-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18651 üzenetére
Wifi-bridge résznél annyi van, hogy AP only, wds only, és hybrid. Gondolom egyik sem az.
-
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18653 üzenetére
Köszi a választ. A tomato tud kezelni 3g usb modemet és print servert ?
-
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18655 üzenetére
Nagyon köszi. Egyébként a kernel változat az miben tér? Most azt hiszem 2,4 es van. Ha felrakok egy 2.6 ost akkor már többet vissza nem lehet a 2.4 est?
Kiváncsiságbol kérdezem, hogy csináltál már wifi internet rádiót ilyen routerből? :-) -
MODERÁTOR
válasz tomi0529 #18656 üzenetére
Dehogynem lehet visszatenni... Nincs olyan firmware, ami "beleég" a routerbe, mindent le lehet cserélni! A 2.6-os értelemszerűen újabb, mint a 2.4-es. Nem csináltam rádiót.
Amúgy az fw ami Neked kellene, itt van!
Tomato Firmware 1.28.0005 083V ND USB Big-VPN
(letöltés jobb klikkel)
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18657 üzenetére
Nagyon köszi. firmware telepités elött meg után elég egy hardreset?(restore gomb hosszan)?
-
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18659 üzenetére
Köszi:-) Ez a tomato tud ftp szervert is:-)?
-
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18661 üzenetére
Hát ez nagyon állat köszi:-) Mindjárt fel is teszem egy próbát megér :-)
Openwrt vel eléggé lassú volt ez az oleg eddig ami bejött de azt hiszem a Tomato sem lessz kutya.
Nagyon köszi. -
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #18657 üzenetére
Ebben az is benne van, amit nekem Te csináltál meg? Vagy az egyben nem létezik?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
Nem, benne nincs, ugyanúgy mellé telepíthető! Az több mint 100MB helyet foglal, nem fér el a firmware-ben... Neked optware rendszert telepítettem mellé, az független a Tomato verziójától, ha lecseréled az fw-t erre, ezzel is fog működni! Csupán az fstab bejegyzéseit kell módosítani, mert még 2.4-es kernel esetén...
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1
az első partíció, addig 2.6-os kernelben ez...
/dev/sda1
Ugyanígy a másik kettőt is módosítani kell, és már megy is minden tovább! Sőt, ha megcsinálod a mountolást, és az init script indítását, akkor még OLEG alatt is elfut ugyanaz a rendszer!
[ Szerkesztve ]
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18661 üzenetére
Feltettem a .2.6 os kerneles Tomatot de nem igazán megy vele. Vagy félig jön be a weboldal vagy be sem jelentkezik a router. Egy régebbit tettem fel,
tomato-NDUSB-1.28.805xRAF-EN-062-Mega-VPN -ezt. Ezzel jól megy a wifi kliens és és az ftp és a nyomtató. Már csak a mobilnetet kellene valahogy rávarázsolni. Ötlet? -
tomi0529
csendes tag
Sikerült belőni a routert. Most így 2 db router van összekötve wifin. Van egy tho..amire wifin rávan kötve az asus. Más ip tartományba tettem őket. 192.168.0.1,az asus 1.1 de nem tudom elérni az asus webes felületét csak az ftp-t. Mi lehet a gond?
-
MODERÁTOR
válasz tomi0529 #18666 üzenetére
Az admin felület hülyesége, hogy félig töltődik be, meg hasonlók, ez leginkább böngésző hiba szokott lenni, firmware csere után érdemes üríteni a cache-t, vagy megpróbálni másik böngészővel!
Jelenleg az ASUS-t nem WAN oldalról éred el? Tehát a géped a másik routerre van kötve, a 192.168.0.1 címűre? Ha így van, és szeretnéd elérni innen is, akkor távoli elérést kell konfigolnod az ASUS-on, mivel a WAN port felől éred el, így neki az már Remote Management.
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18667 üzenetére
A böngésző váltás azt szoktam meg üríteni a cache-t de akkor sem akart a 2.6os kerneles menni de nem gond vissza tettem egy 2.4 -et az tök jól megy.
Szoval van a t-ho.. cisco router modem,(192.168.0.1) ahoz kötöttem az asust de nem kábelel hanem wifivel, és a cisco routeről nem tudom elérni az asus router(192.168.1.1) web felületét. Már egy másik firmware is csinált ilyet. Az eddig megoldotta,hogy az asus router tűzfal kikapcs, portforward vagy virtual serverbe lőttem pár portot de ennél nem akar menni. Megpróbálom a remote managementet is engedni neki. Köszi. -
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18669 üzenetére
Ezt a verziót tettem fel: Egy kép van csk több link...
http://kepfeltoltes.hu/120113/tom_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/120113/tom_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/120113/tom_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/120113/tom_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url] -
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18671 üzenetére
Hehe valami fórumba de ezzel megy a 3g usb modem, ftp és a print server is csak azt wifire nem akarja rátenni de az ftp t igen .Mostmár eltudom érni webről is a nyomtatót hála neked:-)Bár már a 3g nem is érdekel inkább küldje ki wifire a print szervert meg az ftpt és kész
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tomi0529 #18672 üzenetére
Akkor az minden bizonnyal tőlem van a fórumról, de az már szinte csak ilyen ott felejtett fw, mert azt anno azért kerestem elő, mert akkoriban még nem volt 3G támogatás a többi Tomato-ban, ezt a változatot viszont azóta sem fejlesztik...
Próbáld meg eszerint beállítani az ASUS-t, így egy LAN hálózatod lesz a másik routerrel...
szerk.:
Most nézem, hogy a képen nem minden jó, mert elfelejtettem a DHCP-s dolgokat beállítani. Szóval ami Neked kellene...
WAN kikapcsolás felül, és Bridge Mode a br0 interface-hez.
IP: 192.168.0.10
Gateway: 192.168.0.1
DHCP szerver kikapcsolva
Wireless Ciient modeÍgy minden eszköznek az első router fog címet osztani, de az ASUS-ra kötött eszközök és szolgáltatások is elérhetőek maradnak a másik routerről...
[ Szerkesztve ]
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18673 üzenetére
Ezt írja rá:
wireless client mode requires a valid WAN setting(usually dhcp) -
tomi0529
csendes tag
A wan & Lan résznél ennyit enged.
http://kepfeltoltes.hu/120113/tom2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120113/tom2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
MODERÁTOR
válasz tomi0529 #18674 üzenetére
Így viszont sajnos nem jó amire gondoltam, ezek szerint Wireless Client módban ez nem működőképes. Nekem így van rákötve a WL-500GP az RT-N16-ra, csak az kábellel. Így viszont egy tartományban vannak, minden gépről el lehet érni minden routert és minden gépet...
szerk.:
Nem vagyok nagy WiFi-s, igazából én nem is használok WiFi-t, csak fiam a mobiljával, és a PSP-vel, így nem tudok biztosat, de nem lehet, hogy a WDS mód kellene Neked? Abban talán meg lehetne csinálni, hogy kikapcsold a WAN-t, és azonos tartományba tedd a másik routerrel, mondjuk az előbb említett 192.168.0.10 IP címre...[ Szerkesztve ]
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18676 üzenetére
Én sem nagyon vagyok odáig a wifiért csak nem rég újjítottam fel a nappalit s nem akartam még 1 kábelt vinni :-) De azt hiszem muszáj lessz. Nézegettem a tomatos fórumokat külföldi oldalakat mindenhol azt írják, hogy a print server csak lanon megy. Feltettem egy másik verziót a 2.6 os kerneleset de az egyiksem akar menni. Akármilyen böngésző akár telnet semmi. Sokszori frissítéskor bejön a kezdőlap majd rámegyek valamire és összeomlik. Így maradtam a 2.4 kernelnél ,de egy ujabb firmwaret de azzal sem megy wifin. Wds módot egyáltalán nem ismerem. De szerintem az lessz a felálás, hogy a cisco router lan3ból lan kábel az asus Wan ba és oda egy fix ip. Azt hiszem ez lessz.
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #18676 üzenetére
Nos utánanéztem, és elvileg az Access Point + WDS ami Neked lenne jó, de ez esetben a WiFi sebesség csökken...
De visszatérve a jelenlegi beállításaidra, próbáld meg a tűzfalscriptbe betenni az alábbi sorokat, hátha akkor eléred majd a printservert a másik routerről is...
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p all --dport 9100 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p all --dport 9100 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:9100
iptables -A INPUT -j DROP[ Szerkesztve ]
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18678 üzenetére
Sajna ez sem oldotta meg. Mármint a tűzfal script. De mostmár annyi mindent állítottam be,hogy már az internet sem jön ki rajta:-)
Ugyhogy egy gyors restore... -
MODERÁTOR
-
tomi0529
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18680 üzenetére
Így van. Nagyon szépen köszönök mindent:-)
-
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Lehetséges - e a WL500gP v1 router - t wireless repeater üzemmódba állítani? A félreértés elkerülése érdekében a routernek wifi - n keresztül kellene csatlakoznia egy másik routerhez és annak a befogott wifi hálózatát kellene jelerősítenie. Tomato firmware segítségével kellene ezt beállítani. Előre is köszönöm!
-
PonPon
senior tag
válasz Intruder2k5 #18683 üzenetére
dd-wrt tutti tud ilyet...
-
MODERÁTOR
-
PonPon
senior tag
válasz Intruder2k5 #18685 üzenetére
jaja ez ilyen..
Más:
Nincs véletlen vkinek ASUS-on dd-wrt? kiváncsi voltnék hogy engedi-e használni a 14-es csatornát wifi-n. WRT54GL-en megy, és az is broadcom. TP-link atheros-on nem.két router közt szeretnék létrehozni kapcsolatot, nagyobb távolságba (kb.:2km), és így nem volna interferencia
-
MODERÁTOR
-
PonPon
senior tag
válasz Intruder2k5 #18687 üzenetére
2db általam épített double bicircle
-
tomi0529
csendes tag
Sziasztok.Tudna nekem valaki segíteni?
Van egy asus wl-500gpv2 router Tomato firmware-el és print servernek van beállítva. Windows alatt tökéletsen megy ip és nyomtató driver beálíltással. Mac alatt akár mit is csinálok nem akar nyomtatni pedig usb ről megy a nyomtató. Tud nekem ebbe segíteni valaki ? -
-
tomi0529
csendes tag
válasz tomi0529 #18691 üzenetére
Ah megoldódott. Igazábol nem tudom mi volt a gond, de kiszedtem külön a driver ppd file t és azt betalloztam neki ,mert hiába volt benne a listába nem akart működni vele. De mostmár jó csak kicsit várni kell rá kb 10-15ms et mire elindul win alatt azonnal megy a lényeg az, hogy jól megy. Köszönöm a segítséget.
-
MODERÁTOR
-
PonPon
senior tag
válasz Intruder2k5 #18693 üzenetére
14-esen legálisan csak japánban megy wifi b-n.
de a dd-wrt alatt broadcom-al, eleve nincs is régió beállítás és engedi a 14-est g/n-en is atheros-on van régió beállítás és csak 13-ig megy.
persze az eszközök, laptop, telefon stb, nem látja a 14-es csatit, csak két router között megy.
eddig csak wrt54gl-en próbáltam de most vettem egy rt-n12-t és ott is így van.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Safrany
csendes tag
Hi
Két napja megszakadt az WL-500gP-an a wifi és tipikus táp problémát produkált. Szétszedtem a tápot és valóban a 1200uF kondi robbant fel. Mivel ilyen paraméterű kondenzátort nem kaptam vettem egy tápot, amivel szépen működik a wifi, létrejön a kapcsolat.
Azonban "Nincs internet elérés" és semmilyen konfiguráció változtatással nem tudom elérni a netet. (természtesen a modemből közvetelenül kábellel látom a netet)
Lehet, hogy más probléma is van még?
Tudtok segíteni?
Köszönöm:
Safrany
-
MODERÁTOR
válasz Safrany #18696 üzenetére
Szia!
Milyen tápot vettél, hány mA-es?
Esetleg ha a szolgáltatód használ MAC cím regisztrációt, nem lehetséges az, hogy átregisztrálta a címet a géped MAC címére, mialatt nem működött a router? Próbáld meg a MAC klónozást, vagy pedig áramtalanítsd a modemet + routert legalább 15 percre, majd ezután dugd vissza először a modemet, ezt követően 2-3 percre rá a routert...
Hard Reset-et, és manuális újrakonfigurálást próbáltad?
-
Safrany
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18697 üzenetére
Szia!
A táp 2,5 A-es.
Elvileg nem kell MAC regisztráció, ennek ellnére megpróbáltam a mAC klónozást: semmi
Megcsináltam az áramtalanítást és 15 percet várva először a modemet majd a router dugtam vissza: semmiHard reset is megvolt: semmi
Pedig a Modem a Router szépen összejön, legalábbis a hálózati ledek ezt mutatják mind a két eszközön.
Safrany
-
benjamin
tag
válasz Safrany #18698 üzenetére
Nekem is volt hasonló gondom miután újra élesztettem a firmware update hibás routerem, a wifi nem akart sehogy se menni.
Asus saját firmware frissítés megcsináltam, de még ez után se ment a wifi, minden más igen.
Gondoltam megpróbálok más firmware-t és feltettem a dd-wrt-t.
Miután kész voltam, inditom a wifit, nem hittem el újra menta a wifi, nem tudom mi ennek az oka, de nálam ez volt.Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
Tizio
tag
Üdv mindenkinek lenne egy kérdésem!
Itthoni hálózatban használok két router-t az elsőn jön a net egy pirelli és annak lan portjából hozom tovább a asus wl500gp wan portjára a netet amin tomato fw- van 2.6 .
Egy dologgal kapcsolatban van gondom az hogy a windowsos megosztás nem látja a két router mögöttiek egymást, mindegyiken win7 van. Ameddig egy routert használok működik a megosztás amint a másik mögé kerülnek a gépek az esetben már csak az azonos router mögöttiek látják az egymás megosztásait.
Pirelli 192.168.0.254
Asus 192.168.0.200
Tűzfalat minden eszközben kikapcsoltam hátha, de nem használt.Köszi az értelmes hozászolásokat!
[ Szerkesztve ]
Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások