- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- OLED monitor topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
thorex
tag
Üdv!!!
2x4 gb-s memóriát vennék a gépbe. A kérdésem az, hogy Kingston-t vagy Geil-t vegyek.
Nem annyira értek hozzá, de azt olvastam a Geil-lel kapcsolatban,
- hogy van akinek semmit nem ér van akinek igen,
- van hogy támogatja az alaplap van hogy nem
- illetve még a CPU-val kapcsolatban is hasonókat olvastam.
Ha a Geil-t, akkor még 1 kérdés, hogy egy I7-es processzorhoz, illetve egy gigabyte z68xp alaplaphoz jó-e? -
balintka
addikt
válasz
dewil666 #1091 üzenetére
Vettem egy webshopban közben teljesen újat 5 év garival 16400 Ft körül. Szerencsére teljesen megegyeznek a régi ramokkal, ezek is CL4-esek, a típusuk is ugyanaz, csak később gyártották őket, és a kiírt nevük különbözik csak. Így lett 8 GB ram a gépben. Örülök neki, h megléptem ezt a lépést.
-
dewil666
őstag
válasz
balintka #1090 üzenetére
EZT nézd meg!!!
kérdezd meg az időzítését és ha passzol akkor vedd meg! Ennyiért nem drága -
balintka
addikt
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Gépem a profilomnál látható. Most egy 2x2 GB GEIL Black Dragon CL4-es időzítésű memóriapár működik a gépemben. Gondoltam, veszek hozzá még 2x1 GB GEIL Black Dragon RAM-ot, így lenne 6 GB-om (veszek még egy Core 2 Quad Q8400-at is, meg akarom még évekig tartani a gépet).
Szóval a gondom az, hogy perpillanat nem kapható CL4-es időzítésű modul 2 GB-os kitben, ahol rendelek, csak CL5-ös (másik cégnél se, most vették le). A proci, minden alapon megy, és fog is menni, nincs tuning.
Segítségképp: ezt írja az Everest a mostani CL4 modulokra:
Mező Érték
Memória modul tulajdonságai
Modul neve GeIL CL4-4-4DDR2800 5
Sorozatszám 00000009h (150994944)
Gyártás ideje 10. hét / 2008
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 400 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 333 MHz 4-5-5-13 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 3-4-4-10 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Memória modul jellemzői
Analysis Probe Nincs
FET Switch External Letiltva
Weak Driver TámogatvaMemória modul gyártó
Cégnév GeIL USA
Termék információ http://www.geilusa.com/productsKérdéseim:
-lennének időzítési problémák, ha a 4 GB CL4 mellé egy 2 GB CL5 kitet vennék (alap órajeles Q8400 lesz a proci!)?
-Lassítaná ez a rendszert?
-jól látom,h most tuningmentesen CL5-ön megy a rendszer?
-Érdemes CL5-öt rendelnem, vagy várjak kicsit, amíg kapható lesz a CL4-es 2 GB-os kit?Köszi előre is.
-
dewil666
őstag
Nekem Geil Ultra van 2x2Gb 1066Mhz-n megy 5-5-5-15-ön és alap feszkón (1.89V-on).
És stabil! Nem mindíg volt így!! 4x1Gb is volt és 1066-ban sosem volt stabil akár hova feszeltem. Így jártam a Kingstone Hiperx-el(1066) az 800-on ment és fél év után kékhalál. Más gépben tökéletes volt el is adtam. Most ezek vannak Geil 2x2Gb és egy igen hozzáértő ember adott tanácst és bevált!!! Gépbe be kell rakni az új memókat és a bioszt vissza kell állítani alapra vagy elem ki vagy friss biosz! Nekem bevált, mert a biosz ezekhez a memókhoz áll be. -
waporka
tag
nekem eddig csak geil ramjaim voltak... rosszat nemmondhatok róluk, azt se tudom hogy tuningban milyenek elvagyok én a gyári értékekkel is
-
LW
őstag
Sziasztok
Egy Geil 2x2gb Value 1600mhz DDR3 kit szerintetek 1,6(eredeti)ról 1,65ös feszültségen szerintetek mennyit megy?
üdv. LW -
barca4ever
tag
Én nem tuningoltam a Geli Black Dragonomat Jó nekem az alapjáraton!
Ramot nem nagyon szeretek tuningolni! -
axwel18
senior tag
Sziasztok. én is geil ram tulajdonos. a ramom geil value kit 4gb ddr2 800mhz cl 5-5-5-15-ös valakinek tapasztalata van tuning téren ?
-
adobree
csendes tag
Egy olyan problémára keresek megoldást, hogy ...
Van egy ilyen konfigom:
Sapphire HD5830, Gigabyte 890xa-ud3, GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT, AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition, COOLERMASTER Silent Pro 600W, COOLERMASTER RC-510-KKN1-GP Sileo 510, WD 500GB 7200rpm 32MB SATA2 WD5001AALSA memóriával gondok támadtak és visszaküldtem ezzel a szöveggel:
"A memóriával olyan problémák jelentkeztek, hogy átlag felhasználás mellett, akár már csak a webböngésző használata közben is "kék halált" kapott a gép. Egyik ismerősöm elhozta az ő más gyártótól való memóriáját és a gépem tökéletesen működött. Ő elvitte az enyémet, és ugyanazok a problémák adódtak. Ezért kérném a termék cseréjét!"
Kicserélték a terméket ezzel a szöveggel:
"A terméket a hiba dektektálása után másik termékre cseréltük..."Már a gép normál használat mellett nem kap kékhalált, de játék alatt ahol a memória meg van terhelve, igen. Most futtattam egy memóriatesztet és talált egy hibát is.
Mit legyen most ?! Help me -
ThePoweR
senior tag
Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani veletek.
GEIL Value 4GB DDR3 1333Mhz CL7 ramom van. CL 9-8-8-28 1t megy 1600MHz-en 1.58V-on. Nem biztos hogy atom stabil de Prime95-öt meg Memtestet futtattam olyan 30 percig. Memtest nem tudom jó e ilyenekre?!
-
Emery07
csendes tag
*Nem is volt vele semmi gond, de kb. 2 napja rendszertelenül ujraindul ****kék**** képernyővel ahol kiír
-
Emery07
csendes tag
Helló!
Nemrég vettem egy Geil Evo DDR3-as 2x2gb memóriát az új géphez. Nem is volt vele semmi gond, de kb. 2 napja rendszertelenül ujraindul 2 képernyővel ahol kiír valami hardverproblémát és memóriával kapcsolatos dolgot. Azért gyanakszom a RAM-ra mert az előző gépemme is ugyanez volt, és sokáig nem tudtam, hogy mi baja pedig alaplapot is cseréltem. Elképzelhető, hogy ez is a RAM miatt van vagy csinálhatja más hardveres hiba is ? Válaszotokat köszi előre is !
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
a minap szert tettem 2 darab 2 Gb-os KIT-re ebből a memóriából: [link]
Természetesen CL5-ös időzítésűekből. Kérdésem annyi lenne, hogy ezeknek kb 800 mhz-en CL4-en mennyi feszültségre van szükségük?
ugyanakkor CL5-ön 1066 felett egy kicsivel (1100 alatt) mekkora feszt igényelnek a modulok?
mert amit a modulokon látni 2,2V-2,4V azért egy elég tág határ. de ahogy most nézegettem 780 körül elfutkoznak 2V-al. vajon minimum mennyi kell nekik? Köszönöm előre is válaszotokat! -
albert8
veterán
Üdv
kinéztem magamnak egy Geil evo onet 1600 ast 4gb kit
Mondjatok róla valami biztatót -
forise
tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni,hogyan tudnám javítani a memórián lévő fém burkolat a chipekhez való tapadását. Gondolom a meleg hatására a burkolatok egy fél millimétert eltávolodtak, így nem teljesen fekszik fel a chipen, ezért a hőleadása is rosszabb, gondolom.
Minél egyszerűbben hogyan lehetne ezt házilag orvosolni? -
jericho69
tag
válasz
.:Kristian:. #1061 üzenetére
Nekem a mai napon halt be az egyik 1333mhz, cl7, 2gb-os modulom. 1 hónapot bírt ki...
-
c41r0^
őstag
Tapasztalatomat osztom meg veletek:
Sorozatban a harmadik GEIL Value 2x2 GB CL5 kit memóriapár rossz, pontosabban mind a három párosból az egyik modul selejt volt (MemTest 86+ egyből kidobja a hibát). Szerintem időszakos lehet a hiba.
Szóval szvsz mostanában óvatosan ezek vásárlásával.
-
nevo
aktív tag
válasz
.:Kristian:. #1058 üzenetére
GEIL Black Dragon 4*1GB DDR2 800Mhz CL4 KIT választanám (időzítés!)
Nekem is ez van csak gamer edition amik 1066-on mennek cl5-ben és nem láttam hátrányát a tuningnál
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Döntés előtt állok. 2 ram közül kéne választanom.GEIL Value 2*2GB DDR2 800Mhz CL6 KIT
vagy
GEIL Black Dragon 4*1GB DDR2 800Mhz CL4 KITOlvastam, hogy 4*1-el nehezebben lehet tuningolni, de ennek ellenére se tudok választani az időzítés miatt...
Melyiket ajánljátok? EP45 DS3 lapban lesz. -
z0d1AK
nagyúr
nem tudja valaki, hogy a geil ultra ddr2-es moduljairól leszedhető úgy a borda, hogy uána vissza is menjen másféle ramra?
-
válasz
Black Dragon #1051 üzenetére
Az 1066 GEIL DDR2 DIMM-ek alapból 800-as SPD-vel jönnek. Minden lapban 800-asként indulnak. Aztán a BIOS-ban kézi beállításokkal és a fesz adatlap szerinti emelésével szépen mennek 1066-on.
Szóval nem lesz velük semmi gond.
-
Psychlo
tag
válasz
Black Dragon #1051 üzenetére
Ha nem értesz hozzá.......
Mind1 nem azért kérdeztem, hogy vitázzak csak hátha tudott volna valaki segíteni. Nem akarom tuningolni csak nem AUTO settingen akarom használni. (egyébként sem jól ismeri fel SPD-ből és elég sok időzítési és egyéb beállítások vannak amihez nem értek)
Egyébként ha benne van a QVL listában van rá esély, hogy felismeri alapból, de ha nem akkor manualban beállítod és minden akadály nélkül menni fog.
-
Black Dragon
addikt
Viszont nekem is lenne egy kérdésem.
Tervezem hogy veszek 2x2gb Geil EVo One 1066mhz ddr2 cl5 ös ramot.
Namost Pár topickban láttam hogy hiába rakta be az 1066mhz es ramot a gép csak 800 ként látta vagy kezelte le. Mondjuk lehet hogy az alaplap volt a hibás vagy nemtom.
Namost nekem egy Maximus II Formula van szerintem az simán lekezlei majd az 1066mhz et nem?
Tehát semmi gond nemlesz vele...?
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek, hogy érdemes beállítanom a ramomat, hogy a legjobbat hozzam ki belőle nem nagyon értek hozzá és ezért fordultam hozzátok.
Konfigom: ASUS M2N-E, AMD 9950 x4 BE 4x1GB Geil Black Dragon 800 Mhz (CL4), Sapphire HD4850 Vapor-X. Bőveb infót az adataimban találhattok. -
rigo88
aktív tag
üdv
van egy q9400asom egy asus p5k3 deluxe és ehhez szeretnék egy geil ddr3 1333 c7-est 2x2giga. a proc-t és a memót is szeretném kicsit meghúzni 1600ra 1:1be. (alapon proc is 1333on megy. memó is.)
érdemes? vagy inkább 4x1g corsair? Corsair CM3X1024-1333C9DHX ilyen. (+ airflow hűtést szerválnék rá.)
thx -
luymister
csendes tag
Sziasztok
Van 2×1GB DDR2 800MHZ GEIL ULTRA-m, hogy tudom tuningolni? természetesen dual channel-be megy, és 4-4-4-12 időzítéssel (ha jól írom)
mit tudok rajta tuningolni és hogy? mit érdemes? 1066-on elmegy? esetleg még ezen kívül valamit?
szóval kb ilyen kérdésem lenne
-
csimav
őstag
CL5 vs. CL4:
melyik jobb? -
rigo88
aktív tag
tudjátok mi a különbség a geil ultra és a value közt?
váltanék ultra 800ról value 1066ra. ddr2 -
sagit
veterán
elég halottnak tűnik nekem a topik de ki tudja hátha..
tudom hogy ez nem a reklám helye de nagyon sűrgős lenne:
valakinek nincs ilyen ramja eladó? 1 db vagy 3db érdekelnevagy 2gbos 1066-os modul ennek a beszámolásával
helyileg Pécsen vagyok
-
SPC3RUN
tag
vettem 2db geil ultra cl4-es kitet (4x1gb)
és nem bootol be a gép, még 2vel se.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2541
iylen lapom van -
spln
tag
válasz
kokoato #1035 üzenetére
Egyértelmű, én csak Everest ram sebesség tesztre értettem. Már akkor is 3db 1680as helyett lesz egy kb. 540es, 3Dmark meg mehet 1680ba.
3Dmark-ot csak vágással lehet, illetve vannak progik, amik csak az aktív ablakról csinálnak screent.Szerk.:
Nem okoskodni akartam, csak tippnek szántam -
kokoato
aktív tag
Mindig kimarad valami! Az előbbi linkeken ajánlom megnézni - még monosznak is - a DRAM/FSB arányt!
-
kokoato
aktív tag
-
-
kokoato
aktív tag
MONOSSZAL ne vitatkozz!!!!
Az kiművelt elme a gépek szintjén! Ha azt mondja, akkor az ugy is van!
-
oliba
őstag
Sziasztok
Most gondoltam, hogy lecserélem a CSX CEC "OC" KIT-emet 2x2GB 1066-os Ultrára. Nézegettem itt, hogy hogyan menne, de nem láttam nagyon, hogy valaki linkelte volna a sok mhz-es eredményét. Tesztet neten meg nem nagyon találtam -
kokoato
aktív tag
válasz
Black Dragon #1012 üzenetére
Na hali!
Csak most olvastam a hsz-ed! A "kisgyerek"-ről csak annyit, hogy én már akkor os-t telepítettem, mikor Te még csak magad után húztad a madzagra kötött konzerves dobozt!
De képzeld el ha monosz kollégával nem ebben a topikban vitáznánk, hanem pl egy másik gyátóéban, akkor ott mi lenne? Ha sikerül szert tenned arra fasza ramokra, akkor tennél fel képeket a tesztekről? Előre is köszi![OFF][/OFF] -
monosz
őstag
-
tgtom
tag
Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy egy Black Dragon 2x1Gb CL4 800Mhz-es KIT menne-e együtt egy BD 2x2Gb CL5 800Mhz-es KIT-el, esetleg inkább CL4?
Ha már írták előttem, akkor bocsi
Ha valaki tudna válaszolni, azt megköszönném
Köszi előre is! -
monosz
őstag
válasz
Black Dragon #1012 üzenetére
Sok sikert a (fej kettéállós)Ramok-hoz!
-
Black Dragon
addikt
Nah mivan most itt folyik a hatalmi harc??
Vagy a kisgyerekek veszekeszenek??Tudjátok mit én meg olyan ramot veszek hogy a fejed ketté áll, na ennél vegyél jobbat, sok itt a kisgyerek
-
monosz
őstag
válasz
kokoato #1004 üzenetére
Próbálkoztam még a GEIL EVO ONE-t húzgálni,mert ugye a kíváncsiság hajtja az embert.
Na már most,eddig jutottam egyenlőre:[link]
Sajnos az időzítések meg kellet változtatni,mert 5-5-5-15-el 1133Mhz fölé már nem ment, de valamit_valamiért. Most 2.25V-on sepernek,1200Mhz-n,egyébkén ezek 1066-os modulok.
Szerintem ez szép teljesítmény."Kokoato" ezt azért mutasd meg KAKAS-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest