Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rover45

    senior tag

    Sziasztok, a segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni.
    Pár hete megváltunk a feleségem 2005-ös Grande Puntojától (amit 2008ban vásárolt 30-40e km-rel, 1,3 MultiJet, 55kW, szerettük imádtuk, nem akartuk eladni, de a csomagtartója nem volt partner a család gyarapodásával járó feladatok ellátásában, sajnos mivel anno CHF-es vásárlás volt, így jól nem tudtunk belőle nyilván kiszállni, de a várakozásaimon felül ment el, 218e km-rel, vezetett szervizkönyvvel, részletes javítási munkalapokkal, teljesen vállalható állapotban).
    Korábban úgy voltunk vele, hogy méretileg egy 1-es Touran az, amire szükségünk lenne, de már a Multiplától kezdve, az FRV, HRV, Sharan, Golf Variant, Sportage, Altea XL-ig minden volt terítéken.
    Mivel ház vásárlás előtt állunk, így a 1,5 milliós vonalnál húztuk meg a határt (nyílván ha 1,8 és olyan, akkor meg fogjuk venni). Évi 10-12 ezer km-re, helyben (vidéki város) vagy maximum 50-60km-es körzetben használnánk, esetleg évente egyszer szlovén tengerpart, így én úgy gondoltam, valami egyszerű szívóbenzin kellene nekünk, részecskeszűrő-kettőstömegű-automata nélkül lehetőleg és azért pár évig lehessen rá számítani (természetesen minden szükséges karbantartás mellett).

    És ami miatt itt teszem fel a kérdést: van itt helyben egy Fiat Stilo SW, abból is az Uproad kivitel.
    Konkrétan ugyanígy néz ki, mint a képen, de karcmentes, sérülésmentes, gyönyörű állapotban van. Egy helyi srác hirdeti, 2008-as évjáratú, 110e km-rel vette meg az 1. osztrák tulajdonosától, azóta ő használja arra, hogy kijárjon vele dolgozni Ausztriába, most cirka 230e km van benne.
    A rendszám alapján letölthető adatait linkelem: [link]
    1,9 MultiJet, 88kW, 120LE az irányára 900e Ft.
    Használtautón nem találtam Uproad kivitelt, de a 900e az a kínálat legteteje. A tulaj nem szerette volna eladni, de örökölt valami nagyobbat, így neki kell mennie. Mindent mindig megcsináltatott rajta, most a két első fék az, ami cserés lenne, de nem szeretne költeni rá.

    Tisztában vagyok vele, hogy ez az én döntésem és az én pénztárcám, pusztán csak a véleményeteket szeretném kikérni, hogy ki hogyan gondolkozna a helyemben?

    Valójában a dízel Puntot is szinte csak helyben használtuk, persze mindig prémium üzemanyag, 10enként olajcsere, a Fiat szerint gondozásmentes láncot is időben cseréltettük... csak ha a Stilo mellett döntök, valójában pont a felhasználási célnak legalkalmatlanabb autót választom :D de egész jó méretűnek tűnik, gyönyörű az állapota és félig-meddig ismerjük a helyi tulajt is.

    Köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák