Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz qqzs #53822 üzenetére

    "Merulofureszt ismeri valaki? [link]"

    Csatlakoznék a töbiekhez, szerintem is egy nagyon jó kis fűrész, a sínekkel együtt. 2018 óta van meg, lépcsőlapokat vágtam, tölgy deszkát széleztem, nagyobb rétegelt táblát szabtam fel , konyhai munkapultot vágtam méretre vele.

    "Kene meg egy jo excenteres csiszolo. Abbol milyet? Most egy bosch pex 400 van"

    Nekem is Bosch, de a "kék tesó", egy GEX 125-150 AVE van meg, ~4 éve. Én teljesen jól elvagyok vele. Nem plafoncsiszolásra való, ahhoz azért nehéz. Viszont a "klasszik" felhasználásra, fa csiszolására remek kis gép. A porgyűjtő puttonyát gyak. sosem használtam, max akkor ha nem volt épp esélyem elszívásra, de mivel 99%-ban a műhelyemben volt használva, így az is megoldott. Sima porszívóra (plusz ciklonos leválasztóra) kötve használom.

    "Maromotor sikolo keretbe. Mar 3.5kW-os frekivaltos maramotornal jartam, de a mester 4.5-ost javasol a feladatra ami manualis csigaorsos vezerlesu cnc vaz lett volna. Aztan talaltam ezt meg ezt [link] egesz jol elmegy 55mm es cserelheto lapkas fejjel."

    Ezt szerintem csak Te érted :) (vagy más is?) Milyen marómotor? Minek a 4.5kW-os frekiváltó (!?!) (aszinkron motoros maród van vagy lesz??) Én elvesztem ezekben a félmondatokban.

    Ha megveszed a nagy Makit (RP2300) akkor nem hinném hogy frekiváltóra lesz szükséged, lévén az f.szám szabályozós.

    Azok az alusínes, félig CNS-s megoldások azért --- nem olcsó megoldások. Ha körülnézel YT-on - tizedáras megoldások is vannak. Az a WoodPecker-es cucc - azért szerintem a vesédet is el fogod adni ha megveszed, ők sosem olcsó cuccokat csinálnak, árulnak. És korábban írtad hogy nem aranyáron akarsz gyökereket egyengetni.
    Persze értem, aluprofil, egyenes, könnyű szerelni, síkot kialakítani ... de mindezt igen szép pénzért. Hát majd meglátod.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák