Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Czo #40407 üzenetére

    "Hiaba "jo" rendszer a Monterey, ha nem tudod rajta elinditani azt, amit hasznalni szeretnel. Peldaul, az aktualis Xcode-t, vagy Final Cut Pro-t, mert ki kene javitani egy bugot, ami csak iOS 16 vagy 17-es keszuleken jon elo, aminek a debugolasahoz viszont olyan Xcode kellene, ami csak Venturan vagy Sonoman indul el."

    Aki XCode-ot használ, hogy iOS-re fejlesszen vele, az messze nem átlag felhasználó. Azt hiszem, ebben egyetértünk. Én mindig is átlagos felhasználásról beszéltem (ill. ennél tágabban is "legtöbb eset-ről"), erről szólt az eredeti hozzászólásom a mostani threadben, csak aztán elcsapongtunk egy kicsit :) .

    Nem mellesleg nálam - fejlesztőként - a fejlesztésre használt számítógép életciklusa 3 (de nagyon maximum 4) év, szóval még ebben a nem-átlagos felhasználásban is azoknál jelent gondot a szoftvertámogatás M1 esetén kb 4 év alatti "kifutása", akiknél ennél hosszabb a szgép, mint szoftverfejlesztői munkaeszköz. Arról nem is szólva, hogy én az alap M1 Airt esezembe sem jutna professzionális szoftverfejlesztésre javasolni (kis hobbiprojektekre, egyetemi tanuláshoz igen, de ebből élni... nem, oda komolyabb munkaeszköz kell. Szerintem).

    Vagyis van egy olyan érzésem, hogy különböző alapokon vitatkozunk.

    Szerk1: mellesleg a 2017-es iMac-emen VS Code meg IntelliJ IDEA is vidáman fut, előbbiből a legújabb verzió, persze én nyilván nem iOS-re fejlesztéshez használom, ráadásul nem is pénzes projektekjhez :)

    Szerk2: érdekes módon egy korábbi (kb fél éve lezajlott ?) hasonló vitában - az apple notebook topikban - ugyanezt a "nem tudom elindítani a legfrisebb XCode-ot" problémát hozta fel valaki (talán pont Te?)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák