez nem biztos. Ha azonos a furatok elhelyezkedése és távolsága a 4670-ével, akkor biztosan rámegy.
Ez a PDF leírja, hogy milyen furattávolságokra jó.
[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
A korábbi 5000-res kártyáknál a DP portra kellett aktív átalakító, hogy egyszerre lehessen használni a három kimenetet. Az 5450-nél látni olyan modelleket, amiken a DP helyett HDMI port van (a DVI és a DSUB mellett). Ebben az esetben akkor nem kell semmit sem mókolni, mehet a DVI-on és DSUB-on egy-egy monitor, míg a HDMI-n egy TV?
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
hyrex
tag
Hellosztok !
Ha 2DB Sapphire HD 5450 512 MB-et beleraknák egy gépbe ahoz milyen táp kellene???? Elég a 400W-os?
-
hyrex
tag
Eltaláltad
De amúgy nem azért kéne..... CryEngine 3-ra..... Pontosabban játékfejlesztésre....www.debuxsoftware.atw.hu
-
-
hyrex
tag
Hát AMD-s gépre gondoltam nem Intelre !
-
hyrex
tag
Sapphire az tartalmasabb szerintem mint a Powercolor !
-
hyrex
tag
Nem ! Úgy értem hogy sokkal jobban bírja !
-
hyrex
tag
Látom nagyon kihalt a téma .... gondolom mindenki az 5770-t veszi
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Valaki be tudna nekem linkelni, vagy ide feltölteni használható GPU-Z screenshotot a Mobility HD 5470-ről? Amit eddig találtam tesztekben és a Google-ben, azok mind 0.3.x verzióval készültek, ami nem ismeri fel (0 shader, 0 MB memória, stb). Asztali verzió sem gond. Előre is köszönöm.
Ezenkívül, ha valakinek van ilyen (5470/mobility5470), írna pár szót róla? Főleg HL2 Ep2, Dirt 2, NFS: Shift, talán még Crysis eredményekre vagyok kíváncsi, de bármi lényeges jöhet. Teszteket olvastam róla, de mindben vagy annyira minimális bellításokon próbálták, hogy 60-70 FPS-t ment, vagy annyira felvették a felbontást, hogy 4-5 FPS-t sem ért el. Engem pedig inkább az foglalkoztat, hogy milyen beállításokon lehet ezzel a kártyával normálisan játszani.Hála a segítségért.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs