Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cimp

    senior tag

    válasz vargalex #11174 üzenetére

    Szia Alex!

    Gyakorlatban azt szeretném valahogy megoldani, hogy az alvó samba megosztások felé irányuló igényeket tudjam észlelni és ébreszteni automatikusan. Arra gondoltam, hogy ha nem közvetlenül csatolom ezeket, hanem a router egy portján keresztül, akkor azt tudnám valahogy (?) detektálni és küldeni neki egy wol-t. De ha van erre valakinek más megoldása, nekem az is jó. Csak ne kelljen kézzel ébresztgetni.

    Másik ettől független kérdés: Jelenleg T-s Technicolor boxomra van kötve az RT-AX56U (pass through). Így most két hálózatom van: A Technocolor mögött (192.168.2.0) és a RT-AX56U mögött (192.168.1.0). Azt látom, hogy a RT-AX56U wan portjának két IP-je van: van egy rendes külső amin el lehet érni kintről és van egy a Technicolor szerinti LAN (192.168.2.x). Így az RT-AX56U (192.168.1.0) mögül rendesen látom a Technicolor hálózatán lévő gépeket, viszont fordítva ez nem igaz. A Technicolor hálózatából nem látok rá a RT-AX56U hálózatára, mert ott minimum szükség lenne gondolom egy statikus route-ra a RT-AX56U irányába. Így lehetne két gigás netem amik látják egymást. Valahogy megoldható ez?

    Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

Új hozzászólás Aktív témák