- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayman2006
tag
Sziasztok!
Szerintetek Strong SRT 8903 média lejátszási képességei milyenek lehetnek?
Valakinek van tapasztalata Strongal kapcsoltba?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz rayman2006 #10901 üzenetére
Remélem ezt nem komolyan kérdezted!
Az egy műholdvevő beltéri egység, nem médialejátszó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz rayman2006 #10903 üzenetére
Ne akarj egy fenékkel két lovon ülni!
Sigma vagy Realtek chip kell a normális médialejátszó funkciókhoz. A Strongban ilyen nincs és a leírása szerint csak divikszet játszik, azzal meg kitörölheted...
A jó képminőségű és valamirevaló tudású műholdas beltérik nem 12000 forintba kerülnek, olvastam pár német tesztet. A MinDigTV-hez nem is az kell, csak sima DVB-T-s. Nincs a tévédben? Az pech.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rajzol01
tag
Sziasztok,
az érdekelne fejlesztett e valaki TV+Optikai kábel féle hangról Médialejátszó+Hdmi rendszerre és kihallotta e a hangkülönbséget? (nemHD hangnál)
Lehet hogy hülyeség, de ha jelenleg ha dvd lejátszóról nézek filmet aminek a hangja árnyékolt koaxon keresztül megy az erősítőbe, mintha tisztábban szólna mint a TV-Optika-Erősítő esetében.
-
BBéci
legenda
válasz rayman2006 #10905 üzenetére
Nem komoly lejátszót írtam, hanem műholdvevő beltéri egységet. Netán te is arra gondoltál?
Egyébként igazad van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
biztos ami biztos ma úgy döntöttem reggel, hogy nekem kell egy A-300... aztán most meg már jól itt van az asztalomon, szóval most hétvégén szépen jól kivesézem az én kritikus hülyeségeimmel, aztán majd referálok.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
válasz rajzol01 #10906 üzenetére
Hasonlítgattam ilyeneket, a tévékből nem lehet igazán jó hangot kinyerni, ezért is javaslom mindenkinek a külső céleszköz használatát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
válasz Warter #10916 üzenetére
gyorsan itt rádugtam HDMIvel egy multimédiás monitorra... firmware flash... van pár wav, flac, mp3 USB HDDn, egy-két WMV... nagyon furcsa, hogy a csúszkán nem lehet direkt mozogni, hanem vagy a fix belépési pontok vannak meg, vagy direkt óra/perc/másodperc megadása, vagy gyorslejátszás előre vagy hátra... szokni kell.
a ház igényes, szálcsiszolt vagy húzott aluminium. a csatlakozók simák, igényes kialakitásúak.
szerencsétlen tervezési faszság, hogy olyan közel kerültek egymáshoz a HDMI, LAN és tápcsatlakozók, egy bumszlibb fejű HDMI kábeltől se a tápot, se az ethernetet nem lehet bedugni, vagy csak nagyon passzosan, feszesen.a hanglejátszás természetesen itt is késve jelent meg, mivel ez a lejátszó sem várja meg a handshakinget, ezért az első másodperc lemaradt. aztán lehet, hogy ez az AVR-rel megoldódik.
a menü igényes, magyarnyelv választható, intuitiv, de néha egy picit nehézkes a "back" vagy "visszalépés" egy lépést, nem mindig tűnik logikusnak.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
hunaqua
addikt
válasz rfjanika #10911 üzenetére
Írhatnál róla egy pár sort! Mit tud,mit nem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Ma megérkezett hozzám az Egreat R6S lejátszó és elkezdtük az ismerkedést, most már minden megy rajta (köszönet a segítségért tarkatehen fórumtársnak) szóval tapasztalgatom a cuccot tovább, de eddig nagyon tetszik
-
wolfman
veterán
Sziasztok! Vettem anyámnak korábban egy Himedia HD200B-t kb. 10.000Ft-ért! ost barátnőm apja szólt, hogy őt s érdekelné egy, mondtam akkor rendelek neki is. Nézegetem az internetet de sehol nem kapni! Ennyire kiment a forgalomból? Mi lett vele, hogy ennyire sehol nincs? Sz@r volt? Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Erre tudok valami megoldást ajánlani, hasonló tudásban? Nem kell lan meg internet meg apjaf..za, csak videó minőségi videó lejátszás!
Köszönöm!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Peak
addikt
Nos hát úgy vélem részemről mindent megakartam tenni a teszt érdekében, ezért egy InAkustik Referenz 1.0m HDMI kábellel üdvözöltem az A-300-ast, tuti ami tuti.
De nem ússza meg a savat. XBMC HD Audio ellen küldtem a csatába...
Kezjük ott, hogy a filmekkel rendben volt, egész jó képe van, de mint ha egy picit furcsa lenne a szinkezelés, néhol pedig egyszerűen csunyán kódolja ki a képet, szemcsés a Radeon HD5650-hez képest, pedig mind az 4 +1auto szinbeállitással is próbáltam.
Aztán hogy a 120 éves kőgagyi Realtek 1073DD chipes kőgagyi lejátszó simázza a Hi10P kódolású 2 sample videot a HTPC-vel együtt, pöccre viszi, de a Popcornon nincs kép, hát ez vérciki.
Aztán azt sem teljesen értem a programozók részéről, hogy a hálózatos zenekönyvtár listát mikor tallózom, vajon miért csak a soronkövetkező 15-20 könyvtárnevet olvassa be, vagy kezeli?
Nyomnám lefele a listázást, és minden 1,5-2másodpercben megakad és olvassa be a következő 15-20 fájlnevet, úgy 3-5 mp-ig. Röhej vaze, hogy a csillió RAM-ba képtelenek betárolni 240 db. mappanevet, információt, hogy a scrollozás gördülékeny legyen.
Pontosan 45 mp volt, mire a kurva Stinghez elértem. Vicc.
XBMC-ben konkrétan egy gombnyomás, méghozzá az S betű, utána pedig pár lépés csak Stingpapa. És úgy tallózod a listát, hogy pörög mint a motolla, nem birod szemmel követni.Az, hogy a FLAC állományokat CD minőség felett nem kezeli, az közröhej. Kizárólag a 44kHz/16 bit szólalt meg, bármi más néma maradt, sőt egyszer csutkán elnémult az egész kütyü, áramtalanitás után jött vissza a hang.
Nehézkesen, lassan tölti be az állományt, 4-6 mp eltelik, mire bármilyen hangot megszólaltat. ( A Linn oldalról letöltött FLAC teszt állományokon elvérzik. )A feliratkezelése kissé hiányos, hiszen sem szín, sem poziciót nem lehet váltani, ezen kivül vicc, hogy nem irja ki a felirat fájl mellé az infot, ahogy az XBMC teszi, hogy látom épp milyen nyelvű feliratot kapcsolok a filmhez. Legalább ennyi könnyités lehetne benne.
(Transformers 1 DB50 .m2ts állományon tesztelve)Aztán a hangsáv váltás az a legalja.
2012-ben kiadott firmware és gombnyomkodósan váltogatja a listát, nulla információt ír ki, semmilt sem látok, hogy épp milyen szinkront kapcsolok, egy rohadt lista nincs.... hát erre igazából szavak nincsenek.***
Na már most ha ezeket egy Realtek 1186-os lejátszó simázza 40k HUFért, akkor ez igazából kb. egy rakat fos. Még átrágom magam rajta a hétvégén, de ha nem sikerül megszeretnem, hétfőn viszem vissza.
Talán egy Dune TV-301-nek még adok egy esélyt, de nem hülyeségből épít egyre több ember HTPC-t.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
Te is én is azért eléggé hibakereső üzemmódban működünk. A 301-essel sem mész semmire, ha ez nem tetszett. Ha végre valahára megérkezik a 1186-osom, akkor megkapja tőlem is a valós tesztfájlokat , nem ilyen himbilimbi cuccokat, melyeket simán játszanak az internetes tesztekben. Majd beszámolok mire jutottam...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Dune D1-gyel egyetlen egy kivétellel minden tekintetben elégedett vagyok. Gyors, szép a képe, jó a hangja, számtalan beállítási lehetőség.
A kivétel: Venice képes volt a képet fel-le tolni, így a szélesvásznú filmet fel tudtam teljesen tolni, így az alsó dupla sávban elfért a felirat és nem zavart bele a filmbe. Dune-n én még csak nagyítási variációkat találtam.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
Topikgazda
Dune 301-es viszi a nagy felbontású FLAC-okat, elég gördülékeny a menü, elég gyors is. Hálózaton is elég gyors, tallózással, könyvtárakban lépkedéssel sincs gondom.
Feliratokat lehet konfigurálni: pozíció, szín, méret, időzítés.
Hangsávok és feliratok külön gombbal választhatók és kiírja milyen nyelvűek.[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz lovi27 #10932 üzenetére
Bizony 5 hete. 2-4-ről voltszó, igaz kissé kacifántos úton jön.
(#10933) Patice:
Az általam ismert lejátszók közül messze a 101/301-nek a van a legjobb feliratkezelése. Gyakorlatilag vetélytársuk nincs. Sajna a Realtek még mindig nem oldotta meg az M2TS pozíció állítást.
-
Peak
addikt
válasz Patice #10933 üzenetére
Azt nézd meg kérlek, hogy 192kHz/24bit FLAC-ot HDMI-n kersztül Bitstreamel-e úgy a TV-301, hogy azt az erősítőd helyesen fel is ismeri, kiirja ezeket. Köszönöm.
-
Warter
addikt
A 16bit-nél nagyobb FLAC-ot csak HDMI-n nem adja ki koaxon és optikain kimegy. Valami handshake para van, szerintem következő firmwarenél javítva lesz. A felirat/hangsáv infót már én is sérelmeztem, ha olvastad az én leirásomat. A többivel teljes mértékbent egyet tudok érteni. Néhol vannak furcsaságok és itt-ott érdekes a kezekés, de szerintem meg lehet szokni. Kérdés, hogy az ember meg akarja-e. Egyébként én is erősen gondolkozom egy htpc-n, bár inkább mellé, mint helyette.
-
Peak
addikt
válasz Erneszto #10939 üzenetére
Nagyon szivesen, örülök, ha ez segit valakinek.
Őszintén szólva ahogy Regger kollega is irta, nincs semmi értelme a kommersz állományokkal tesztelni, azokat a 3 éves lejátszók is lejátszák, no meg a TV-k is manapság.A lényeg az apró trükkökben és ötletes megoldásokban lenne, de legalábbis a jó használhatóságban. Ha extra dolgokat is tudna, amelyet amúgy én elvártam volna 72000 forintért, tökéletes lenne.
Ha most lenne egy firmware hirtelen, amely javítja a HDMI kimenetet nagyfelbontású zenére, akkor megbarátkoznék a feliratkezeléssel is, hogy nem látom milyen szinkront kapcsolok és azzal is, hogy gagyi a hangsáv váltás. Mégis drágállom, passziv hűtés ide vagy oda.Az bosszant fel igazából, hogy - persze ezt már többször megkaptam oltásnak itt - HTPC-nek egy komolyabb notebookot használok XBMC HDpatch szoftverrel és hát annak a működése majdnem példaértékű. Minden szól, minden megy.
Csak nincs távirányitóm hozzá, csak egy wifis minibillentyűm, és hát ugye a notit használni kéne, nem lehet álandóan ki-be csatlakoztatgatni, stb. Kényelmes lenne egy normális lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
DVlad
őstag
Urak!
Mit ajánlanátok, ha az elvárások a következõk:
- merevlemez vagy egyéb tárolási, rögzítési lehetõség, akár full hd-ban is
- a szokásos fájlok kezelése (mkv, stb)
- tv antenna bemenet
- wifi (internet rádió, stb)
Gyakorlatilag egy LG merevlemezes, asztali dvd felvevõt kéne kiváltania (amely "videómagnó szerepet tölt be) csak a mèdialejátszók egyéb tulajdonságaival ötvözve.
Elõre is köszönet! -
satmen
tag
Kedves Hozzáértők
Az igen friss Smart D1-emhez használok egy Logitech wireless bill./egér combót.
A bill.-zet magyar kiosztású, ennek ellenére a betűk nem mindig azok lesznek a bevitel során amit leütök. Lehet ezen (és hol) valamilyen beállítással változtatni?
Köszönöm előre is a segítségeteket! -
aicon
senior tag
Jó kis kritika. Az A-300-al nincs tapasztalatom, mert csak majdnem vettem, de az A-210 hasonlóért ment a levesbe néhány nap használat után.
Ha megkérik az árát ám legyen. De itt egy kis hiba, ott egy kis gond...majd a következő firmware javítja, stb... nem nyerő.
Lett helyette HTPC + XBMC, ennyi pénzből egész jót lehet összerakni vagy out-of-box venni,
nem beszélve arról, hogy a HD hangokkal is szépen elboldogul.
Most sok popi tulaj felhörög, engem meg valszeg megint megköveznek itt a HTPC-ért.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
wolfman
veterán
válasz tarkatehen #10927 üzenetére
Ez az Egreat R6C tudja azt amit a Himedia 200b tudott? Minőségre milyen?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Patice
Topikgazda
Szerintem ezt a HTPC vagy médialejátszó kérdést mindig az dönti el, hogy az adott illetőnek mennyi kedve/ideje/tudása van a HTPC összerakásához és beállítgatásához.
Sokan azért nem vágnak bele, mert elriasztja őket a "programozás", telepítgetés, ez nem jó, az nem jó. És így hasonló árért inkább vesznek egy kész médialejátszót, amit kivesznek a dobozból oszt megy.
Ezzel nem szapulni akarom a HTPC-t, sőt. Több mindenre is képes, több igényt is ki tud szolgálni, hogy mennyit, az már csak a gazdájától függ.
aicon: A HTPC NAS-ként is üzemel nálad?
Csak az aláírásomat idézném a végén:
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Mezga Aladár
veterán
Idézet
"[2012. május 18.]
A ma megjelent RC3 béta – ha semmilyen komolyabb probléma nem jelentkezik a tesztek során – vélhetően hivatalossá válik pár napon belül. Amint ez megtörténik, pár nap múlva követi majd az A-2x0 verzió is, és közel egy év után végre a megszűnt modellekhez is lesz új frissítés. Mindezek után tovább folytatódik a fejlesztés a 200-as sorozatra, a következő firmware már a 300-as modellek flash-alapú kezelőfelületével jelentkezik.
A 03-04-120517-21-POP-408-RC3 névre hallgató mai béta az alábbi javításokat tartalmazza:
Memóriaproblémák javítása
Javítva, hogy a távvezérlő néha nem működött
PGS feliratkezelés fejlesztése
D-Link routerekkel meglévő DNS-probléma javítása
Blu-ray PIP problémák javítása
Javítva, hogy bizonyos MP3 albumoknál átugrott számokat a lejátszó
A zenelejátszó rész hibáinak javítása
A Now Playing képernyőn Prev/Next gombok megjelenése" -
Ed Parker
nagyúr
Nem teljesen értem,miért hiszed hogy 192/24-es flac-okat nem játssza,a wd tv-m is játszotta, az a210 és az a300 is.
Én hdmi-n használom,nekem megy.A hangsáv az látszik,csak nem az audio gombot kellene nyomni,hanem a mellette levő title gombot.
Viszont a hangsáv váltás nálam annyira szar,hogy gyakorlatilag ki tudom sokszor akasztani ugy hogy utol sem éri magát. Nem lehet csak ugy ugrálni a hangsáv ok között bd50-nél.Nekem az sem tetszik,hogy egy pause,mert van valami dolgom,átmegy képernyővédőre,megnyomsz egy gombot és kikapcsol,a film közepén wtf?
Szóval tény hogy van hibája,mert van,de annyira nem szar mint amennyire leirtad
Ahogy Warter is írta ezeket meg lehet szokni,kérdés hogy meg akarod e?
Amúgy érdekes észrevételek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest