Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slayer Valor

    őstag

    válasz Santses #26 üzenetére

    szénhidrát+élesztő egyszerre bealkoholosodik. Igaz, hogy az élesztőben B vitamin van. És az is, hogy mindenki eszik szénhidrátot. Ezért ettük régen mi külön az élesztőt. Nemtom, akkor még finomnak tartottam, de már a világ összes pénzéért sem kóstolnám meg:DDD És ha vki kenyeret süt, ne élesztővel vegye, hanem kovásszal. Nekünk 2 héttel ez előtt sikerült is venni 700FT-ért venni 750gramm kovászt. És ez elég össz 30-40 kenyérre. Ja, és ami fontos: Ne fehérlisztből:) Majd belinkelek egy oldalt ami erről szól. De nem csak netoldalakon van szó ezekről, hanem különféle könyvekben is. Ez is hozzátartozik a vegetáriánus életmódhoz


    Itt is van egy pár dolog az élesztőről:DD 2-3 szó:D

    Már a modern orvostudomány is bebizonyította, hogy a vastagbél különböző betegségeinek kialakulásában az egyik fő tényező a rostszegény táplálkozás. Napi rostanyag-szükségletünk 30-40 gramm között van, ezzel szemben a magyarországi értékek ennek a felét sem teszik ki. Rostanyag található a zöldségekben, gyümölcsökben, a hántolatlan gabonafélékben és a babfélékben.

    A bélrendszer szempontjából a gabonafélék ballasztanyagai hatásosabbak, és mennyiségi részarányuk is magasabb, mint a zöldség- és gyümölcsféléké. A cellulóz a gabonák maghéjában található. Ezért javasoljuk a teljes gabonákból készült kásákat. A tésztafélék és a fehérkenyér nem rendelkeznek annyi hasznos tápértékkel, habár a vegetáriánus konyhában jelentős szerepet játszanak. Helyette készíthetünk lepényeket, ezzel elkerülve a rákkeltő élesztő fogyasztását is. Aki pedig az egészséges táplálkozás útján halad, idővel minden finomra őrölt lisztből készült táplálékot elhagy.


    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák