- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tremor
tag
válasz shteer #13149 üzenetére
pfűű köszi hogy kimondod,halottam már máshol is erröl de egy másik topikban simán közölték hogy 1066-ot tegyek bele."inkább jófajta cl4-es 800ast" szerinted milyen tipust lenne érdemes beletenni a 800-as ból esetleg Kingmax?esetleg tudnál konkrét időzítést is mondani?
Debuggolást vállalok,,házhoz megyek,,,
-
zso73
veterán
válasz tremor #13151 üzenetére
A kingmax felejtős!!!!! Több biosszal sem ment nekem stabilan. Némelyikkel még 800-on sem volt stabil. Van akinek megy rendesen, de én nem javaslom. Én ezért váltottam DDR 3-ra, mert nem találtam DDR 2-ben jót. Esetleg QVL listás ramot, vagy amit itt javasolnak olyat vegyél bele. A GEIL, és az OCZ DDR 3 ramok tuti jók bele. De az biztos, hogy a 8xxx proci mellé dukál a DDR 3. 1600-ra FSB-re megrántva villám lesz a gép. Kingmax DDR 3-ból sem volt jó nekem. Ugyanaz a nem indulás, mint DDR 2-nél........
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Sylar666
csendes tag
Sziasztok!
ASUS P5K alaplapom van, s már frissítettem 1303 BIOS - t hozzá. ASUS Suite-ot is használok, általában "Auto" üzemmódban. Két kérdésem lenne:
1. Kinek mi a tapasztalata az "ASUS AI Suite"-tal? Érdemes -e használni, különös tekintettel az "AUTO" üzemmódra és az "AI Nap" alvó modulra.
2. Normális-e a 43 ill. 45 C üzemi CPU - hőméréséklet, AUTO üzemmódban?
Ez felmegy 52-57 -ig is, amikor ConvertXtoDVD-vel .avi ill. .mkv file-okat konvertálok. Ilyenkor természetesen a hűtőventillátor is gyorsabban forog. A régebbi BIOS - progik rendszeresen irreális hőmérsékletet jeleztek.
Gyári hűtő, van, s egy Intel Core Quad Q6600-as processzorom.
Előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
Aquila non captat muscas.
-
JONAS77
aktív tag
válasz tremor #13157 üzenetére
Helló Tremor, nos nekem egy P5KC-s alaplapom van már két éve. Három fajta rammal is kipróbáltam, ill teszteltem.Ja konfigom, ha érdekel a nevemre rákattintva meglátod!
A ramokra visszatérve, volt benne OCZ,Patriot és most 2x2GB Kingmaxot raktam bele.
Prime95-tel teszteltem. Az OCZ-t nem sikerült 996MHz fölé emelni, a másik két ram is 1000MHz-ig stabil, ja mindhárom 1066-os volt! Viszont 1066-on vagy nem indult, vagy kékhalál ! Amittutira belőttem az a köv.: CPU 2700MHz 1,192V
RAM 1001MHz 2,0V 5-5-5-18
Ez nekem megfelel, sem túl sok sem túl kevés, arra mentem, hogy ne legyen azért megterhelve az egész rendszerem, persze még biztos van benne tartalék, de igy most stabil![ Szerkesztve ]
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
JONAS77
aktív tag
Még nem emeltem 400-ig, de nem is fogom, én a 333-ra pályázok még mindig, a biost frisitettem, és azt vettem észre, hogy jóval kevesebb voltal is stabil, mint azelőtt! A rágebbi biosommal 1,2000V 2700MHz-nél, most 1,1920V 2700MHz! Ebből következtetem, hogy még a gyári fesszel is meglehet közeliteni a 333-as FSB-t, azaz 1,2400V. Lehet hogy igazam lessz, lehet hogy nem?
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
tremor
tag
válasz JONAS77 #13158 üzenetére
Köszi megnéztem az adatlapodat..eleve 800-as rammal ezek szerint nem is (CPU-Q6600) próbálkoztál,szóval végül is 1066-os ramok közül is 3-félét próbáltál,gondolom,akkor itt a lényeg 1066-ost érdemes venni,és a kingmax nem is olyan rossz.köszi
-
tremor
tag
válasz shteer #13162 üzenetére
Remélem nem csak szerencse,úgy gondolom több leírás alapján hogy DDR3-as Geil-t vennék,remélem nem faragok be vele_Már csak azért is mert a QVL-lista érdekes módon jóval több lehetőséget mutat ram tipusok-ból
re_(#13153)
[ Szerkesztve ]
-
bufurc
tag
Hali!
Kicsit összezavarodtam ebben a sok féle foglalatban. x4-es pcie foglalat létezik x16 méretben is? A számozás sebességet vagy méretet jelöl? Egy x4 kártya megy x16os foglalatba?1xer nekem is lesz 1 fasza kis gépem
-
Hedgehanter
őstag
válasz bufurc #13164 üzenetére
Lefele kompatibilis szoval 1x pcie kartya belemegy mindbe de a 16X pcie kartya csak a 16x foglalatban megy bele. A szamozas azt jelenti hogy mennyi csatorna van rajta amit hasznalni lehet es ebbol adodik minel tobb van, annal gyorsabb.
Tehat sebesseget es meretet is jelol. -
bufurc
tag
válasz Hedgehanter #13165 üzenetére
Tehát összegezve ha bele tudod dugni akkor megy Engem csak az zavart meg, hogy van olyan x4-es slot ami 16 hosszú... Úgy tűnik, hogy a számozás inkább sebességet jelöl azt, hogy mekkora úgy is látod... 1ébként köszi
1xer nekem is lesz 1 fasza kis gépem
-
Hedgehanter
őstag
-
zso73
veterán
válasz tremor #13163 üzenetére
A GEIL jó kis ram. Nekem is ilyen van. Az időzítéseket nézd meg vételkor, mert én is az alapot vettem GEIL Value DC, és az 9-9-9-24 időzítéssel megy. Nem sokkal többért (pár ezer Ft.) már 7-7-7-16-os ramot kapsz. Az enyém nem indul el minimális időzítéses tuning után sem. Pl 9-ről 8-ra leveszem az értéket, és nem indul.....Hiába a fesz.....Ahol vettem azt mondták, hogy nem vittek vissza egyet sem nekik. Sem garanciába, sem kompatibilitás miatt. Nekem sincs vele gondom. Az OCZ,é s a Kingmax bukott a lapomban, de ez megy.
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
vati
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy P5KPL-AM lapot. E1400 proci bele, 2 gigás ram, sata2 hdd, ide dvd-író, táp, mindent mindennel összekötök amit kell.
Bekapcsoláskor kb. 20 másodpercig rövid beep sorozat jön. A gép ettől eltekintve kitűnően működik, teszteltem. RAM teszt is lefutott, a memória hibátlannak tűnik.
Reset gomb utáni bootolásnál nem csinálja, kizárólag hideg indításnál.
Semmi utalást nem találok, vajon miért csinálja ezt a baromságot. BIOSt átnéztem, semmi állítani valót nem látok. Mitől lehet?
Minden funkció megy, de így nem lehet odaadni a gépet....Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
vati
senior tag
gépkönyvet átnyálaztam, nulla.
neten annyit találtam, hogy a sok rövid beep alaplap hibát jelezhet, de itt minden működik...maradt a szétszedés-összerakás újra, de azért jó lenne valami tipp...
eddig annyit találtam (bár vsz nem jelent semmit) hogy a RAM (TinyBGA 800Mhz 2GB) nincsen rajta a qualified vendorok listáján, viszont működik.
végső megoldásnak: hol a beeper és hogy lehet kikötni? a ház csatlakozók között nincs olyan, hogy beeper. Csak power, reset, power led, hd led - ennyi
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
A konfigomban most cseréltem le az E6750-et egy E8400-ra.
Mivel P5K lapom van, megtörtént a BIOS frissítés, de most indításnál nem jut el a windows betöltésig sem.
Tudnátok segíteni mi lehet a probléma?
Előre is köszi,
Isti
-
Sziszifeca
őstag
válasz Gál István #13173 üzenetére
ide is írom neked:
Mindenféleképpen új windowst kell installálni procicsere után!!
Utána tuti jó lesz.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Bib
őstag
válasz Sziszifeca #13174 üzenetére
Komolyan?
Ez érdekes. -
Bib
őstag
válasz Gál István #13173 üzenetére
És mit vársz a procicserétől?
Nekem is 6750-em van 3600Mhz-en megy 3 éve, a 8400 az meg megy 4000Mhz-et.?
Majd egy tesztet küldj pls ha elindul a win reinstal után. -
Mr.Skynet
senior tag
Hy all!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Asus P5KPL laptól mennyi fsb az elvárható amit a chipset még garantáltan stabilan tud? e2140 lenne benne, ha ez számít valamit. Tudom minden cucc más és más de egy maximum értéket is írjatok, hogy mi az aminél többről ne is álmodjak.
THXSzerk.: olvastam itt korábban, hogy valamelyik ebből a szériából nagyon válogatós a memóriára (ez asszem nem az) memória is még függő dolog, hogy induljon a gép 2oldalas kingmax 1x1gb 800mhz lenne mellé.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz Sziszifeca #13174 üzenetére
elméletileg nem kellene
nem tudom milyen oprendszer, de tapasztalati forrásokból ítélve a Vista jobban tűri a hw-cseréket - bár én már cseréltem xp alatt lapot (nv -> intel chipset ), vga-t, cpu-t, ramot is
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
zso73
veterán
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
P5K lapom van, és egy Cooler Master Hyper TX2 figyel a procin. Sajnos a hűtő 3 pines, tehát nem tudom szabályozni a BIOS-ból. Olyan "megoldást" találtam, hogy nem a CPU-fanra dugom, hanem egy másik 3 pinesre, és úgy tudom valamelyest szabályozni (be lehet állítani, hogy hány százalékon menjen), de ez nem valami jó megoldás, egyrészt az 1900-as fordulatot így csak 1400-1500 körülire tudom levinni, ami nem valami jó, másrészt bootoláskor mindig kapom a hibaüzenetet, hogy nincs bekötve a CPU-hűtő.
Végülis jobb, mint a semmi, de nincs valami jobb megoldás, hogy a 3 pines CPU hűtőt szabályozni tudjam?
Előre is köszi a válaszokat!
-
-
Bib
őstag
válasz Sziszifeca #13179 üzenetére
Akkor lehet én is váltok,linkelsz valami teszteredményt?
-
vati
senior tag
Bingó, a ram kingmax, de írtam, lefut a memtest n-szer, oprendszer működik, integrált alaplapi cuccok működnek. Prociventi ford.számot érzékel a többit Ignored-ra tettem.
ram áthelyezést kipróbáltam, nem jó, cpu-venti csatlakozót megmozgattam, nem ez az oka.
Csak az a beepelés idegesít.Pontosítás: sok rövid beepelés, négyes csoportokban. Kb. fél percig folyamatosan.
(Az AMI biosnál a 4 beep "Timer not operational" alaplap probléma lenne, ez mit jelent és miért működik a gép mégis? illetve, ha tud így jól működni akkor miért sípol?)
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
vati
senior tag
Na, ezt csúnyán benéztem...
A dolognak semmi köze a BIOShoz: a ház olyan gyagya, hogy amikor a beépített előlapi ford.szám monitor panel csatlakozói közül nincs feldugva egy érzékelő, akkor így sípol, ha tetszik ha nem.
sorry...Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Hulk24
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kéne! Piszkálgattam öcsém konfigját minap. Bios-t frissítettem 0603-ról 0905-re, ekkor ért egy nagy meglepetés! 7 fokkal emelkedett (29ről 36ra) alapórajelen a proci hőmérséklete!Asus P5K Deluxe/Wifi
Core 2 Duo E6600
Scythe Mugen -120mm ventivel!Az új BIOSban a 266-os FSBt 333-ra állítottam, de máshoz nem nyúltam el is indult a win 3Ghz-en, de IBT 20X alatt 76fok-ig is felmelegedett a proci! Ez baromi sok, nem még 65nm procihoz képest is!?
Melyik BIOS a jó P5K Deluxe-hoz? Valakinek volt ilyen hőmérséklet gondja a 0905-ös BIOSsal??
Thx, előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz Sziszifeca #13189 üzenetére
Mondjuk everest gyorsítótár és memória sebességmérés, superpi ezeket pl.
-
Sziszifeca
őstag
-
Bib
őstag
válasz Sziszifeca #13194 üzenetére
jól pörög a kicsike
-
Rayyy
senior tag
Sziasztok!
Próbálok a gépemen halkítani, amennyire lehet és ennek érdekében kinéztem a procira kétféle passzív hűtést >> Scythe Orochi vagy Cooler Master Hyper Z600. A kérdésem az lenne, hogy ezek ráférnek-e a P5KC-mre (??), mert azon a proci körül van mindenféle borda meg rézcső (nem nagyon vágom ezeket a dolgokat). Szóval ezek igen nagy bordák, rakott már valaki ilyet az említett lapra?
Minden a legnagyobb render!
-
mmdms
addikt
Hy! Itt is megkérdezem ha nem baj:
Itt tarok jelenleg, ez egy 1,4V-on készült screenshoot, itt orthost ráengedve 20mp-ig bírta. Adtam neki 1,45V-ot, itt már az első 2 teszt lefutott orthosból, a 3.-nál kaptam kékfagylaltot. Meddig mehetek el egy 3dmark ponthajhászásig?Ramok 2,1V, NB 1,4V, minden energiagazdálkodás off, valami tipp még finomhangoláshoz? cl4-cl5 befolyásolja? milyen feszekkel vagy mikkel játszogassak el, mert van egy rakással.[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest