- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumimajom
csendes tag
Üdv!
Na akkor most jól meg keveredtem ám. Most instaláltam az új asus p5k lapomat. Feltelepítettem a Jmicront meg a raidot is, pedig csak satát használok, és éppen rendelni akartam egy jó pár giga ocz ramot, még jó hogy ide néztem.
Egyenlőre csak megy de szeretném húzni a procimat mert megérdemli, mit ajánlotok ramnak?
és hogy szedjem le a raidot, egyátalán zavar az valamit? -
zso73
veterán
válasz jaja1981 #12890 üzenetére
Az én értelmezésemben a digitális ( négyszög)jelek alakját,torzulását javítja, illetve csökkenti. Feszültség alsó, és felső túllövés,felső sík "belebegés, ingadozás csökkentésére, megszüntetésére van.
Szumm= Jobban megy a tuning, mert stabilabak a jelek. A jó beállítás kísérletezéssel megy.
Forrás[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
alanwake
tag
túd valaki nekem adni infót a 2x2 gb geil ultra 1066-os 8500-as ramokról hogy meddig lehet őket húzni?köszi előre is.
-
gumimajom
csendes tag
Járt már valaki úgy hogy a lap a fülhalgatón adott hangot, a hifin meg nem?
Mert nekem ez van, ha fülest csatlakoztatok tökéletes hangzás, ha hifit meg meg se szólal. tudja vki miért is van ez így? -
Játékos
addikt
válasz Játékos #12893 üzenetére
Sziasztok!
Mivel senkitől nem kaptam választ, így írok magamnak. Csak azért, hátha valaki hasonló helyzetbe kerül, és megoldást keres.
A lényeg: nincs a gépemben floppy, és RAID drivert akartam odaadni az XP telepítőjének. Meg lehet oldani USB-n is, mert a lap tudja emulálni a floppy-t. Ennyi a lényeg, de elég kevés emberke tudott erről.
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
gumimajom
csendes tag
ahogy olvasgatom a fórumot másnak is akadtak hasonló gondjai.
most felteszem a win7et hátha megjön a hang.
Az előlapi panelen nem is érzékel semmit, hátul meg jackkel kötöm össze a hifivel de semmi, azon tanakszom egy bios frissítés hátha jót tenne neki. -
gumimajom
csendes tag
válasz gumimajom #12914 üzenetére
Akkor megoldódott!
Ha valaki kiváncsi hogyan:
Behoztam anyu rádióját és rákötöttem a hifire, nem szólt.
Kiderült hogy amikor raktam össze a cuccost akkor ment a kézilabda és a hifit a tvre kötöttem hogy jól szóljon, erről meg jól elfeledkeztem......
Most már van hang, hát ez a win 7 ?? Lehet jön vissz az xp. -
Játékos
addikt
Azta! Ez igazán nem jellemző rám! Elsiklottam felette, illetve lehet, hogy nagyon rá voltam szűkülve a memóriákról folytatott eszmecserére.
Vagy lehet, hogy tudat alatt a Te hozzászólásod vezetett rá a megoldásra?
Mindegy, azért köszönöm!!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Hiszek-e? Létező dologban nem nahéz hinni!
Valószínűleg rápillantottam figyelmetlenül, majd a HSZ másik felére "kaptam észbe", és odakoncentráltam...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Arpusz27
csendes tag
Már régóta jelentkezik a problémám eddig senki nem tudott rá válaszolni...
Asus p5k-e wifis alaplapom van. A vezetéknélküli hálózat állandó jelleggel szétkapcsol. van h óránként de van olyan is hogy 2percenként. Mi lehet a bibi? Berágtam bedugtam usb-s wifit feltelepitettem a drivert. megtalálta a routert csatlakoznék erre lefagy a gép...ugy is próbáltam h a gyári wifit letörlöm úgy is fagy... nem tudom mi lehet a probléma...másik gép teljesen jól működik tehát a router gondja nem lehet... -
AtHoS
nagyúr
válasz Arpusz27 #12921 üzenetére
Nem tudom segít-e a problémádon, de mikor a lapom vettem kaptam az eladótól ezt a jótanácsot:
"Ha a wifi-t használni akarod majd, a területi és nyelvi beállításoknál át kell állítani angolra a windows-t, mert anélkül nem müxik a wifi szoftvere."
read-only mode on the forum
-
veterán
Sziasztok!
Nem újkeletű a problémám, de sajnos egyre rosszabb.
Pár hónapja kezdte, ha kikapcsoltam a gépet akkor nem tudtam visszakapcsolni csak a táp le-felkapcsolásával. Ez 1ik napról a másikra történt, úgy hogy nem változott semmi a gépemben. Akkor Corsair 450-es tápom volt, és 6750 proci. Páran azt mondták lehet a táp hibája...sajnos nem, azóta Corsair 650-es van ezzel is csinálja. Proci most E8500 van benne.
Nem is nagyon foglakoztam a dolgoggal, mert semeddig nem tart lekapolcsni a tápot, ha nem megy a gép...sajnos mostmár odáig fajult a helyzet, hogy 3x kell le-fel kapcsolni a tápot, mire bejön a bios, ott rögtön fogad 1 overclock failed.. biosba be, beállítok mindent, gép kikapcs, tápot ilyenkor gyorsan lekell kapcsolni, utána megint fel, ekkor megint nem indul, utána még 1 ilyen kör, biosba be, save exit, gyors táp kikapcs, vissza, és elindul.
Teljesen tanácstalan vagyok, memóriákat már néztem, próbálgattam mindent eredménytelenűl
Ha végre elindul a gép, akkor viszont semmi gond nincs, se fagyás, semmi, napokig sőt hetekig is szokott néha menni a gép, 2 gyermekem van aki nem kímélik, rengeteg game van rajta,kodolás, ps és betonstabil.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Még régebben volt olyan, hogy ha elindult, és a biosba hagytam kicsit (pár percet) akkor nem kellett a táp kapcsolásával bajlódni, mostmár ilyen nincs.
Amit eddig próbáltam:
-memóriák csereberéje
-másik táp van
-más proci
-próbáltam, hogy terhelem a tápot, ráraktam még pár cuccot
-vinyókat levettem
Már csak a videokártyát nem próbáltam, de nem hiszem, hogy ott lenne a baj.
Attól félek, hogy majd 1 nap, már nem kapcsol be, akkor viszont bajban leszek, mert ezen dolgozok, most meg nincs pénzem másik lapra.Minden segítséget nagyon köszönök előre is!
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
-
Játékos
addikt
válasz Silent77 #12935 üzenetére
Pedig sztem az a baja, hiszen azt mondtad, ki is írja. Nekem is pontosan ezt csinálja, mikor kicsit túllövök a célon!
Tehát, ha mindent visszateszel alapra a BIOS-ban, akkor is ugyanezt csinálja?
Akkor azt tudom elképzelni, hogy valamelyik komponens "fárad" a tuning miatt! Akár a SB is lehet...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
veterán
válasz Játékos #12936 üzenetére
Igen, akkor is csinálja.
Nincs túlfeszelve a lap, a hűtés is jó.
Ha ezzel a procival kezdte volna, akkor talán azt mondanám, hogy az miatt, de a 450*8 sztem abszolult nem mondható, kemény tuningnak.
Remélem nincs igazad, persze ez sem zárható kiLegfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
zso73
veterán
válasz Silent77 #12937 üzenetére
Utánaolvastam az előző hozzászólásaidban a problémának. Nekem is volt ilyen gondom, szintén Corsair VX 450, és 6750-el. Nekem a táp 50%-os terhelése adta meg a megoldást. Plusz két winya van a tápon (használom is őket), és nincs gondom. A szervizesek azt mondták, hogy táp lesz a ludas, mert nekik ment."Valószínű, hogy a lap nem ad jelet a tápnak" És tényleg az volt.
Az elem meg 3,15V-osan jó. Ez nem elem baj szerintem.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
veterán
Igen, ezt olvastam is még anno tőled, ezt is kipróbáltam, ráköttem +2 vinyót+ 2 írót, és semmi változás
Meg írtad, hogy nálad kezdetektől fogva csinálja, nálam kb 6-8 hónap után kezde el, 1ik napról a másikra.
Ha "fáradna" a lapban vmi, akkor hogyan lehet teljesen stabil? Ezt nem fogom fel, ezért bízom benne, hogy van vmi megoldás.
Felhívtam 1 műszerész ismerősöm, mondtam neki az elemet, azt mondta attól, hogy kimérve 3,15V mikor bent van, lehet már csak 3-at kap, de szte se ez lesz a hiba.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
zso73
veterán
-
Passape
tag
Hali új vagyok a topicon belül. 2 alapvető kérdés, P5KDeluxe wifi/AP-m van.
-DDR2 OCZ Reaper 1150 Mhz-et érdemes beleraknom? most 2x2 G black dragon 800/cl5 van benne. hivatalosan csak 1066ig ismeri a ramokat, ha jól olvastam.
-E8600-as proci hétfőn jön bele, kell biosfrissítés, vagy azért felismeri?Egy stabil p45-X48-as rendszeren gondolkodom alternatívaként. Eddig nem igazán volt időm/tudásom huzogatni, viszont nem tudom, hogy nektek egy plusz 20-ast megérne-e például, hogy ezeket a cseréket megcsináljátok:
p35---> P45, vagy X48;
(P5Q széria, vagy P45-gigabyte, az X48 a crossfire 4850 miatt jöhetne szóba.
Q6600---> E8600;
(Csak CoD5, netezés, videó, a használat ezért nem kell 4 mag)
800/cl5/2x2G---> 1150/cl5/4x1G vagy cl6/2X2G;
(ez a legkérdésesebb, mert nagyon sok alternatíva lehet, eddig a fenti a best)
nekem ugyanis ennyiből jönne ki.Másik kérdés, hogyhamár alaplapot és ramot is cserélek a ddr3 mennyivel jobb teljesítményű? (ugyanezen szériák, esetleg Asus gamer alaplapok, Gigabyte extreme alaplapok jöhetnek szóba)
Teszteket folyamatosan olvasok stb. igazából a fiktív véleményetek érdekel.... De nagyon
Köszi[ Szerkesztve ]
Titanfall 2 RULZ ... Ùjabb csalòt küldtünk börtönbe ... Legalàbb ne engem probàlj àtverni XD <3
-
mad1
veterán
Erositsetek meg pls
A p5k pro alaplapon express chipset van ugye?ami cf compatibilis.Ne szemetelj ! = Steam
-
veterán
Kikészít
Szted ha "fáradna" a lap, akkor stabil lenne? Ettől még elképzelhető, hogy hamarosan megadja magát?
Azt nem írtam még, hogy mikor megvettem akkor a pencil modot megcsináltam rajta, azóta nem nyúltam hozzá, nem tudom ez érdekes-e...Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
zso73
veterán
válasz Passape #12941 üzenetére
P45 Giga......A sima P45 olcsóbb, de érdekeksen működő lap. A QVL listás rammal nem ment...... Az Extreme lenne a jó,de az meg K. drága.
A P5Q-ról jókat hallani. Szeintem maradj márkahű.[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz Passape #12941 üzenetére
Nekem P5KC van, de az nagyon nem szereti az OCZ-t, pedig nekem is 1150-es van, és 933 a max, amin stabil! Próbáltam alacsony-, magas fesszel, több BIOS-sal, de ennyi. A gyerekek szaros P5B lapjában vígan futkározik ugyanez a ram 1200-n dualban...
Mindettől függetlenül a P5K Delux lehet, hogy mássképpen áll a dologhoz. Ha van rá lehetőséged, akkor próbáld ki előtte!
Ja, majdnem elfelejtettem: ha csak egyesével teszem be a ramokat, akkor mennek 1100 felett, de dualban nem!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Passape
tag
Köszönöm neked is meg játékosnak is a választ.
Sztem alaplapcsere is lesz meg ram is.
Most már jobban hajlok egy ddr3-as lapra mert 4 ezer forint a 2 rendszer között a különbség számomra, és gondolom azért annyival jobb, hogy ennyit megérjen...Utsó kérdés P5Q3 / P5Q3Deluxewifi / StrikerIINSE ? melyik jobb ezek közül egy 1600-os cl7 rammal? Illetve mennyi lehet a különbség? (számottevő/nevetséges?! )
Videókártyánál már nem vagyok az, mert 7950 asus GX2-ről váltottam 4850 1G full passzív gigabytra, és nem bántam meg, olcsó, halk, hűs. Persze hozzáteszem pénzem nincsen, hogy kipróbáljam mindegyik vidkarit
UI. ez nevetséges, most nézem az árakat, olcsóbban jönnék ki egy icore rendszerrel ...
Ha nem rendeltem volna be azE8600-t nah mindegy majd megoldjuk...Titanfall 2 RULZ ... Ùjabb csalòt küldtünk börtönbe ... Legalàbb ne engem probàlj àtverni XD <3
-
Játékos
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest