- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Nem ördöngősség.
1. A megírt floppy-ról bebootolsz, ami tartalmazza a kicsomagolt 5 - a bioshoz - tartozó fájlt.
2. A bootolást követően beírod: runme.bat.
3. Végigköveted a folyamatot, amíg ki nem írja: Nyomd le az F1-et, miután kivetted a floppy-t.
4. Reboot után kikapcsolod a gépet, majd CMOS Clear 30-60mp-ig.
5. Újraindítod a gépet, majd a biosba belépve beállítod újra a dolgokat.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
gerrog
aktív tag
ha most veszem ezt a lapot, akkor valszeg kell ilyet csinálni?
nem lehet, hogy már a legfrissebb bios van rajta?Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.
-
rétisün
veterán
mivel tavaly decemberi a legfrissebb bios (elég nem szép dolog abitéktól ) nagy valószínűséggel az lesz fenn, tehát nem is kell (mert nincs mire) frissíteni...
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
gerrog
aktív tag
mondjuk érthető volt ez a cmos clear bigyuszos dolog is, de valóban szimpatikusabb, ha win alól csinálom
Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.
-
subaruwrc
félisten
valaki segítene nekem abban h miért nem tudom visszavenni a procim szorzóját?amit biosban beállítok az úgy is van a következő belépésnél is csak éppen windows közben marad 9en..........az energiagazdálkodási funkciók ki vannak kapcsolva amúgy meg 60%oc megy a gép és szeretnék tovább jutni fsb terén.ha valakinek van vmi ötlete az ne tartsa vissza
-
Vigneau
félisten
Nofene, öregszel hát Te is, pedig nyílt titok. Én azért nem kedvelem a Windows-os frissítést, mert nálam azzal halt be a lap múltkor. No meg öreg motoros vagyok, aki a dos-ra esküszik ezen a téren - mind a MoBo-knál, mind a VGA-knál. Régebben azért sokat kellett kínlódni velük - hosszú szöveget begépelni a bios nevével és a parancsokkal. Manapság a DFI-nél beteszed a floppyt és mindent megcsinál magától. Az Abit-nál meg bepötyögöd, hogy runme.bat.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
rétisün
veterán
nekem sincs floppym, de akár bootolható cd-ről is frissíthető bios, igaz ebben az esetben le kell mondani az eredeti bios elmentéséről. viszont ez (mármint az eredeti elmentése) mindenféle veszély nélkül megoldható win alól, még a frissítés előtt. természetesen a runme.bat-ban ki kell törölni a megfelelő kapcsolót, hogy ne akarja elmenteni a biost.
[Szerkesztve]war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
én már frissítettem boot cd-ről, csak már nem emlékszem, hogy kell módosítani az abitfae.bat-ban a kapcsolókat (/akármi) hogy ne akarja elmenteni a biost, mert ugye az cd-re nem menne. viszont akkor frissíteni se fog. de már kutatom a témát
na, ugy néz ki, hogy az abitfae.bat-ban ezt a sort :
@ECHO OFF
cls
ECHO Please make sure of the following:
ECHO 1) You have made a CLEAN boot from your floopy disk,
ECHO i.e. NO autoexec.bat and config.sys files are loaded.
ECHO 2) The BIOS file you are trying to upgrade is correct
ECHO for your board, otherwise you will get the unknown failure.
IF ''%1''=='''' GOTO Error_3
ECHO !----------------------------------------------!
ECHO ! !
ECHO !Be sure the current PC system is pure without !
ECHO !any resident progarm. !
ECHO ! !
pause
cls
IF NOT EXIST AWDFLASH.EXE GOTO Error_1
IF NOT EXIST %1 GOTO Error_2
ECHO ! !
ECHO ! !Be sure you are ready to update the BIOS! !
ECHO ! !
pause
AWDFLASH.EXE %1 /py /sn /cd /cp /cc
goto End
:Error_1
ECHO No AWDFLASH.EXE!!! or you may have not execute the .EXE file to be a .BIN file yet.
ECHO Flash Failure !!!
goto End
:Error_2
ECHO No %1 file or you may have not execute the .EXE file to be a .BIN file yet.
ECHO !!! Flash Failure !!!
goto End
:Error_3
ECHO Command error: No parameters
goto End
:End
kell módosítani, ki kell hagyni a /sn kapcsolót, aztán elmenteni. igy kiirod a cd-re a többi fájlokkal, amit bootolhatóra csinálsz a neroval, akkor (elvileg) eről bootolva megcsinálja a biosfrissítést.
[Szerkesztve]war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
pontosítva az előzőt: két kapcsoló van, ezek (valamelyike)
sn: no original bios backup
sy: backup original bios file
kellenek, hogy elmentse az awdflash a biost, mielőtt beírná az ujat. ha ezeket kihagyod a parancsból, nem fog akadékoskodni, hogy nem lehet menteni, és frissíteni fog cd-ről is.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
nálam is a legfrissebb van, ugyhogy kell keresni egy vállalkozó szellemű abit tulajt, aki éppen biost akar frissíteni, aztán akkor kidrül, tényleg működik-e a dolog. mondjuk a cd-ről bootolás, meg az awdflash indítása megy, azt próbáltam az előbb (igy tudtam megnézni, melyik kapcsoló mire szolgál) csak a frissítés maradt el....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
(még) nem....az a baj(?), hogy most már hamarosan kapható lesz az IP35, ugyhogy most már egy olyanon töröm a fejem. csak nehogy azon is addig agyaljak, amig lesz valami még ujabb, meg még ujabb, meg.....
-
rétisün
veterán
nézegettem a különböző verziókat, bár nagyon nem ástam magam bele....de ugy néztem, nem nyujt lyant a pro,amit ne tudnék nélkülözni, az is igaz viszont, hogy a jobb hűtés miatt jobb lehet majd a tuning miatt.
-
rétisün
veterán
annak idején az av8-ban (asszem) a µGuru miatt nem ment a speedfan, ott egy kicsit ''megharagudtam'' az ilyen lapokra...igaz, éN79 szerint a µGuru-val legalább olyan jól szabályozható a venti (is)
-
subaruwrc
félisten
esetleg valakinek ötlete?
-
éN79
addikt
Hát szoktam én viccelni?
A uGuru nekem annyira bejön, hogy csak na. Csodálkozom is, hogy el kvázi low lapon is rajta van ez a chip ( csupasz AB9). Az IP35-meg persze újabb és fejlettebb lesz, de szerintem szinte mindegy, hogy melyiket veszed. A mostani se melegszik, stabil nagyon, és az 1333-as fsb-vel rendelkező procik gondolom még kisebb szorzóval fognak menni, mint a mostaniak (gondolom), viszont akkor oda meg tényleg kell majd a nagy FSB elviselése, úgyhogy... passz. -
Vigneau
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock h510 pro btc+
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest