Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz Gino20 #70497 üzenetére

    Szerintem nem érted ezt. ARC = Audio RETURN Channel. Ez egyetlen összeköttetésre érvényes, éspedig az erősítő és a tévé közötti HDMI-kapcsolatra. Ezen alapesetben az erősítő küldi azt a jelet a tévébe, amit valamelyik bemenetén fogad egy lejátszó eszköztől. Ha a tévé és az erősítő is ARC-képes, és mindkét oldalon engedélyezve is van a CEC-en belül az ARC funkció is, akkor a tévé saját hangja (tehát pl. egy tévécsatornáé, amit a saját tunerjével vesz, vagy mondjuk a tévé saját Netflix-appjával lejátszott tartalomé) képes ugyanezen a dedikált HDMI-kapcsolaton keresztül VISSZAFELÉ is utazni az erősítőbe, hogy azt is meg tudja szólaltani az erősítő.
    Az eARC annyival több az ARC-nál, hogy ezen keresztül már HD hangok is tudnak „visszautazni” a tévé felől az erősítőbe – feltéve, hogy a tévé képes ezeknek a hangformátumoknak a feldolgozására és lejátszására.
    Tehát nincs olyan, amit írtál, vagyis hogy az „AVR HDMI IN-jei ARC-képesek”, mert ez így értelmezhetetlen.
    Egyébként az eszközök normális és általánosan elfogadott bekötési sorrendje ez: lejátszó —> AVR —> megjelenítő (azaz tévé vagy projektor). Az ARC (vagy eARC) pedig a leírtak szerint az AVR —> megjelenítő között értelmezhető, csak ott létezhet.

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák