Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyuszaa

    őstag

    válasz daveoff #31496 üzenetére

    Mostanában felkerült egy két-jó áron lévő 7950 tényleg apróra, újra vásárlás előtt egy pitcairnXT kártyát néztem ki (nem használtat), de ha már ilyen kevés köztük az árkülönbség csak ott van az emberben, hogy valamennyivel kipótolva már egy kategóriával feljebb lévő, tahitis kártyát kaphatott volna cserébe a használt piacon ezért a pénzért.

    De figyelembe véve egy-két (számomra kizáró tényezőt) mint a fesz. zár, nincs VRM monitorozás, olcsóbbított verziók elektronika terén, gyenge gpu-vrm hűtés .. máris lecsökken a kör, ami meg nem lenne rossz ajánlat ott vagy kevés már a garancia, és nem is sokkal olcsóbban adják, ha azok bolti árát vesszük alapul. ( persze ott sincs sok választási lehetőség már, és lassan ezek se lesznek.)
    Itt már jóval fontosabb ezeket a szempontokat figyelembe venni, egy 7850 dual-x után durva különbség volt számomra egy sapphire 7870XT a butított tahitis chip-el, és ott még ez a lehető legjobb hűtési megoldás, sok tranzisztort kell etetni.

    Mivel én nem fogom tartogatni sokáig az új jövevényt, nem emiatt akarom eladni még jobban nyomott áron, pár hónap múlva aprón, az egyéb fenti tényezővel rákontrázva.

    Finomhangolással az optimális körülmények teremtése, lehetséges extra teljesítmény kinyerésével balanszban, egy erre megfelelő, pláne új kártyával izgalmas. ;]

    Nem hagyott nyugodni, megrendeltem inkább végül egy új vapor-x-et helyileg kerek 70K-ba, rendes bolti garanciával, pedig nem ezt terveztem. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák