Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Szó szerint így igaz, ahogyan írtad.
Magam sem állok a helyzet magaslatán, habár háromból kettő tökéletesen bejött. Az első se rossz amivel kicsit mellényúltam, ugyanis hosszvágásra sok "z"-set vettem. Teszi a dolgát az is szépen, de nem a célnak megfelelő. Hosszvágásra akartam, és az szép vágáskép reményében választottam sűrű fogazásút. A vágáskép valóban szép. Igen ám, de cseszhetem, ha itt-ott beleéget a fába, ha belassul a kezem, vagy összehúz a fa (nem akartam már se csiszolni, se gyalulni). Ezen túl lassabban dolgozik a másodjára már eltalált pótlásnál, illetve nagyon porol.Jó lenne, ha indulna egy kisokos, hogy mi mit jelent, mire mi való, és mi nem. Egy olyanféle disputára gondolnék, hogy elindítjuk azzal, hogy mi az élszög, mi a hátszög, mi a negatív dőlés, aztán haladunk fogosztás, fogak geometriája mentén eladdig, míg kérdés merül fel, hogy mit jó még tudni adott anyag vágásához.
Kezdjük talán a szögekkel:
Mikor jó a kisebb, és mikor a nagyobb élszög? Mit tesz a hátszög, és mit annak változtatása? Mit jelent a negatív szög, és mire való az ilyen lap?
Több fa van, mint asztalos!
-
serfozotibi
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest