Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• varmi2

nagyúr

válasz lee56 #5236 üzenetére

A táp hatásfoka nem levonandó a ráért értékből. Hanem hozzáadandó. Mert Ha mondjuk 80% hatásfokú, 20-80% terhelésnél, és mondjuk a te konfigod papíron 200W eszik, akkor a táp leadja a 200W, de a hálózatból 240W vesz fel, mert ennek a 80%- a 200W.
    De amit a gyenge minőségű tápokról írtál, az korrekt. Codegen, meg hasonló ipari hulladékok.
    Egy modern konfignak, egy minőségi 300-350W táp elég, feltéve, hogy legalább 250W le tud adni a 12V ágon, mert a mai gépeknél ez a lényeges ág.Minden innen veszi az energiát.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

törölt tag

Egy nagyobb rangú PH user általában már tisztában van vele, hogy mi számít tápnak és mi nem. A 300W pedig leadott maximális teljesítmény a kimeneti oldalon, nem vonandó le belőle semmi. Hozzáadandó a hatásfok miatti veszteség, 85% mellett 345W lesz a felvétele konnektorból.

Az APUja nem fog 60Wnál többet kérni, 8 magos Zent meg nem vesz az RX470 mellé, talán ha 200W-ot kapni fog a táp, még lazább tuning is belefér, tekintve hogy a két komponens sem dolgozik sose egyszerre fullon hosszú ideig.
    Több FSP-m is volt amiket túlhajtva használtam a maximális teljesítménye felett kicsivel, és az FSP még csak nem is kiemelkedő táp, csak szimplán jó.

• 30z.Samu

félisten

FSP táp van a gépemben. Az R9-nél számoltam azzal is, hogy le kell cserélni egy nagyobbra, de ha az RX nem eszik annyit, akkor lehet hogy azt nem is kell vennem. Persze ez csak feltételezés. :) Az a terv, hogy idén veszek egy VGA-t a gépbe és kész. Memóriában is gondolkodtam, de végül arra jutottam, hogy lehet, hogy felesleges, ha AM4-re akarok váltani. Ott úgy is DDR4 lesz, szóval az a terv, hogy a VGA-t, amit mostanában vennék, az jönne az új platformra is kezdésnek. De a platform váltás feltehetőleg jövőre lesz, vagy amikor látok egy olyan procit, aminél azt mondom hogy érdemes beruházni. Nem elvárás, hogy 4k-ba fusson a játék, nekem bőven elég a 720p és az 1080p között valahol. Csak ha van egy kis szabadidőm, tudjak játszani. :)

Sic Parvis Magna

Új hozzászólás Aktív témák