Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz GoTi #36304 üzenetére

    Sokféle akkus fúrócsavarozóm van. Magam is egy kis 12 voltos Makitával dolgoztam éveken át. Teljesen elégedett voltam vele. Aztán telt az idő, odébb állt a tehén - teret hódítottak a lítiumos gépek. Lassanként váltottam, pontosabban vettem újabb gépeket. A régieket annyira szeretem ma is, hogy bár elavultak a NiCd akkuik miatt, nem adtam el őket, hanem inkább vettem méregdrágán beléjük új ám szintén avítt akkukat. Nos olyan méretű és mennyiségű csavarokkal zsonglőrködtem magam is sokáig, mint amiket jeleztél. Nem is darabra, nem is dobozra, hanem kilóra számoltam az éves igényemet. Szóval rengeteget hajtottam be. Még a régi akkuk is tudják azt, amit szerintem elvársz most gépvásárláskor egy fúrócsavarozótól. Ahogy az idő halad az ember feje fölött munka közben, úgy vesz észre olyan nüanszokat is, amik eleinte nem annyira érdekelték. Egyebek közt azt, hogy a széles kínálatból jó olyat választani, ami az adott feladatra szépen passzol. Most a csavarok méretét nem ragoznám, mert megírtad - számít, hogy milyen csavarokkal kell bűvészkedni. Most inkább a munka jellege kérdéses számomra. Mert ezekhez a csavarokhoz ágyúval lövés verébre valami 18 voltos rendszert kiépíteni. A súlyuk miatt. Habár, a lítiumos akkuknál nagyobb teret kap az ember, mert azok az akkuk már mind könnyűek. Szóval nem kell kizárni azt sem. Serfőző Tibi fórumtársunk nyitotta rá a szememet arra, hogy ha az ember rendszerben gondolkodik, akkor nem csupán a pénztárcája jár jól, hanem maga is kényelmet és nyugalmat élvez azáltal, hogy 3-4 db akku a világ végéig elhajt akár öt-hat különböző gépet is. Aztán Bim fórumtársunk rányitotta a szememet arra, hogy ütvecsavarozóval jobb csavarokat behajtani. Megugrottam tőle első olvasatra, mint kanci alatt a koca, de bennem maradt. Kipróbáltam. Igaza volt. Azóta nem tudok csavart (reisser) behajtani ütvecsavarozó nélkül. Így alakult, hogy direkt ezmiatt megrendeltem ezt a gépcsomagot.Ez egy könnyű, kézbeillő kombópack. Nagyon szeretem. És így olcsó, és a 2 db 2Ah akku elég kitartó is. Jól van kisúlyozva, könnyű merőlegesen tartani. Ennél csak a Hilti tud szebben egyensúlyozni. (Javaslom, nézd meg a Hilti 12 V-os kínálatát, amivel előrukkolt nemrég. Mert megfizethető maradt az ára, és a Hiltibe ember nem tud belekötni, annyira vezeti a mezőnyt minden tekintetben.)
    Nah, szóval ez a két DW talpra állítható. És elég jól meg is áll a talpán a könnyű akku ellenére is.
    És itt megállok néhány gondolatra. Szóval a munkádhoz vélhetően jól fekszik a talpra állítható gép. Mert könnyű felkapni, letenni(ledobni). Ezért gyors, és kényelmes a munka vele. Igen ám, de ehhez is kell a biztos kéz. Ugyanis gyakorlatlanok, ügyetlenek fel/fel borítják. És amikor benne van az előfúráshoz a 2,5-ös-hármas fúró, és az belebök a már leszabott bútorlapba, hát olyankor az ember úgy érzi, mint ha a tökébe bökött volna bele. Ezért aztán vannak olyanok, akik biztosra mennek, és az álló gépet is inkább lefektetve használják elővigyázatosságból. Nna, ezért álltam én meg itt néhány szóra. Mert ha ilyen típusú vagy, akkor sokkal jobb egy ilyen - és mondhatom nyugodtan, hogy pontosan ez a gép. Pontosítok, mégsem ugyanez. Vagyis ugyanez, csak 2 Ah-s akkukkal. Máron Gabi fórumtársunk segedelmével tettem szert rá olcsón, és gyakorlatilag legtöbbször ez kerül a kezembe, ha gyorsan kell valamit fúrni, de akár behajtani. Imádom. Hülyítik az ember agyát, hogy de hát ennek kotyog a tokmánya, annyira összecsapott dolog. És ez úgy urban legend, ahogy van. Nem köll hallgatni rá. Jellegéből fakadóan kotyog. Amikor kotyogtatod. De fúrás, csavarás közben nem tud kotyogni. Akkor frankó, stabil. Használat közben én semmi pontatlanságot soha nem vettem észre, pedig már kifejlődött egy külön érzékszervem minden kis apró sz@rt észrevenni még a legmárkásabb prémiumgépeken is. Joccóó fórumtársunk le is sajnál olykor miatta - talán igaza van. Ráadásul ehhez szerintem fog tudni segíteni Neked Serfőző Tibi kollégánk dániából 16 ezerért beszertezni vadi új ilyen csavarozót - de én nem ígérhetem ezt a nevében.

    És most én csak a 10,8V és epszilon környezetéről szóltam keveset. Lehet emelni a tétet, de elképzelhető, hogy esetedben a kevesebb több lesz.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák