Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz rup1u5 #3316 üzenetére

    Csak arra tessék gondolni, hogy a PCIE 3.0 13 éves és még egy mostani csúcs 4090 is köszöni jól elvan azon a sávszélességen.

    Az a múlt, és tegyük hozzá, hogy a 3.0-ás PCI-Express szabvány valóban 13 éves, de még kellett neki 1-2 év, amíg megjelent az alaplapokon. Aztán volt egy nagy szakadék, és 7 év kellett a 4.0-ás megjelenéséig, de már csak 2, majd 3 év kellett egy-egy újabb szabványhoz.
    Mivel a 4.0 itt van egy ideje velünk, illetve már az 5.0 is megkérkezett, a téma kicsit módosult, mert lehet rá építeni... Szóval nem biztos, hogy bölcs az elmúlt 13 évet alapul venni az elkövetkezendő évek kapcsán (aztán persze lehet, hogy Neked lesz igazad...).

    A másik történet, hogy a VGA-k kihasználják-e, az egy érdekes kérdéskör, a csúcs kártyáknál nem annyira, egyszerűen azért, mert a legfontosabb képessége (sávszélesség) egyszerűen nem akkora tényező, mivel a VGA kártyák memóriájára támaszkodnak, és csak a textúrák betöltésére használják elsődlegesen - ami a fedélzeten lévő memória mérete miatt nem esszenciális a top kategóriában.

    Ezért fals az RTX 4090-est elővenni...
    Ahol a PCI-Express sebesség számít, az pont az alsóbb kategóriás kártyák esete, mint az RX6600XT például...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák