Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    Sziasztok !

    Úgy néz ki, hogy új munkahelyen OSX-en fog történni a munkavégzés, így most az otthoni gépen is oda szeretnék váltani. Használtam már Mac-et (egy iMac 5K van is itthon/nem az enyém ) , de most specifikusan az új M1 Mac Mini-vel kapcsolatban lenne két kérdésem.

    - Iszonyatos túlzásnak tartom az SSD felárat, így a legvalószínűbb , hogy 16GB/256GB méretben lesz megvásárolva az eszköz. Erre rá lesz kötve a TB porton egy Samsung T7 külső SSD. Kérdésem az lenne, hogy pl ha egy programnak több helyre van szüksége mint a rendelkezésre álló, akkor fel tudom telepíteni ide ? Mint ahogy Windowson is ugye van mondjuk egy C meghajtó meg egy D , kiválaszthatom hova telepítek de ugye azok ebben a példában belső meghajtók, itt viszont külső. Engedi úgy használni mint egy standard második meghajtót, vagy érdemes lenne rászánni a plusz pénzt és nagyobb tárhellyel megvenni ? Lényegében az érdekel, hogy esztétikai szempontot levéve van bármi hátránya ennek a megoldásnak, vagy kb semmi ?

    - második kérdésem, hogy támogat e és ha igen milyen számokra gyorsabb kijelzőt az m1 mac mini ? Tehát mondjuk 4K 144hz kijelző működik e ? Vagy 4K 120hz ? Konkrétan a következő felbontások érdekelnek : 3840x2160/144-120 , 3840x1600/144-120 , 3440x1440/144-120.

    Ezek közül működne valamelyik ?

    előre is köszi !

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák