Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #22145024 #16917 üzenetére

    Nem némi, hanem rendes gőzöléssel gyakorlatilag nincs korlát, akár éles derékszögben is könnyedén meg tudod hajlítani a (törni) a furnért. Úgy fog viselkedni a kezedben, mint ha egy puha kartonpapírral lenne dolgod. Ilyen kicsi "rádiuszoknál" azonban a szálirány a könnyebbik irány. A számodra könnyebbnek gondolt irányban könnyű szétrepeszteni a furnért. Óvatosan kell hajlítani/törni is, és még óvatosabban visszaszárítani - vigyázat, ilyen vékony anyag nagyon gyorsan szárad, nehogy a radiátorra pakold tehát!

    És igen, jól sejtetted, rétegenként újabb szorítósablont kell készítened, hiszen az ívek másak minden rétegnél.

    Összefoglalva tehát előbb gőzölöd, és egy ehhez készített sablonra ráhajlítod. (rászámolsz a sablonra, hogy száradás után visszarúg - aminek a mértékét ívenként kell kitapasztalnod minden újabb eljárásnál. Furatokba szoktak tüskét dugni egyenes szakaszokon, ami kitart, és addig igazítják újabb furatba, míg a próbahajlítás visszaszáradás után nem a kívánt eredményt mutatja.) Aztán óvatosan visszaszárítod, és jelölöd, hogy melyik halomba hanyadik réteget rakod a félkész rétegekből, hogy ne akkor kelljen szemre találgatnod, amikor már bekented ragasztóval.
    Ezután építed fel rétegenként. Aki meg tudja oldani, hogy hőpréssel építse fel az idomot, az nagyon felgyorsítja a termelést. Ennek híján marad a negyed órás szorítás. Ha csak egyetlen idomot kell készítened, akkor elég egyetlen sablon, és mezei asztalos szorítók seregével építgeted az elképzelésedet nagy figyelemmel és nagy türelemmel.. Így azonban nem lehet a piacra dolgozni, mert ezt a fajta munkát senki sem fizeti meg.
    Ha jobban érdekel, szólj jövőre, hogy keressek filmet hozzá neked.

    Ha jól dolgoztál, akkor bármelyik technológia mentén haladtál is, a végeredmény egy rendkívül stabil, egyben rugalmas és nagy teherbírású termék lesz.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák