- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Mai napon vettem újonnan egy Sapphire Nitro R9 380X videokártyát.
Következők vannak vele röviden.
Első benyomás ,fakult képmegjelenítés ,terhelés alatt eléggé hallható cicergés ,nagyon melegszik a kártya ,szoftveresen 80fok környékén jelezz ,fizikailag meg tűz forró az egész kártya,finoman fogalmazva a back pate-hez hozzáérve leégett az ujjam! .
Játékok lagolnak nagyon komoly szinten,ez előtt egy HD7950 volt a gépben és annak a grafikus beállításait játékon belül nem bírja 30fps-el,míg a volt kártyával szakított a 60fps.
Tápegységem 400w HEXA+
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Sorolom röviden a következő jelenségeket egy újonnan vásárolt Sapphire NITRO 380X-ről.
Első benyomás:
Fakult kép,terhelés alatt nem is ciripel,inkább ilyen égő-perzselő hang ami nagyon halkan a videokártyából jön,egyenesen a 2x 6pin csatlakozó környékéről.
Nagyon melegszik ,szoftveresen jelzett 75 fok környékén fizikailag egy beizzott vasalóra hasonlítanám az egész kártyát.
Játékok nagyon lagosak ,teljesítményre sem az általános ,gyengébb fps számokat ér el néha.
PC-t lassítja szimpla létezése működés közben ,végül meg egy furcsaságra leltem már sima asztal használat mellett ,amiről készítettem is egy VideótTiszta rendszer telepítése is megvolt formázott partícióra ,gyári oldalról régebbi driver-el is próbálkoztam.
Tápegységre is van még garancia ,onnan származik ahonnan a videokártya.
Videokártya vásárlástól ezek után biztosan elállok,Pénteken lett vásárolva ,vásárlástól számított következő órában már jeleztem az eladónak telefonon,hogy probléma van,közölte Hétfőn orvosolva lesz.
Biztonság kedvéért azért normálisan beüzemeltem,szoftveresen mindent tisztán elvégeztem vele ,innentől kezdve többet nem tudok tenni,szépen vissza csomagoltam a dobozába.Sapphire gyártó volt az ,amiben eddig mindig vakon megbíztam, nem szeretnék általánosítani mert nem is okos megoldás,de hatalmasat csalódtam bennük ,főleg ezzel a szériával.
Most már vlhol értem,miért vesznek új kártyák közül inkább nvidia-t.
Visszasírom az öreg 7950-em,rengeteg tartalék volt benne és bivalyerős. -
TechN7ne
nagyúr
válasz belaazallat #3651 üzenetére
Senki félre ne értsen ,egyáltalán nem szoftveresen érzem hibásnak a 380/x szériát ,de igazság szerint maga a Tonga gpu sem egy stabil megoldás!
Nem szeretnék általánosítani de vlmi van benne, vettem a boltban egy Nitro 380x-et az AMD szeretete lökésével ,Sapphire kártyákban meg igazán még soha nem csalódtam.
Leírtam már feljebb ,terhelés alatt perzselő ciripelés a vga pin csatlakozó felől, nagyon melegedett a kártya ,backplate-től kis híján leéget az ujjam ,teljesítményre gyengének éreztem pl. egy Tahiti-hoz képest ,ráadásul nagyon csúnyán mentek vele a játékok ,fps leesések,rengeteg lagolások olyan játékokban ,ahol a volt AMD kártyáim vaj simán dolgoztak.
Szinte minden olyan rossz tulajdonságot megkaptam ettől a videokártyától ,mikre még véletlen sem szeretnénk számítani ,elég rossz élmény és hatalmas csalódás főleg a Sapphire-től....
Végül elálltam a vásárlástól és visszatértem egy hűs és nagyon jól húzható Tahitire-de ez már off.(#3648) M@rdel
Igen ,ez egy kemény időszakom volt,több hibás kártya járt nálam a használt piacról ,de szerencsére tisztázva lettek ,nem ment senki kárára.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest