Új hozzászólás Aktív témák
-
-
_Blank_
senior tag
#2339-re valaki? mit állítsak még biosban? vagy tényleg a lap lenne gond és 220 fölötti fsb-t nem bírja?
-
t_ferenc
őstag
válasz _Blank_ #2352 üzenetére
legfrissebb biost neki, ht 3x, ramokat oszd vissza bőven, hogy kiderüljön mi a gyenge láncszem, procinak adj feszt ~1,55-1,6V, az nf4 chip el kell, hogy bírja a tuningot alapfeszen is. ja és a ramok időzítését állítsd 3-4-4-8 1T-re. ha elérted a maxot, akkor keresd meg a többi alakatrész végét is.
esetleg megnézheted visszavett cpu szorzóval is.if you fall seven times, stand up eight
-
_Blank_
senior tag
Köszi a tippeket holnap kipróbálom, amúgy ram vissza lett véve, szvsz nem az a problámás..
Deadmeat: a mod bios van fent amit linkeltem, egész jól le lehet benne venni az időzítéseket, csomó helyen nullára bár értelme nem sok..
[Szerkesztve] -
addikt
Nos az új proccom (3700+) okán elkezdem újrarakni a tuningot...
Tegnap este óta: fsb 260MHz, ht 4X, ramok 2,5-3-3-6-1T (520MHz). A ramok már csak 2,8Volton mennek így (500-on 2,7Volt elég volt).
A procc egyenlőre csak 10X -es szorzóval megy, hogy lássam hosszabb távon a csipszet-ram stabilitást. Utána mehet majd a 11X fsb260 = 2860MHz. Ez ~1,42-1,46Volton megy majd.
Egy kérdés lenne:
Halom teszt, prime, 3dmarkok, játék is lefutott. De mikor most bekapcsoltam a gépet, egyáltalán el sem indult, ventik mentek de bioszig sem jutott. Reset gombbal viszont ismét tökéletes...
Mégsem olyan stabil ez a tuning felállás?nofene
-
éN79
addikt
csigi bakker, mi még ilyen távolságból is erősen emlékeztetünk az iker szülött gyerekekre.
Nekem az általad leírt hülyeséget, mármint hogy bekapcs de csak a ventik pörögnek fel, gép el se indul csak egy RESET után simán tuning nélkül is csinálja néha!
Úgyhogy ha ugyanaz a tünet valóban, nyugodj meg, nem függ a tuningtól. -
_Blank_
senior tag
Itt a lap lesz a ludas..
Memókat visszább vettem 2,5-3-3-7 2T-re, procinak adtam 1,41V-ot, de a 240x11-et nem bírja, nem bootol. -
addikt
válasz Vigneau #2363 üzenetére
Ördögöd van!
Tegnap este megint megtámadtam a masinám. Indítgattam, állítgattam és a HT volt a ludas. A 260X4 -et nem vitte hidegindítással... Pedig 1100-ig stabilan megy, kivéve a bekapcsolásos hibát. Visszavettem 3X -ra.
éN79: Ezek után azt kérdezem, mennyivel megy a HT nálad?
Amúgy vége szakadt tegnap a tuningálmaimnak is.
Elkezdtem nyúzni a proccot, a 250X11 -et simán viszi 1,42 Volton. De a 260X11 -hez már 1,5 Volt kellett (majd ha egyszer unatkozom, még kipróbálom az fsb255-t).
Tudom, hogy belefér az 1,5 Volt, de én ott szoktam abbahagyni a tuningot, mikor hirtelen emelkedni kezd a feszejigénye. Szóval maradok az FSB 250X11=2750MHz-en, közel alapfeszen. Megjegyzem prime teszt alatt így is 51-52 fokig szalad, úgyhogy elkezdek valami jobb hűtőt nézegetni a fizetés után.nofene
-
éN79
addikt
HT 5X, de nálam minden alapon. Az 51-52 fok szvsz. nem is olyan sok. Nálam is annyi ORTHOS alatt, pedig nem is húzom a stuffot!
Ha lesz hűtőigényed, csak szólj, hátha van valami elfekvőm otthon.
(az az igazság, hogy most az AC Freezer Pro csücsül a masinán, így 51-52 fok max. az említett stressz teszt után. (de van a tarsolyomban egy denevér is, ki kéne próbálnom, mit is tud az...) -
_Blank_
senior tag
válasz Vigneau #2370 üzenetére
Tényleg baromi jól hűt a coolink u8 1200, nálam orthos alatt 40fok fölé szinte nem is megy 600rpm-re leszabályzott ventivel
igaz a proci csak 2420MHz-en megy.
Deadmeat: az első két slotban vannak a memok, az egyiket kiveszem majd, csak sajna az első sltotból nehéz kivadászni mert rálóg a coolink, azt is le kell hozzá csavarozni, legalábbis meglazítani.
[Szerkesztve] -
addikt
válasz Vigneau #2368 üzenetére
Hűtőnek csak mostanában fogok nekiállni keresgélni. De még annyi lenne vele plusszban, hogy a dizájnra is adni kell. Tudod üveg oldallap, világító bigyók...
Meg mennyit dobna egy jó nagy hűcsöves darab a Zalaman 7000-hez képest?
éN79: Valamiről lemaradtam..., mi az az ORTHOS?
[Szerkesztve]nofene
-
Vigneau
félisten
Tesztprogi, a RAM-ra és a procira egyaránt.
Ha a hőcsövesnél a plusz hűtőteljesítményre gondolsz, akkor terhelten a proci szerintem jóval hűvösebb marad, mint a Zalman esetében. Terhelés nélkül talán nem érződik annyira a különbség.
[Szerkesztve]Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
addikt
Persze, egyszer majd lesz x2-m is, csak még azt nem tudom milyen foglalatba illeszkedik. Majdcsak kisül...
Ne irigykedj, csak akkor jó ez az eredmény ha egy alkalmazás fut, azután már Te vagy a nyerő.
Tényleg, örökké azon gondolkodom, hogy miért nincs hardveresen beprogramozva a proccokba a két (vagy több) mag együttműködése. És akkor oprendszernek nem is kellene tudnia mennyi van belőle, a proci szépen beosztaná magának a dolgokat.nofene
-
addikt
Nos hát, tegnap este újra ''játszottam'' a vassal...
Egyenlőre megy az FSB255 X 11 = 2800MHz 1,44Volt.
Ramok DDR510 2,5-3-3-6 1T 2,7Volt.
HT 4X
Csak attól tartok, már nagyon ki van élezve a dolog (fsb260 nem ment a procinak), ha beütne egy kánikula...nofene
-
éN79
addikt
Hát igen, most ismét a tuningguruk ideje van hőmérsékletileg ugyebár, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a szobában teszemazt 22 v. 30 fok van. Az a csalóka, hogy ilyenkor az én procim is olyan kis szolid hőmérsékletekkel bombáz engem, aztán nyáron meg elkezd ízzani odabenn minden.
Úristen, mit mondanék, ha egy jó kis P4-es vas lenne odabenn (soselesz!), ahol nemritka a 90 fok sem. Az én szívem azt már nem bírná ám!
A memóriáid meg igen szépen tűrik a magas sebességet alacsony időzítésekkel. -
addikt
Jövő nyárig még ki tudja mi lesz..., azon most ne is tipródjunk. Mindannyian vagyunk olyan őrültek, hogy ha ránktör lecserélünk bármit sec-pec.
A memóriáim furák nekem, mert a MHz-eknek itt a vége, de időzítések növelésével sem megy jobban egy kicsit sem. Mivel HY van rájuk írva (a-data), úgy gondolom, hogy D43-asok lehetnek a lelkecskéim, és hát azok úgy 500 fölött szoktak lekókadni... Hát ez ennyit tud.
Vigneau: Nem akarom a proccot feljebb nyúzni már. Ezt kis feszemeléssel tudja, a 2860-at meg már csak 1,5 Volton... Szóval megdelejezve még talán lenne benne 100-200MHz plussz is, ellenben akkor a ramokat csúnyán vissza kellene osztanom. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri. Plussz még van egy divatjamúlt hűtőm is, jól megizzasztva közelítem az 50 fokot.
Arró nem is beszélve, hogy bátortalanabb vagyok, mint Te.nofene
-
Vigneau
félisten
Értem. Hiába, akkor a RAM-ok megálljt parancsoltak. Ismerős a szitu. Azért, hogy nem húzol szénné mindent, az még nem azt jelenti, hogy bátortalan vagy. Inkább megfontoltnak neveznélek. Hiába, a korral jár ez az erény.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
martoncz
csendes tag
Hello!
Tegnap vettem egy Abit KN8 alaplapot, ma délben kezdtem el felhúzni rá a windowst. Feltettem az nForce chipstet drivert a Cool'n'Quiet drivert, az ethernet vezérlő driverét (tűzfal nélkül, mert hallattam, hogy bugos, meg amúgy is van már tűzfalam) + DirectX 9.0c + Realtek Audio driver. Ezután jöttek a windows biztonsági frissítések (SP2 utániak). Most az van hogy, ha mondjuk wmpből lejátszom az egyik merevlemezen lévő mp3at és közben pl. nyitok egy firefoxot, a hang belassul és pattog + szaggat. Kipróbáltam már a windows update által ajánlott driverrel, azzal sem ment. DVD lejátszásnál is gyakran erősen szaggat + belassul, pedig elvárható lenne a tökéletes működés (AMD Athlon64 3200+, GeForce 6600, 2*256 MB Kingston HyperX RAM (dual chanel))
Mi lehet a probléma (én valami driver zűrre gondolok, de már többet kipróbáltam)?
A válaszokat előre is köszönöm. -
rnrnrn
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy kn8 sli lapot és olyan problémám van hogy felrakom a windows és a drivereket akkor a sata vinyóm úgy jelenik meg mintha egy pendrive lenne bedugva felajánlja a biztonságos eltávolítást. Hogyan lehet ezt megszüntetni? Kicsit idegesít hogy folyamatosan ott van a jobb alsó sarokban a jel! Ja a nem sata vinyóval semmi gond sincs! Valakinek volt már ilyen problémája? Drivert letöltöttem az abit honlapjárol de semmi változás! -
Vigneau
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs