-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz Gubek-Einste #8182 üzenetére
Nem tudom már hogy, emlékeim nem csalnak lehet emiatt (?) kikapcsoltam az UPnP-t, belőttem egy torrent portot a porttovábbításra viszont a NAS-om nem tölt felfele abszolút.
(itt van egy Downloadstation alkalmazás, és ott van kiválasztva egy port, amire belőttem a fő router porttovábbítását)
Mit csinálok rosszul?Illetve, folyamatosan felkiáltó jelezik az uj router hogy kapcsoljam ki a guest funkciót, holott be sincs kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nemrég jött ki az új firmware AX92U-ra (3.0.0.4.386.41535), Let's Encrypt javítva.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz redbiro #8204 üzenetére
De ez nem béta. Béta alatt az utóbbi néhány verzióban az AX92U-nál pl. a LAN led nem világított és más hibákról is írtak, itt nincs ilyen, egyelőre nagyon jónak tűnik. Persze más routernél még lehet, hogy hibás, próba nélkül nem fog kiderülni. Jelenlegiről csinálsz egy mentést, felrakod az újat, ha nem jó akkor vissza a régi és feltöltőd a mentést. Ennyi.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vicces
addikt
Én mikor olvastam a hszt egyből frissítettem. Minden jó. Elvileg nem kell reset utána.
:)
-
blakey
titán
DNS kérdés, Asus gyári firmware esetében a LAN résznél csak 1 lehetőség van a ezért a lehető legjobban működő megoldást keresem. Arra jutottam, hogy a WAN rész esetén kitöltöm vagy sem, de ennek eredményeként érdemes a LAN résznél egy másik DNS-t megadni, így lesz 3 DNS, ebből kettő ami routeren keresztül érvényesül és egy ami az eszközön. Jól gondolom, hogy ez a jó út? Szerintem a WAN rész esetében maradhat akár a szolgáltatói is és a LAN részhez mehet egy alternatív, de a szolgáltatói helyett is mehet alternatív. Ki mit gondol erről, melyik lenne a megfelelő?
-
blakey
titán
válasz vargalex #8208 üzenetére
A CFW-k esetében a LAN résznél min. 2 címet lehet megadni, a gyárinál sajnos egyet, ezért írtam, hogy talán ez lenne a megoldás, az eszközök megkapják a beállított DNS-t és a router IP-jét is.
-
mrmft
senior tag
A beta is itt tart:
"Update 2020/12/31 (9.0.0.4.386.41535)
- Fixed Let's encrypt register issue.
- Fixed packet loop problem in ethernet backhaul.
- To improve security, RT-AC68U starts to encrypt the NVRAM from this version.
Known issue: RT-AC68U needs to be reset to default to resolve the login problem after upgrading to this beta version.
If you want to downgrade to the previous version, you need to do it with rescue mode.
We are looking for a solution to this problem if you worry about this known issue, please wait for a further version and not update to this version." -
Madoc
veterán
Merlinből is van kint uj beta firm. Changelogot hol lehet hozzá megtalálni? Nem találtam.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
törölt tag
Dec 28th: Beta 3 is now available. Note that the RT-AX86U is a Frankenbuild with pieces from four different releases. Changes since beta 2:
1b79675d07 Updated documentation
e39ec6d7a4 amas-utils: update RT-AX86U components from 386_41157
1f605b7e5f SDK 5.02: Update addvtoken tool for RT-AC86U
ff2a2d09d7 bwdpi: update RT-AX86U components from 384_41157 FW image
809348cdf6 SDK 5.02p1: add wl_server_socket retrieved from 386_41156 RT-AX86U FW image
04dc297351 Add missing binary blobs for RT-AX56U and RT-AX58U
e07bac6faf Refresh 386_41350 binary blobs for RT-AC68U/RT-AC86U/RT-AC88U/RT-AC5300 from GPL tarballs
380955f012 httpd: delete backed up cert when generating a new cert was requested by the user
1a7ee5b918 build: added addvtoken to copy-prebuilt
d56beb5779 Merge 386_41350 binary blobs for GT-AC2900
b24eb3c656 Merge HND5.02 SDK from 386_41350
94adc38000 build: remove exception that disabled Ookla speedtest on RT-AX56U/RT-AX58U
9fc204773a httpd: implement runner status report for RT-AC86U/GT-AC2900; fix unknown status report
8848e1dc18 webui: add Wifi Radar images to RT-AX56U sysdeps
a1d0a960e4 openvpn: use iproute2 instead of netlink for all platforms
e80b4095e4 others: remove legacy entware-setup.sh symlink
33964aba35 build: disable RSAv2 key usage
96aec67417 Bumped revision to beta 3
8b34a6ff41 Updated documentation
37f085dca2 build: updated copy-prebuilt: handle both GPL and prebuilt archives, removed cloudcheck
488dd205e9 Merge 386_41350 SDK + binary blobs for RT-AX56U and RT-AX58U
7e4c6049c9 Merge 386_41350 binary blobs for RT-AC86U
101cfdadbc Merge 386_41350 binary blobs for RT-AC3100
5eb87e84b6 Merge 386_41350 binary blobs for RT-AC5300
cc7bc87f3f Merge 386_41350 binary blobs for RT-AC88U
1df62e60ec Merge 386_41350 SDK + binary blobs for RT-AX88U
db2cd91504 webui: switched to Asus's own clientid/vendorid WAN fields; fixed JS error due to missing element IDs
c9a308469a inadyn: resync with Asus's code
a87997fce3 Merge 386_41350 binary blobs for RT-AC68U
8a6519445b Merge with GPL 386_41350 (from RT-AX88U)[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz vargalex #8214 üzenetére
Elsődleges a LAN részen beállított DNS, másodlagos a router.
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Az AX92U-t mennyire lehet terhelni torrentezéssel?
Illetve mennyire jól kezelhető rajta a Download Master?
E router vagy egy nas között kellene döntenem. De egyiket sem használtam még.Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
blakey
titán
válasz gezatata #8216 üzenetére
A router nem NAS, korlátozottan használható de a NAS messze jobb erre a célra. Routernek viszont nagyon jó, a letöltés is használható bizonyos korlátok között. Aki erre is használja majd leírja, hogy mennyire.
-
PpenoO
őstag
Nekem van egy AX55ös routerem Gbites neten és unlimited torrent connection illetve full sebesség mellett nem nagyon megy 20% fölé a cpu terhelés és akkor is csak egy mag, a többi az 10% alatt marad. NATolást be lehet kapcsolni, de hogy az sw vagy hw azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
poolbig
aktív tag
válasz Gubek-Einste #8174 üzenetére
10e Ft pluszt megér az AX58U?
Bár azt nézem, hogy a 65P-n 2,4 és 5Ghz-en is 3x3 MU-MIMO van, az AX56 és AX58-nak meg 2x2 mindkettőn. Ez mennyire befolyásolja a Wifi-s teljesítményt, mert egy másik helyre pedig pont, hogy a wireless képességeken lenne a hangsúly. Az is igaz, hogy AX-et tudó kliens csak egy van, a többi AC-s kliens.[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz poolbig #8222 üzenetére
Nekem Asus 65P van. Alternatív fw.-el.
160 Mhz.-en átlag 700 fölötti sebességet produkál 5 GHZ.-en Intel AX 201 wifi kártyával.
De volt már ennyi is.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Galahed
senior tag
Sziasztok!
Segitségetekkel (sok olvasás ebben a topkban) rendeltem egy AC1200GU routert. Egy AC66-ost vált, még az legelső szériából ami sok sok évet szolgált, lassan kezdi megadni magát, sok kihagyás, 5GHz eltünik órákra, megadta magát a ki-be kapcsoló gomb (mitől? - nem volt kapcsolgatva, a reboot az SW-ől ment).
Fő routernek lesz beállitva, ezen megy a család összes készüléke, telefonok, 2 PC, 2 NAS, médialejátszó (vezetéken), meg néhány okosotthon kütyü(ewelink kapcsolók, dugaljak, HUE bázisállomás, Netatmo stb), security kamerák, termosztátok, időjárásállomás stb.Kérdésem : Érdemes erre az eszközre (AC1200GU) custom FW-t tenni? (sok kliens talán indokolná, illetve nem - gondolok itt a backdoor veszélyre, hiszen sokat vásárolunk a neten)
Vagy a gyári FW maradhat rajta, hiszen a sebesség nálam nemigazán indokolt (falun "lassú" a net- 70Mbs) A stabilitás viszont nagyon fontos lenne.
Ha igen, érdemes, akkor melyik custom FW-t javasolnátok erre a készülékre?Előre is köszi!
-
rErEaT
senior tag
válasz Galahed #8225 üzenetére
Nekem AC57U van ami ugye ugyanez, csak átnevezve :)
Padavan fut rajta, és én azt vettem észre, hogy Wi-Fi stabilabb mint a gyáriban plusz több lehetőséged van beállítgatni amit szeretnél.VPN a gyáriban nincs, padavan tudja pl, ez nekem fontos volt, hogy elérjem távolról is a rákötött merevlemezt :)
Összeségében szerintem érdemes rá Padavant tenni, nem bánod meg, ha mégis valami baj lenne visszatudod rakni bármikor a gyárit!
-
poolbig
aktív tag
válasz szaboi6512 #8224 üzenetére
OpenWRT?
-
klachaza
csendes tag
Sziasztok.
Egy RT-AX92U val vannak gondjaim. Az aktuális firmware épp frissül, de nem hiszem hogy javítana valamit, estére kb. kiderül...
Az elsō
a melegedés. Usb-s ventilátor nélkül nem is merem használni. Van benne egy fém pendrive, videókat megosztani, ami szépen átadja az alaplap melegségét, majdnem süt. Megy wifi6 egy 2 gépnek, wifi 5ghz telóknak, tabletnek, wifi 2,4ghz egy tv-nek.
Streamelve is van rendesen, Amazon prime, Netflix, Upc Now, Disney+, egyebek. Tehàt meg van dolgoztatva, fél év alatt kb 3x kellett ùjraindítanom, mert lefagyott video màsolàsa közben a beledugott pendrive-ra. Lehet tùlmelegedett... A ventilátor nem megy nonstop, nem talàltam elég csendeset eddig. Pedig fordulatszabàlyzót is beszereztem.Màsodik gond.
Használnàm a nyomtató megosztást, be is tudom àllítani, megy is amíg egy gép ùjra nem indul. Utàna viszont Offline-nak érzékelik a gépek. Hiàba van bekapcsolva... Csak ha törlöm a nyomtatót, és ùjból feltelepítem, akkor tudok nyomtatni. Lankàbelről se megy...A harmadik
A ram kihasználtsàg 98 % körül van...Negyedik
Port tovàbbítàs be van állítva néhány jàtéknàl(ami gyàrilag rajta van a listàban), az adott gépek IP címerie.
De így sincs mindíg OPEN Nat minden gépen(jàtékban).2-3 gépről is jàtszunk.
Van valikek tapasztalata ilyen gondokkal?
-
TeeJay
félisten
válasz klachaza #8231 üzenetére
Veszel egy 120mm-es ventilátort ami 1200-1400 fordulatos, rendelsz egy USB-3 pin fan csatlakozót és a router 5V kimeneten hangtalanul megy majd a ventilátor amit alá teszel úgy hogy gumi tappancsokat ragasztasz mindkét oldalán mind a 4 sarkára
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz Galahed #8230 üzenetére
Üdv!
Én ma fordítottam rá friss fw-t, de a Padavan firmware topik összefoglalójában találsz több linket, más fórumtársak által készített, és egyéb forrásokból letölthető összeállításokhoz is.
-
Galahed
senior tag
válasz Intruder2k5 #8233 üzenetére
Köszi szépen!
-
blakey
titán
1. A melegedés nem probléma, ez ilyen. Nem extrém meleg, annak "szaga" is lenne. Mi emberek már a 36°C-ot is melegnek érezzük, a 60°C-ot meg eleve forrónak és akkor ezek a prcik 80-80°C-ra is felmelegednek ami az üzemi hőmérsékletük.Felesleges a ventilátor, csak még porosodhat is a belseje ami további melegedést okozhat ami akár probléma is lehet..
2. Nem a túlmelegedés miatt fagyott le, inkább a fájlrendszer vagy a firmware hibája miatt.
3. a nyomtatószerver része valószínűleg hibás, egy frissítés javíthat rajta.
4. A RAM azért van, hogy használja, azért ennyi, mert a megosztott tartalmak "cache-ben vannak", amint azt megszüntetnéd azonnal csökkenne a mértéke. addig amíg működik ez a része nem kell vele foglalkozni. Nyilván bizonyos szempontból zavaró lehet, de ha valóban "jra használja" akkor nem lesz belőle probléma.
5 A porttovábbítást figyelni kell és jól kell beállítani a router többi részét is, akkor lesz nyítva amikor szükség van rá.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok, BUÉK!
Ha bekapcsolom az Ethernet backhaul módot akkor ledobja a nodokat.
Újra csak akkor tudom csatlakoztatni, ha mindent újrakezdek ami igen macera.
A leírást követve mind2 nodenak beállítottam az etehrnetet első helyre.
Van ennek a módnak értelme?
így néz ki hálózat:
Ja és még egy érdekesség, hogy először közvetlen kell kábellel őket csatlakoztatnom hogy felismerjék egymást, majd mehet switchen keresztül.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
blakey
titán
válasz vargalex #8214 üzenetére
Egyébként melyik megoldás a "tisztább"? az ha csak a WAN részen van beállítva és ebben az esetben minden a routeren keresztül megy vagy ha a LAN részen is be van állítva és akkor az eszközök maguk "irányítják a kérést"? A CFW-k esetében beállítom, hogy a router a beállított DNS-eket továbbítsa az eszközök felé, de itt ilyen nincs, szóval nekem egy picit zavaros, de közben meg érthető is, hogy melyik mi.
Szóval gyárinál ha a LAN részen is megadok egy DNS-címet akkor az lesz az elsődleges és a router a másodlagos. Ha a LAN résznél üres akkor minden a routeren keresztül történik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
félisten
Melegedés: ezek magas hőmérsékleten futó SoC-ok. Ha a készülék körül szabadon mozog a levegő, nem lesz gond. Ha keringeted egy külső ventilátorral, nyilván nem rossz, de igazából nincs rá szükség.
RAM: Miért probléma az, hogy a használt eszköz minden alkatrésze működik? Ha a RAM nincs használatban, az azt jelenti, hogy rossz a menedzsmentje. Ha a 92-es semmit nem csinál, akkor is 92-93%-os a RAM-használat, ami terhelés mellett értelemszerűen emelkedik. Akik a szoftvert írták, vélhetően pontosan tudták, hogy mennyi az a minimum, amit szabadon kell tartani.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Bacusuz
addikt
Igen, a scenario 2 alapján állítottam be a rendszert, műxik , kiváló 1Gbps mind2 nodenál a kapcsolat.
A kérdésem továbbra is az lenne, hogy az én esetemben érdemes-e bekapcsolni az ethernet backhaul modot, ami jelenleg nem megy. Húzok-e hasznot belőle.
Vagy az ethernet backhaul mode ugyan az mint ha egyenként állítom a nodeokat ethernet elsőbbségre?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
klachaza
csendes tag
Köszi.
Az 5.-hez még:Pl. Codot jàtszanànk ketten , néha hàrman egyszerre.
Jàtékon belül 3 fajta Nat Typ van, néha Open, többnyire Moderate. Hàlistennek sose Strikt...
Ne miért nem mindig Open? Ha egyszer az adott gépekre be van állítva az Open Nat játékprofil? van hogy egy gép open, a másik Moderate... -
klachaza
csendes tag
-
vargalex
félisten
Én jobban szeretem, ha az eszközeim számára a router a DNS szerver. Egyrészt az mindig megy, ha tönkremenne, akkor úgysincs net sem, másrészt így egy központi helyen van a DNS cache.
Arról nem beszélve, hogy én LAN-on is használom a névfeloldást, azaz az eszközeimet nem IP címmel, hanem névvel érem el. Ez pedig másképp nem lehetséges, csak úgy, ha a LAN-on elérhető DNS szervert használom (tipikusan ugye a routeren fut).A másodlagos/harmadlagos DNS szerverrel az a baj, hogy csak akkor fordul hozzá a kliens, ha az előtte lévő DNS szerver(ek) nem válaszolnak (időben). Ha érkezik válasz, nem fordul a következő DNS szerverhez akkor sem, ha az a válasz, hogy nem feloldható a név.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
félisten
válasz MaCS_70 #8246 üzenetére
Mire vagy kíváncsi? Én ugyan OpenWrt-t használok, de az összes LAN eszközöm elérhető névvel is, akár static lease van beállítva hozzá (a routeren), akár nincs, csak DHCP-n kér címet. Dnsmasq fut a routeren, ami maga a DHCP és DNS szerver. A DHCP kettesben érkező (vagy static lease-ban megadott) nevet így fel tud oldani.
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs