Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
válasz FollowTheORI #31701 üzenetére
Én tegnap feltoltam Win10-re, igaz nem 6xxx kártyához. Nem tapasztaltam semmilyen problémát. Stabilitás szempontjából némileg megnyugtató, hogy WHQL verzió.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
tobias88888
őstag
válasz Szpisti #31665 üzenetére
Hát, játékfüggő szerintem hogy az AFMF2 jó vagy sem. Egyfelől 100fps felett vagy 40 alatt sok értelme nincs, a kettő között az ahol értelmes lehet használni (pl sok játék van lockolva 60ra).
Total War Attilával próbáltam most, régebbi cím. Optimalizálatlan, tök mindegy hova állítja az ember, sose lesz 80 fps-nél több. Az átlag 50-60 fps-ről 110re ment a radeonos mutató, de a 99th low továbbra is 30 maradt és nem érződött natív 110-nek. Jobb lett és nem lett csúnyább sem érzésre, szóval használnám, de csodát azért nem tett. FSR/DLSS sem tenne ott csodát mondjuk, mert alacsonyabb felbontáson sincs több FPS
[ Szerkesztve ]
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok!
Életem elsődleges Amd kártyája van nálam, és eddig elég nagy csalódás.
Wint totál újra húztam mindent driver szépen felment.
Dead Space remake 1440p high beállításokkal droppol néha olyat hogy 1-2mp megfagy!Gép egy
Ryzen 5 3600
Msi x470
16gb 3200mh ram
Asus PA278CGV monitor (144hz verzió) hiába aktív a Freesync ha nem kapcsolok V-Sycn-et csikoz ugyan úgy...Most telepítek egy másik játékot(Jedi Survivor) kíváncsi vagyok, esetleg valakinek tipp vagy találkozott hasonlóval?
Egyedül az idő a barátom.
-
bobalazs
nagyúr
válasz jeffreybboy #31705 üzenetére
Az a játék képes bizonyos driverekkel szarul futni. DDU, majd rakj fel egyel régebbi drivert. Ha az se jó, még régebbit. Shader Cache-t töröld.
Kisérletezni kell míg jó nem lesz. -
raziel01
veterán
Csak a lényeg maradt le. Milyen VGA?
Amúgy a proci már 5 éves. -
Gyuffa
tag
Neten amit találtam ugyan olyan beállítás mellett videót, és szintén 6800-as vga, ott is akadozik, írták is a kommentben alul hogy maga a játék ilyen, szóval a hiba nem nálad van hardveres részben nyugi.
-
Curtain
senior tag
A legfrissebb driver (24.9.1) elég jó lett én eddig a 23.12.1-en voltam mert az beton stabil. Esetleg próbáld meg de tiszta telepítéssel. (ddu-val vagy amd cleanup-al töröld a drivert). Shader cache-t töröld miután/mielőtt feltelepíted. Eddig nálam a 24.9.1-es driver az ideiek közül az egyetlen ami hibamentes.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
kolopele
nagyúr
Csak nyugi, amikor előfizettem egy hónapra a Jedi Survivor miatt végig vittem a Dead Space remaket is, majd idegbajt kaptam az állandó szaggatástól, mások is írják amint látod hogy ilyen, így fogadd el vagy hagyd a fenébe, amúgy sem egy sokat érő játék.
. -
tobias88888
őstag
Új GPU esetén mindig az aktuális Display Driver Uninstaller-el kezdjük, simán leszedni az előző AMD/NVIDIA app-ot nem elég. Nekem GTX1060ról RTX2070re is voltak anomáliáim, mert azt hittem nem kell ennyinél a DDU, de sajnos igen. Szóval nem csak az AMD rossz ilyen szempontból, hanem az Nvidia és a Microsoft is.
-
jeffreybboy
tag
Köszi mindenkinek Jedi szépen fut. Meglep Sajnos Dead Space ilyen fos lett. Bár konzolom már megvolt de nagyon érdekelt volna mit tud így pcn.
Totál újra húztam gépet, szóval tiszta telepíted megvolt. De mint kiderult tényleg játék szar 😃Amd Adrenalinba tipp bárkitől beállítás terén?
Esetleg Fsrt érdemes használni játékok alatt?Sorry nem válaszolok külön külön mindenkinek csak így egyszerűbb 💪
-
RetepNyaraB
veterán
válasz jeffreybboy #31713 üzenetére
Dead Space helyett Alien Isolation - persze minimum hardon. Elfut egy mai mikrón is és rohadt hangulatos túlélős.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
jeffreybboy
tag
Na de cserébe annyi játék közben jel eldob a gép fut de monitoron nincs kép!
-
jeffreybboy
tag
válasz jeffreybboy #31715 üzenetére
És nem reagál semmire csak ha kihuzom tápot a gépből!
-
Curtain
senior tag
Próbáld ki az új Fluid Motion Frames 2-t. A játékoknál külön külön be tudod kapcsolni az adrenalin-ban. Sokan dícsérik. Ha van lehetőséged próbáld ki másik hdmi vagy dp kábellel.
[ Szerkesztve ]
-
Curtain
senior tag
válasz jeffreybboy #31718 üzenetére
Az elég kell hogy legyen. Másik kábellel próbáld ki összekötni a monitorral ha van lehetőséged.
-
jeffreybboy
tag
válasz Curtain #31719 üzenetére
Próbálok ilyeneket is, de nagyon érdekes. Mert kép elmegy kontrollel kezemben villog hogy nem kap jelet de gép megy. De hiba próbálok resetet nyomni vagy hosszan bekapcsolo gombot semmi reakció. De ventilátorok pörögnek meg a gép. Táp lekapcs vissza. Most nézelődtem minden oké e és újra neki futok jatszani. Mert közben telefonáltam valaki valamit tud e
-
mpierre
veterán
válasz jeffreybboy #31715 üzenetére
Ismerős. Dp kábellal kötötted rá? [link]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Gameplay felvételt csinálnék, de valami nem jól működik. OBS-sel és amd adrenalin programmal is próbáltam a felvételt. Kari 6650xt, win10x64, 32gb ram, vga progi 24.9.1. Eddig 23.9.1-et használtam, azzal és az újjal is ugyan az a probléma, szóval frissítés után sem változott. Az OBS is frissítve lett a mostanira 30.2.3 a régebbiről, ami 30.0.2. volt. Itt is azért frissítettem, hogy hátha, de szintén nem változott tőle semmi. A programban állítgattam pár dolgot, amit interneten javasoltak, de az sem változtatott semmin.
Az lenne a probléma, hogy amikor obs-sel (de adrenalinnal is) készítek gameplay videót, akkor a felvett videóban kb. 6 és 10 másodpercenként vannak apró sűrű laggolások, ami kb. 1 másodperces, mintha droppolna az fps, de a játék és felvétel közben nincs ilyen. Több game-el is kipróbáltam, olyannal is ami régebbi vagy kis igényű. Például játék és felvétel alatt teljesítményfigyelővel is ellenőriztem, fps fixálva 60fps-re és nem esik le, micro stutter 0.0, cpu használat 7-8% és gpu használat 10-12%, nem terhelt és nem laggol. De a kimentett videón mégis megjelennek? Valaki tudna esetleg segíteni mi lehet a probléma? -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy nálam a 6700xt-nél az MPT-vel beállított fesz fixen van játékokban, a fiamnál a 6750xt-nél viszont terhelésről függően változik?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
PuMbA
titán
válasz jeffreybboy #31724 üzenetére
Nincs DP a monitorodon? Ha van, használj DP-t, a HDMI az házimozi szabvány. Ahogy régen a VGA csatlakozó, majd a DVI volt a monitoroknál, az ma a DP.
[ Szerkesztve ]
-
Tósoki
csendes tag
Sziasztok!
6900 XT -kapcsán szeretnek magyarázatot kapni tőletek egy fura "jelenségre". Adott egy autó szimulátor az ACC Assetto Corsa Competizione. 1440p.
Számomra megmagyarázhatatlan dolog, hogy játék közben előfordul az FPS drop. Igaz egy-egy pályán és mindig az adott helyen. De nem lagg vagy apró szaggatás, hanem a cél 120fps helyett 90fps-re zuhan az érték sacc 30 másodpercre. Ez esetben a GPU terhelés is esik az alap 95-99%-ról 80-88%-ra, a GPU teljesítmény felvétel is visszaesik 240W környékére, a 290-300W szintről. Szerintem a fura az, hogy a CPU( 5800X) terhelése ilyenkor is 54-56%, mint hibamentes helyzetben. Tehát nem lep fel CPU limit. A GPU hömérséklet/Hotspot hőfok 62/76°. A RAM használatom foyamatos ~ 12GB, a VRam is ~11Gb. Magam semmi eltérést nem tapasztalok ami miatt indokolt lenne a közel 30% FPS csökkenés. Ez egy éve zajlik így. Valaki tudna erre megoldást?
Köszönöm! -
Tósoki
csendes tag
-
Szpisti
addikt
válasz Tósoki #31728 üzenetére
Szerintem semmit. Úgy gondolom a játék hibája, esetleg nem néztél utána a neten, hogy másnál van-e ilyen probléma?
De még az is lehet, hogy CPU limit mégis, mármint lehet, hogy a játék nem használja ki a magokat, és amiatt van a megtorpanás azon a részen. Vagy lehet, hogy egy 5800X3D-vel már nem lenne ez a gond... Persze ez mind csak agyalás...[ Szerkesztve ]
-
Tósoki
csendes tag
válasz Szpisti #31729 üzenetére
De keresgéltem. Viszont egzakt megoldást sehol nem találtam/kaptam. Más szerint magas frekis RAM kellene (3200Mhz a mostani). Reddit-en is panaszkodnak hasonló hibára. Valakinek akkor jött elő mikor RTX-ről RX-re váltott. Pedig újabb/erősebb a RX Update. Tudok olyat is akinek viszont semmi gondja nincsen mióta RTX-re cserélte.
Viszont a 3D procival elültetted a gondolat magját! Pedig eddig büszkén hittem, hogy minek a 3D mivel félgőzön megy az 5800X. -
Lendova
őstag
Nagyon kell neki az egyszálas teljesítmény vagy X3D. Plussz az Nvidia driver jelentősen jobb sebességet produkál CPU limites játékokban DX11 esetén.
All fiat goes to zero.
-
Tósoki
csendes tag
válasz Lendova #31731 üzenetére
Igen, köszi! A magas Cpu igénye ismerős, de nem gondoltam volna, hogy a 5800X-hez képest ennyivel többet tudna a 3D. Viszont a kártyacsere az jelenleg porondon van nálam. Igaz eddig AMD vonalon 7900 irányába nézelődtem. De azt hiszem inkább a zöldekre szavazok 4070S vagy TI. Ismerősök szerint a DLSS sokkal hatékonyabb mint az FSR.
-
dudu5130
őstag
Sziasztok! Frissebb Adrenalint telepítettem és nem tudom megnyitni, nem találom a gépen. DDU-val lepucoltam a régit és telepítés után nem tudom megnyitni az újat. 24.8.1et telepítettem.
-
PuMbA
titán
válasz dudu5130 #31733 üzenetére
24.9.1-ben nagyon sok mindent javítottak, az az ajánlott verzió jelenleg DDU használati leírását pontosan követted? Csak speciális esetben érdemes használni. Új driver felrakásakor tökéletesen elég az AMD telepítőbe épített beállítások alaphelyzetbe állítása funkció.
[ Szerkesztve ]
-
Tósoki
csendes tag
válasz Lendova #31735 üzenetére
Köszönöm a prezentációt! Sanszos, hogy majd valahol meglesem a 4000 szériát DLSS alatt. De még egy próbán töröm a fejem. Mivel az 5800x és a 3D közt "csupán" az L3 cache memória 32mb/96mb a difi. Viszont a 5800X3D jelenleg már a világon nem kapható. Így egy köztes megoldás 5900XT 64mb L3 cache proci cserére gondoltam.
Őszintén ha 10-15% -stabilabb lesz az ACC akkor megérte.
Ugyanis még 170k-ért is kapható itt az aprón a használt 3D... -
PuMbA
titán
válasz Tósoki #31736 üzenetére
A 5900XT semmit se fog érni, mert 16 magot nem használnak ki a játékok, így ugyanúgy csak 32MB cache-hez tudnak hozzáférni A 64MB L3 cache ugyanis ketté van osztva, tehát 8 magnak jut 32MB, másik 8-nak szintén 32MB, mert az AMD processzorok CCD egységekből épülnek fel.
Egy ilyen egységben van 8 mag és 32MB L3 cache. 5800X-ben van egy ilyen CCD, 5900XT-ben pedig kettő. A játékok 8 magig skálázódnak, így a másik CCD és L3 cache csak dísznek lenne. Jól látható tesztekben, hogy semmivel se gyorsabb az 5900XT. Az 5800X3D azért über jó, mert egy CCD-ből áll és ezen van a 3D cache, tehát a 96MB L3 cache-t eléri mind a 8 mag.
[ Szerkesztve ]
-
Tósoki
csendes tag
válasz tobias88888 #31739 üzenetére
A CPU igénnyel és a nem jól optimalizált programmal eddig is tisztában voltam. Viszont egy ismerősnél sokkal stabilabban fut RTX4070S-en. Én arra keresem a miérteket,hogy "malmozik" a GPU ~80% terhelés,~50% CPU mellett. Egy 2017 játék ilyen jelenséget okoz 5800X, 6900XT 32GB, 4.0 NVME SSD alatt. Miközben ennél sokkal krumplibb PC-n nem panaszkodnak. De már körvonalazódik...
-
Motion_Blur
félisten
válasz Tósoki #31740 üzenetére
Én is ACC-vel tolom (3440x1440p, 144hz),
eddig 6900XT-vel, most már 7800XT-vel.A proci egy 5900X (a legerősebb 2 mag 4950-5050 MHz körül fut terhelés alatt), a RAM pedig 3733MHz@CL16.
Ebben a felállásban nekem végig 100-144hz/fps körül volt/van mindkét kártyával, FPS beesés bizonyos pályák bizonyos kanyarjaiban van TV CAM nézetből, de ettől még a GPU terhelés végig 99-100%.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Tósoki
csendes tag
válasz Motion_Blur #31741 üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Nálam is adott pálya, adott kanyarjában jelentkeznek.
Egy monitor, 2560x1440, minden Epic, FSR custom 80%,(van amikor FSR ULTRA),120fps beállítások.
Pl. Nord vonalvezetésen amikor a célegyenes lelátói és boxutca köze érünk be, Hungaroring eseten a forrástól felefelé a Mansell kanyar előtt. Hirtelen ezek ugranak be. Magam mindig belső cockpit nézetben vezetek. Érdekes, hogy nem akkor jelentkezik amikor megmozdul a mezőny. Hanem ezekben az imént említett pálya részeken.
Hirtelen felindulásból rendeltem egy 5700X3D-t. Korábban említett 5800X3D piaci helyzete miatt. Tesztek alapján alig marad el tőle. Tudom tudom, órajelben visszalépés a mostani 5800X-emhez képest. De nekem eddig sem volt kihatással a ACC-re az alap 3.4-4.7GHZ közti váltás. Ismerek olyat aki 5700X3D-vel 4070SuperTi hajt probléma mentesen.
De a 7800XT kártyád kapcsán megint tetszik a AMD vonal.
Ha a 3D nem hoz előrelépést akkor 5900X csere-bere sem kizárt...[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Tósoki #31742 üzenetére
"De a 7800XT kártyád kapcsán megint tetszik a AMD vonal."
Nekem is kellemes meglepetés volt: [link]És jellemzően 7800XT, 7900GRE mind csendes, hűvös és teljesen CW mentes.
Na de nem kampányolni jöttem
Szerintem várj platformváltásig, én is azért nem cseréltem le a procit mert megyek majd AM5-re
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Tósoki
csendes tag
válasz Motion_Blur #31743 üzenetére
Értelek. Amúgy én nem biztos, hogy mostanában lépek AM5 irányába. Ha ez az ACC-s bosszúság nem volna akkor nekem teljesen elég lenne a mostani config. Csakis sok évés hardcore autós szimulátorok pörögnek nálam, mivel ebben ligában nincsenek friss ropogós AAA címek. AC,ACC,Iracing,Raceroom, LMU( ez kivétel hiszen idei megjelenés) 1440p 120fps.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Tósoki #31744 üzenetére
Nálam is 99%-ban AC és ACC megy.
Azért AC-ben is vannak hasonló jelenségek, ha Post Process be van kapcsolva és nyomsz egy külső kamerás nézetet pl. Barcelona 12-es kanyarjában, na ott is vége van a világnak ami az FPS számot illeti
Kíváncsian várom az új Assetto hogy muzsikál majd
-
Tósoki
csendes tag
válasz Motion_Blur #31745 üzenetére
Ezt még nem figyeltem meg. Sejtem, hogy akkor ez nálam is megtörténne. Új Assetto... Nem is tudom, persze nyitott leszek rá. De így is alig használom ki az eddigi szimulátorokat, mert időm szinte semmi. Pedig a Kunos szimek a kedvencek
-
Dark KillerX
addikt
Átmenetileg tulaja lettem egy Mech 2 Rx6600-nak beszámítás miatt
Driverből kb semmit nem tudtam állítani , üvöltött mint állat folyamatosan 2200+ rpm-en
Eddig sikerült MPT-el lejjebb mennem , de a hőfokok még engednek tovább
-
Vigneau
félisten
válasz Dark KillerX #31747 üzenetére
Sajnos az RX 6600 széria alsópolcos verziója.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Dark KillerX
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest