- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR_Joe
senior tag
válasz DeFranco #6697 üzenetére
"..nincs ennyi házhoz járó barátunk.."
Azelőtt mi is eljártunk, de mióta gyerek van, a gyerektelen barátok valahogy elkoptak mellőlünk. A gyerekeseknek meg valahogy nincs ideje/energiája és valahogy megértem...Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
MR_Joe
senior tag
Ilyen fogkefénk van "nekünk" is Néha el kell játszani a kisebbikkel, hogy "már halljuk, ahogy jönnek fel a lépcsőn a fogmanók, hogy bebújjanak a szádba", de utána nagy vigyorgások közepette nekiáll fogat mosni
A nagyobbik már okos, a legkissebb meg épp az előbb rúgott pofán, miközben hallgatóztam "anya" hasánCsiga85: 1,5 gyereknél mennyi az 1.? Mekkora lesz a korkülönbség? Mikor lesz a félből egész? (ha július után, akkor még lesz esélyem elmondani, hogy kétszer annyi gyerekem van mint neked )
[ Szerkesztve ]
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
MR_Joe
senior tag
Dentinoxot használtunk fogzásnál, bár nekünk nem volt túl nyűgös egyik sem.
Csiga85: 17 hónap? Az kemény Nem tudod mibe vágtad a fejszédet Nekem pont két év van a két kölök között, de kemény volt az eleje..mostanra összenőttek és várják a kittesót Mostmár lesz segítség itthon
-
MR_Joe
senior tag
Eejnye-ejnye Vladi! Mondjuk együtt érzek veled.."Dzsóné" szerint is mindig én vagyok a hibás
Tildy: nem azt mondtam, hogy rossz az... azt mondtam kemény
szerk.: üveg cumihoz - az jó cucc..pláne ha jó vastag, mert akkor ha lepottyan pár percig nézheted, ahogy pattog a konyhában és összetöri a járólapot, majd ő maga is feladja a harcot, miután a lehető legtöbb kárt tette.. ha megpróbálod elkapni csak rosszabb, mert minden más is kiborul ami a kezed ügyében van. Legjobb megoldás olyankor, ha focistákat megszégyenítő módon megrúgod a pattogó cuclit egyenesen belepasszolva a kukába...persze mandínerből még jobb (mert akkor a falon is meglátszik a nyoma )
szvsz. a műanyagcucli jobb megoldás[ Szerkesztve ]
-
MR_Joe
senior tag
Osztom Föccer véleményét ..és nem volt kár kérdezned. Leírtuk a véleményünket/meglátásunkat a cumikérdésről és Te döntöttél Én amúgy a saját páromból indulok ki, képes bármikor bármit és bárhol eldobálni pláne ha fáradt.
[ Szerkesztve ]
-
MR_Joe
senior tag
/Troll on: " lesz később több is" - Gyerek, vagy cumi? /Troll off
Amúgy a csőröspohár anno nekünk is bevált (mikor már tudták fogni), a cumit nálunk nem fogadták el, abból is a DM saját márkás pohara puha szilikonos cuclirésszel
-
MR_Joe
senior tag
Ja, hogy külhonban vagyol.. így már értem
"nem akarom a "sz.ros" bodyt a fejen athuzni. " - pedig izgalmas mutatvány... főleg ha hátközépig telerakja a ruhát és mikor húzod le róla, még a haja is trutyis lesz..nem beszélve a pelenkázó/ágynemű/kanapé gyerekhez közeli részeiről (tapasztalat )
-
MR_Joe
senior tag
válasz DeFranco #7287 üzenetére
3130 gramm 50 cm a kiskölök. Igazi kockaalapanyag
Szép menet volt a dolog...hajnalban meló végeztével rohantam haza, mert asszonykám nem érezte a baba mozgását és megijedt. Jogosan. NST után kapott oxitocint, de nem indult meg rendesen a dolog és mivel gyengének találták a szívhangot sürgősségi császár lett. Csomó volt a köldökzsinóron. Hiába, az anya egy csodálatos gépezet...fejlett a beépített hiba érzékelője, igaz a hibaüzeneteken némiképp dolgozni kell még
-
MR_Joe
senior tag
Dankesör mindenkinek
Hát szegény párom kissé zombiként fogadta a rokonságot ma, de érthető is..de percről percre erősebb...már ha a szomszéd ágyon fekvő anyuka nem fog horkolni és nem káromkodik amúgy jó benszülöttesen az éjjeli szopi/tisztábatevés stb. közben...
Tildy: nálad minden rendben így császár és gestdiab után? Párom cukra még mindig nem az igazi sajna, de azért alakul
[ Szerkesztve ]
-
MR_Joe
senior tag
Nálunk ez elég vegyes. Nagyobbak szeretnek mindent kb, mint mi is Legyen az épp Halott Pénz, OchoMacho, Punnany (ezek mostanában sokat szólnak), de lehet Tankcsapda, Metallica, BluesBrothers, B.B.King, mindegyikre megmozdulnak. Kíváncsi leszek a kicsi mit fog majd szeretni leginkább
-
MR_Joe
senior tag
Magyar eü: terhességi cukor után -mivel császár volt- speckó kaját adtak neki.. pépeset...aranygaluska. Grat... utána nem mert cukrot mérni
Emmm: jól emlékszel igen gyarapszik a család minden kollegám azt kérdezi, hogy negyedik mikor lesz?
Doggydogg : Gratula a babuhoz Sok-sok egészséget boldogságot Eljátszottátok ugyanazt mint mi?
Közben asszonkám belázasodott, most célzott antibigyó kezelés, gyerek meg ment picit szolizni a sárgaság miatt..-nem..nem lett kínai- nagy baj nincs, de egy napot tuti csúszik a hazajövetel
Vita/veszekedés téma: oké, hogy ez a büszke apukák és anyukák topikja, de a büszkeséget a gyermek irányába mutassuk már ki pls.
Nem fogok senki ellen és mellett sem érvelni semmiben - bár tudnék - csak arra kérem a kedves phórumtársakat, maradjon meg ez a topik annak a beszélgetős-örömködős topiknak aminek indult. Legyen annyi erő mindenkiben, hogy egy-egy negatív mondatot/hsz-t elenged a füle mellett és nem szól vissza, mert annak akkor vége nem lesz.. erősen fokozott lelki és idegi állapotban van így szülés után mind anya, mind apa, nem kell tovább hergelni magunkat/egymást. Szeretet van barátaimGigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
MR_Joe
senior tag
Most jöttem kórházból, még egy nap csúszás, mivel 2 lázmentes nap kell :S Legkorábban pénteken jöhetnek haza, de legyen rendben inkább, minthogy itthon jöjjön elő valami. Kölök még mindig sárga kissé, de már aktívabb, nézeget meg dumál Meg persze szopizik rendesen, úgyhogy hamar el fog múlni. Mindkét gyerekkel így volt ez korábban.
Kaja: hát.. azthiszem az elmúlt 5 év alatt nem változott semmit ezen a téren a helyzet. Választási lehetőség most sincs, amit pedig adnak... nc.. persze ez nem az ápolók/orvosok/kórház hibája. Erre van pénz, állambácsi ennyit ad.Doggy: cicizés kb az első nap maradt ki, mivel nem nagyon volt mozgásképes az asszonykám, de második naptól már ment a próbálkozás. Mostmár elég ügyes a kiskrapek. (szombaton született, sok idő nem kellett, hogy rákapjon )
DeFranco: tejallergia (tejfehérje) volt mindkét gyereknél, de nem történt ilyen eset...hasmenés/puffadás, bőrkiütés volt tőle. Nálunk input oldalon történt egy hasonló eset anno, bukott és abban volt vér, de az egyértelműen evőeszközhiba miatt..a para azért bennem volt (minden szoptatásnál kisebesedett asszonykám melle :S ).
Biztos nem lesz semmi gáz ott, csak valami apróság[ Szerkesztve ]
-
MR_Joe
senior tag
Császár utan nehezebben indul meg a tej ez tény, nálunk azért ment talán könnyebben, mert harmadik baba és már szülés előtt volt némi cucc. Szerintem mell formája / mérete / színe / szaga etc. szerintem kb lényegtelen. Nagy a család, előfordul mindenféle verzió, szoptatásnál egyik esetben sem volt gond, viszont a testedzés/idegeskedés/rossz lelki állapot kihatott a tejre. Relax, menni fog az esetleg egy bizonyos tejserkentő teát meg lehet próbálni
Cukros dologban egyetértek: Ha valaki nem foglalkozott a témával (mert pl sosem volt rá szüksége) nem fogja tudni mi jó egy gest.diabos kismamának. És ha csak beleolvas a témába, attól még nem biztos, hogy jól fog választani, ha meg akar lepni valakit..pl.diabetikusnak/lightnak feltüntetett termékkel. Sajnos nem egy "diabetikus" terméket tudok mutatni, ami szénhidrátbomba. Azt sem mondanám, hogy az ő hibája, ha rosszat vesz. Sokszor nehéz eligazodni a dolgok között. Tipikus példa, mikor a cukorbetegnek egy kaja mellé jó gazdag zöldség köretet adnak, mert azt biztos ehet, az egészséges..ja..borsó, répa, kukorica kombó szépen meg tudja dobni a cukrot. Aki nem élte át, nem tudja és nem is kell tudnia. Persze a legtisztább, ha megkérdezi mit szabad mit nem, de ha meglepinek szánják, ez ugye kizárt. De ugyanez igaz pl.tejfehérje, vagy szójaérzékenységre, más ételallergiára is.
-
MR_Joe
senior tag
válasz Doggy dog #7425 üzenetére
Igény szerinti szoptatás van. Ha két órán keresztül, akkor két órán keresztül. Ez anyának és apának (nálunk legalábbis így volt, fiam ~1h-n át szopizott átlag és olyankor én se aludtam ) fárasztó ugyan, de majd idővel csökken a szoptatás ideje. Siettetni nem szabad, ha Ő így lakik jól és így fejlődik, akkor ezt kell neki megadni, de ebben gyerekorvos/védőnő is meg fog erősíteni Az, hogy mennyit hagyjátok/ne hagyjátok sírni.. ez elég szülőfüggő Mi egyiket se nagyon hagytuk sírni, van aki meg télen beöltöztette és kirakta a teraszra a kölköt sírni.
-
MR_Joe
senior tag
válasz Balinov #7430 üzenetére
Esélyes, hogy fog még nagyobbat is koppanni, de örülök, hogy nincs baj. Fiam ~1,5 éve a betont koppantotta le, annak kórház lett a vége. Elég durván nézett ki, ömlött a fejéből a vér...aztán kiderült, hogy csak egy pici seb, de a fej ennyire képes vérezni, viszont egy éjszakára bentfogták, mert nem emlékezett rá hogy elesett.
-
MR_Joe
senior tag
válasz Doggy dog #7434 üzenetére
Mérleg ügyben nem tudok értelmes infot adni, fektetés ügyben pedig: úgy fektesd, ahogy neki jó. Ha hason nyűglődik, próbáld hanyatt, ha úgy is, akkor oldalt mi oldalt fektetjük, szereti, de minden kölök más
-
MR_Joe
senior tag
Nincs is annál jobb, mint éjjel kettőtől fél hatig cipelni a nyűgös/beteg/rosszatálmodós kölköt, aki mondjuk még mocorog /kalimpál stb. közben. A végén az ember már nem is tudja mennyi ideje mászkál fel-alá, illetve mitől mozog még mindig a lába, illetve, hogy van-e még, vagy már lekopott.. Régi szép idők...de hamarosan..
-
MR_Joe
senior tag
válasz CharlieDrop #7451 üzenetére
Az se rossz Az nálunk is megvolt idáig, most viszont szépen megértették (pontosabban a lányom), hogy itt a baba és nem lehet átmászkálni.
-
MR_Joe
senior tag
válasz Doggy dog #7455 üzenetére
Hát nem nagy cucc az éjjel. 11-kor, 3-kor meg 6-kor szopizott, aztán utána alvás. Hőfok annyi amennyi, 25 körül lehet, de nem mérjük. Általában body meg egy zsák van rajta, és betakargatva, vagy pólyában van. Éjjeli fény nincs, azt inkább csak a nagyobbak igénylik, amíg picik voltak nem kellett nekik. Az, hogy éjjel van fönt, majd alakul, nem kell rajta görcsölni, előbb-utóbb átáll a nappali műszakra. Sőt.. gyakorlatilag semmin nem kell görcsölni, a gyerek nincs porcelánból Azt meg majd kitapasztaljátok, hogy mi jó a gyereknek. Van egy ilyesmi mondás:
"Az első gyereket nem a szülő neveli, hanem az első gyerek nevel szülőt az emberből."
Így a harmadik gyerekkel már egész másképp bánik az ember, mint az elsővel, vagy másodikkal akár. Szóval kitartás, majd belejöttök és alakul a csemete is No paraGigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
MR_Joe
senior tag
válasz Doggy dog #7463 üzenetére
Azért van a topik, ahol tudunk úgyis segítünk
Nekünk légzésfigyelőnk nem volt sosem...pontosabban voltam én, aki minden kis zajra felpattant, meg arra is ha épp nem volt zaj Másodiknál már kevésbé, harmadiknál most... hát...
Elsőnél mindig mértük eleinte a vizet, másodiknál néha, most már kézrátétellel megmondom jó-e (azért kíváncsiságból kimértem egyszer, 1-1,5 fok eltérés az "ideális" 37C-hoz képest )
Védőnő: azt az egyet tanuld meg, hogy védőnőnek jót tenni nem lehet Tényleg, kb mindegyik mást mond (a legszebb az, mikor úgy okít pl. a szoptatás szépségeiről, hogy nincs gyereke...). Ő elmondja a mondókáját, Te meg csinálod úgy ahogy Neked és a gyereknek jó Neki az a feladata, neked meg hogy életben tartsd a gyereked, komolyabb fizikai és pszichikai sérülések nélkül - mindkét oldalról
Nagyszülők is tudnak hülyeséget beszélni olykor (pl. jóapám, mikor lázas volt a gyerek és nem tudtuk lenyomni a lázát gyógyszerrel, jött, hogy jó forró fürdőt kell vennie és akkor jobb lesz neki ), szóval az Ő tanácsaikkal is óvatosan a józan paraszti ész általában jó tanácsot ad[ Szerkesztve ]
-
MR_Joe
senior tag
-
MR_Joe
senior tag
válasz CharlieDrop #7477 üzenetére
Sajnos van az a helyzet mikor szükséges, de vannak sokan olyanok is, akik "lógni" akarnak.
-
MR_Joe
senior tag
Nálunk is havi 1 ampulla..Az egész adag pont megtelítette a csövet.
[ Szerkesztve ]
-
MR_Joe
senior tag
-
MR_Joe
senior tag
-
MR_Joe
senior tag
válasz Doggy dog #7525 üzenetére
Itt stabil 26C körül van a hőmérséklet. Nappal lent alszik a nappaliban többnyire, ha nagyon melegedne az idő, odafent bekapcsoljuk a klímát és némi hűs szellő elér a nappaliba is. Másképp nem lehetne megmaradni (tetőtérbeépítéses lakás, fekete cserepekkel )
Szerencsére gyerkőcöt nem viseli meg ez a mennyiség, ellenben nagyokat tud aludni tőle - ilyenkor alszik 4 órát is. Eddig áldott jó gyerek
-
MR_Joe
senior tag
Na hála az égnek..már azthittem csak az én gyerekeim "iszákosak"
-
MR_Joe
senior tag
válasz Ghoosty #7592 üzenetére
Fiam is lányom is eljátsszák ezt. A sört imádják, de azért az erős volt, mikor fiam a boltban a sor végéről odakiabált, hogy "apa vesztek nekem sört?"
Szoktak kapni abszolút 0%-os sört (gösser is soproni is 0,0%-osnak írja ezeket a gyümölcsös söröket) és olyankor nagy boldogság van Anyjukkal együtt "piálhatnak"
Én maradok a barna staropramennél
Ma épp feleségem nagyszüleinél voltunk és papa kérdezte fiamat, tudja-e mi az a pálinka, lányom meg nagy kiabálva jön, hogy ő tudja, apa azt szereti.. pedig kb. szökőévente iszom, vagy ha épp torokfájás/takonykór van rajtam...lassan nem hiszik el rólam, hogy nem vagyok full alkeszGigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest