Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    Üdv. Mindenkinek!
    Segítséget szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban:
    Adott egy Acer Aspire 5315 tipusú laptop(cerka1.8/1giga ram/80-as vinyó),két éve vásárolt,gari már nincs.
    A probléma az,hogy állandóan kikapcsolgat,függettlenűl attól,hogy éppen aktívan használják vagy csak úgy be van kapcsolva és megy.Mindezt kékhalál nélkül,gyakorlatilag mintha áramszünet vagy akksi lemerülés lenne.Jelzem,hogy mindig hálózatról használják.Többször volt már telepítve full clear install-lal.Ezt a jelenséget oprendszertől függetlenűl produkálja.Mindegy,hogy xp sp3+frissítések(jogtiszta) vagy vista business sp2+frissítések(ez is jogtiszta).Ha így kikapcsol akkor legalább 3 próbálkozás után hajlandó elindúlni,vagy ha éppen "normálisan"működik akkor meg egyszerűen nem lehet kikapcsolni a megfelelő módon.Csak úgy lehet,hogy akksi-ki és kábel-ki.
    Hibaforrásként megpróbáltuk kiszűrni az akksit,nélküle ment hálózatról,de semmi változás.
    Melegedésre vettünk ventis padot alá,így is semmi.Energiagazdálkodási sémák variálása sem hozott megfelelő eredményt.Minden lehetséges hiba okot kiszűrtünk,de most már tanácstalan vagyok.
    Ez még fontos lehet és szerintem itt bújhat a probléma gyökere.Amikor ezt a laptopot megvették(nem OEM-es) csak UHU Linux volt hozzá.Windows XP-t tettek föl,de a gyári telepítő cd-n csak vistás driverek voltak.Amik ugye nem akartak fölmászni az xp alá(ez természetes).Itt jött a SufniTuning intézménye:DOS-os file kezelővel ALÁERŐSZAKOLTÁK a vistás drivereket az xp alá.
    Na ezek után már volt kékhalál nemegyszer.Bánat és düh tombolt az új laptop körűl,öröm egy szál sem.
    Itt kapcsolódtam a történetbe és lementem hídba amikor a fönti eljárást vázolták számomra.Letöltöttem a megfelelő xp-s drivereket a gyártó honlapjáról,install xp,örűl,használatba vesz.
    Maj ide jutott a történet.A 2 év alatt 5x xp istall és 1x vista install.

    Vagy esetleg kifogtunk egy szériahibás példányt?

    Erre is láttam példát(AMD Turion-os Aspire)1 év után chipset cserés lett a hibás gyári forrasztás miatt.Aki megjavította annak már az volt a 10.-ik ugyanolyan hibájú ugyan olyan tipusú Aspire-je.

    Várom a válaszokat,tapasztalatokat,segítő hozzászólásokat.

    Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét. :R :Y :R :C

Új hozzászólás Aktív témák