- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #39050 üzenetére
Valamint tényleg nagytételben kell ezt csinálni hogy egyáltalán szemet szúrjon.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
válasz instantwater #39050 üzenetére
+#39051:
Más: nincs is ennél fontosabb probléma ebben az országban...
Komolyan, olyan orbáni, hogy a nagyfőni rokonai körül pörög minden. Kérdés: ha részben befagyasztja az adóbevételeket, akkor miből is?[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz t72killer #39052 üzenetére
Ezzel pont nem cseng egybe drága miniszterelnökünk mai kijelentése:
We want you to win, Sunak tells Netanyahu on Israel visit
Marhára tartózkodni kellene szerintem az ilyenektől, persze nincs itt semmi látnivaló, hiszen Biden is ugyanígy indított (aztán azóta finomított rajta).
-
moleculez
veterán
válasz Alvin_ti4200 #39053 üzenetére
Az egész konfliktus PR-ja nagyon előnytelen Izrael szemszögéből, és mindenkinek kellemetlen aki supportolja őket. Cancel culture van, celebek is meg vannak most cibálva a pro-izraeli megnyilvánulásaikért.
-
Devid_81
félisten
válasz Alvin_ti4200 #39053 üzenetére
Ugy diohejban es erthetoen megfogalmazva, hogy en is ertsem (oke ez a resz nem mindig egyszeru ), most ott ki a kotsog amugy, Izrael vagy a Palesztinok (Gaza)?
Mert az Ukran 3 naposra (tippelt) special military temanal ertem en, hogy az Oroszok a genyok, de a masiknal fogalmam sincs
Jah a kerdes mindenkinek is szol, nem kimondottan csak neked
[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #39055 üzenetére
Nekem egyértelmű, hogy egy nagyjából békés helyzetből a célzottan random civileket (!=járulékos veszteség) gyilkolászni-erőszakolni a legalja szutyok bűncselekmény/terrorizmus.
Az meg a teteje, hogy amikor egy gagyi eltévedt rakétájukkal megszórják a saját kórházukat, nekiállnak izraelt hibáztatni.
Pontosan ahogy a ruszki propagandának bedőlők húzzanak a retkes Novoszibirszkükbe élvezni az életet, a hamasz propagandának lelkesedő is szépen pucoljon ebből a "lelkifertő-hanyatló" nyugatról Rijádba, csak aztán ne hisztizzen, ha a lányát elkapja a vallásrendőrség.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
moleculez
veterán
válasz Devid_81 #39055 üzenetére
Ez úgy nagyjából összefoglalja a sztorit. De ez kb olyan mint a general relativity 2 percben, nagy topic ez és soktényezős.
Én annyit tennék hozzá: a Palesztinoknak a Hamast kellene lerázni (felejtsd el), az Izraelieknek pedig nem civil lakosságot kellene bombázni, hanem célzottan a Hamast kiszedni. (nem esélytelen, de krwa véres buli lenne, azt garantálom)
@t72: minden tisztelettel, azért a polkorrekt stilisztikát szerintem nem vetné meg a topic. Távol álljon tőlem hogy snowflake legyek, de azért az országokat, népeket és kúltúrákat ne degradáljunk. Szerintem.
-
t72killer
titán
válasz moleculez #39057 üzenetére
A palesztinoknak egyébként van egy teljesen legitim politikai szervezete, a Fatah, ami már évtizedek óta felhagyott a terrortevékenységgel, ciszjordániában ők viszik a boltot. A hamasz nettó terrorszervezet, IS 2.0, bármennyire is igyekeznek egyesek mosogatni, főleg az EU baloldalról. Palesztin ügy van, ebbe rondított bele kb olyan durván a hamasz, mint Mo. II.vh-s sorsába Szálasiék. És valóban, utóbbiakat se volt egyszerű lehámozni a magyar népről anno.
Külpolt (skót nézőpontból) félretéve a FM+kormánypárt akcióit nézve lényeges kérdés viszont: egy rakás problémával megrakott ország (eü, drog, rakás kaki gazdaság) vezetője miért is rohan egész kormánymunkanapokat azon nyűglődni, hogy mi van - mi legyen egy tőle 3000km-re lévő válsággóccal?
Továbbá aggasztó, amikor nekiállnak 1:1-ben hamasz forrás kamuhíreket lehozni, és azalapján lázítani...[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz t72killer #39058 üzenetére
Minden ok nálatok, ti mennyire vagytok érintettek?
-
t72killer
titán
válasz moleculez #39059 üzenetére
A tetőt megbontotta, vmi hihetetlen mázlival találtam tetőfedőt, aki tegnap még az eső elején rendbetette a cuccot. A múltkori árvizek-földcsuszamlások húzósabbak voltak a környéken, szerencsére a mi házunk dombon van.
-
Devid_81
félisten
Koszi sracok az infot a Palestin vs Israel temaban
Evek ota nem tudom Oket hova tenni, hogy kivel mi a "baj"
De most legalabb ez az "uj" haboru picit vilagosabb nekem....
-
moleculez
veterán
Hülyebiztos Marketplace hirdetés. Gondoltam én… de nem, csak azokat kérdezik ami le van írva . Ezt így küldöm nekik majd megkérdez mégvalamit ami le van írva .
-
t72killer
titán
válasz moleculez #39065 üzenetére
A Föld IQ-szintje 1900 óta állandó, a népesség azóta kb 5x-öződött... Nejem futott ilyenbe nemrég, gyerekágyat akart venni. A zseni eladó 3x kérésre (kb 2-2napot várva az értelmes válaszra) se volt képes felfogni mit szeretnének tőle és egy nyomorult centivel odamenni a portékához, lemérni.
Szétdrogozott agyú szerencsétlenek.[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
válasz moleculez #39070 üzenetére
Google maps ls278ra:
Es ls27re:
Sehol nem hasznalnak 3 szamjegyet amikor betajolashoz adnak iranyitoszamot, csak az elso 2-t. Neked lehet egyertelmu, de az egyszeru ember inkabb csak megkerdezi hogy honnan vagy, mert lehet elsore nem esik le nekik hogy az iranyitoszamod van ott es nem epp litvaniabol hirdetsz dront..
-
moleculez
veterán
Ok akkor ennek alászaladtam🤷🏼♂️
-
Alvin_ti4200
félisten
-
t72killer
titán
válasz Alvin_ti4200 #39075 üzenetére
. Hátőőizé, ezek a zsenik a Lehmann brothers-t is csillagos ötösre pontozták 2007ben
-
moleculez
veterán
válasz Alvin_ti4200 #39075 üzenetére
Gondolom nem mozgott pár milla/mrd a háttérben ezért.
-
t72killer
titán
válasz moleculez #39077 üzenetére
Komolyan nem tudom ezek az elemzők melyik Ecserin vették a Harward+stb diplomáikat. Tudom, én vagyok a címeres főpesszimista a topikban meg duguljakel (nem te mondtad ), de amiket így még az agyamban maradt némi mérnöki huzalozás és alapszinten tanult közgáz+"életiskolája" társadalomszociológia mentén látok:
#1: Brexit - és az összes fallout. + Intő jel, hogy a kormány-várományos Labournek sincs esze ágában rejoin-olni.
#2: Külön is írom, mert nem csak a brexit miatt van: lecsúszó munkás és középosztály == kevesebb elkölthető bér == gyengülő belső piac.
#3: A valós problémák (lásd fenti két csoport) tudatos szőnyeg alá söprése: keménydrogok*, fiatalkori SÚLYOS bűnözés, szegénység (ide sorolom azokat a milliókat, akiknek választani kell, hogy legyen a heti bevásárlókosárban egy csomag füstölt lazac, vagy a nappalit fel tudják fűteni 19 fokra).
#4: Igencsak drága "ződ" agymenések: tömegek terelése a k.rvadrága és krva rövid hatótávú e-autók felé, esős-felhős éghajlat alá napelemek nyomatása, atomerőművek elhanyagolása, ULEZ és 20mph-terror: ezek pénz+idő(=pénz) paraméterként megjelennek a sztori végén.
#5 haldokoló népegészségügy = munkaképes emberek mennek a levesbe, vagy egyenesen csecsemők, akikből dolgozó-adózó állampolgárok válnának/aki teheti napokat-heteket tölt magánból magánba rohangálva IDŐT pocsékolva - miközben GDP-t is termelhetne egy jól működő rendszer mellett.
*hogy derüljünk egy cseppet, a kontinens koxtérképe (nem a legújabb, mert b.szott brexit óta nem mérik a többi országgal) - ez lehet feldobja a befektetési bankárok-brokik kedvét, de nem kifejezetten hasznos a társadalom jövőbeni teljesítményét illetőleg:
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz Devid_81 #39082 üzenetére
Teljesen egyértelmű hogy az algoritmus dob valamit bármiféle treshold nélkül ők meg szétteszik a kezüket “it is what it is”🤷🏼♂️.
Szerk: ahogy fentebb is látszik egy pár soros hirdetés értelmezése is nehézséget okoz a lakosságnak, akkor egy insurance policy rendes kitöltése?!
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
válasz sh4d0w #39084 üzenetére
Asszony iden szerzett jogsit, egy 2 eves Fiat 500ast (~£14k volt kb, 600 merfolddel, automata) vettunk neki.
Ugy hogy volt egy karom iden a masik autonkkal, az 500ra en lettem main driver, asszony additional, fizetunk evi £800 alatt, es az Admiral Gold, £0 excess.
Az Ioniq 5re egyeduli driverkent £1700 Mondjuk kar elott valami £800 volt, szinten Admiral Gold, es a renewal az £2800 lett volna -
aero.
veterán
Muternak tegnap kötöttem, 3.-án jár le. 3.-tól 1044, 4.-étől 504. Screw logic
A road tax áraknak viszont jól odaraktak az elmúlt 4 évben ….
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
sh4d0w
félisten
válasz instantwater #39090 üzenetére
Ez azert nem egeszen igaz. UK-ben pl. auto atirasa nem kerul semmibe - azert nem, mert az adot azert fizeted, hogy ezt az allam elvegezze. Ellenben Hungariaban meg kobcenti alapjan is fizetsz az atirasert, pedig itt aztan van ado boven.
https://www.coreinfinity.tech
-
t72killer
titán
válasz instantwater #39090 üzenetére
ja, már a 20%-ért is azt kapom a p.fámba, hogy ez nem jár, az nem jár amaz nem jár. Amikor ez egy minimál bérszint, amit BÁRKI megugorhat, csak akarni kéne egy picit dolgozni.
-
instantwater
addikt
válasz sh4d0w #39091 üzenetére
Az előző hozzászólásban az Income Tax 40%-os sávjára gondoltam, amit nem az autóügyekre fordítanak, és, ha így lenne, az autó nélküliek jogosan lennének felháborodva.
Fizetek az autóra VED-t hétköznapi nevén Road Taxot, valamint Fuel Dutyt 52.95p-t literenként, amire még rádobják a 20%-os VAT-t, mindezt a 20-40%-Income Taxxal leadózott pénzemből.
Úgyhogy nem kell mosdatni a HMRC-t.
Nagyobb szívás a 40%-os Income Tax, mint az átírási költség.
Persze otthon más, máshogy sz.vás, és ezért vagyunk mindannyian itt, de nem annyira ingyen van az ingyenes átírás. -
t72killer
titán
válasz instantwater #39093 üzenetére
Naigen, nem matekoztam végig, az itteni 20% VAT tényleg jobb, mint a magyar, de valahogy az üzemanyag drágábbra jön ki, még úgy is, hogy Mo.-on nem kevés ársapkás teher van a teljes áron: GázolajHU: 650Ft=1.48GBP, GázolajUK=1.56GBP (mindkettő kb legolcsóbb helyeken levadászva). Vastagon megfizetünk mi minden autóval kapcsolatos költséget mindenféle adókon keresztül, úgy is, hogy nem is látjuk: magyar csoportban írta egy honfitárs, hogy kicsi autósműhelyre évi HAT EZER FONT councilt fizetnek. Ezt nyilván nem saját zsebből kívánják fedezni, az összes többi zsebmetszéssel egyetemben ott lesz a számlán...
Tény, sokminden barátságosnak tűnik autós témában, de ha kicsit is kilógsz a sorból (pl fiatal vagy, egyszer elkapott a trafipax, stb) felzabáltatnak a biztosítóval.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz instantwater #39093 üzenetére
Ha elfelejtetted volna: Hungariaban pont ugyanugy van gepjarmu ado es a nafta brutto ara is pont ugyanigy alakul es pont ugyanigy a mar adozott penzbol adozol meg (es 27% az AFA, nem 20).
A kulonbseg viszont az (es nem magyarazom el meg egyszer, ebbol a szempontbol ez a nap mar nagyon faraszto), hogy Hungariaban az allam nem latja el a feladatait a befizetett adokbol, hanem meg pluszban ker dijat arra, amire elvileg a jonep adozik.
Ugyhogy nem mosdatom a HMRC-t, az allamok kozotti kulonbseget mutatom. (Es azt sem kell magyaraznod, hogy nem ingyen van, mert en is tisztaban vagyok vele, csak UK-ben nem fizetsz ugyanazert 2x, Hungariaban meg igen.)
https://www.coreinfinity.tech
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #39095 üzenetére
A két ország közötti matek pláne dinamikájában kb annyira eltérő mint egy F és egy G elektromos dugó... Többoldalas értekezés lenne mindent levezetve összehasonlítani, és még így is simán lehet bizonyos EGYÉNI szitukban az egyik jobb, más egéneknél a másik.
FYI: UK se nagyon rohan azokért az adópennykért szolgáltatni. Ld zsákos NHS, pl francia TGV-hálózattól fényévekre lemaradt tömegközlekedési infrastruktúra, hogy csak apróságokat említsek. Nyilván csóri magyarisztánt nem nehéz felülmúlni, de UK elvileg nyugat-eu lenne.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Stonehaven-t durván elkapta a vihar . Tavaly nyáron jártunk ott, aranyos hely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas