Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én egyetlen cégnél találkoztam ilyen típusú rangokkal, ott volt junior fejlesztő, fejlesztő, senior fejlesztő, vezető fejlesztő, és ezek fölött voltak a vezetők. Ott kb. 5 év máshol szerzett tapasztalat után fejlesztő voltam. De pl. az amerikai pénzügyi szektoros cégnél, ahol van associate, analyst, manager, senior manager, és felettük jön a VP, ED, MD, az IT területen a VP alatt a business területekkel ellentétben csak egyféle van. Persze van ott is junior, senior, de hivatalosan nincs ilyen számon tartva.
-
Egon
nagyúr
Szerintem pedig nem véletlenül van így, ahogy.
Pl. vegyük a megváltozott munkaképességűek vagy éppen az 50 év felettiek után járó munkáltatói kedvezményeket. Ha azt a munkavállaló kapná, akkor az lenne a látszat, hogy egy rokkant többet keres, mint egy egészséges, tehát egyfajta rossz ízű pozitív diszkrimináció jellege lenne a dolognak. Sokkal jobban mutat, ha azt a munkáltatót részesítjük kedvezményben, aki hajlandó az adott kategóriákba tartozó munkavállalókat alkalmazni.
Megfordítva a dolgot: nehogy már a munkáltatóm legyen "dotálva" az én, gyerekek után járó munkavállalói adókedvezményemmel (márpedig ha nettót jelölnék meg, mint bérigényt, akkor ez történne: a cég simán benyelné a nekem járó adókedvezményt)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz #73495296 #11401 üzenetére
Én egyetlen cégnél találkoztam ilyen típusú rangokkal, ott volt junior fejlesztő, fejlesztő, senior fejlesztő, vezető fejlesztő, és ezek fölött voltak a vezetők.
Ez konkrétan melyik cég volt, ha nem titok?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
axioma
veterán
Azert birom amikor 5 ev multtal senior es az a szakmai max...
Onkepzes tok jo, ha tudod, hogy mi kell osszesen, es hajlando vagy mindet vegigtolni (mondjuk diszkret matekot is ha ugy adja...). -
Egon
nagyúr
válasz #73495296 #11407 üzenetére
Ezért (is) mondok bruttót a béralkunál. A munkáltatónak alapvetően semmi köze hozzá, hogy esetleg milyen adó- vagy egyéb járulékkedvezményeket tudok érvényesíteni.
Egyébként eddig az összes béralkunál amin voltam, mindig mindenki bruttó bérigényt kérdezett, egyetlen kivétellel: ez utóbbi egy kis sufni-kft volt, ahol a bér egy részét valamilyen más jogcímen fizették volna (azt hiszem szellemi alkotás ellentételezéseként, hogy ne kelljen nyugdíjjárulékot fizetni - így persze nem is számított volna bele a bér egy része a nyugdíjba). Persze oda nem mentem dolgozni végül.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
axioma
veterán
válasz #73495296 #11407 üzenetére
Meg egyszer megkerdezem: miert is kene tudnia? Szamoljon ugy, hogy nincs semmi kedvezmeny, mert az nem a munkaber resze, hanem a kedvezmeny alapja (pl. gyerek) szamara jaro tamogatas. Megjegyzem pont tok mind1 hogy van-e gyerek, ha 1. a masik szulo igenyli 2. direkt nem igenyli, a netto miatt, majd a nav jovo evben (ha siet marcius elejen) kiutalja (tagabb csaladban mind2 elofordult, munkaltato ezzel trukkozese miatt).
-
törölt tag
HackerX-en volt már innen valaki? Megérte? Nem keresek aktívan munkát, de azért körbenéznék, hátha életem ajánlatát kapom meg ott.
-
Lacc
aktív tag
Hali.
Külföldi cégnek kell orvosi igazolás, angolul ők ezt mondják "General Practitioner panel", alias "GB panel". Sztakin azt látom, hogy "körzeti orvos jegyzéke", ez egyfajta igazolás lenne, hogy milyen betegségem van és milyen gyógyszereket szedek?
Most nem rendel az orvos, nem érem el, de ha a rendszeresen szedett gyógyszerekre is kíváncsi akkor másik orvoshoz is el kell mennem, mert nem a körzeti orvos írja fel nekem az állandó gyógyszeremet.
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna küldeni egy cikket/leírást, hogy milyen önéletrajzot várnak ma el a munkáltatók? És pl. az gáz, ha képnek a tablófotómat rakom be? Baj, ha előre elkészített sablont töltök ki?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Dinter #11412 üzenetére
"milyen önéletrajzot várnak ma el a munkáltatók": ezt a munkáltatók sem tudják, úgyhogy ilyen megállapodás nincs. kivéve állami szféra, mert ott kötelező az europass (szerintem ez jó ötlet).
ha nyugdíj előtt állsz, akkor gáz a tablófotó, másrészt meg egyáltalán ne rakj be képet, felesleges.
az előre elkészített sablon gáz.és ahogy előttem dkaro már válaszolt, jobbra fent jobangel.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dinter
addikt
Középfokú nyelvvizsga után megéri megcsinálni a felsőfokút még egyetem alatt? Mennyire számít, mennyire követelik?
-
Jhonny06
veterán
válasz Dinter #11418 üzenetére
Attól függ, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni. Arra mindenképpen jó, hogy felmérd az aktuális tudásod és/vagy a nyelvvizsga időpontjának kitűzésével több motivációd lesz tanulni. Ha anyagilag nem gond, akkor én megcsinálnám. Lehet, hogy nem kéri majd senki, de ártani nem árt.
-
bbdzyx
senior tag
válasz Jhonny06 #11420 üzenetére
+0,5
Ha belefér a keretbe, akkor valóban nem árt ha van papír, mert a pályakezdő poziknal meg talán kitétel lehet, de a mai tendencia az, hogy a munkáltatót az érdekli, hogy a gyakorlatban hogyan használod az adott nyelvet.[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezősködöm.
Nem rég végeztem az egyetemen, pénzügy, befektetéselemző specializáción, de kacsintgatnék a szoftverfejlesztős irányba.
Alapszintű ismeretekkel rendelkezem, C++-ot két félévet tanultam, VBA-t a munkám során nagyon sokat használtam, R-el is voltak próbálkozások, de csak egyetemi otthoni munkák elkészítésére. SQL-t is ismerem alapszinten. Inglis szpíking komplex felső.A kérdés, hogyan lehetne átnyergelni ebbe az irányba?
Egyetemre már többet nem szeretnék járni, a codecool-greenfox páros drága, és sok időt emészt fel. Olyan lehetőség szembejött, hogy NNG c++ academy. Erről valakinek van bármi ismerete, tapasztalata?
Esetleg egyéb, képzéssel egybekötött lehetőségekről tudtok?Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Jhonny06 #11425 üzenetére
Mar miert ne vennek fel? Ket felev c++ volt neki, leul, par het alatt szepen felfrissiti, megcsinal par gyakorlofeladatot, mittomen rendezes, lancolt lista, valami primszamos moka, aztan csinal egy oneletrajzot, amibe beleirja, hogy egyetem, ket felevnyi c++, aztan jelentkezik palyakezdo junior allasokra. Szerintem siman van eselye. Ha egy interjun kiesik, akkor otthon leul es megtanulja azt, amit nem tudott, szvsz legroszabb esetben az otodik interjun mar atmegy.
Penzugyi cegek szerintem meg kulon orulnenek is neki, nem olyan egyszeru olyan embert talalni, aki szeret programozni, es penzugyben kepzett.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Jhonny06
veterán
Kérdés, hogy a 2 félév alatt mit szedett fel. Ha ténylegesen gyakorolt sokat, akkor persze, be lehet kerülni, de ez nem derült ki. Junior pozihoz legalább valamennyi tapasztalat vagy mérnök infó végzettség nem árt.
Ezért jobb az akadémia ilyen esetben, mert jobb helyeken ugyanúgy kapsz fizetést az első pillanattól kezdve és van egy 3-6 hónapos idő, míg kicsit belerázódsz, otthon is gyakorolsz, stb.
-
válasz Jhonny06 #11427 üzenetére
Palyakezdo juniorrol beszelunk. Ha be tudja kapcsolni a gepet, felismer egy IDE-t, tisztaban van az alapfogalmakkal es nem teljesen susu, akkor nem jelenthet gondot, plane ha ra is keszul. Nyilvan ha a nyelvbol kb a nyelv nevere emlekszik, arra is csak paros napokon, akkor eselytelen, de azert egy palyakezdonel nincsenek akkora elvarasok. Mentalitas, erdeklodes, nyelvtudas legyen meg, alapfogalmakkal legyen tisztaban, akarjon tanulni, tobbi majd jon.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Radnix
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Találtam a profession oldalon egy állást, ami jó lehet!
Kérdésem, hogy a proffesion oldalon belül küldjem el a jelentkezésem, vagy simán csak a cég email címére?
Melyik megoldás szimpatikusabb a cégeknek?(^)(>.<)(^)
-
Vegha
senior tag
válasz dellfanboy #11433 üzenetére
+1
-
törölt tag
Sziasztok fórumlakók!
Nem tudom mennyire off topik lesz amit írni fogok, de másnál is látom ezért bátorkodok a következővel.Régebben írtam, hogy mi a szakma és mi lenne a megfelelő irány a munka után. Nos mivel az IT érdekel a legjobban (eddig hw), de eléggé érdekel még a weblap készítés is. (Ha nem tévedek az HTML-CSS.)
A lényegi kérdés(ek):
Érdemes e ilyen tanfolyam után leselkednem a neten?
Nehéz e a 0-ról ismerekedni a nyelvekkel?Olvasgattam béreket és tudom, hogy ahhoz is kell tudás csak hát ameddig fiatal vagyok (20) és fog az agy addig rá lehet állni az új ismeretekre.
Ha tudtok választ adni a kérdésekre azt megköszönöm a nagyobb szakiktól.
Szép napot/estét Főnix.
-
válasz #78600448 #11435 üzenetére
HTML/CSS az kb a 0.001%-a a webfejlesztesnek.
Szokasos tanacsot tudom adni. Ha megy az angol, akkor online treningek a temakorben. Ha nem megy az angol, akkor tanulj meg angolul minimum egy eros kozepfok szintre, addig felesleges barmilyen programozasban gondolkodni.
Persze mehetsz tanfolyamra is, ha az jobban fekszik, de az olcso tanfolyam szart se er, a kis joindulattal hasznalhato tudast ado tanfolyam meg rohadt draga. Ami ennel tobbet er, az vagy az egyetem, vagy egy egyetemet elvegzett (vagy legalabb egy erdemleges szintig eljutott) szemelyes tanar.Sok sikert!
-
Mercutio_
félisten
Az elmúlt 5 hónapban már a html/css-t rég letudtad volna...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Szia, köszönöm a biztatást nos az angol nyelvvel nem állok rosszul, de nem is fényesen (alap tudással is 42% volt a próba nyelvvizsga.)
Szakmai portálokat szoktam böngészni, de rengeteget kell még tanulni a szakmai angolt. (Ennyiből sajnálom, hogy kisporolták a szakmait középből.)
Matek ennek a programozási nyelvnek mennyire kell ha még ezt megszabad kérdezni?Ha nagyon off topik, akkor szóljatok és elfáradok más topikba vagy küldök pü-t opr kollégának, ha persze nem zavarja.
-
válasz #78600448 #11438 üzenetére
Mindenhez, ami programozas, kell valamennyi matek, ha mas nem, a gondolkodas hasonlo.
Itt nezz egy szimpatikus kurzust, ha draga, amit talalsz, ne vedd meg, eleg gyakran van olyan akcio, hogy 10-15 euro egy raklap kurzus, elobb utobb a Te valasztott kurzusod is benne lesz.
Ennel tobbet nem igazan tudok segiteni, innen mar csak rajtad mulik minden."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
Ez a weblap keszites dolog ez ilyen 90-es evek, akkor volt mindenkinek ez a maniaja, aztan senki nem ertett hozza soha. Tanuld meg a programozasi alapokat es egy kivalasztott nyelvet, aztan majd meglatod. A HTML es CSS az meg nem webfejlesztes csak egy csepp a tengerben, barki megtanulja netto 2 het alatt, ez ne legyen mar cel. Angolt meg ne a nyelvvizsgahoz kepest nezd, semmire nem jo az, senkinek nem kell. Tudni kell kommunikalni irasban es szoban is, ez alap lesz minden komoly cegnel. Eleve ha jo helyre akarsz kerulni mondjuk gyakornoknak, junior pozira, mar az interju se lesz magyarul.
[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
Még most is az, mióta bejöttek a WYSIWYG megoldások mint a WordPress, WIX, Elementor, stb. Mindenki azt hiszi egyből tudja is. Aztán később rájön, hogy annyira nem olyan könnyű az mindenféle tudás nélkül úgy, hogy a végeredmény legalább vizuálisan legyen elfogadható. És akkor a funkcionális meg a security részéről még nem is beszéltünk.
-
kurion
senior tag
Szerintetek mi történik akkor ha kapok egy ajánlatot, hogy Aug 1 kezdjek valahol viszont a jelenlegi munkáltatóm ragaszkodik a felmondási időhöz.
Nem szeretem a munkáltatót, nem akarok haragban elválni, de ha nem lehet máshogy megteszek mindent, hogy elküldjenek.
Ilyenkor mi a bevett procedúra?"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
válasz kurion #11444 üzenetére
Igazabol ha bemesz minden nap harom-negyszer random idoben a fonok irodajaba, es csak 5 percig nezed, aztan kimesz, mindezt ugy, hogy 1-2 naponta egyszer meredt nezes kozben egy pillanatra random eluvoltod magad, akkor szerintem akar aug 1 elott is el fogsz tudni menni.
-
-
válasz kurion #11448 üzenetére
Igazabol amugy, komolyra forditva a szot, azzal jarsz a legjobban, ha megprobalsz valami kompromisszumot elerni. Aug 1 be kell latnod, hogy nagyon kozel van, En se engednek el senkit egy het alatt.
Nem tudom mennyi a felmondasi idod, de altalaban meg lehet azt beszelni, hogy egy honap utan legyel elengedve, meg az uj hely is meg szokta erteni, hogy van felmondasi idod. Beszelj a fonokoddel ertelmesen, ha nem teljesen sik hulye, erteni fogja, hogy neki is csak rossz, ha valaki olyan dolgozik ott, aki nagyon nem akar."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest