- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
Nekem 1 éve van egy EAGET H5 Sigma procis lejátszóm,és nagyon megvagyok elégedve vele.Van már magyar menü is hozzá.Nem egy olcsó darab,de szerintem nagyon megéri az árát.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
jaddz
csendes tag
Ezt a zéró beégést/ghostosodást, hogy otthagytad órákra a logót, azért nehezen tudom elhinni, ha mégis így lenne a mai plazmáknál, már rohannék is venni egyet. Addig viszont szemernyit sem foglalkoztat, majd mire lesz megfelelő technológia, lecserélem a tévémet, addig meg tévét akarok venni, nem egy háziállatot gondozni, nehogy baja legyen.
[ Szerkesztve ]
-
rfjanika
tag
egy másik nagy kérdésem, hogy az egreat r150-re hogyan tudnék szoftverfrissítést rárakni, és hogy lehet megcsinálni, hogy a filmeket felismerje és szedjen le hozzá borítót?
a választ ha lehet inkább privát üzenetben írjátok, ha lehetséges
-
erdoke
titán
válasz Champipi #10050 üzenetére
Bionyára sokat láttál már egymás mellett LCD-t és plazmát... Egyszer megnézed otthoni körülmények között, többet rá se nézel a hígfosch LCD-kre. Btw, nekem 100 Hz-es csúcs sík képcsöves Sony CRT-m volt már 1999-ben is.
(#10053) jaddz
Valóvilágra meg a zikszfaktorra megteszi az LCD is, használd egészséggel.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Ed Parker
nagyúr
teszek rá hogy mit hiszel el,nem célom hogy bizonygassam az igazam,pláne úgy hogy Te nem próbáltad ki.
Erdőke:ezt addig úgyse fogja senki megérteni,míg haza nem visz egy lcd-t nézi pár hétig,aztán hazavisz egy plazmát és azt is nézi pár hétig.
nekem van mindkettő és nem kérdés melyiket használom tv műsorra és melyiket mozira[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Gulyopapa #10057 üzenetére
Nem fikázok, egyszerűen ez a véleményem és tapasztalatom a most kapható tévé technológiákról. Már az alapötlet kretén szerintem, hogy adott képpontból álló képet fix háttérvilgításból szűréssel állítsunk elő.
Állíts be egy GT50-et az LCD-d mellé, még a csúcs VT50 se kell, hogy csúnyán alázza.[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
válasz GeneraL_XTX #10059 üzenetére
Philips 9705
-
törölt tag
válasz Champipi #10050 üzenetére
Nem akartam ebbe a hülyeségbe beleszólni, de ebben van igazság némi kiegészítéssel.
...Akinek pedig volt egyszer 60 Hz-en villogó CRT-je, nem nagyon tud megbarátkozni a 600 Hz-esnek csúsztatott (gyengébbek kedvéért: "hazudott") plazma brutális, szemromboló villódzásával! ...
Nekem is brutálisan vibrálnak a plazmák, ránézni sem tudok 3-4 percnél tovább. Lehet, hogy ebben szerepet játszik az évek alatt megszokott "sima" LCD kép, ezért hatványozottan zavar a plazma vibrálás. Nem tudom mi lett volna ha közvetlen a CRT után egy plazmát szoktam volna meg. Jó kérdés, talán másképp látnám.
Most, hogy közelebbi kapcsoltba kerültem egy g30-cal, s nyugodt körülmények között tesztelgettük, újból kiesett nálam a technológia. Pedig a mozgásmegjelenítése agyonveri az összes LCD tévéjét, amit valaha láttam. Szerencsére látván az új LM 7xxx LG sorozatot nem aggódom, vannak minőségi LCD-k 2012-ben is.
-
erdoke
titán
-
törölt tag
válasz erdoke #10064 üzenetére
Most nem a kategórián van a lényeg. Tévét cserélnék a közeljövőben, és kapóra jött, hogy egy haver ilyen tévét vásárolt. Komolyan megfontoltam, hogy plazmára váltok, de mindig vibrálni láttam őket. Elterveztem, hogy nyugodt, otthoni körülmények között, olyan anyaggal fogom vizsgálni, tesztelni, melyet én részesítek előnyben. Majd eredmények függvényében döntöm el, hogy a köv tévé plazma, vagy LCD lesz-e. Első benyomásom az volt, hogy LCD-re rá sem nézek többet Majd több időt rászánva, számos szemszögből nézve egyre jobban egyenlítődött a verseny, de a vibrálás sajnos felülír mindent. Inkább bevállalja az ember a szarabb feketét, az LCD bandinget, és a számos hülyeséget, mintsem vibráló képet nézzen. Aki erre érzékeny, azon a VT50 sem segít. Aki meg nem, azt irigyelem.
-
-
tobias40
veterán
válasz Gulyopapa #10062 üzenetére
Mi lenne ha átmennétek vitázni az LCD VS PLAZMA topicba és nem offolnátok szét ezt a fórumot???
Más:
Az A-210-nek nincs böngészője,de van rá vmi megoldás hogy esetleg szörfözésre tudjam használni a gépemet?
Az usb-re tennék egy vezeték nélküli billentyűzetet és arról kényelmesen menne... (persze csak ha kezeli a bill-t)De ez csak képzelgés, hátha van rá megoldás.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Van valakinek észrevétele az új POPBOX V8 firm frissítéssel kapcsolatban?
Kössz előre is!
Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
tobias40
veterán
válasz tarkatehen #10076 üzenetére
De lehet az én gépemen vagy nem??
-
Ed Parker
nagyúr
válasz tarkatehen #10076 üzenetére
Nem is értem,minek rakták bele a tv-be egyáltalán?
-
dh66e
veterán
Srácok!
Mi volt ma itt frontátvonulás vagy csillagok együttállása?
Egyet elárulok, mindenkinek igaza van és senkinek nincs.Valaki "találkozott" már az új Asus oplay tv pro 3d-s lejátszójával vagy valami infó róla.Haverom olvasott róla valami teszt szerűséget,de egy csomó minden nem derült ki neki ,segíteni nem tudok neki mert engem meg hidegen hagy a 3D,meg a sok internetes dolog valamint az új lejátszókról csak itt olvasgatok ezért ha valaki tud róla valamit vagy alternatívát annak köszöntem szépen.
-
vlevi
nagyúr
válasz tarkatehen #10080 üzenetére
"De tv-n távirányítóval..."
Van olyan.
[link]És még biztos, hogy sokféle egyéb módon is meg lehet oldani. Mondjuk talán a legkézenfekvőbb, ha a számítógép HDMI kimenete van a tévébe vezetve
-
dh66e
veterán
válasz tarkatehen #10080 üzenetére
Tv-re is tudsz csatlakoztatni egeret is billentyűzetet is( igaz azt nem tudom hogy mindegyikre , nálam működik) ,ha nagyon fontos.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
Pár napja én is kipróbáltam a böngészést, amikor valakinek meg kellett nézni egy stream oldalt. Hát szerintem csak elvetemültek használják a böngészőt ezen
Aki így akar netezni az inkább rakjon össze egy htpc-t. -
Cooper911
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan egyszerü médialejátszót keresnék amiben nincs optikai meghajtó vagy merevlemez, hanem USB-ről vagy memóriakártyáról lehet lejátszani Divx, mov, mkv stb formátumokat.
Jó lenne, ha scart esetleg RCA csati lenne rajta, mert még hagyományos TV-m van. Vagy egy HDMI > SCART kábel erre megoldás?
Tudtok valami megbízható készüléket ajánlani?
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
Mappa
addikt
válasz Tomix24 #10038 üzenetére
2 külföldi tesztet olvasva, sehol sem húzták le... akkor most - átlag fullhd felhasználóknak ajánlották a tesztben.
olvastam a te tapasztalatodat is (bár picit nyers)
"Rakás kaki mindkettő. Ha auto-ra rakom a felbontást, egy órát gondolkodik mi legyen."
"WDTV- 1000 órát scanneli a 640gb-os vinyóm, addig semmit nem lehet csinálni, mert akadozik"ezek gondolom firmware-el orvosolhatóak?!
nem kötelező megadni
-
Tomix24
addikt
A kezeim között már átment kb 10 lejátszó10K-tól 50K-ig lefedve az összes chippet.
A WD-t imádom, vagy inkább imádtam régen, a Brad féle firmware-ek miatt. De az új..
Lassú, a legújabb firmware-el(azóta sincs újabb) próbáltam ki pedig. A Youtube nem volt HD, a Popboxv8-nál legalább lehetett választani a felbontáson. DTSHD Raw nincs, csak TrueHD. A scannelés nagyon lassú, és ha filmen kívül van más is a vinyón(pár progi,biztonsági win7 stb, akkor pedig rengeteg ideig tart).
Ha közben filmet néznél, volt hogy kifagyott, és utánna nem scannelt újra, nekem kellett a vinyóról letörölni a szemetét, ami nem ám mint régen, egy külön mappába került a gyökérbe, hanem minden file mellé leszedett 1-3 különálló szart. Telesza*rva a könyvtáraimat...
Bármi más jobb mint a WD live stream. De felőlem vedd meg, egy szaros HD kamerafelvétellel nem birkozik meg. -
Mappa
addikt
válasz Tomix24 #10090 üzenetére
és ilyen árfekvésben más alternatíva? csak mert lehet lenne rá vevőm a mostani WD-re, de ha nincs jobb/hasonló akkor megtartom továbbra is ami van. mert megvagyok elégedve, csupán kacérkodtam az ötlettel - 'miért ne frissítsek médialejátszó téren?!'
nem kötelező megadni
-
Tomix24
addikt
Az új Sigma chippek hibásak, bugosak elég rendesen. A frissítések sem segítenek sokszor, és gyatra a gyártók hózzáállása. PL Fater Popboxv8-ához. 5 hónap után, most hétvégén lett új firmware Pár dolgon javítottak, de belekerült a HTML5 próbálkozásképp, a lényege hogy egérrel lehet 5-10 féle weboldalt elérni (Facebook,youtube,Radio/stb) . Az egeret érzékeli, viszont az egérkattintásokra iszonyú gyötrelemmel reagál.. A Youtube része halálos Az Új Dune - WD ugyanez. Gyötrelem. Az a pár száz plusz Hz a procinak, csak a fenti és hasonló webes szolgáltatásokhoz kellett, filmben nem lett jobb/szebb.
A WD-t akkor cseréld szerintem, ha:
- HD erősítőt vettél, és HD hangokat akarsz.
- 3D-s TV-t vettél mellé, és BluRay3D iso-kat is szeretnél lejátszani.
- Szeretnél egeret rákötni, és egy külön ikonnal 2.2-2.3-as Android rendszert indítani böngészés és AngryBirds céljából.
- AVCHD2.0-ás kamerát vettél, és le aakrod a 60p-s felvételeket játszani.Akkor:
Az új Realtek 1186-os chippel(vagy magasabb jelzésü) rendelkező géppel szabad csak manapság foglalkozni. Egreat márjka pl. Minden megy neki, Ebay tele van velük viszonylag olcsón. A fentiekkel elbír a 30K és feletti modell kínálat.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
A WD-k csak első rádugáskor scannelik sokáig a merevlemezeket, amíg felépítik a média könyvtárat. Utána nincs ilyen gond, pár mp alatt beépítik az esetleg rámásolt új filmeket/zenéket. A funkció ki is kapcsolható, és akkor egyáltalán nem csinálja.
-
Mappa
addikt
Nekem is a gen2-es WD-m van gyári fw-vel
Csak mkv meg avi játszom rajta tipikus torrent filmek tehát sláger formátumokDe az hogy ez a 3. generációs WD ennyire gáz legyen?! hozzáteszem csak magyar fórumon olvastam róla negatív tapasztalatot
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
Champipi
aktív tag
válasz erdoke #10055 üzenetére
Erdőke nem kicsit Plazma fan: "rá se nézel a hígfosch LCD-kre".
Én megnéztem több helyen is Plazma TV-t, és vibrál bakker. Mi a fene van, mondom, visszatért a 60 Hz-es VGA monitorok korszaka, amikor kifolyik a szemem, úgy vibrált a monitor?
Lehet, hogy picit jobb a feketéje, leeht, hogy picit jobb a kontrasztja, de nincs az az isten, akinek a kedéért és minden este vibrálással romboljam a látásomat.
A Plazmát védeni az LCD-vel szemben, kb. olyan, mint a CD-t védeni az MP3-al szemben. Mindenki leszólta az MP3-at, pedig az átlag felhazsnáló számára pont megfelelő hangminőséget adott egy 256 vagy 320 kbps-os tömörítésű zene. Az LCD is pont megfelelő az átlag népnek. Aki kontraszt és fekete "fetisiszta" az meg nézheti a vibráló Plazmát. Ennyi.
-
TCr
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest