Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Notebook hibák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #55595 üzenetére
Szopóroller a köbön
Abba is hagytam mára.
Az NF7-S v2 lap kerget az őrületbe.
Szóval adott a lap, van egy tbred b 2200+ és egy barton 2500+ athlon xp proci.
A barton simán megy 166-ról 200-as fsb-re állítva. Minden teszt lefut, kivéve a 3dm 03 battle of proxycon 2. tesztje, ott újraindul. Ha visszaveszem a szorzót 9-re akkor lefut.
Egyedül 9-szer 200-on, és alapon fut le. (azaz 1800MHz környékén). Ha emelem a 166-os fsb-t akár csak 170-re, annál a tesztnél már restart. Próbáltam feszemeléssel, de semmi eredmény. A BIOS-ban is megpróbáltam sok minden, spread spectrum stb, de nem javult.
Gondoltam beraom a 2200+-os tbred b-t. Ott is 1800Mhz körül van az alapfreki, ott lefut az adott teszt. FSB emelés 133-ról 166-ra, ott is csak 11-esre visszavéve a szorzót megy a dolog, ami szintén ez a mágikus 1833MHz. Nagyobb szorzóval is megy a lap, a többi teszt lefut, csak a 3dm 03 2. tesztje restartolja a gépet.
Tehát valahogy úgy néz ki, az fsb emelés nem probléma, csak a cpu frekvenciája maradjon 1800MHz környékén. De csak ennél a tesztnél. Úgy emlékszem nvidia vga-nál nem volt gond, de holnap visszateszem kipróbálni újra.
Olyan mintha valami interferencia vagy valami hasonló lenne, vagy mintha a nem gyári fsb-ken talán nem 66-on jár a AGP, és arra lenne kényes a kártya, nem tudom.
Vagy VRM hiba lehet, mert nagyobb frekvencián többet eszik a proci és amiatt restartol?
Látott valaki ilyesmit?
Ramcserén túl vagyok (annak ellenére, hogy mindegyik szettel lefutott a memtest), szóval az sem segített.
Találkozott már vki hasonló anomáliával?
Állítólag ezek a procik sokkal többet kell tudjanak, vagy én tudom rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 3600
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6mag 12szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest