Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essentials

    aktív tag

    Van abban valami bájos, amikor egyesek úgy váltogatják a munkahelyeiket, mint mások az alsónadrágot, és mindig az a konklúziójuk 1-1 felmondás előtt, hogy őket bántják, mindenki szemét, direkt ráutaztak. Egyrészt fel sem foghatom hogy embereknek hogy a viharba nincs annyika önkritikája sem, hogy a sokadik ilyen alkalom után megpróbáljanak magukba is nézni mások hibáztatása helyett, a másik gondolatom ezzel kapcsolatban hogy ahhoz meg még hülyének is kell lenni, hogy az illető ne vegye észre -> a munkaerő piaci lehetőségeit szűkíti ezekkel a váltásokkal.
    No nem csak azért, mert a "levetett" munkahelyekre már nem mehet vissza...
    Én sok sok éven át dolgoztam kiskereskedelemben vezető pozíciókban, és kismillió állásinterjút voltam kénytelen lezavarni, előtte meg nyilván meg kellett csinálni a CV-k szűrését is. Amikor kezembe vettem a jelentkezők pakkját azokat iktattam is vissza a HR-nek, akiknél néhány év alatt egy halom munkahely felsorolást olvastam. Még ha tetszettek is a skilljei, tapasztaltnak tűntek, akkor is mentek a szemétbe. Ki akar olyan emberrel együtt dolgozni, aki bizonyos okoknál fogva néhány hónapokat bír lehúzni egy helyen? Én nem! És más sem, max a sarki Fornettis gondolkodik hónapokban 1-1-1 leszedált alkoholistával, vagy technokol rapid fiatallal, komoly munkahelyek nem. Pláne olyanok, ahol még a juttatások is kedvezőek.

    Szal igazán irritál, amikor az ilyen személyek még be is szólnak azoknak, akik csak egy "dobozban ülnek" becsületes fix munkahelyen, PLÁNE úgy hogy az illető személy megint munkanélküli, és tegnap előtt még a munkaügyi központ előtt száradt a segélyért sorbanállva, miközben a másik arc a klimatizált "lukban" töltötte olyan pénzért az idejét, amivel fenn képes tartani magát.

    Van még véleményem a témában, és hozzáfűzni valóm is, de inkább nem írom tovább. Viszont egyeseknek itt az ideje kicsit magába néznie, és aggyal felfogni, meddig ér a takarójuk, és mit csinálnak szarul.

Új hozzászólás Aktív témák