Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz ALONSO11 #43068 üzenetére

    Azt kellene megnézni, hogy mennyi feszt kapnak a gpu-k. Valószínűleg itt a különbség oka :)
    Sapphire-nál a sima 270 max 1,188V-ot kap, a 207X pedig 1,235-öt. ez sokat számít melegedésben, ez kipróbált dolog. ( asus gyári biosom most nincs kéznél azt nem tudom mennyi. Van itt 2 bios de szerintem az nem gyári)
    Mivel a 2 kártya ugyanaz így próbálnak valamit tenni hogy lehetőleg a 270-es ne menjen annyira mint a drágább 270 x :)

    A hűtések szerintem is ugyanazok, az eltérő % / fordulatszám abból adódhat hogy nem egyforma ventiket használnak. Ez lehet simán beszállítói kérdés is, nem csak szándékos. Azzal pedig egyetértek hogy egy komolyabbnak tűnő hűtő nem mindig jobb. Amikor az első hőcsöves hűtők bejöttek akkor sokat tesztelgettem, de úgy vettem észre hogy nem mindig van arányban az ár a teljesítménnyel, és egy szint után már hiába egyre nagyobb a borda és a cső, stb, nem arányosan jobban hűt. Én az i3-as procin még mindig régi ac freezer pro-t használok, mert ez is bőven lehűti, pedig 2000ft-os hűtő kb. A tízezer felettiekkel is max pár fokot nyernék, de ide nem kell.
    Ezek a vga-k meg messze nem olyan forrófejűek mint a régebbi pl 4870-ek és nagyobb darabok, ráadásul simán bírniuk kell szerintem 80 fokot is. Én már írtam hogy elvből nem adok sok ezerrel többet egy kártyáért ugyanazért a teljesítményért. Bármelyiket vesszük, a teljesítmény kb ugyanaz, csak az órajelkülönbségek jönnek ki.
    Én régen vettem pár gigát is mert olcsó volt, OC-s, 3 év garis, csak nekem az 7-es széria ventijei hangosak voltak. Szidják itt a Sapphire-t is, pedig ha pár ezerrel olcsóbb a többinél akkor nyugodtan meg lehet venni. ( most éppen nem olcsóbb, most az msi van jó árban)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák