Új hozzászólás Aktív témák

• Aszpirin

senior tag

válasz noorbertt #41710 üzenetére

Na, a Linux disztrók GUI-jainál jobb lesz a macOS-é, ezt legalább garantálhatom :)
    Nem arról va szó, hogy kompatibilis-e a billentyűzeted a mac-kel... de mindegy, majd megkátod, miről van szó :)
    A jó dolog, hogy ha a karakteres Linux-shelleket használtad, akkor a macOS-en nagyon otthon fogod érezni magad (zsh a default, de van bash is alapból, be is lehet állítani defaultnak azt is egyetlen parancssal).

Csak érdekességként, a többieknek is, a memóriakezelés hatékonyságának margójára, jelenleg épp ezek futnak nálam a 16GB RAM / 1TB SSD M2Pro-mon:
    - Docker Desktop két futó konténerrel, mindkettő Debian alapú (tehát VM-es), az egyikben egy MariaDB, a másikban PHP, Apache 2 és a teljes phpBB fórumrendszer
    - két terminálablak, egyikben az egyik debianos konténerben mc, a másik macos-es zsh, főleg build parancsokhoz és git-hez
    - Commenader One
    - külön desktopon Visual Studio Code a fejlesztéshez, PHP, JS, CSS/HTML és Docker extensionökkel
    - NordVPN és DisplayLink Manager a háttérben
    - külön desktopon egy Vivaldi a DeveloperTools-szal, a fejlesztett phpBB-kiegészítés teszteléséhez és frontend-debuggoláshoz, de ebben fut most épp a fórum is, amibe épp írok, meg egy másik fórum is :)
    - külön desktopon Roon, amely épp lejátszik, konvolúciós filteres DSP-zéssel, külső DAC+fejhallgatóra (direkt említem, mert ez eszik a legtöbb memóriát)
    - szintén külön desktopokon: mail, messages, és egy BluOS alvó példány (mert a hozzátartozó eszköz nincs bekapcsolva).
    - na meg egy halom egyéb apróság
    És a memóriahasználat mindezekkel:

Screenhot néhány aktív desktopról:

Szóval, szerintem eléggé rendben van az a memóriakezelés macOS-en :)
    Én is csak megismételni tudom az előttem szóló egyik fórumtársat: 16GB nekem már mindenre is elég. A Windowsos gépemben 32 GB van, és egy hasonló felállásnál az már kell is neki (igaz ezzel a duplaméretű RAM-mal ő is megvan)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák