Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz FoxiestFox #80742 üzenetére

    "Én pl pont az a típus vagyok, hogy lefosom a grafikát, amíg hangulatos, de hang tekintetében többet várnék, mint ami jelenleg rendelkezésre áll a modern játékokban."

    Ha megfigyeljük az audio technika fejlődését, akkor jól láthatóan a '90-es évek elején szépen elkezdett a HiFi és a minőségi hang irányi igény csökkenni. Ez egy nemzetközi jelenség, de egy hazai példán levezetve:
    Amíg a '80-as években sokan több havi fizetésüket félretették, hogy megvegyenek egy Videoton / Orion tornyot (ami nem az zenehallgatás csúcsa), addig ma egy átlagos háztartásban már nem is találni dedikáltan zene hallgatásra gyártott eszközt. TV-ról szól a zene, Bluetooth eszközről, jobb esetben komolyabb fülhallgatóról, telefonon át.

    Szerintem hasonló zajlott le a PC-s audio világban is. Amikor már "good enough" lett, és apró különbségekért kellett volna nem annyira apró pénzt beleölni, akkor ott lehaltak a fejlesztések. A kicsit speciálisabb játékbeli audio effektek pedig ugyanúgy égetik a pénzt mint a kicsit speciálisabb video effektek, de kevésbé eladhatók.

Új hozzászólás Aktív témák