-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
Topikgazda
válasz ForRedGlory #6549 üzenetére
Másik OS-el próbáltad? Tegyél fel egy új win-t egy másik vinyóra.
free your mind
-
Jazz
Topikgazda
Van valami feltétele a g-sync-nek?
Eveonline alatt nem akar működni. 200+fps, és simán szakad a kép ahogy rángatom balra-jobbra.
Sajnos print screen-t ugye nem tudok csinálni, mert azon nem látszik.- gf experience-be nem vagyok bejelentkezve, Optimális játék beállítások uncheck-elve
- Vezérlőpult:
- - G-sync engedélyezése fullscreen módban.
- 3D beállítások kezelése:
- - függőleges szinkronizálás ki
- - Monitortechnológia: g-syncMi kell még?
free your mind
-
Darth_Revan
veterán
Játékon belül ki van kapcsolva a V-Sync ?
Vezérlőpultan be van kapcsolva a Vsync ? G-Sync bekapcsoláskor azt is bekapcsolja, de lehet véletlenül kikapcsolt. G-Sync+V-Sync (NVC-ben bekapcsolva) segítségével nem lépi túl a 75 FPS-t.Ha az FPS 30 alá vagy 75 (G751-nél) fölé megy, akkor kikapcsol a G-Sync és ezért szakad a kép.
u.i.: olvasni tuni kéne...meg is van a gond:
"függőleges szinkronizálás ki" ez legyen bekapcsolva.Még nagyon régen a mókolt driverek korában ennek valóban kikapcsolt állapotban kellett lennie, de jó pár hónapja az NVidia átalakította a G-Syncet és most már a vezérlőpultban G-Sync monitortechnológia beállítása mellett a függőleges szinkronizálást is be kell kapcsolni. Így nem lépi túl a 75 FPS-t és aktív marad a G-Sync.
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz Darth_Revan #6558 üzenetére
Nem pont hogy 75 felett kapcsol be?
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz Darth_Revan #6560 üzenetére
De épp akkor van tearing nemde? Mikor magasabb a framerate mint a amit a monitorod tud, vagy most én gágyultam meg? Iszok még 1 kv-t azthiszem
sz. sőt, ha be van nyomva a Gsync nekem nem is lépi túl az FPS a beállított Hz értéket.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz SkyS1gn #6561 üzenetére
Ne keress olyanban logikát, amit az NVidia talált ki
Mert automatikusan be is kapcsolja hozzá a V-Syncet is (Csak sokan sírtak, hogy nekik nem elég az az FPS, így kikapcsolható ez a korlát...viszont akkor nem működik a G-Sync)
Végülis Tearinget is javítja így is, nem?? Hisz nem megy így 75 FPS fölé és így Tearing sem lesz
Akinek meg 75 FPS-nél több kell, az Tearinget kap ...
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz Darth_Revan #6562 üzenetére
Van túlhúzza a kijelzőt
-
Jazz
Topikgazda
válasz SkyS1gn #6561 üzenetére
Nem te gárgyultál meg, én is így tudtam. De a valóság ennél sokkal butább sajnos. Lásd lejjebb...
(#6558) Darth_Revan:
Ombre gondolhatod hogy direkt volt kikapcsolva, nem véletlenül írtam le azt amit....("olvasni tudni"...-.-)Cris99:
Ha bekapcsolod az nvidia panelen nevezett "függőleges szinkronizációt" az maga a V-Sync!
Lekorlátozza a képkockák számát, azaz a videokártya teljesítményét a monitor frissítési frekijéhez. 75Hz monitor = 75Hz max. fps. Ez 1:1 megfeleltetés. Persze hogy nem lesz tearing. Ehhez nem kell nagy tudomány.A probléma ott van, ha bekapcsolt V-Sync mellett 75Hz alá esik az fps. Ekkor mivel nincs 1:1 megfeleltetés, újra kell rajzolnia egyes képkockákat ugyan azzal a kockával. Ez akadást, "laggot" eredményez a játékban
Ennek kiküszöbölésére jött létre a G-Sync, ahol hardveresen a monitor képfrissítési frekije dinamikusan igazodik a videokártya által generált képkockák időzítéséhez....
DE: mivel a max korlátot a V-Sync behatárolja, így a G-Sync működési tartománya 30-tól a monitor képfrissítési frekije (max 144Hz) - fog működni!A G-Sync jóformán nem más mint egy olyan tovább fejlesztett V-Sync ami nem okoz akadást alacsonyabb fps-eken mint a monitor max frekije bekapcsolt v-sync mellett. De attól még ugyan úgy bekorlátozza a max. fps-t a monitor max frekijéhez!
Ez nem kellenene hogy feltétlenül így legyen.
Példa: Ha van 300fps-ed nyilván nem tud ennyit megjeleníteni a monitor, de ha gyorsan körbeforogsz a kamerával a játékban, az álló oszlopot nem csak mondjuk 5x fogja kirajzolni ahogy tenné 150 fps-el hanem 10x. Ezért nagyon nem mindegy, hogy az akár 60Hz-es monitorodon 60 vagy 120fps-el fut adott játék. És hogy ez ne tearing-ben jelenjen meg, nos itt jönne a G-Sync.
Ezt nyugodt szívvel meglehetne oldani, hisz a dinamikus frekvencia tudna igazodni azon kockákhoz amik egészként megjelennek a monitoron, és nem "vesznek el" a 300 mínusz 75 közötti "tartományban".De ez így nem kicsit átverés hogy csesszék meg. Én azt hittem a fenti dolgot oldották meg. Nem csak azt, hogy az eleve lekorlátozott fps alatt nem fog akadni a játék.
Egyébként a G-Sync működési frekije: 30-144 Hz
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
Topikgazda
válasz SkyS1gn #5442 üzenetére
"Képes a G751 amúgy 5.1 audio kimenetre? A 3 jack rajta van..."
Az egyik a stereo vonal kimenet, a másik stereo vonal bemenet, a harmadik stereo mikrofon bemenet.
Nektek hogy jött össze az 5.1? A stereo vonal kimenet ugye komibnált spdif is egyben. Az optikai kimenet egy az egyben képes 5.1-et kitolni?
Hát, nem olcsó egy ilyen [link]. Persze akinek van 5.1-es optikai bemenetes digitális erősítője....
free your mind
-
Djatis
senior tag
Nekem hdmi-n az istenért sem jött ki 5.1 és sehol nem találtam megoldást neten, ezért vettem egy 1000ft-s átalakítót amit be kell dugni a jack füles helyére és egyből mehet bele az optikai!
Már ugye amit említettél annak akinek a házimoziban van optikai!
Erről lenne szó: [link]
És ezzel fullosan megy az 5.1![ Szerkesztve ]
A magyarázat olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra!!!
-
Jazz
Topikgazda
Ez ugye csak az optikai jack-et "alakítja" át erre az ODT szabványra. (Nem csinál mást mint mint kis-jack nagy-jack átalakító.)
Na és akkor ezt dugod be az 5.1-es digitális optikai bemenetes erősítődbe? 70k-nál kezdődik egy ilyen erősítő.:S(#6572) Cris99:
Szóval akkor ilyen módon analóggal is összelehet hozni az 5.1-et? A mikrofon és a vonal bemenet jack-ek egyben kimenetként is tudnak funkcionálni? Erről még nem is hallottam, manual se ír semmit.free your mind
-
Djatis
senior tag
Nem! Ezt az átalakítót dugom be a laptop spdif jack csatlakozójába és ebbe megy bele az optikai kábel vége, a házimozi erősítőjébe (ami egy LG LHB755) megy a másik vége az optikai kábelnek!
Ennek az átalakítónak annyi a lényege, hogy bentebb megy mint a sima jack és ott "megnyitja" az optika részt a jack-en belül!A magyarázat olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra!!!
-
kozmy
őstag
Lehet olyat csinálni, hogy meglévő OP-rendszert minden feltelepített dolgokkal átklónozni egy másik vinyóra?
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
-Alvin-
tag
Érdekes ház modding g751hez
[link] -
Pocok256
veterán
válasz ForRedGlory #6583 üzenetére
Kb 20% plussz teljesítményt lehet kifacsarni belőlle ami witcher 3 ba nagyon jól jön nem 30 fps hanem 36-40
Arról nem is beszélve, hogy volt mode miatt hűvösebb is lesz
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
kozmy
őstag
Szívem szerint fel tenném,csak para van ha tégla lesz belőle.
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
ForRedGlory
félisten
A Tom Clancy's The Division beta zokszó nélkül fut HIGH beállításon
Az utlra már sok neki, de egyrészt ez még csak béta, másrészt szerintem a teljes sem fog menni ultrán, max pár dolog butításával. Viszont elég szép így is.
-
SkyS1gn
félisten
-
Pocok256
veterán
válasz ForRedGlory #6587 üzenetére
Bebaszna ha nem menne maxon
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
vandor01
őstag
akcio van.... occobb lett a GX700 1.6M -15%!! ez mar alakul!!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
WZP
aktív tag
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Jazz
Topikgazda
Átverés-marketing bullshit + vásárlók megtévesztése! És már megint "az a" bolt!
1.: Megsúgom, az a proci lassabb mint a 4720HQ! [link] [link]
2.: Eddig is lehetett kapni HDD+SSD-s verziót! (T7373)
3.: Az a 128Gb-os SSD egy Sandisc, nagy kalap nulla. Már új korában is 90-80%-os. Ezen felül a mérete is kicsi. Nem éri meg a felárat.
4.: Ne higyj el semmit, csak amiről meggyőződsz.
5.: A lehető legjobbkor vettünk gépet.(#6593) Darth_Revan:
Dehogy nem!
Intel Core i7-4720HQ 2600 ‑ 3600 Mhz
Intel Core i7-4750HQ 2000 ‑ 3200 Mhz[ Szerkesztve ]
free your mind
-
WZP
aktív tag
válasz Darth_Revan #6593 üzenetére
Hopsz. Nem tájékozódtam mielőtt postoltam. Mindenesetre az tény hogy Iris van benne Miért éri meg ezzel IS árulni az asusnak ?
Inter Arma Enim Silent Leges
-
vandor01
őstag
426-ert nem rossz ar az.... sajna digiprime...
latom fent van a GL752-es is jol bebesztak a 751-alá!
kb 10e el dragabb mint a melegen ajanlott másik shopnal (radium)
de meg igy is olcsobb mint a Lenovo Y700 (350-370e)atkéne szabniuk a a kinalati kepernyot? Vagy nyitni olyant, hogy:
G-ROG 7 szeria meg G-ROG 5 szeria ... azon belul már lehetne kavarni..
de igy kufirc az egesz... es lassan jon a sima G752 is...de majd alakul ez.. a tobbi shopba is jönnek az uj cuccok, meg faceliftes 751-es
kiderulnek majd az arak![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook Pro 15.6 4K UHD
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P17 Szép Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i5-10400H 32/1TB QUADRO T1000 4GB
- MacBook Pro 14" M1 Pro chip 10 magos CPU-val, 1TB SSD 2021 novemberi
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest