- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
válasz DarthSun #49019 üzenetére
Viszont attól a ViewSonictól sírva fakadtam. Vagy rakjon oda egy 4:3-as monitort, vagy egy olyat, ami tud 4:3 módot, de ez a széthúzott kép nagyon gáz. PhotoShopos képnél (vége) leglátványosabb.
A gépe előtt viszont le a kalappal, nagyon kimaxolta.
2 éve mikor P4-en kellett dolgoznom (virtualizáláshoz nem volt erő, és kellett a GCC), akkor inkább helyi hálón VNC-n toltam, mintsem a CRT előtt. Pedig a színei ott vannak, de a villódzás nem megy.
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #49026 üzenetére
Mihez képest megy jól? Egy 7300GS-hez (Radeon X1300
HyperMemory) képest elfogadható, vagy ha retrobb játékokat nézzük (DirectX7) Geforce 2 GTS-hez is.
Nem kérdés, hogy jobbak-e az AMD integrált IGP-i, ár teljesítményben nem biztos, kérdés kinek milyen igényei vannak.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #49031 üzenetére
Manapság azért az Intel IGP sok tekintetben nincs lemaradva annyira, mint a régebben.
Valamint HD 4xxx széria eggyel újabb generáció ez a HD 3xxx -el jött egy időben.
Volt Intel 865G lapomon Extreme Graphics 2, na azzal tényleg nem sok minden volt élvezetes max a Quake II. Olyan TNT2 M64 (vanta) "szint".[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #49065 üzenetére
Azért van 4 év a HD4250 és az Ivy Bridge HD 4000-es között.
Tudom, hogy megy Dual-ban Tualatin Via chipset-tel. Én arra gondolok volt Xeon-okra P3 ugye, csak Slot 2-es foglalattal. Mondjuk S370-->Slot1 átalakítóval megy dual Slot1 es Intel chipset -es lapban, (BX-ben kis modifikációval)
[ Szerkesztve ]
-
válasz DarthSun #49106 üzenetére
Az USB to IDE-SATA lengőkábeles külső meghajtók miatt használom, egyrészt látok bármilyen aktivitást, valamint a hardveres HDD ledhez képest, mutatja külön az írást/olvasást is. Itt éppen felvillan a C meghajtón jelzett írás :
Olvasás esetén pedig a led alsó fele villan kéken.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #49106 üzenetére
Első notim-ban 1994-ben (486) is kb ekkora, pár száz MB -os winyó volt.
Emlékszem mindent le kell róla törölni, (Win 3.1, szövegszerkesztők ED2, tömörítők ARJ, számológép, NC, magyar ékezet kiosztás stb) hogy a Doom/Quake I elférjen rajta.
A trackball egér is csúcs volt rajta.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #49111 üzenetére
Kis vállalkozás elég jól hasított országos szinten akkor. (Turizmus, kereskedelem)
Végül is munkanoti volt egy it-s kft-é volt, csak részletre megkaptam (így jobban is vigyáztam rá) kedvezményes, használt áron, vonták a fizuból.
Manapság nem annyira megy, sajna.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
-
válasz DarthSun #49115 üzenetére
Tyrian2000 basszus mennyit játszottam vele.
Far managerbe HEX-be írogattam át a fegyvereket meg a hajókat.
Mega pluse előre hátra lvl11-be pattogott minden és darált rendesen az volt a kedvenc.
Persze a Zica vagy laser elöl, sonic előre állítva, kis zica oldalra meg SDF main gun.[ Szerkesztve ]
-
válasz DarthSun #49115 üzenetére
A 99- es demok közül meglepően kevés indul el a gépen, sokféle bajuk van. Kibontogattam a 11. Chip magazin scene könyvtárából a demokat (1996), na ezeknek már nemigen volt gondjuk. Igényes melók, némelyiknek a hangja, van amelyiknek a képe üt nagyot, vagy mindkettő. Az egyik vicces volt, kilépéskor 320x200- ban hagyta a videomódot, a 26"- os LCD- n jól nézett ki így az NC
Viszont dícsérendő hogy a legtöbb már be sem kéri a sound-setupot, detektálja a GUS- t automatán, vagy eleve azt feltételeziA 3 test probléma nem megoldható.
-
petakpa1
őstag
válasz DarthSun #49133 üzenetére
És megéri ezekkel próbálkozni, vagy inkább vegyek egy használt tápot itt az aprón. Alapból úgy vagyok vele, hogy ne pazaroljunk inkább beépítem ami itthon van elfekvőbe.
Viszont ez a 250W-os HP (Liteon) táp még épp elvinné a fentebb írt konfigot + kellene még hozzá ez a molex -> 4 pines átalakító és legalább 1 db molex -> sata táp átalakító is.
Aprón- van egy FSP 350PNR 3 ezerért, lehet még alkudni is lehet egy kicsit belőle, persze kérdés mennyit volt hajtva...
Újonnan viszont a legolcsóbb LC power tápok 6 ezertől indulnak
Rá lehet kockáztatni a használt FSP-re?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #49134 üzenetére
NV oldalon volt olyan bánatom, hogy már az AGP-s Riva128ZX-nek sem volt benne a BIOSában ezeknek a támogatása. Ezzel szemben egy Connect3D Radeon 9200 mindenféle módot fel tud mutatni, 8, 15, 16 és 32 biten egyaránt.
Most pedig találtam egy (szintén Connect3D) 9250-et, ami nem elég, hogy tudja mindezt, de még a memóriaméretet is 16MB-nak jelenti a BIOS, így még Jizzre is jó. Szerintem megvan az új AGP-s kedvencem.
De ezek szerint ATIéknál ez teljesen normális
Egyébként a Voodoo Banshee-m is fel tud mutatni ugyanilyen szép dolgokat, csak annak meg az a szépséghibája, hogy 24 bites a truecolor módja, ami számomra sokkal kevésbé támogatottnak tűnik, mint a 32.
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #49137 üzenetére
Az a 6-700W eléggé overkill egy vidikártya nélkül 100W körüli max fogyasztású gépbe. Egy erős GPU-val és tuninggal is nehezen megy fel 300W fölé. Inkább a 12V-os ágat szoktam nézni. Ha nincs erős GPU, akkor mondjuk max 10V-ot vesz fel, ami mellé egy táp ami let tud adni 12V-on 16A-ert már bőven jó, ha 20-at akkor erősen túl van biztosítva.
https://frescho.hu
-
arn
félisten
válasz DarthSun #49141 üzenetére
Doomhoz tuti nem kell semmi, csak ultrainit tyrianra nem emlekszem. A gusos emulaciok kb semmit se ernek, ott kell hasznalni, ahol kozvetlenul tamogatjak.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #49145 üzenetére
A gus swes emulatorai csak sb, fm, gmidi, roland, etc emulaciokra vannak kitalalva. Gust sose kellett (guson) emulalni, meg a pnp is hwesen kompatibils,
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz DarthSun #49148 üzenetére
sose programoztam gust, de amennyire emlekszem, van tobb modja a mintak feltoltesenek:
* a program megoldja maga
* loadpats - nem rezidens, de feltolti a mintakat
* ultramid - rezidenserre azert van szukseg, mert midinel altalaban az egesz konyvtarat fel szoktak tolteni a ramba, vagy elerheto a rombol, de a gusnal van egy programhoz rendelt ini, ami csak a zenekben elofordulo mintakat tolti fel, a tobbit nem. igy sporoltak a rammal, illetve jobb minosegu mintakat eredmenyez, mert a konyvtar kb 5m, addig az awe32 altalanosan hasznalt mintai 1ms romban vannak. bar minden viszonylagos, mert asszem a roland rap10 romja csak vmi 2-4m, de megis kenterbe veri mindket megoldast.
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #49233 üzenetére
Nem csoda, mert szvsz egy mukodo nincs belole nekem ilyen volt az elso 93ban, hamar bad sectoros lett. Akkoriban a legtragyabb vinyokat gyartottak.
Remek oldal [link]
[ Szerkesztve ]
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #49274 üzenetére
Szóval ha eléggé felpatchelném, menne az éles gépemen is. Nem baj.
Egyébként adtam neki újabb fordulót D3D-ben, végigpróbálgattam egy sor NV kártyával (hogy ne kelljen a drivert cserélni) TNT2 és GF4Ti közt. Vagy ezt már mondtam? Moderált felbontásban (800-1024) GF2-GF3 környékén kezd jó lenni, detail textures még mindig óvatosan adagolandó. Ehhez képest a mellékelt szövegben a Voodoo2 mint non plusz ultra van megemlítve. Azon meg szépen nekiindultam 800x600-ban, aztán sok helyen vehettem egyre visszább a felbontást, a Dark Arena meg már 512x384-ben is szaggatott. Szóval ez a játék se a "hozzá való" korhű gépen jó. Szerencsére legalább a 300A@450-nel nem volt semmi baja.
Blood-nak meg K7-eket adagoltam még tovább. Átléptem Slot A-ra, kiszórtam egy működésképtelen ezres Oriont - sebaj, ilyen már van, és annak legalább megvan a tokja is. Ezt nem is értem, miért hámozták meg félig, a hűtőjét simán fel lehetett volna fogatni anélkül is. Kapott továbbá 1.95V Vcore-t. A magja meg letördelve több oldalon. K7M-ben legalább nem problémázik a Blood+GUS.
[ Szerkesztve ]
-
-
ebegab92
senior tag
válasz DarthSun #49282 üzenetére
Én egy Xeon 5060-t hajtok FSB BlueStorm II 400W és Giga GA-EP45T-UD3LR mellett, 130W papíron, de elhajtja. Combosabb tuningot még nem néztem. Meg elég komoly hűtés is elkél egy ilyen "hatékony" processzornál. Spire VertiCool 4-em már megbirkózik vele, full réz az egész cucc
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #49333 üzenetére
Egy jobb P4-en simán fog menni a HD is. Az alaphoz egy erős P3 kell: [link] 2000+-os Thorntonnal toltam eleget. Eleinte 8500, majd egy 9600 volt a gépben ha jól emlékszem. Simán vitte, igaz a monitorom 1024x768-at tudott csak 85 Hz mellett, ezért úgy használtam. 1280-ban már csak 72 Hz volt meg.
3mast is ismered gondolom. Napokban láttam steamen brutálisan leárazva.
Nekem a legtöbbet tolt játékaim (a heti 5-6 órának talán a fele is) között van még mindig a Supreme Commander. Miatta cseréltem a 3000+ Venicet x2 3800-ra.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest