- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
voronoi
tag
Hi, tonkrement a routerem tapja, volt egy aramszunet nalunk es amikor visszajott, mar nem kapcsol be, tudna valaki mondani egy helyet pesten, ahol lehet ilyen routerekhez tapot venni? Koszi.
-
voronoi
tag
Koszi akkor megnezem ezeket de nagyon nem vagom ezek merre vannak, egyelore a neten probaltam keresgelni. A mostani tap is amit hasznaltam, egy osregi DLink Di-514-es router tapja, mert az eredeti mar regebben tonkrement es pont jo volt hozza. De most kifogytam a tapokbol.
-
voronoi
tag
válasz Intruder2k5 #18305 üzenetére
Koszi, felirtam.
-
0519
senior tag
Sziasztok,
Intruder2k5 nagyszerű [leírását] követve telepítettem optwareeket az 500w-mre.
Köszönet érte!Kér problémával találkoztam a telepítés során:
1. Az rutorrent/rtorrent nem működik a 1.28.9054 verziójú TomatoUSB-vel
2. Az extplorer egy alkönyvtárat tekint gyökérnek és nem hajlandó kilépni onnan. /mmc/wwwAz első probléma megoldható ha felrakom a transmissiont.
A másodikkal mit lehet kezdeni?''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
0519
senior tag
A /dev/sdax meghatározásnál van pontosabb, biztosabb módja egy partíció azonosításának?
unmountoltam és lehúztam a csatlakoztatott hdd-t, majd később csatlakoztattam és sda helyett sdb-ként mountolta automatikusan, ergo nem működtek a beállítások.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
MODERÁTOR
Szia!
1. Az egy hibás firmware!
Amennyiben szükséged van a 2.6-os kernelre (IPv6, DLNA, NFS), akkor használd EZT a firmware-t, ha ezeket tudod mellőzni, akkor pedig EZT a 2.4-est. Mindkettőt jobb-klikkel tudod letölteni...
2. Nekem sajnos most nincs fent az extplorer, de majd megnézem... Szerintem ez beállítható.
"A /dev/sdax meghatározásnál van pontosabb, biztosabb módja egy partíció azonosításának?"
A LABEL, vagy UUID alapú mountolás. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Milyen programmal lehet PC-ről elérni a DLNA servert?
Még nincs ilyen TV-m, tesztelném előtte a működését.
Köszi!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
MODERÁTOR
Shibby build5x-082V
Changelog:
25-11-2011 - upgrade from 079V to 082V EN
- Update to version 2.42 transmission
- Fixed L2TP
- Support for MLPPP Single-Line
- Rebuilt responsible Iptables rules on access between VLANami
- Restored authorization for 3G connections
- Fixes for IPTraffic
- Reduced class addressing the LAN from 24 to 22 bits. This allows you to create a subnet for 1022 hosts max.
- Cosmetic changes in the menu. -
Tressy
senior tag
Hellosztok
Ezt a [cikket] követve
elakadtam a 12-es lépésnél dropbearkey -t dss -f /usr/local/etc/dropbear/dropbear_dss_host_key parancs után
ezzel a hibaüzenettel:
Couldn't create new file /usr/local/etc/dropbear/dropbear_dss_host_key
Reason: File existsAzt értem hogy létezik de hogyan lehet törölni hogy ne létezzen?
Előre is köszönöm -
MODERÁTOR
válasz Tressy #18315 üzenetére
Próbáld a https://192.168.1.1 címen!
Amúgy az abban a leírásban szereplő image file-ok már meglehetősen régiek! Ha mindenképpen az OLEG firmware-t szeretnéd használni, akkor javaslom ecaddict aktuális útmutatóját, egyéb esetben pedig a Tomato Firmware használatát. Ehhez segítséget ITT találsz!
-
Tressy
senior tag
válasz Intruder2k5 #18316 üzenetére
Köszi, most még valami régi oleg van fent mert ezzel megy a k3765 3g modem Vodafone-nal (V1em van).De ha nem tudok zöld ágra vergődni vele akkor lehet felpakolom
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Tressy #18317 üzenetére
Az új OLEG-ben is van 3G támogatás, illetve a Tomato 2.6-os verziójában szintén...
[ Szerkesztve ]
-
0519
senior tag
Hasznos leírás NFS beállításához w7 alatt, megoldás a Network error 53 (Net Helpmsg 53) -ra.
NFS Windows7''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
mgrincs
tag
Már csak egy popcorn hour lejátszót kell vennie mindenkinek, aki NFSt akar win7-en.
Kis extra, de megéri .Egyébként, OpenWRT alatt nincs ilyen hiba, ugyanazzal a Win 7-el OpenWRT-ről felveszi az NFS share-t, Tomato-ról nem.
Valamilyen névfeloldási anomália, de nem tudtam jobban beleásni magam.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
amstro555
tag
Táphibás a cucc... Találtam egy 5v-os tápot, de csak 1A áramerősséget tud. Ezzel feláll a rendszer. Mi van, ha a routernek több kell? Leég a táp?
A wireless maxon van (400), az USB-n egy pendrive csücsül, 2 eszköz van lanon + a WAN van. -
MODERÁTOR
-
brez
tag
válasz Intruder2k5 #18323 üzenetére
Szia!
Te biztosan tudod a kérdésemre a választ:
a WL-500GP szét tudja osztani a netet, ha az USB-jébe bedugok egy mobil netes stick-et?
Vagy tudnál ajánlani vmi olcsóbb, erre alkalmas típust?
Tehát a feladat; mobil netet szétosztani több gépre (notinak wlanon, asztalinak kábelen).
Előre is köszi!Az élet végülis szép...
-
MODERÁTOR
Szia!
Igen, mint azt az előttem szóló két kolléga is mondta, természetesen meg tudja osztani!
Basic -> Network -> WAN / Internet
A baj az, hogy ilyet (WL-500GP) már csak használtan kapsz... Ami persze nem tragédia, én is vettem használtan ilyet (mellesleg 2000Ft-ért), csak ez nem mindenkinek felel meg. ASUS-ok közül újonnan az RT-N10U, ami szóba jöhet az olcsóbb kategóriából.
Ezen kívül lehetőség még a TP-LINK MR3220 és MR3420, amik eredetileg is 3G routerek, de ezt vedd úgy, hogy nem én mondtam, mivel én TP-LINK routert soha senkinek nem ajánlok!
[ Szerkesztve ]
-
Tressy
senior tag
válasz Intruder2k5 #18328 üzenetére
Nálam TP-LINK MR3220 nem vált be 3g routerként mert folyamatosan eldobta a modemet.(Hiába volt rajta a legutolsó fw nem segitett rajta).Volt mikor 1 órán belül többször is és csak a táp lehúzás segitett.Mig WL-500GP több hónapon keresztül működött újrainditás nélkül a 3g leosztás
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Destloler
tag
Hali
egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Wl-700ge routerem és a gyári firmware van rajta. De valamiert nem ismeri fel a vinyot a tárhelyet benne hogyan tudám megyinálni hogy érzéklje?
-
brez
tag
válasz Intruder2k5 #18330 üzenetére
Skacok, köszönöm a sok hasznos tanácsot!
Nagyon jó fejek vagytok!
Az öcsémet szeretném meglepni karácsonyra, asszem, megfogadom a tanácsot és az Asust fogom választani. Az talán még használtan is többet ér, mint egy megbízhatatlanabb új.Az élet végülis szép...
-
MODERÁTOR
"Az talán még használtan is többet ér, mint egy megbízhatatlanabb új."
Ebben ne kételkedj!
Most is hirdetnek jó néhány darabot a hardverapro-n!
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz mgrincs #18321 üzenetére
Más lejátszók is tudják, a popcorn hournál jóval olcsóbbak is. Nekem Novatron NTR83 van, az is tudja, bár ki még soha nem próbáltam, mert a Win7-en nem tudtam beállítani.
Most talán majd megpróbálom.[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
MODERÁTOR
Naaa... Ez lassan már olyan lesz, mintha valami okból kifolyólag most mindenki szabadulna a WL-500 sorozatú routerétől! Pedig ~80Mbps-ig, illetve PPPoE nettel ~55Mbps-ig, tuti jó az. Persze kábelen...
[ Szerkesztve ]
-
0519
senior tag
a swapot és az opt partíciót át akarom költöztetni hdd-ről pendrivera, hogy a hdd-t időnként le tudjam hozni. A pendrive marad folyamatosan csatlakoztatva.
swap sima ügy.
Az optot hogyan tudom átrakni úgy, hogy a beállítások megmaradjanak és a jövőben a pendriveon lévő programokat használja a rendszer?''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
ArchElf
addikt
A swapot (meg a memóriagényes processeket) inkább kikapcsolnám arra az időre, amíg lehúzom a hdd-t. A pendrive lassú és ha sokat megy a swap, akkor ki is gyilkolod 1-2 év alatt.
opt-ot nem nehéz átrakni, csak a fstab-ot át kell írni:
- kell egy partíció a pendrive-ra és
- arra átmásolni az opt-os partíció tartalmát
- szerkeszteni a fstab-ot, hogy ne a hdd-n levő partíciót, hanem a pendrive-on levő partíciót csatolja oda beAE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
MODERÁTOR
-
DeusHun
őstag
Hali!
Egy újabb lehetetlen kérdéssel fordulok hozzátok, most épp hálózatkezelés miatt.
Pár hónapja vett egy barátom egy linux-képes router-t amin most Tomato fut és ez alatt szeretné megcsinálni azt, hogy adott weblapokat egyszerűen ne töltsön be a router (gyerekeknek nem kéne bizonyos oldalakat látniuk, még a reklámjukat sem). A /etc/hosts-ot hiába szerkeszti, azt nem veszi figyelembe a szerkezet. Mit kéne telepíteni amivel ezt meg lehetne oldani? Egy DNS-szervert? Vagy sokkal egyszerűbb a problémát a klienseken található hosts szerkesztésével orvosolni?Rainforest Alliance Certified signature
-
brez
tag
válasz Intruder2k5 #18347 üzenetére
Semmi kétség, egyértelműen a WL-500 irányába indultam el, már tárgyalok néhány emberkével.
Képbe jött a WL-500W is, csak nem tudom, hogy megéri-e a másfélszeres árat az N-es sebesség (mert ugye más különbség nincs az 500GP V1-hez képest)?Az élet végülis szép...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest