- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- RAM topik
- Apple asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz bmwk1200s #2999 üzenetére
20"-os, 2 GHz-es elott ulok. Alapvetoen halk, de a nyari 40 fokban besuvitett rendesen a ventilator . (Es a tap nagyon bemelegedett, es nem is birta igazan visszahuteni, es eleg hangosan tekerte a ventiket, de normal korulmenyek kozott, kis terhelesnel hangja nincs.) A TN glossy kijelzoje nem az igazi szerintem, de ki lehet vele birni .
Egyeb kerdes?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz bmwk1200s #3001 üzenetére
Azt irtam, nem?
Egyedul a kijelzoje nem jott be 100%-ban, mondjuk elotte egy MVA panelest hasznaltam, annal ez xarabb. Van egy kis gond a Leo-val is rajta, a G4-es Minimmel kevesebb gond volt/van. De egyebkent meg vagyok vele elegedve...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bmwk1200s #3003 üzenetére
Nmehiszem, hogy ezt le lehetne irni pár mondatban, főleg annak aki már nem is emlékszik a windózra...
Próbáld ki valahol. Az a biztos, mert mindenkinek más az izlése. De ha nem játékra használod főként a gépet, akkor mindenképpen jól jársz vele. Megaztán tehetsz rá win-t is, ha nagyon nem bírod már
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Alex91
félisten
válasz bmwk1200s #3003 üzenetére
Hat nem egy AmigaOS, meg nem is Win, meg nem is Linux !
Van, akinek bejon, es van akinek megse jott be. IMHO ez is egy rendszer, nekem szebb, mint az XP, lassabb mint az AmigaOS, stabil, mint a Linux, csak nem kell hozza terminal gurunak lenni.
Es ebben szerinted hogyan lehet objektivnek lenni?
A felhasznaloi elmeny ugye szubjektiv...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bmwk1200s #3007 üzenetére
Nade nagyfiam, ami valakinek negativum, nem biztos, hogy másnak is az. Egyébként eleget lehet olvasni róla,de tényleg az lenne az igazi, ha "megnyomkodnád" magad
Nade átadoma szót, hátha a kolléga tud "objektiv" lenni
Egyébként mire használnád?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Alex91
félisten
válasz bmwk1200s #3007 üzenetére
Roviden: MacOSX ala nem kell virusirto, es nem tudod magyarul hasznalni. MacOSX alatt nem fogsz jatszani, a tobbit meg legtobbszor meglehet csinalni, csak sokszor maskeppen, mint Win alatt. (De van, amihez nekem is Win-t kell inditani...)
(Baratnom elottem csak magyar WinXP-t ismert, es nem computer b*zi, de szo nelkul atszokott a Mac-re .)
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz bmwk1200s #3011 üzenetére
Ma mar nagy kockazat nincs, ha nem jon be, akkor feltesz az ember ra egy Win-t, azt kesz... (Csak foloslegesen adott ki egy csomo penzt, bar teny, hogy ilyen design-nal meg mast nem igazan kapni...)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bmwk1200s #3010 üzenetére
Fenntebb leirtam mire használnám.
Öreg vagyok már, viszeresek a szemeim...
Arra tökkéletes, sőt ez a megfelelő, az úgymond "otthoni" felhasználásra, szerintem inkább, mint egy win, hiszen nincsen olyan úgymond karbantartsigénye"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bmwk1200s #3014 üzenetére
Miért? Más termékből nem adnak el pár hónaposat? Kiugróan sok Mac-et meg nem hsizem, hogy látsz. Szvsz túl belelovaltad magad a "tudatos vásárlásba". Túl sok infoba is könnyen belegabalyodik az emberfia
A mighty mouse-al nincsen hosszútávú tapasztalatom, én egy Logitech Mx Revo-t nyúzok.
-
Alex91
félisten
válasz bmwk1200s #3014 üzenetére
Miert, lesz novemberben?
Az eger gorgoje gaz, de tiszta kezzel azert birja egy darabig... (En ezt hasznalom 1 eve, es meg forog. A masik mar nem, de azt baratno hasznalja, es, hmm, nem mindig tiszta kezzel nyult hozza. Nalam az is jol birta.)
-
-
Otisz
őstag
-
tlac
nagyúr
válasz bmwk1200s #3785 üzenetére
szubjektív vélemény:
szerintem az apple gépek egyik nagy előnye, hogy nagyon egységes
az oprendszer a gépekre van szabva és az osx magán belül is egységes (nem úgy, mint pl. egy linux, ahol a grafikus felületre, stb-re is több megoldás keveredik)
plusz biztonságosabb, mint a win, de a linux még biztonságosabb
a kezelhetősége is elég egyszerűezeken kívül más előny most nem jut eszembe, win és linux-hoz képest
igaz, csak hackintosh-t használtam eddig, de ha eltekintek az ebből adódó problémáktól, nekem akkor sem jön be annyira ez az oprendszer
linux után nagyon tetszett, hogy egy egységes, jól összecsiszolt rendszert kapok
de a programokat ugyanúgy kell összevadászni, mint egy win-hez, míg linux alatt csomagkezelőből nagyon egyszerű dolgom van, meg egy ubuntu-val amúgy is egy szinte kész rendszert kapok
az osx felülete nem jött be, eléggé szokatlan, és nekem kényelmetlennek tűnt, úgy éreztem, hogy kétszer annyit kell kattintgatnom, hogy elérjem ugyanazokat a funkciókat, amiket megszoktam pl. win alatt, vagy linux-ban a gnome alatt
aztán a bonyolultabb, hackelősebb feladatokhoz nekem nagyon nem állt kézre -
Otisz
őstag
válasz bmwk1200s #3793 üzenetére
Egy apró példa a sok közül.
Egyedül OS X-nél volt az, hogy beírtam a webcímet, és ahogy leütöttem az entert, az oldal már be is volt töltve.
Win-nél azért nem ilyen gyors. Volt aki erre azt mondta, jó a proci a gépben. Mondtam, hogy ez bizony nem attól van, amikor is egy másik személy közbeszólt, hogy pontosan, nem a CPU miatt van, hanem a UNIX alapok miatt.(OO[IIII][IIII]OO)
-
Ulkesh
őstag
válasz bmwk1200s #3785 üzenetére
"Egyszerűen nem értem. Miért vált ki ekkora ellenszenvet valakiből egy apple féle számítógép?"
Sokan csak a Windows-t ismerik, ezt tanulták, ezen nőttek fel. Nem ismernek mást és egyszerűen nem is akarnak mást megismerni, mert sokkal kényelmesebb a már megszerzett tudást kamatoztatni, mint újra megismerni valamit az alapoktól.
Az Apple és bármilyen más brand számítógép gondolata ezeknek az embereknek a sznobizmussal és pazarlással egyenértékű, mert számukra a számítógép az az amit a sarki közértben alkatrészenként összelegóznak. Sokuk hónapokat, éveket szánt arra, hogy kitapasztalja mi mivel kompatibilis, mivel működik együtt, milyen alkatrészekből hozható össze egy aránylag jól működő gép. Megszokták, hogy a környezetükben ők az informatikai megmondóemberek, mindenki tőlük kér tanácsot. Egy brand gép esetében ez a tudásuk semmivé válik és ezt személyes sértésként élik meg.
Számukra képtelenség, hogy egy gép zajtalanul működjön (amit egy PC-s csendesnek nevez, azt egy Mac-es zajládának), hogy nem kell a rendszert folyamatosan babusgatni, karbantartani, hogy egy számítógépet még egy nagymama is könnyedén el tud kezelni az Ő segítségük nélkül is."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Paarthurnax
senior tag
válasz bmwk1200s #4310 üzenetére
http://www.apple.com/imac/specs.htm itt megtalálod.
21,5"-ban a 3,05GHz-es 3MB L2, a 3,33Ghz-es 6MB és mindlettő Core2Duo
27"-ban 2,66Ghz-es 8MB L3 és ez i5-ös vagy 2,8Ghz-es 8MB L3 és ez i7-es.
Ezeket kerested?(egyébként "6Mb L2 cache" az még egy MB sincs )
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Jhonny06
veterán
válasz bmwk1200s #4322 üzenetére
Hát, nem tudom, hogy mennyit szánsz erre a célra, de az első pont miatt a Mac Mini teljesen kiesik, Mac Pro túl drága és nincs sok értelme, MacBook?
Az új iMac-et ajánlanám, de akár ebben, akár MacBook-ban gondolkodsz, a 9400M semmi komolyabbra nem lesz elég, erősebb VGA-val meg már 400 felé közelítünk.
Mac-et amúgy sem ajánlanám játékra, biztos sokan mondták/mondják, de egyszerűen nem erre való. Legalábbis nagyon a zsebedbe kell nyúlnod.
Opcionális 4850-et csak a 27"-esbe lehet kérni, mert a 4670 megint nem jó túl sok mindenre. És a 27"-es (és ez még mindig csak egy 4850 - nem egy nagy kaland, talán elég játékra) 531k.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz bmwk1200s #4327 üzenetére
kintről kéne behozatni, kb fele annyiba kerül amcsiba mint itthon
Lesd meg ezt.. bár én egyáltalán nem ismerem őket, csak láttam már a hirdetést.
Használtan esetleg? lehet érdemes lenne azt is megnézni. -
-
xedos
addikt
válasz bmwk1200s #4378 üzenetére
Ha az új árát nézzük, akkor fénysebességgel esik. Ha használtan veszed, akkor már jól tartja! Dollár-Euro-Forint váltás itthon nagyon magas az ára -kintről jelentősen olcsóbban lehet behozni. Ezért sokszor előfordul, hogy drágábban adnak egy itthon vásárolt gépet, mint egy új kintit...
-
joey04
titán
válasz bmwk1200s #4385 üzenetére
erre van pénz.
meg nekem PC-ben is azért kellett erős, mert játszottam. egyébként csak nagy ritkán egy kis videó konvertálás az, ami ki tudná használni a nagyobb erőt. Játékra meg a "gyenge" VGA miatt nem igazán alkalmas egyik imac sem, de ez persze szvsz, én mindig is egy kicsit túl erős VGA-t vettem a gépbe...
Meg a mac nem játékra való én ezt vallom.Egyébként most jutott el arra a szintre az alapgép is amire azt mondom nekem elég. a régiben a TN panel, a 2.4es cpu, az ati2400, és a csak 2gb ram mind kevéske volt. mind csak éppenhogy, de kevés. Ez a mostani a vga-n kívül szinte csontra egyezik a mostani gépemmel, és mivel az osx jobban bánik a vassal, olyan mintha erősebb lenne.
Ez a gép nem 1-2 hanem akár 4-5 évig is kiszolgálna, ezzel a felszereltséggel. csak a játékok miatt hezitálok még.
a tesztnél van egy komment, amivel 100%-ban egyetértek:
az iMac arra let kitalálva, hogy kirakják bármelyik asztalra és az egész család a mindennapi dolgait tudja rajta intézni és alkalmas legyen egy alapszintű szórakoztató központ funkcióját betölteni, ezt a kitűzött célt szerintem elég jól elérték, nyilván egy progamer sose fog ilyet venni
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bmwk1200s #4395 üzenetére
Mivel hardver tekintetében a mostani Mac-ek gyakorlatilag semmiben nem különböznek egy inteles PC-től ezért abszolút okafogyott az álmodozásod, mivel simán tudsz rajta játszani. Arról van szó, hogy a mai modern játékoknak annál izmosabb hardver kell, mint ami az átlag Mac-ekben lakik. De egy MacPro-val pl. simán játszahtnál Crysis-t. Más kérdés, hogy valószinüleg egészen sokan felpofoznának , ha te azért vásárolnál egy Pro-t, hogy kríziselj rajta.
-
-
madgie
titán
válasz bmwk1200s #5763 üzenetére
Nekem pont DP-s a monitorom és HDMI-n meg mehetne a film ki a plazmára. Atyám, veszélyben a PC-m
Amúgy tényleg csodaszép így, Unibody-s alu testben, az SD olvasóért meg külön piros pont, nem kellene a kártyaolvasómat külön rádugdosni (pont SD megy a fényképezőmbe is). Ez így nagyon egyben van, bár ici-pici negatívum, hogy nem kapott egy i3-i5-szintű CPU-t. Gyorsabb is lenne, kevesebbet is fogyasztana.
-
madgie
titán
válasz bmwk1200s #5765 üzenetére
Ööö, én nem nagyon vágom a mekket, így nem tudok válaszolni a kérdésedre.
Viszont proci-ügyben nekem jól jönne a HT adta plusz kakaó (két mag de négy szál), pár fotófeldolgozó kihasználja már a kettőnél több magos cuccokat is. Mindeg,y ez így konkrétan csodaszép, már csak az itthoni árától félek (bár az azért megnyugtató, hogy nagyon egyszerűen bővíthető benne a ram házilag, így elég a kisebbiket megvenni)
-
KAMELOT
titán
válasz bmwk1200s #5761 üzenetére
azért ennek az alma cégnek van ám kreativitása...ilyen kis dobozban van egy nagyon erős gép...no befosás az tuti
nekem is tetszik...de amire nagyon fáj a fogam az az iMAC 27".....de jó lenne egy persze az erős változat...vagy a Mac Pro[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bmwk1200s #5862 üzenetére
Jópofa,de ki akarna ilyet csinálni? TechDemonak elmegy,de minek VNC-zed magadat a Minire, ha rádughatsz egy teljesértékű monitort aminek a felbontása is nagyobb persze... De jópofa...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel PC v2 , i7 6700 , RTX 2070 , 32GB DDR4 , 250GB SSD , 1TB HDD
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- Csere-Beszámítás! ROG Gamer PC! I5 9600KF / GTX 1070Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD+ 500GB HDD
- GAMER PC - Ryzen7 7800x3D, RX 7800 XT NITRO+, 32BG DDR5, 1 TB NVME -
- Új GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200MHz
- Lenovo Thinkcentre M700 Intel i5-6500T / 8GB / 128GB, beépített WIFI
- HP PRO 3420 AIO ALL IN ONE FOR SZÉL - HIBÁS -
- GAMER PC! I5 8600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / Z370 PRO / 250GB+500GB / 550W
- Dell OptiPlex 7010 USFF i5-3470S/8GB/250SSD/DvD író WIFI WIN11Home + monitor
- Amd Ryzen 5 Asus radeon RX570 8gb Asrock B450M-HDV r4.0 gamer pc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest