- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warter
addikt
Lejárt a szerkesztési idő. A PC-n a Saját gép-jobb klikk-Tulajdonságok alatt tudod megnézni, hogy milyen munkacsoportot használsz. A DLNA-hoz meg a Windows Media Playert kell beállítani, az tud DLNA(upnp) szerverként működni.
DLNA beállítás[ Szerkesztve ]
-
kiki22
senior tag
Hali!eleg jo aron akarnak egyesek megszabadulni az asus oplay mini lejatszotol.ez fiszi az sbs es 3d filmeket?vagy esetleg a wdt live?
-
Multibit
nagyúr
Békés, boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Pinnacle és koncsik kollégáknak pedig kitartást és türelmet kívánok a megfelelő médialejátszó megtalálásához! Nem lehetetlen a dolog. Nálam az állatkerti és a kacsás mintafilmek is hibátlanul lejátszhatók. Kép nem akad, hang nem marad ki sehol. -
Gasparius
aktív tag
Megcsináltam amit mondtál,. a PC-n PC-m neve mellett ugyanebben az ablakban a hálózati helyek között tehát megjelent a DUNE is, mert ezt a nevet adtam a szervernek, ahogyan írtad.
Azt értem el tehát, hogy a PC-ről immár látom a DUNE-re dugott HDD-t.A PC-n látom a megosztott könyvtárakat is, a lejátszón még mindig nem....
-
kiki22
senior tag
Popcorn v8 vagy dune 101 ?elonyok,hatranyok?
-
-
MODERÁTOR
-
Imdre
aktív tag
válasz Gasparius #5955 üzenetére
Nekem pedig beállítási hibának tűnik.
Nálam ezekkel a beállításokkal minden gond nélkül elérem a gépemet (Win7) A-210-el.
1. Mappának megadva a teljes hozzáférést mindenkinek
2. Speciális megosztási központ (Otthoni vagy munkahelyin és a nyilvánosnál is így beállítva):
- hálózati felderítés - bekapcsolva
- fájl- és nyomtatómegosztás: bekapcsolva
- nyilvános mappa megosztása: első legyen bekapcsolva
- médiaadatfolyam beállítása: na itt engedélyezz mindent, amit csak lehet
- fájlmegosztási kapcsolatok: első legyen bekapcsolva
- megosztás jelszavas védelemmel: kikapcsolva
- otthoni csoport kapcsolatai: első legyen bekapcsolva
3. Gép , lejátszó újraindít!Ha minden így van beállítva és mégsem működik, akkor nincs ötletem tovább. A helyedben, amennyiben hivatalos forgalmazótól (terméktámogatással) vásároltad, akkor megpróbálkoznék a lejátszó fórumával is - igaz nem valószínű, hogy ma tud valaki segíteni, de hátha.
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Van egy régebbi ATA-s 120GB HDD azt szeretném beállítani tárolónak a mefiaplayer mellé.
Nem fognak akadozni a 1080P BD filmek?Főleg mkv,mov,m2ts néha avi menne rajta.[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
válasz Gasparius #5959 üzenetére
Azt, hogy a mappa nevén jobb klikk-nél nem csak a megosztás, hanem a biztonság fülön is be kell állítani a jogosultságokat. Különben nem fog működni.
Ezt már beállítottad? -
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gasparius #5965 üzenetére
A korábban linkelt megoldást próbáltad már?
-
ToBeY
nagyúr
válasz kisgyerek85 #5967 üzenetére
Oh,köszi szépen.Akkor ezt nagyon benéztem.
-
Multibit
nagyúr
pinnacle, koncsik: Dune Smart B1-em van. De nem hinném, hogy csak ez a gép vinné probléma nélkül! Ahogy olvasom szucsinka kolléga Asus O!Play Mini Plus játékosa is elboldogult az állatkerti felvétellel.
-
asthma
tag
Sziasztok!
Vásároltunk egy JVC házimozi rendszert, a DVD-lejátszó USB portos. A kérdésem az lenne, hogy miként tudnék pendriven keresztül dvd filmet lejátszani? Milyen formátumban kéne ráraknom (iso, stb.)? Igaz az, hogy FAT32 fájlrendszerű pendriveról 4gb-nál nagyobb méretű fájlt nem tudok beolvasni? Előre is köszi a választ!
Boldog Karácsonyt!
https://www.youtube.com/user/asthmajt0
-
Imdre
aktív tag
A pendrive-ot mindenképpen NTFS-re kell leformáznod, enélkül nemhogy beolvasni, de felmásolni sem tudsz 4GB-nál nagyobb fájlokat. Első körben másold rá a DVD video_ts mappáját (ez esetben maradhat a FAT32 is), hátha megy így is. Utána jöhet az ISO, vagy akár a makemkv nevő kis programmal az MKV-ra konvertálás (egy lemez 2 perc kb).
-
daniel2121
senior tag
Popcorn A110-em van és azt tudja valaki, hogy be lehet e állítani úgy hogy egy zenei albumnál ne kelljen egyesével indítani hanem automatiksan induljon a következő szám. Azt tudom, hogy véletlenszerü lejátszás az nincs.
Boldog Karácsonyt minden fórumozónak. -
Imdre
aktív tag
válasz daniel2121 #5977 üzenetére
A-210-nél enter helyet play-el kell indítani és akkor folyamatos a lejátszás. Ha enter-el indítod a fájlokat, akkor csak a kiválasztottat fogja lejátszani. Gondolom hasonlóan működik az A110-nél is.
-
Kispósi
aktív tag
Üdv,
WD TV Live Streaminggel kapcsolatban egy kérdésem lenne. Eddig Nero Media Home DLNA szervert használtam a tv-hez, gondoltam a WD is látni fogja nem kell újra csinálnom a megosztásokat. Azonban a kis lejátszó nem látja a Nero mediaszervert csak a routert és a PC-t. (a tv az hármat lát: router, pc, Nero, és a neroval tudom elérni a fájlokat) Valaki tudna nekem ebben segíteni? Köszi és Kellemes ünnepeket! -
Zull
senior tag
válasz Gasparius #5976 üzenetére
Szia!
Én is pont most vettem egy ilyen lejátszót, nekem a következő módon sikerült összehegeszteni a dolgot: (Nekem is Win7 van)
Fogod, a dune főmenüjéből bemész abba a menüpontba ahol a hálózati meghajtók meg a gépre dugott usb-s cuccok vannak (most nem jut eszembe mi a pontos neve, de bal felül az első menüpont) és ott nyomsz egy pop up menüt, és "ott új hálózati könyvtár"
Ott adsz neki valami nevet, amilyen néven majd szeretnéd hogy a lejátszó hívja, alatta a beállításnál maradhat az smb, utána megadod a szerver nevét, ami ez esetben a géped hálózati neve, utána jön a könyvtár neve amit megosztottál a gépen, utána beírod a felhasználóneved meg a jelszavadat a gépre, és voila! már megy is
Egyébként nekem is ez volt ami neked, workgroup bejött az smb alatt, a gépem nevét is írta, de azon belül semmi nem volt. Viszont hogy így direktben csináltam egy mappát, így most mindent lát és le is játszik belőle tisztességgel
Remélem tudtam segíteni!
-
Zull
senior tag
Egyébként mindenkinek tudom ajánlani a Dune HD TV-101-et, nekem most hálóról megette a 23Mbit/s-es mkv-t is
A 30Mbit/s-es m2ts már sok volt neki hálóról (de usb-s vinyóról persze reccenés nélkül ment)
szerk: UTPről természetesen!
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
A 30 Mb/s még 4 MB/s sincs (bár a csúcs akár magasabb is lehet), annak még WiFi-n is át kellene mennie akadás nélkül, nem hogy 100-as LAN-on... Nálam a Live Hub átlag 12-13 MB/s-mal másol a belső vinyórája hálón keresztül úgy, hogy a minimum se esik 10 MB/s alá. Magasabb bitrátájú film lejátszását még nem próbáltam, az előbbiek ellenére elképzelhető, hogy azzal néha megakadna.
(#5980) Kispósi
Nekem a PS3 Media Server által megosztott könyvtárakat gond nélkül látja a WD TV Live Hub.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Zull
senior tag
Na jó de másolni és streamelni két külön dolog Wifin se feltétlen azért nem mennek a filmek mert kicsi a hasznos átviteli sebesség, hanem mert stream media-nál nem csak ez a befolyásoló tényező (hanem pl a loss is).
Most így hírtelen nincs kéznél 50Gb-s BD rip, de szerintem papiron még annak is el kellene mennie pusztán bitrate és a wifi áteresztő képességét nézve, más kérdés hogy gyakorlati esetekben meg azt szokták mondani, hogy 720p felett ne nagyon reménykedjünk hogy akadásmentesen menni fog. (Persze ez az ajánlás bitrate-tel lenne korrekt, ezt inkább csak úgy általánosságként szokták mondani, hogy egy egységsugarúan kódolt 720p videó az az átlagos bitrate, ami még eldöcög wifiről)
Amúgy lehet a nagy m2ts se akadt volna, csak most még alapbeállításon van a lejátszó, amikoris ha abbahagyok valamikor egy filmet, azt később onnan folytatja, és így durr bele a közepébe indult hálóról a dolog, lehet ha szépen az elejéről elindítom, akkor az se kottyant volna meg neki. De nagyon nem kísérleteztem vele, főleg mkvim vannak, azokból pedig még a legnagyobb bitrátájú a legdurvább akciójelenet alatt is zökkenőmentesen ment, és főleg ennek örültem meg hírtelenjében, mert így biztosan nem kell azon tűnődni, hogy vajon fog-e menni az aktuális videó hálóról, vagy kezdhetek másolgatni külső lemezre.
Igazából új vagyok a médialejátszók területén (ezt is csak szüleimnek vettem), lehet amúgy is a legtöbb lejátszó elviszi a durvább bitrátájú videókat is hálóról, csak én nem így hallottam eddig, és megörültem, hogy ennyivel is könnyebb lett az élet
[ Szerkesztve ]
-
Old FatBoy
aktív tag
Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Minden Fórumtársnak és Családjának!
Audiophile Troll
-
Zull
senior tag
Hát igen, ez a doboz is csak videó bitrate-et ír ki, de a hang valóban tetemes részt tesz ki ma már egy fileban, (aki már látott mkv mellé külön csomagolt hangfájlt, az biztos tapasztalta már), kár hogy az ilyesmit nem szokás monitorozni/kijelezni, érdekes dolgokat lehetne megfigyelni az fix.
-
Imdre
aktív tag
válasz Ed Parker #5987 üzenetére
Nekem teljesen jó a hálózat. Nincs fagyás, illetve akadás. Mindent megnyit
Miről használod, milyen eszközökkel? Smb, tcp, más szerverrel? Leírást sikerült szerezned? Igaz sokra nem mész vele, de ha kell segítek belőni.A sebességről annyit, hogy nekem a 100-as LAN-on átmegy a 90-es adatfolyam is (gigabiten a 120+ is!). És igaz az az állítás, hogy BD-nek kell az 50-60Mbps (a csúcsok időnként elérik). Ha ezt nem tudja a 101, akkor az szoftveresen még javulni fog (a popbox is viszi a 80-90Mbps-ot). A 23 az karcsú lesz egy izmosabb BD50-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Zull
senior tag
A router áteresztő képességét nem teszteltem, adatmozgatásra nincs igazán használva (csak net), de továbbra is szeretném megjegyezni, hogy az, hogy mennyivel másolsz a lejátszóra, az önmagában nem sokat mond arról, hogy milyen bitrátával tud folyamatosan lejátszani (másolás =/= streaming). Nem is véletlen van felsorolva a Dune honlapján a "milyen feature legyen a következő firmware-ben" alatt egy olyan hogy "valamikülönlegesfájlformátum hálózati lejátszásának javítása" vagy valami hasonló. Ugye ha bekerül ez az új firmwarebe, akkor a lejátszó még nem fog gyorsabban másolni a hálón, még is jobban fogja lejátszani a dolgokat hálózatról.
Az a 23 a nálam aktuláisan lévő legnagyobb mkv volt, a 30 pedig igazából 33-34 volt, egy 40es peakkel rendelkező BD25ből. Viszont ha nem is javul a dolog, az se zavar, szüleim kis HD ready tévéjének nem kell a BD25-BD50. Mindenesetre én elégedett vagyok a kis uzsidobozzal, eddig szépen muzsikál.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Nem teljesen értem a kérdést,hogy miről használom.
Ezek a szerver dolgok nem tiszták.
A routerrel összekötöttem,tettem bele egy 2tb-s hdd-t,erre töltenék ha nem fagyna ki a torrent,de igazából nem is megy.
Most nézek egy bd 25-öt 26Mbps,de picit szaggat,usb hdd-ről megy.
Nincs leírásom. -
ToBeY
nagyúr
Dune hdtv 101-nél a képernyő beállításnál kell valamit állítami most 1920x1080 60hz Tudja a 24P? hol kell ezt beállítani?Illetve a torrentezéshez milyen hdd kell mert a pendrive-ra azt írja nem megfelelő formátum (FAT32 asszem)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest