- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zord
csendes tag
Csak érdekes modon miért van hogy amd cpu-at jobban viszik külföldön is mint az intel procikat ,most nem az alap olcso modelekre hanem Opteron ,Fx csak rendelni lehett mert készleten mindig elfogy az inteleket amik még olcsobak allig vesz bellöle valaki!!!!!!!
-
Frigo
őstag
Nem tudja valaki ,hogy az Nforce5 fogja-e kezelni a 2 magos Intel procikat?
-
Zord
csendes tag
Sajnos.
Mivel Németországban dolgozok igy van tapasztalatom a kinti emberek milyen agyi felfogásal rendelkeznek (ilyen párti vagyok-olyan párti vagyok) , kollégáim othon mindnek AMD -el rendelkeznek (sajnos a munkahelyünkön INTEL van )a hardver boltok eladoi inkább amd termékett ajánlják és nvidia vidkarikat az eladok kint nem olyan parasztok mint itt! persze van kivétel csak kevés ), Sajátt véleményem Athlon 64 S939 vagy P4 LGA 775? mind kettő jó -
fLeSs
nagyúr
99%, hogy a napokban letesztelek pár db. E0 steppinges 3.0E-t.
Csak azt nemtom, hogy milyen lapot vegyek, tegnap óta kínlódok a gondolattal.
Ha AGP, akkor DFI Lanparty 875P-T
ha PCIe, akkor DFI Lanparty 915P-T12 vagy ASUS P5GD1.
Az AGP-sel az a bajom, hogy PCIe-re jó kis gyárilag passzív hűtéses X700-akat és 6600GT-ket lehet venni, AGP-re meg csak Rad9600 meg Gef6800-as létezik ilyen.
A PCIe-sel meg a tuninglock a bajom.
Nem szoktam sokat játszani, de jobb lenne egy passzív 6600 GT, mint egy Rad9600-os, a Gef6800-as meg drága, annyit nem adok egy kártyáért, amikor alig játszok (persze volt korábban 110K-s x800-asom is )
Szal most nemtom mit csináljak, holnapig kell döntenem."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
A 4 GHz-hez 266 MHz-es FSB-t kell elérni, egy 915-ös lappal ez elég érdekes lenne, nagy mák kell hozzá, a cél pedig 4200-4400 MHz lenne, ami már 280-293 MHz-es FSB.
Érdekes lesz, lehet, hogy veszek egy 925XE-s lapot."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Zord
csendes tag
A véleményetekre lennékk kiváncsi a laproll , illetve ha a hó végéig nem teszteltek ilyen lapott (nem lesz a kezetek ügyében ) . Hó végén hazza jövökk felajánlhatom a gépem még tallán egy allapos nyúzásra ?!
-
fLeSs
nagyúr
A 875-öst veszem.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Sir Riccio
addikt
Igazad van valóban Wunschlisten=kivánság lista/ szószerinti forditásban. Azomban ha arra clickels csupán egy üres oldalt találsz. Ha azomban a CPU-k feletti kifejezést nézed meg az magyarul is ugyanazt jelenti. De ezen úgygondolom nem érdemes vitatkozni, bár szerintem a kivánságlista is vásárlók akaratát tükrözi. Csupán arra szerettem volna felhivni a figyelmet ha valaki ma váltani szeretne mert a jelenlegi gépe nem elégiti ki az elvárásait, vagy mert van elköltésre szánt felesleges pénze?- annak jelenleg időt állóbb beruházás egy s939-es platform. Jóesetben évekre biztositja az elvárásait alaplap csere nélkül, feltételezve hogy az AMD betartja az ''ütemtervét'' /leginkább betartja.Elfogadva hogy mindkét gyártó procija egyformán jó akkor is az INTEL ellen szól,- ahány új model annyi uj foglalat, -értelem szerüen annyiszor alaplap csere./Szerintem inkább ez a marketing fogás. /NEGATIV/ Nem felel meg a régi vegyél ujat. Eddig ez be is vált csak ma már az embereket nem lehet oly könnyen etetni. Érdemes megnézni mindkét gyártó ''előre jelzését'' az is az is fentebb leirtakat tükrözi. Érdemes megnézni a két gyártó előrejelzéseit:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2191&p=2
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2303
Számomra az INTEL részéről ez bizonytalanságot, kapkodást sugall, de lehet hogy én látom rosszul. Topic nyitó társunk arra kért segitséget hogy hogy pénzéért időtálló ár /érték- arányu konfigra tegyünk javaslatot. Szerintem ezek a tények, mint tudjuk a tények pedig makacs dolgok.Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
fLeSs
nagyúr
válasz Sir Riccio #422 üzenetére
Ha az előrejelzéseket nézzük, akkor egyik sem túl időtálló.
Hallottam már olyat, hogy a dualcore A64-ekhez majd S941-es alaplapok kellenek (sőt, előtte meg Socket900-ról volt szó), a dualcore P4-ekhez meg majd új chipset kell. Előbbi esetében mindenképpen alaplapot kell váltanod, utóbbi esetében nem biztos, mert lehet, hogy egy BIOS-frissítés elég, ugyanis a foglalat nem változik. Ennyit erről.
A kívánságlista pedig nem lep meg, már hónapokkal ezelőtt szó volt róla, hogy az USA-ban az otthon összerakott gépeknek már több, mint a fele AMD alapú, tehát ezen nem kell csodálkozni."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Sir Riccio
addikt
Én hozzászólásommal senkit nem akartam megbántani / Téged sem / ez csupán az én véleményem, és ez csak egy a sok közül. Nem vagyok fanatikus AMD párti,annak elennére sem hogy jelenleg amd-s konfigom van, éveken keresztül volt intelel-es is. Sajnos évekbe telt mire az érvekre melyeket fentebb leirtam a magam kárán rájöttem. Az ''ütemtervet'' azért emlitettem mert s939-be ha minden igaz 2006 végéig folyamatosan lesznek kompatibilis új procik. Számomra a tuning csak egy érv a sok közül, /nem elhanyagolandó/ de mindenképp előnyt élvez a megbizhatóság, haszálhatóság. S remélem ezen a véleményen nem vagyok egyedül.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
MUŁĐER
addikt
GIGABYTE GA-K8NF-9
erről kinek mi a véleménye?Mert ha jól látom ez az első és egyetlen (még) nf4 lap amit lehet kapni itthon...
vagy hogy ha socket 775-ben gondolkodok, és 915-ös chipkészletben, melyik mobo-t érdemes venni?
(még mindig nem tudtam dönteni de egyre inkább AMD felé hajlok, a 40 w-ot fogyasztó AMD64 nem semmi...nem kéne új tápcsak nincs hozzá lap,és nem tudok várni hónapokat rá)Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
MUŁĐER
addikt
válasz Sir Riccio #426 üzenetére
azért kérdeztem a giga lapot,mert mintha olyasmit hallottam volna,hogy a HT sebessége nem 1000 hanem 800...de nem vagyok benne biztos.
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
MUŁĐER
addikt
válasz Sir Riccio #428 üzenetére
kösz..de közben ezt találtam:
Bővebben: linkRobotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
biga
őstag
válasz Sir Riccio #422 üzenetére
Foglalatról (S370/SocketA-tól kezdve):
- Intel:
- Socket370
- Socket423 (ez lényegében megjelenésekor el is tünt, Mo.-i megjelenése
után szinte rögtön kaphatóvá vált a S478, talán ember nem
volt, aki ilyet vett. Vagy nem sok... )
- Socket478
- LGA775 (Tudomásom szerint ebbe is lesz 2006-ig proci, ha közben új
foglalat jelenik is meg!)
- AMD:
- SocketA
- Socket754
- Socket940
- Socket 939
Én is azt hallottam, hogy mindkét gyártó dual core-os procijához új foglalat a valószínű. Akkor most hogy is van ez a foglalatváltásokkal? Nekem úgy tűnik, hogy ugyanannyi foglalat jelent meg mindkettőnél...
[Szerkesztve]''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Nem lehet egy gyártó minden alaplapját letesztelni, nézd meg az asust, 915-ös lapjuk van vagy 8féle, gigabyte, msi dettó, stb. A tesztekhez ki kell választanunk(nom) egy olyat, amit kapni lehet és látszólag érdemes lehet a vásárlásra.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Sir Riccio
addikt
Egy ici-picit pontositanálak ha nem sértelek meg. Ugyanis SLOT-1-et PGA-t és az FCPGA-t kifelejtetted a felsorolásból, ezekel és az általad felsoroltakkal mindezt az intel szük 5 év alatt produkálta, mig az amdnél ezen időszak az s462 szerénykedett. A felsorot s754 s940 ill s939 az elmult évben jelent meg mint a korábbi platformokat leváltandó. A rendeltetésük szerintem már lerágott csont, mindenki által ismert: s940 = szerver S754 = s462 leváltása s939 = általános felhasználók. És az amd is ugy nyilatkozott hogy nem lessz a dualcore miatt platform változtatás. Eltudjátok képzelni hogy ha az amd olyan gagyi lenne mint amilyennek néhol lefestik a nagy szervergyártók felhasználnák az egy procis szervereikbe. Nem oly régen a DELL képviselője nyilatkozta hogy megvizsgáltak minden létező processzort, és A64 a legjobb amivel valaha találkoztak.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
fLeSs
nagyúr
válasz Sir Riccio #438 üzenetére
Kifelejtetted az FCPGA2-t, a Tualatinok foglalatát.
Amúgy hiába volt a Socket A X évig, ha egy újabb procit akartál venni, akkor az FSB emelkedése miatt chipsetet, vagyis alaplapot is váltanod kellett, TBred-et nem rax KT133-ba, Bartont KT133A-ba, és így tovább."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs