- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Gaboo
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P8H77 lapom. Sajna kicsit összeborzoltam a proci alatti fogakat, így ha a felső pcie foglalatban nem látja a vid karit. Alsóban pöcre indul, viszont így néhány játék mintha lassabban futna. Ez mitől lehet?
gtx 570 karim van, ami elvileg pcie 2.0. A leírásból úgy láttam, hogy mindkét foglalat pcie 2.0 16x (a felső támogatja a 3.0 is, de ez itt nem lényeg).
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
-
B.Gaboo
tag
Ok, értem én csak most nincs időm, kedvem kiköltözni + akkor már kellene egy csere lap is addig.
Később cserélem z-re majd, akkor megcsináltatom vagy eladom így.
ez a leírásból van;
1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (blue) *1
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)P8H77-V LE lap.
-
B.Gaboo
tag
Elektromosan csak 4x? Ezt nem értem... Akkor marad a költözködés.
Kb 2 fog görbült el, nem is értem miért így csinálják ezeket a mai technikai fejlettség mellett. Második lapom megy így tönkre (elég gyakran cserélgetem a procit tesztelés miatt).
-
B.Gaboo
tag
"This motherboard has two PCIe 3/2 x16 slots that supports PCIe 3/2 x16 graphic cards complying with the PCIe specifications."
... ezért nem értem....
-
bluyoo
nagyúr
válasz B.Gaboo #2907 üzenetére
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) Ezen mit nem lehet érteni?
Pont a CPU-k lábainak sérülékenysége miatt pattintotta le az Intel ezt a gondot az alaplapgyártók nyakába.
Ahogy olvasom sokszor sikerül. De el nem tudom képzelni hogy kócolódnak össze CPU behelyezéskor azok a lábak. Pedig párat már én is szereltem.Bazinga!
-
sestertius
őstag
Üdv! Asus Maximus V Extreme lap bios beállításához kérnék segítséget, amennyiben jó helyen járok....
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
bajzal
őstag
Van itt olyan akinek Asus P8B75-V alaplapja van és Windows 8 vagy 8.1 van rajta?
-
bluyoo
nagyúr
"Miért nem tudják normálisan megoldani a foglaltkérdést, mint az AMD " Hát az Intel CPU-k ugye fejlődnek ....
Éppen a PGA tokozást váltották le az LGA tokozással.
Természetesen nem a felhasználók szívatására hanem megnövekedett lábak száma miatt (alapból magasabb gyártásköltséggel is jár) ....Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Maradjunk annyiban hogy jó pár mérnök dolgozik az Intelnél is. Ha lenne olcsóbb esetleg jobb, strapabíróbb megoldás biztos vagyok benne hogy alkalmaznák. Hiszen úgy is majd minden CPU családhoz új foglalatot vagyis lábkiosztást társítanak ......
És azért a lapok számághoz képest annyi azért nem megy tönkre. Csak ugye minden gyártónál előforduló hibalehetőség .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mappa
addikt
2 kérdés: Az egyik nem biztos, hogy alaplap sztori de hátha adtok valami kezdő löketet
Jelenség: éjszakára hagyom a gépet és 10-ből 5 alkalom, hogy nem tudom "fel kelteni" egér, bill semmi reakció... néha a ctrl+alt+del életre kell, de legtöbb esetben ez sem segít. csak gép kikapcsolás.. ötlet
Jelenség 2 (és ez lehet nem alaplapi): 1-2 hete Szintén ha megy a gép (szokásos torrent stb.) egyszer csak jön az üzenet csukjak be pár programot mert nincs elegendő memória. Feladatkezelőben látom a teljesítmény fülön hogy a 8GB ram-bol használatban van 7 GB A Folyamatok fülön meg semmi nincs ami ennyi memóriát használna.??? Újraindítás oldja csak meg.
gép adatlapom: de azért beírom - lap: Z77 M-PRO
nem kötelező megadni
-
Faterkam
addikt
A felélesztési probléma nálam is jelentkezett, de csak akkor, amikor HDMI kábelről DP kábelre váltottam. Azóta random jelentkezik, az okát nem tudom. De nálam nem a gép nem éled fel, hanem a monitor! Lapom ua!
A helyedben első körben futtatnék egy MalwareBytes-t, a memória gondra, hátha!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
asus1
aktív tag
Vezérlőpult>energiagazdálkodás>(gondolom kiegyensúlyozott van alkalmazva neked is) tehát ott séma beállításainak módosítása>speciális energiaellátások módosítása>itt pedig pci expressz és ott kapcsold ki(alapból mérsékelt energiagazdálkodásra van állítva)
Majd írd, hogy megoldotta-e -
Mappa
addikt
-
cyber86
őstag
Helló. Az adatlapomon levő cuccokhoz szerintetek milyen z77-es alaplapot lenne érdemes venni? Annyi változás lesz, hogy egy asus gtx 780 dcu2 fog bele kerülni. Meg még annyi lenne a kérdésem, hogy a pci-expresses hang kártya miatt érdemesebb olyan lapot választani ahol külön be tudom tenni 1x-es slotba vagy mehet ugyan úgy mint most a 2. x16-os ba?
-
Jumbo
tag
Sziasztok!
Asus P8-H77M-Pro alaplap az e-sata portjára csatlakoztatott dokkolóra nem reagál semmit.
A dokkoló egy laptop e-sata-ján rendben működik.
Mit és hol kellene beállítanom/ellenőriznem?Előre is köszi!
Üdv!
Jumbo
-
nubreed
veterán
Üdv!
Nekem Asus P8Z77-V-LE alaplapom van. Az alaplap Asus-os support lapján, 2012 -es a legfrisebb Intel chipset driver. Viszont az Intel honlapján találtam újabb, 2014 -es verziókat. Azt, ami az Intel honlapján van, lehet telepíteni nyugodt szívvel, vagy pedig muszáj ragaszkodni ahhoz, amit a termék saját honlapján el lehet érni?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
triluan
tag
Üdv!
már tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
jumbo71
tag
Szasztok.
Mért nem tudom a ramjaimat rávenni arra,hogy 1648MHz fölött járjanak?
Alaplap:H77 m pro
ram:khx1866c11d3p1k2/8g
proci 3470probáltam másik rammal is:
cmx8gx3m2a2000c9söt egy g-skill 1600 trioval is.Mindhárom esetben 1648 volt a max amin elindult a gép
üdv.[ Szerkesztve ]
-
reset
senior tag
Hali!
Asus P8Z77-V deszkával, minden ixedik opr-indításnál ez a látvány fogad:
Ilyenkor manuálisan elindítom a Virtut, aztán semmi gond.
A SATA-vezérlők RAID módban vannak, mivel használom az IRST-t (HDD+SSD). Próbálkoztam másik Virtu verzióval, a helyzet akkor sem változott...
Ma nézegettem a lap manuálját, és az 5.3 fejezet elején - az apró betűsök alján olyasmit olvastam, hogy RAID módnál nem javasolják a Virtu használatát:
Az előző deszkám P8Z68-as chipkészletű volt, ott is hasonló volt a szitu - hasonló opciókkal...
Van valakinek tapasztalata, infója ezzel kapcsolatban? -
jumbo71
tag
válasz csucsbicep #2938 üzenetére
idézet az alaplap specifikáció-ból:
4 x DIMM, Max. 32 GB , DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333 MHz Nem ECC, nem pufferelt memória
Az 1600 MHz és magasabb frekvenciákat az Intel® 3. generációs processzorai képesek kiszolgálni. -
jumbo71
tag
válasz csucsbicep #2940 üzenetére
Igen..még nagyobbat is tudnák.de már 1800 on sem indul...hiába állítom be az időzítéseket is....
-
jumbo71
tag
válasz csucsbicep #2943 üzenetére
Akkor minek írják ki a specifikációban,hogy magasabb MHz-t is bírja?Valamint minek adnak meg olyan ramokat a támogatási listában,amik jóval magasabbak?Jelen esetben van még 3000MHz ram is a listában?Vagy akkor megjegyzésben mértnem írják oda hogy kezeli azt a bizonyos 3000MHz ramot,de nem fog csak 1600MHz-n pörögni?Ez így egy vásárlói megtévesztés,amit ugye a törvények tiltanak.....
-
jumbo71
tag
válasz csucsbicep #2945 üzenetére
Hát a biosz ezeket az értékeket dobja csak ki....tehát lehet hogy nem pontosan ugyanannyit tudnak...a következő érték az 1800,ott már nem indul a gép.mellesleg az 1600 ramok amik voltak azok is 1648-on mentek.....
szerintem a proci lesz a ludas:
Memory Types DDR3-1333/1600[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok bocsánat a zavarásért,lenne hozzátok egy alaplappal kapcsolatos kérdésem.Van nekem egy Asus p8 Z77-M alaplapom (nem PRO-verzió hanem sima M-es)linkelek néhány képet az alaplap csatlakozóiról.Az lenne a kérdésem,hogy az alaplap hátsó USB csatlakozói közül csak a 2db kék színű az USB 3.0-ás csatlakozó? És a képen látható PS/2-es csatalakozó és az UTP-kábel csatlakozója alatti 2-2 fekete színű USB csatlakozók azok a sima USB 2.0-ások?Képek:[link]
[link] Előre is köszi...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jumbo71 #2948 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!Ehhez kapcsolódóan lenne a fő kérdésem. Eddig a képen látható PS/2-es csatlakozó melletti 2db USB 2.0ás portba volt beledugva az egér és a billentyűzet is,de gondoltam minek egy helyre zsúfolni őket mikor van lejjebb is USB csatlakozó.Ennek fényében az egeret átdugtam a képen látható USB 2.0ás csatlakozóba íme: [link]Viszont emellé a csatlakozó mellé oda van írva,hogy USB Bios Flashback,és az alaplap kézikönyve szerint ez az USB port amiben most az egeret használom erre az úgynevezett USB Bios Flashback funkcióra alkalmas.Az lenne a kérdésem,hogy ettől én még használhatom ebben az USB aljzatban az egeremet vagy szabadon kell hagyni?Nem fogja azt hinni az alaplap,hogy állandóan BIOST akarok flashelni mivel be van dugva az egér?Előre is köszi....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest